Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש-סיאט איביזה עם תקלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש להניח שאם הבחור שקנה את הרכב היה יוצא איתו לנסיעת בדיקה והיה שם לב לרעש, הוא יכל לבחור רכב אחר, אני מודע לכך שלא ניתן לקבל רכב חדש.

בקשר לקמור, תתפלאו לשמוע, ככל שעולה ערך הרכב כך עולה היחס ללקוח!

שבת שלום שיהיה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם מזה מגזימים..

ברור שאם תיקנו שקית חלב בסופר ותגלו שהוא חמוץ וכנראה מקולקל, יחליפו לכם אותו. יש דרך לתקן אותו? כנראה לא כרגע.

ושתלכו לקנות מחשב + מסך +מקלדת + עכבר + ... + ... + .., ויום\שבוע\חודש למחרת תגלו שיש בעיה, האם יחליפו לכם את כל הרכיבים רק בגלל שהמאוורר של הכרטיס מסך עושה בעיות?? לא! יחליפו לכם את המאוורר, ואם חלילה יש בעיה בכרטיס כולו - יחליפו אותו. אבל אתם תלכו לבקש שיחליפו לכם גם את הגלגלת בעכבר כתוצאה מהעוגמת נפש שנגרמה לכם? הרי נתקעתם ללא מחשב לכמה ימים, והייתם צריכים להתרוצץ הלוך - חזור.

כשתלכו לקנות טלפון נייד חדש, והסוללה תעשה לכם בעיות, תבקשו להחליף גם את המטען בקיר כתוצאה מהמקרה הטראגי?

ואותו אחד שהיה פה בפורום והתלונן שבאיביזה החדשה שלו הצמיג כנראה הגיע פגום אליו - אחרי מאות ק"מ בלבד, גם הוא צריך ללכת לבקש רכב חדש כי הצמיג שלו דפוק?

תקלות קורות. שום דבר לא מושלם. גם כשאתה קונה פרי או ירק הוא מגיע עם מוטציה ואין מה לעשות.

נכון, יש בקרת איכות, ולרוב היא טובה מספיק, וכנראה שהם היו עולים על הבעיה רק אם היו מבצעים נסיעה ברכב..היית מוכן שמישהו ינהג לך על האוטו לפני שקיבלת אותו? רוב הסיכויים שלא..

תקלות קורות. קנית מוצר שעלותו 100K כי זה מה שהוא עולה. לא שילמת פה פי כמה וכמה וקיבלת מוצר פגום. זו עלות המוצר, זה מה שהוא שווה בשוק ומתוך כלל המכלולים שמסתכמים ב95K הם עובדים 10 מ 10, רק רכיב אחד, לא יותר מדי מורכב, לא יותר מדי משוכלל, עושה בעיות ככל הנראה. אז יחליפו... מה קרה??

הרי למה יש אחריות אם לא לתקלות? האחריות לא ניתנה לך כדי שמחר תחליט להרוס את המנוע וללכת לבקש חדש כי בא לך, אלא כדי לכסות ליבואן על תקלות שעלולות לצוץ, לשקט הנפשי של כולם.

פורסם

מסכים עם התגובה שמעליי. נקנה רכב, לא משנה באיזה מחיר, אובחנה בעיה והפיתרון בדרך. מה לא מסתדר פה?

לא מחליפים רכב על דבר כזה מכמה סיבות. זה מוצר מאוד יקר שמורכב מהמון חלקים וכשיש בעיה אז החלפה או תיקון של החלק הבעייתי יפתרו אותה. שנית, רכב חדש נרשם בבעלות של אדם מסויים, אז או קיי, יקחו ממנו את הרכב ומה יעשו איתו? זה להעביר בעלות ליבואן ואז לקונה אחר בטרייד אין שלהם או משהו בסגנון, זה לא מיקסר שלוקחים ושולחים חזרה ליצרן או אורזים מחדש ומוכרים שוב כחדש.

ובסך הכל במקרה הנ"ל מדובר בגג פנוראמי. לא מנוע, לא גיר ולא שום דבר בסגנון.

מסכים עם הטענות לעוגמת נפש, נסה לקבל פיצוי.

תתחדש, בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

מי שקנה פעם דירה חדשה מקבלן יודע טוב מאוד כמה תקלות יש, החל מצינור מפוצץ מתחת לרצפות ועד לקיר לא ישר. ושם מדובר על סכומים גבוהים יותר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני רוצה לראות בחור שמזמין מקמור X5 חדשה עם פגם בגג, ואז שיגיד לו נציג "לא נורא נחליף לך פה בארץ"...

אני מאוד מצטער אבל הרובוט בגרמניה עושה עבודה קצת יותר טובה מחאלד מהמוסך.

מסתבר שלא.

פורסם

אה, ועוד דבר שרציתי לציין- להגיד שבארץ בטוח לא ירכיבו לך את הגג באוטו כמו שהיו מרכיבים לך אותו במפעל בגלל חאלד המוסכניק? אתה צריך להתבייש לך שזה בכלל נמצא לך במחשבות.

עם מחשבות כאלה, לא מגיע לך כלום. מי אתה? שככה אתה חושב על כל אנשי המוסכים? אתה חושב שאתה יותר טוב?

לא פחות ממגיע לך שיהיו לך צרות ותצטרך את עזרתו, כדי שאולי קצת תעריך אותו יותר.

פורסם

יש לי שאלה

אם הייתם מגיעים לסוכנות לאסוף את הרכב והייתם מגלים במעמד המסירה שהחלון הפנורמי לא נפתח ולא נסגר

מה הייתם עושים?

הייתם לוקחים את האוטו למוסך לתיקון?

נותנים לסוכנות לקחת את האוטו לתיקון וגם הם היו אוצרים לכם שרק עוד 10 ימים יגיע החלק?

משאירים את הרכב שם ומבקשים רכב חדש אחר תקין?

מה שאני הייתי עושה..

משאיר להם את הרכב שם מבקש רכב חדש ופיצוי על זה שאני מקבל את הרכב באיחור ועל עוגמת הנפש

אז שכולכם תדעו שנסעתי עם באוטו 20 מטר כבר שמעתי ברעשים האלה ואני מצטער שלא חזרתי אותו הרגע

פשוט לא העלתי בדעתי שבאמת יש תקלה

נכון שמעתי על מקרים הרבה יותר קשים מזה וגם שמעתי על מישהו שבא לאסוף את הרכב שלו (לא משנה איזה)

וגילה שבוצעו לו תיקוני פח (כמובן שלא אמרו לו מכיוון שהוא במקצוע הוא ידע לזהות) ואולי אפילו החלפת דלת

הלקוח קיבל רכב חדש ופיצוי דיוידי או מולטימדיה

החברות האלו עושות מה שהן רוצות אז מגיע להן שאני ישגע אותם על סה"כ רעשים בגג

שעבדתי בחברה סלולרית אז ידעתי שאם לקוח קנה פלאפון חדש ובתוך חודש יש לו תקלה אני ישר מחליף לו לאחד חדש

וגם אם זה סתם משהו קטן

אני יודע שאני לא יקבל רכב חדש.. זה מה יש.. אבל אני מצפה לפיצוי לפחות בשביל ההרגשה הטובה

ואם בצ'מפיון רוצים לשמור על הלקוחות שלהם אז הם צריכים לדעת לתת ולא רק לקבל

שבת שלום:wink:

פורסם
מי שקנה פעם דירה חדשה מקבלן יודע טוב מאוד כמה תקלות יש, החל מצינור מפוצץ מתחת לרצפות ועד לקיר לא ישר. ושם מדובר על סכומים גבוהים יותר.

איזה השוואות אתם עושים

אי אפשר להשוות דירה לאוטו או מקרה הקיצוני השני חלב לאוטו

וזה גם לא סוללה בפלאפון

אני לא מחליף מצבר יותר נכון להגיד פנל של פלאפון..חח

יש אלף השוואות

למשל אם תקנה lcd ושתגיע הביתה תראה שאחת היציאות של המסך לא עובדת או הusb

תתקשר לחנות ויגידו לך אהה...שטויות זה רק להלחים אחד חדש

איך תגיב?:?:

פורסם

זה אחרת לגמרי אם אתה רוכש אוטו ואחרי שבועיים מגלה שמשהו פגום או במקום לפני שלקחת אותו מהסוכנות. אחר לחלוטין.

והמציאות היא שכל מוצר לאחר שעבר שימוש, על פי רוב - יתוקן ולא יוחלף בחדש. תלוי בתחום. על כל דוגמה שכן יש דוגמה שלא..ואפשר להמשיך לקטר לנצח..

גם כשקונים נעלי ספורט חדשות ב900שקל ורואים עוד בקופה שיש פגם ברור שיחליפו לך למשהו אחר, אבל תבוא אחרי יומיים ותגיד שיש פגם - אתה באמת חושב שיחליפו לך לחדשות? הצחקת אותי..ישלחו לך אותן לתיקון, ואחרי שבועיים תחזור תיקח.

זה מה שנקרא...מציאות..

לפעמים המזל לצידנו לפעמים לא, בסופו של דבר יש אחריות וזה בא כדי לסייע בדיוק למצבים כאלו.

אני מציע לך שתרגע קצת ותנסה לשכוח מזה..אתה סתם הורס לעצמך את החוויה מהרכב החדש.

אל תוציא לעצמך ת'מיץ ואל תחשוב שאתה לקוח של חברת סלולר שתפצה אותך בזמן אוויר..תגיע איתם להסדר שיתנו לך רכב חלופי בזמן שהאוטו במוסך וזה הכל. אתה כלכך רוצה להתבכיין תגיע להסדר של טיפול חינם, אולי ירחמו עליך ויתנו לך.

כך את זה בקלות, יש דברים יותר חשובים בחיים מאשר לפצות אותך על שאתה מקבל שירות כמו שצריך.

פורסם
איזה השוואות אתם עושים

אי אפשר להשוות דירה לאוטו או מקרה הקיצוני השני חלב לאוטו

וזה גם לא סוללה בפלאפון

אני לא מחליף מצבר יותר נכון להגיד פנל של פלאפון..חח

יש אלף השוואות

למשל אם תקנה lcd ושתגיע הביתה תראה שאחת היציאות של המסך לא עובדת או הusb

תתקשר לחנות ויגידו לך אהה...שטויות זה רק להלחים אחד חדש

איך תגיב?:?:

נתתי דוגמה למשהו שעולה פי כמה יותר מרכב, ועדיין לא שמעתי על מישהו שביקש דירה חדשה בגלל בעיה כזאת או אחרת.

אז רכב אתם רוצים חדש בגלל בעיה? קצת פרופורציה. אם היו נותנים רכב חדש, אז למה בכלל האחריות?

יש דברים זולים שאין בעיה לתת חדש כמו טלויזיה למשל (למרות שגם אותה יתקנו לך ולא יחליפו), אבל רכב שמורכב מהמון חלקים, והתיקון שלו אפשרי פה בארץ, אז לא מחליפים אלא מתקנים.

ושלא יהיו לכם אשליות, גם אם היה מסרב לקחת את הרכב בגלל התקלה, אז אולי היה מקבל רכב חליפי עם איזה פיצוי של טיפול חינם, אבל עדיין היו מתקנים לו את הרכב ולא מביאים לו אחד אחר חדש.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

משום מה בפורום "אוהבים לפרגן" לצמפיון.

לפי דעתי , צמפיון הוא 1 מ-3 היבואנים הטובים בארץ ביחד עם יוניון מוטורס (Toyota) וכולמוביל (יונדאי, מיצובישי ומרצדס).

כפי שכבר כתבתי מספר פעמים בפורום, מי שיודע למכור Audi A8 ב-800K ש"ח כנראה יודע לתת שירות.

הבחור מקבל שירות, לא מתעלמים מהבעיה. הכל בסדר.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

דעה אישית :

אם המצב היה קורה לי ובאמת הייתי מגלה את העניין ביום המסירה הייתי מסתובב חוזר חונה חזרה איפה שעמד הרכב

ומחזיר את המפתחות ודורש או את הכסף או רכב חדש .

שוב אני אומר דעה אישית רכב חדש שמגיע למסירה עובר מיליון בדיקות איכות ויצרן שלא עלה על זה בבדיקות

שיספוג על עצמו את הבעיה .

רכב זה לא דירה ולא מסך LCD .

יוסי:wave:

פורסם

ראשית, ליבי עם פותח השרשור אשר קנה רכב חדש במיטב כספו והתאכזב. לא משנה מה גודל התקלה, מפח הנפש אין למדוד אותו.

בנוסך, רציתי להבהיר לחברי הפורום מספר נקודות מהותיות הקשורות ברכישת רכב חדש ופגמים ברכב:

1. טרם קבלת הרכב, יכול הקונה לא לקחת את הרכב אם גילה בו פגם מהותי ואז סביר שיקבל רכב אחר אם הפגם אינו בר תיקון. במישור הפרקטי, הרכב טרם נרשם במשרד הרישוי על שם הרוכש ולכן ליבואן אין בעייה לבטל את הרשיון שהנפיק, לסדר את הרכב ולמכרו לאחר.
  2. לאחר קבלת החזקה ברכב, היחסים בין הרוכש ליבואן/יצרן, מתנהלים על פי חוזה האחריות וחוקי המכר הרלוונטיים.
  3. במידה ונתגלה פגם מהותי אשר הנו בגדר "אי התאמת המכר", יכול הרוכש לדרוש מהיבואן ביטול העסקה מתחילתה.
  4. במידה ונתגלתה תקלה הניתנת לתיקון, יכול היבואן לבצע את התיקון ואז אין לרוכש לכאורה זכויות נוספות על פי דין. יכול שהיבואן יפצה את הרוכש בפיצוי כזה או אחר במסגרת "מחווה של רצון טוב" אך אין זאת חובתו.
  5. מאידך, בארה"ב, קיים "חוק הלימון" אשר מגדיר מפורשות את מספר התיקונים שראוי לבצע ברכב טרם החלפתו ו/או את מספר התיקונים החוזרים וניתן להגיש תביעה לבית המשפט לביטול עסקת מכר בהסתמך על הפרשנויות בחוק הלימון (נתקלתי במצבים כאלה בעבר).

לסיכום, ייזהר הרוכש וידאג במעמד קבלת רכב חדש שיימצא עמו בעל מקצוע ראוי שיבדוק את הרכב ב 7 עיניים, כך שלא יקבל את החזקה ברכב אלא אם הוא תקין.

במידה והתקלה/פגם נתגלו במועד מאוחר יותר ואינם נפתרים בזמן סביר, יש להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום.

פורסם

תמיד חשבתי שברגע שמקבלים את מספר הרישוי הרכב כבר רשום על שם הקונה במשרד הרישוי.

תוכל להסביר באיזה שלב מתבצע הרישום?

• תוכן חדש...