Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו רשמית יש לי טנדר, ישן ובעיקר מרעיש. האם חומרי בידוד הרלוונטיים דוגמאת סקנד סקין, דינמאט והחומר של DLS יבודדו את הנוסעים מרעשי מנוע וכביש? הרעש מבחוץ די נוראי, ככה שבמין אם אני מתקין מערכת (אני מתקין בטוח) ובין אם לא אני ממש רותה להפחית רעשם חיצוניים. חשבתי על BULK של 3.5~ מ"ר שנמכר במס' מקומות. בהתחשב שאני לא צריך לבודד תא מטען, אני מניח שזה אמור להספיק לבידו כל חלל הנוסעים?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

הבידוד האקוסטי יטפל בעיקר ברזוננס שנוצר מהפח עצמו של הרכב - מעבר לכך אתה יכול להוסיף במקומות שאין בהם בעיה של חום או לחות יתרה - ספוגים פשוטים ו\או קצף פוליאוריטן בכדי לבלום רעשים נוספים.

לבודד צמות ומוטות חופשיים בעזרת ספוגים, אזיקונים וכו' וכו' זו גם גישה בריאה מאוד וזולה מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמובן שיעזרו, אבל כמובן גם שלא במאה אחוז.

ואל תשכח את הריצפה ואת בתי הגלגלים, שחלק גדול מהרעש מגיע גם מהם.

מתחדשת*

פורסם

לא,

הם לא.

זה לא נועד לטיפול בבעיות כאלו מלחתכילה.

תשים לב שלחברות כמו דיינאמאט וסקנד סקין יש שלל מוצרים שכל אחד מהם נועד לטיפול בסוג אחר של רעשים.

תקרא קצת על חומר בשם TACMAT לגבי קיר האש

תקרא קצת לגביי hoodlinear וגם xtreem hoodlinear לגבי מכסה המנוע

ותקרא לגבי חומרים נוספים שלהם לגבי בידוד רצפות וגגות בנוסף לבידוד בעזרת יריעות בוטיל...

בחלק מהמקרים שימוש בספוגים ופלציב יהיה לא פחות יעיל וגם הרבה יותר זול.

רק תוודא שאתה משתמש בחומרים לא דליקים, לא רעילים ולא מפיצי ריחות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לחברות האלה המון מוצרים, שאי אפשר כבר לדעת מה הולך לאן.

מרוב עצים לא רואים יער.

צריך לדעת מה אתה רוצה בדיוק, מה התקציב, ולעשות סקר שוק קטן לגבי כל מיני מוצרים וחומרים אחרים כגון: פלציב, פוליאוריטן ועוד כמה דברים שהוזכרו פה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

תקציב? כמה שפחות, יכול להיות שזה יהיה בשלבים. כרגע אני בטוח אלך על באלק של אחת החברות. אולי אני אמצע איזשהו פתרון לא מלא לקיר האש בינתיים. יש את סדרת הליינרים של סקנד ודינמאט שמיועדים בדיוק לזה אבל זה עולה המון, כ300$ לפני משלוח ומיסים לכמו שאני אצטרך. אני אבדוק בקשר לTACMAT, תודה.

אגב אני זוכר חומר שהתקנתי פעם באחד הימים בדירה שעבר באחד העמודים בה צינור ניקוזשל 5-6 צול. החומר היה דומה לכל החומרים המדוברים, רק שהוא היה תלת שכבתי, שכבה של חומר אלסטי כלשהו, חומר ספוגי ושכבה מתכתית (לטענת המוכרן בחנות מדובר על עופרת), אני אנסה לחפש ולראות מה קורה. הוא יחסית זול, וללא דבק, אבל אין לי בעיה להדביק עם דבק לפנים הרכב.

Stay tuned

פורסם

אני לא חושב שבכמה שפחות תצליח לבודד רעשי כביש בטנדר ישן.

אם אתה מעוניין בסאונד איכותי , הבסיס הוא הרכב .. אם אתה קונה רכב כזה למה בעצם אתה מצפה ?

לי נראה שדרושה השקעה גדולה ולהפשיט את כל הרכב , כי אני לא חושב שאיטום דלתות פשוט כזה או אחר ואפילו רצפה יעזור לך.

שלא לדבר שהחומרים הנ"ל לא אמורים לבודד רעש אלה למזער Resonance.

בידוד אקוסטי בא ממסה , כמה שיש יותר משקל בחוצץ שמפריד בין אזור א' לאזור ב' יותר טוב וככה הסאונד לא יעבור מאזור א' לאזור ב'. כל הספוגים שבעולם לא יעזרו לך , אתה צריך משקל ... והרבה.

אני לא רואה כיצד תעשה את זה עם כמה שפחות תקציב.

אבל תשמע עוד מעט יבואו אנשים שיגידו לך שאם זה נשמע סבבה אז הכל סבבה מדוע צריך מדע , ואם זה לא נשמע סבבה אז בעצם הם לא יודעים מה לעשות :) , אתה יכול להקשיב להם :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אמרתי כמה שפחות, לא אמרתי כמה. בוא נגיד שאם אני יצטרך להוציא 2000 ש"ח, זה מה שיהיה. כרגע? נתחיל מההתחלה. מחר אני הולך להביא חומר לקיר אש ונראה איך הוא יעבוד. יכול aרק בידוד טוב לקיר אש יעשה את העבודה מבחינת הפחתה של של רעש מתא המונע, כי שם עיקר הבעיה כרגע. משם נעשה בידוד עם דינאמאט או משהו. יש זמן עד שנרכיב את כל העסק ברכב. יש לי לבנות שני פאנלים לדלת מכלום בערך.

Stay tuned

פורסם

בידוד רעש = משקל של המחיצה.

אין לך מה ללכת מסביב לזה כי זה בלתי אפשרי , אם החומר יהיה קל הוא לא יבודד את הרעש , לא משנה מה הייעוד שלו.

פשוט כמה שיותר שכבות של איטום כדי שיהיה כבד וזהו.

אני מקווה שאף אחד לא יתווכח עם פיסיקה.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

הוא בערך בעובי ס"מ, ושוקל לא מעט למטר. אני פשוט לא זוכר איך קוראים לו. אני מקווה שיהיו רשמים מחר כולל הקלטת קול של לפני ואחרי.

Stay tuned

פורסם

בואו נעשה חשבון פשוט, שיעזור לנו להבין הרבה דברים.

באלק של דמפליפייר פרו = 36.5 רגל רבוע

משקל כל רגל רבוע בעובי 2מ"מ = 0.6 פאונד

מכאן:

36.5 * 0.6 = 21.9

21.9 פאונד = 9.9 ק"ג

ז"א שכל הבאלק שעולה 160 דולר לפני משלוח ומיסים וכו', כולו שוקל 10 קילו.

עם סטיה של 5% +\- הכל לפי נתוני יצרן!

אותו חישוב לגבי האוברקיל פרו יצא: 6.5 קילו ל36.5 רגל רבוע בעובי של 375. מ"מ

36.5 רגל רבוע = 3.4 מ"ר

ואלה חומרים שמומלץ לשלב אחד על השני אז בעובי של 575. ס"מ ובשטח של 3.4 מ"ר אנחנו מקבלים:

10+6.5=16.5 קילו ל3.4 מ"ר או 4.85 למ"ר

נעבור לדיינאמאט אקסטרים: באלק של דיינאמאט אקסטרים הוא גם 36 רגל רבוע

מאסה: 0.45 פאונד לרגל רבוע

0.45 * 36 = 16.2

16.2 פאונד = 7.3 ק"ג

והוא מגיע בעובי של 1.7 מ"מ

ובאלק עולה 300 דולר לפי האתר של דיינאמאט.

מכאן יוצא שבדמפליפייר פרו אתה מקבל יותר חומר בפחות מחיר.

אבל משום מה בארץ שניהם עולים אותו דבר...:| מעניין למה?!

בכל מקרה לדיינאמאט אין חומר שמשתווה ישירות לאוברקיל, אבל יש דיינפאד ודיינליינר, שהם נראים חומרים לא פחות טובים ומגיעים בעוביים שונים, בקיצור לבודד דלתות זה סיפור יקר, וכשמדובר בכל הרכב בכלל!!

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

תפריד בין בידוד אקוסטי לבין הדמליפייר והדינמאט. בכל מקרה אני צריך "להחריש" רק רצפה וקיר אש (אולי גם גם מכסה מנוע).

היום נרכש חומר העונה לשם soundtech שמטרתו עפ"י היצרן היא בידוד אקוסטי גרידא, החומר מיועד לקירות שדורשים בידוד אקוסטי, וכמו דינמאט ודמפליפייר מגיע עם דבק.

כמה נתונים יבשים.

משקל החומר הוא 5 ק"ג למ"ר.

המחיר הוא 760 לפני מע"מ ל7.3~ מ"ר

התכונות האוקסטיות שלו לפי תדר, לפי מדד STC

63Hz - 16 Db

125Hz - 18 Db

250Hz - 22 Db

500Hz - 27 Db

1000Hz - 30 Db

2000Hz - 33 Db

4000Hz - 38 Db

8000Hz - 42 Db

המדידות האלו ראליות בשביל בתים, נראה איך יהיה ברכב (עם כזו כמו חומר, יכול להיות שיהיה ציפוי כפול)

אגב, החומר שדיברתי עליו לפני הוא חומר לאיטום אקוסטי למצרות ביוב, בעצם יריעת עופרת שעליה ספוג אקוסטי. עוד חומר מעניין שאולי יכנס לרכב הוא ספוג שבתוכו ישנם גרגירי עופרת. גם מעניין לראות איך זה ישפיע.

ויני, לכל מחיר תוסיף בארץ בסוף היום 16.5% מע"מ. זאת אומרת ש300$ הופך ל 1300~ ש"ח. לא ממש משתלם.

Stay tuned

פורסם

תיזהר עם כל העופרת הזו - בייחוד כשמחממים עופרת ובסביבת רכב, היא תתחמם.

שמעת פעם על הרעלת עופרת?

יש סיבה שבמכשירים חשמליים יצרו את תקן ROHS (מציע שתקרא קצת על הנושא)

הבריאות שלך לא שווה את זה.

מעבר לכך - 5 ק"ג למטר רבוע - זה צריך להיות חתיכת דבק בכדי להחזיק מעמד ותיקח בחשבון שבחום של הארץ שלנו, בתוך רכב, על מתכת - אני בספק אם ההדבקה תהיה שווה מאומה.

אתה צריך לטפל ברזוננס של פח הרכב ולהוסיף לו כמה שכבות טובות של חומרים סופגים - זה עושה את העבודה יפה מאוד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...