Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזגן במצב מפוח גבוה, בורר טמפרטורה על מינימום (מקס קור) ובורר אויר על מצב סחרור פנימי. בתנאים אלה במוצא של "התריס" הטמפרטורה לא יורדת מ 10 מעלות גם אחרי שעה נסיעה. השאלה עלתה אחרי שבני משפחה התלוננו על קירור לא מספק. מה תוצאות בדיקה דומה בדרך כלל , לדעתכם זה בסדר או שווה בדיקה מקצועית.

פורסם

הטמפרטורה תהיה נמוכה יותר כשמהירות המפוח הפנימי תהיה איטית יותר וזה כי האויר החם שוהה יותר זמן על

המאדה הפנימי ומתקרר יותר.

שיטת הפעלת מזגן טובה, ברכב, הנה כך:

כשהרכב חם, פתח חלונות והפעל המזגן כשהמפוח פועל במהירות הגדולה וזאת כדי שהאויר החם ידחף מהר החוצה ובמקומו יכנס אויר

קר יותר.

עם התקררות פנים הרכב, סגור החלונות ובהדרגה הורד את מהירות המפוח הפנימי.

כך תקבל כמות קטנה וחלשה יותר של אויר שנזרק לחלל המכונית אבל הוא יהיה קר יותר.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי, אני מודע לנוהל הנכון שפרטת להפעלת מזגן וכך אני עושה תמיד. הבעיה שבני משפחה התלוננו על קירור חלש ומפה השאלה שכתבתי. מצב הבדיקה שהצגתי אם אני לא טועה הוא סטנדרד לביצוע בחינת ביצועי מזגן לצורך קביעה אם קיימת בעיה או שהכל בסדר. האם אפשר להפסיק לחשוב על בעיית מיזוג או שצריך להמשיך לבדוק.

פורסם

כשהרכב בצל, לאחר כמה דקות פעולה שהוא התקרר והמפוח הפנימי במהירות 2, הטמפ' הטובה היא כ 4-5 מעלות בתוך פתח יציאת האויר המרכזי שבדשבורד.

המזגניסטים לרכב בודקים זאת עם מד טמפ' שיש לו רגש ארוך הנכנס פנימה לתוך הפתח.

בברכה - רפי לין

פורסם
הטמפרטורה תהיה נמוכה יותר כשמהירות המפוח הפנימי תהיה איטית יותר וזה כי האויר החם שוהה יותר זמן על

המאדה הפנימי ומתקרר יותר.

תאוריה מעניינת. נניח שפילטר המזגן שמותקן לפני המפוח סתום דבר שעלול לגרום לספיקת או סניקת אוויר נמוכה לכן לפי ההסבר שלך הטמפ' של האוויר תהייה נמוכה יותר.

משהו כאן לא מתסדר לי.

איזה כייף לי :)

פורסם

זו לא תאוריה זאת עובדה ואמת, אם מסנן האויר יהיה סתום במידה מסויימת, האויר אכן יצא מהפתחים קר יותר, אך בספיקה מאוד נמוכה ולכן הקבינה לא תקרר מספיק.

הבדיקה שרפי הציע לא ממש תצביע על תקלה כלשהי בכל המקרים ורצוי להעמיס יותר על מערכת המיזוג בכדי ללמוד האם ביצועיו תקינים. תמיד כדי לבדוק בהוראות יצרן מה הדרך הטובה ביותר למדוד את הביצועים. מרק, אולי יש לך הוראות אלו להעלות לכאן?

פורסם

גם אני מרגיש שבI30CW שלי (חדשה מליסינג) המזגן לא מקרר טוב.

הליסינג טוענים שהכל בסדר ואין מה לעשות, אני מתרגל...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ברכב מותקן פילטר חדש ומרגישים היטב את עוצמת הספיקה הגבוהה.

כותבים

meir_gi

אני יכול להעיד שאצלי ב I30 המזגן די מקפיא ולא מורגשת בעיה גם ביום חם

elibaba

גם אני מרגיש שבI30CW שלי (חדשה מליסינג) המזגן לא מקרר טוב.

meir_gi ו elibaba

האם תוכלו לבצע בדיקת טמפ אויר ב"תריס" מרכזי בדשבורד כאשר מזגן בקרור מקס , מפוח במצב מקס ובורר אויר במצב סיחרור פנימי. חשוב שהבדיקה תהיה אחרי 10-15 דקות של פעולת המזגן. מד הטמפרטורה אמור לכסות תחום טמפ. 1C-10C כאשר התוצאה תהיה אי שם בתוך התחום הזה. עדכנו בהתאם.

פורסם
זו לא תאוריה זאת עובדה ואמת, אם מסנן האויר יהיה סתום במידה מסויימת, האויר אכן יצא מהפתחים קר יותר, אך בספיקה מאוד נמוכה ולכן הקבינה לא תקרר מספיק.

הבדיקה שרפי הציע לא ממש תצביע על תקלה כלשהי בכל המקרים ורצוי להעמיס יותר על מערכת המיזוג בכדי ללמוד האם ביצועיו תקינים. תמיד כדי לבדוק בהוראות יצרן מה הדרך הטובה ביותר למדוד את הביצועים. מרק, אולי יש לך הוראות אלו להעלות לכאן?

הזיכרון בוגד בוגד בי :-)

בעבר היה דיון בנושא וגם הוספתי הסבר מתוך היינס לעובדות שציינתם.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1453882&postcount=18

פורסם

ל מרק10

בעית המיזוג אצלנו היא ברכב יונדאי אבל לצורך השוואה מעניין לקבל ממך נתון טמפ ברכבי VAG מהסימנט של גולף . הנתון המעניין הוא טמפ אויר ביציאה מהתריס המרכזי בדשבורד במצב של קירור מקס עם סיחרור אויר פנימי ומפוח על מקס.

פורסם

היי דוד,

מצורף קובץ לבדיקת טמפ' האוויר הנפלטת מהתריסים באודי שנת 97 עם מערכת בקרת אקלים.

שים לב שקיים טלורנס מסויים של טמפ' האוויר הנפלטת מהתריסים בתלות הטמפ' החיצונית.

כאשר הטמפ' החיצונית הינה בסביבות 30 מעלות צלזיוס הטמפ' ההאוויר הנפלטת מהתריסים אמורה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס.

כאשר הטמפ' החיצונית הינה בסביבות 40 מעלות צלזיוס הטמפ' ההאוויר הנפלטת מהתריסים אמורה להיות בין 5-8 מעלות צלזיוס.

אני מאמין שהגרף יכול לשמש כרפרנס גם עבור רכבים של ייצרנים אחרים.

אל תתיחס לבדיקות הממוחשבות בקובץ.

air-1.pdf

• תוכן חדש...