Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג פרטי - מה זה כולל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בשביל מכר שלי:

יש חברות המציעות ליסינג לפרטיים, כגון ilease. הרכב רשום על שמך והאחזקה והטיפולים הם על חשבון חברת הליסינג. הוא ניסה לדבר איתם ולהוציא עוד פרטים אבל מסתבר שזה די קשה. השאלה היא - האם גם הביטוח הוא על חשבון החברה (כלומר כלול במחיר החכירה) והאם במצב של גניבת הרכב או תאונה הביטוח מכסה את הכל (למעט השתתפות עצמית בתאונה כמובן) והלקוח מקבל רכב חלופי במסגרת ההסכם?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שאלה בשביל מכר שלי:

יש חברות המציעות ליסינג לפרטיים, כגון ilease. הרכב רשום על שמך והאחזקה והטיפולים הם על חשבון חברת הליסינג. הוא ניסה לדבר איתם ולהוציא עוד פרטים אבל מסתבר שזה די קשה. השאלה היא - האם גם הביטוח הוא על חשבון החברה (כלומר כלול במחיר החכירה) והאם במצב של גניבת הרכב או תאונה הביטוח מכסה את הכל (למעט השתתפות עצמית בתאונה כמובן) והלקוח מקבל רכב חלופי במסגרת ההסכם?

תודה

רוני

כל שיטת חכירה והתנאים שלה, שיביא חוזה ורק ממנו אפשר ללמוד.

בד"כ חוזה שכירות בו הטיפולים על חשבון החברה הוא חוזה ליסינג תפעולי בו גם הביטוח והרישוי השנתי על חשבון חברת הליסינג. זה נפוץ כמובן בעיקר בארגונים. אדם פרטי לא לוקח בד"כ ליסינג תפעולי אלא מימוני בו הביטוח, טיפולים והרישוי עליו...

לאחרונה יש מסלולי ליסינג פרטיים שמשלבים הטבות נוספות כמו טיפולים וכו'.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ידוע, אני שואל ספציפית לגבי ilease הזה. האם למישהו ידוע אם זה כולל את הביטוח?

חוצמזה, לא מצטטים הודעה שמעליך :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום לכולם,

אני חושב שאוכל לענות לך על השאלות מאחר ואני עובד בתור נציג מכירות של לובינסקי, ומוכר את חבילת ה-ilease.

בנושא הביטוח,כרגע החבילה נמכרת ללא ביטוח,ולכן תנאי התשלום,גובה ההשתתפות העצמית ונושא הרכב החליפי הוא בהתאם להסדר הביטוח של הלקוח.

בעתיד הקרוב יהיה תמחור עם אפשרות לביטוח.

פורסם

יש אפשרות לקבל את האוטו ללא חבילת הטיפולים והאחזקה?

אני חושב שזה קצת עבודה בעיניים.

3 שנים ראשונות בפיג'ו סיטרואן יש אחריות יבואן על כמעט הכל. גם ככה האחזקה זה ללא צמיגים ומצבר שאלה הרכיבים המתבלים העיקריים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

היתרון הגדול של התכנית הוא שהרכב נרשם על שם הלקוח ולכן ניתן למכור אותו בלי ההורדה במחירון הכרוכה ביד שהיתה ליסינג.

מצד שני שזו עיסקה שצריכים להרוויח בה גם היבואן, גם פריים ליס וגם חברת המימון, לעומת עיסקה רגילה שרק היבואן מרוויח ממנה.

פורסם
הוא ניסה לדבר איתם ולהוציא עוד פרטים אבל מסתבר שזה די קשה.

מה זאת אומרת קשה? הם לא יודעים איזו חבילה הם מציעים? אם סוכן המכירות במקום לא יודע לנפק לו את כל התשובות, שיעבור הלאה.

השירות המינימלי שמגיע לרוכש רכב זה שידעו לענות לו על שאלות בנוגע למבצע/עסקה שמוצעת. כל דבר פחות זה חוסר רצינות משווע.

פורסם
יש אפשרות לקבל את האוטו ללא חבילת הטיפולים והאחזקה?

אני חושב שזה קצת עבודה בעיניים.

3 שנים ראשונות בפיג'ו סיטרואן יש אחריות יבואן על כמעט הכל. גם ככה האחזקה זה ללא צמיגים ומצבר שאלה הרכיבים המתבלים העיקריים.

אלעד

קיימת אפשרות כזו,צריך פשוט לבקש בשלב התמחור ללא החבילה.

כמובן שהמחיר משתנה.

פורסם
מה זאת אומרת קשה? הם לא יודעים איזו חבילה הם מציעים? אם סוכן המכירות במקום לא יודע לנפק לו את כל התשובות, שיעבור הלאה.

השירות המינימלי שמגיע לרוכש רכב זה שידעו לענות לו על שאלות בנוגע למבצע/עסקה שמוצעת. כל דבר פחות זה חוסר רצינות משווע.

אני אסביר לך מה זה קשה, זה אומר שהם לא נותנים פרטים בטלפון, צריך לקבוע פגישה ונציג יגיע אלייך ויסביר לך את תנאי העיסקה (וכך פועלות כל החברות).

ברוב החברות החבילה פשוטה, אתה משלם 15-30% מערך הרכב כתור מקדמה, את החלק היחיסי כדי להשלים ל-50-60% מערך הרכב אתה משלם בתשלומים ל-3 שנים ואז בתום התקופה אתה מחליט:

א) לשלם את ההפרש ולרכוש את הרכב (כמובן שאתה תהיה כבר יד שניה עם עבר של רכב חברה).

ב) להחליף לרכב חדש ואז לוקחים את הסכום ששלמת, מחסירים ממנו את מה שנותר לך לשלם ומה שנשאר הופך להיות המקדמה לרכב החדש.

ג) להחזיר את הרכב ואז החברה תקח את הערך הנוכחי של הרכב, תחסיר ממנו את הסכום ששלמת וזה הסכום שתקבל חזרה (אתה נותן לחברה ייפוי כח למכור את הרכב שרשום על שמך).

*** כמובן שחלק מהתנאים משתנים מחברה לחברה ויש אופציות שיש בחברה אחת ולא בשניה.

נשמע ורוד, לא? ממש לא, הם כמובן שוכחים לציין שכל העיסקה כרוכה בתשלום ריבית (שמשתנות מחברה לחברה ותלוי בעלות הרכב, כמה מקדמה שמתם וכו'). כלומר אם היית בא עם מזומן ביד היית קונה את הרכב ב-X ש"ח אז דרכם אחרי 3 שנים אתה תשלם על הרכב X+Y.

רוב יבואני הרכב מציעים כיום אפשרות לרכוש רכבים חדשים בתנאי מימון שונים ומשונים שכרוכות בתשלום ריבית. חלק מהיבואנים באירועי מכירות מיוחדים (שמתקיימים כפעם - פעמיים בשנה) גם מחלקים ל-36 תשלומים ללא ריבית. בקיצור, בדיוק אותה תוכנית מימון רק ללא השירותים הנוספים שיש לליסינג.

אם כבר הזכרנו את עניין החבילות אז בחלק מהחברות יש אפשרות להוסיף כסף ולקבל חבילות שונות (חבילת אחזקה, חבילת ביטוח וכו'). בשורה תחתונה, את הכל אתם יכולים להשיג בעצמכם ובמחיר הרבה יותר טוב:

א) דלקן- יש אנשים שנהנים מהעובדה שהם נכנסים לתחנת דלק, מכניסים את הפיה והדלק זורם ללא כל התעסקות עם המכונה. כל אדם פרטי יכול להתקין דלקן ברכבו (העלות היא אם אני זוכר נכון כ-50$ שנראה לי שגם מחזירים כאשר תחליטו לפרק את ההתקן) והחשובונות ישלחו לביתו בסוף החודש.

ב) אוהבים שבאים לקחת לכם את הרכב מהבית/עבודה? כל מוסך שמכבד את עצמו כיום מציע את השירות ללא תשלום.

ג) שירותי דרך/גרירות/רכב חלופי? ניתן להוסיף דרך חברות הביטוח (עולה כ-400 ש"ח).

בקיצור, עובדים עליכם בעיניים. אין פה שום מציאות או ארוחות חינם, חברות הליסינג פשוט שמות את כל השירותים תחת קורת גג אחת, נותנות לזה שם מפוצץ עם פרסומות גרנדיוזיות ומקוות להכנס לטרנד החדש - ליסינג ממקום העבודה OUT, ליסינג פרטי IN.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
נשמע ורוד, לא? ממש לא, הם כמובן שוכחים לציין שכל העיסקה כרוכה בתשלום ריבית (שמשתנות מחברה לחברה ותלוי בעלות הרכב, כמה מקדמה שמתם וכו'). כלומר אם היית בא עם מזומן ביד היית קונה את הרכב ב-X ש"ח אז דרכם אחרי 3 שנים אתה תשלם על הרכב X+Y.

רוב יבואני הרכב מציעים כיום אפשרות לרכוש רכבים חדשים בתנאי מימון שונים ומשונים שכרוכות בתשלום ריבית. חלק מהיבואנים באירועי מכירות מיוחדים (שמתקיימים כפעם - פעמיים בשנה) גם מחלקים ל-36 תשלומים ללא ריבית. בקיצור, בדיוק אותה תוכנית מימון רק ללא השירותים הנוספים שיש לליסינג.

בקיצור, עובדים עליכם בעיניים. אין פה שום מציאות או ארוחות חינם, חברות הליסינג פשוט שמות את כל השירותים תחת קורת גג אחת, נותנות לזה שם מפוצץ עם פרסומות גרנדיוזיות ומקוות להכנס לטרנד החדש - ליסינג ממקום העבודה OUT, ליסינג פרטי IN.

בתור אחד שעובד עם חברה (דביס) שמציעה מסלולי ליסינג פרטי דומים אני לא מקבל את הטיעון ש"שוכחים לציין שכל העסקה כרוכה בתשלום ריבית". גם אם נציג חברת המימון לא ציין את נושא הריבית (החברה איתה אני עובד כן מציינת) על הלקוח לשאול או לבצע בדיקה מאוד פשוטה של מכפלות התשלומים+מקדמה+סוף תקופה ולראות כמה יוצא לו לשלם על הרכב, לקוח שלא עושה זאת או לא שואל את השאלה הבסיסית הזאת לא נוקט בצרכנות נבונה. אם נציג חברת המימון מסתיר את המידע הזה זה כבר משהו אחר.

ממה שנתקלתי בחברות ליסינג גדולות שמציעות מסלולים ללקוחות פרטיים הוא שהן שוכחות לציין שהרכב ברוב המקרים נרשם ע"ש חברת הליסינג\מימון ודואגות לעירפול רציני מאוד לגבי מה קורה בסוף התקופה ומה יהיה ערכו של הרכב (רישום ע"ש חברה בע"מ מוריד הרבה מהמחירון).

יש הרבה סיבות נכונות (וגם לא) שבגללן אנשים בוחרים בליסינג פרטי (למשל, זה מימון חוץ בנקאי). השיטה עצמה מאוד נוחה ודומה מאוד לצורה בה רוכשים רכב בארה"ב עם מקדמה נוחה ותשלומים חודשיים נוחים. החלק העיקרי בעסקה הוא סוף התקופה וזה לרוב לא מטריד את רוב הלקוחות כי הם משדרגים את הרכב באותה חברה ולא נדרשים לשלם את הסכום הזה. השיטה נוחה והיא תהיה יותר ויותר נפוצה, יש כבר בנקים שמציעים מסלולים דומים (מקדמה, תשלומים, סוף תקופה) כשהיתרון דרכם הוא שהרכב נרשם ע"ש הלקוח ולא ע"ש חברת מימון\ליסינג.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ויש עניין נוסף - יש חברות המציעות "הנחת מזומן" או חלוקה לתשלומים המוצגים כ"ללא ריבית". יש בכך אחיזת עיניים, שכן למעשה "הנחת המזומן" היא הריבית תמורת החלוקה לתשלומים. על הרוכש לדרוש חישוב של הריבית הגלומה באי קבלת ההנחה, אשר עשויה להיות גבוהה מהריבית של ההלואה הבנקאית או של חברת המימון.

בהלואה בנקאית יש יתרון נוסף - אפשר למשכן רכוש שאינו הרכב (כגון ניירות ערך) ואז לא קיימת בעיה של רישום המשכון והסרתו או של רישום הבעלות על הרכב אלא שהרכב הוא של הרוכש ללא מעורבות חיצונית והוא חופשי למוכרו כאשר הדבר יהיה רצוי לו ללא צורך בפעולה נוספת כלשהי.

למעשה על הרוכש לעשות תחקיר בכל המקומות בהם הוא עשוי לקבל הלואה (בנק חברת מימון, סוכנות רכב וכו') ולהשוות את התנאים המוצעים לו באופן אישי ורק אז לקבל את ההחלטה לגבי העסקה המתאימה לו אישית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בליסינג ארגוני הרכב תמיד על שם חברת הליסינג והיא גם לוקחת אותו חזרה אחרי 3 שנים. האם יש מסלול דומה בליסינג פרטי ?

פורסם

כן, אני חושב שבהרץ זה ככה כי אם אתה קונה את הרכב אחרי 3 שנים אתה יד שניה עם עבר של חברה (בחלק מהחברות זה לא ככה והרכב כן רשום על שמך).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...