Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תשים מדבקה מאיכות טובה, אתה תרגיש הבדל מהותי.

ההבדל מורגש גם בנסיעה עצמה.

אצלי ברכב יש מקדימה הכהיה חלקית, וההבדל עם המדבקה

הוא עצום. השמש לא צורבת את העור, והמזגן יעיל הרבה יותר.

מאחור, היו לי וילונות מקוריים שהרכב בא איתם, וגם החלון עצמו

קצת יותר כהה, והילדות שלי תמיד סבלו מהשמש.

היום הן לא מתלוננות על קרני השמש, והן יכולות לראות את החוץ,

מה שעם הוילונות לא התאפשר בצורה טובה.

בקיצור, מומלץ, אבל רק במידה ואתה לוקח מדבקה איכותית, שבאמת

מסנננת קרני UV, ולא סתם מכהה את הצבע.

פורסם

בכל הרכבים שהיו לי,היו לי חלונות שחורים בכל האוטו,אומנם לא ברמה של שחור לילה,יותר בהיר קצת.

ומדובר ברכבים שמושכים צומת לב גם כשהם עומדים (איביזה טורבו,לאון טורבו וSTI).

עצרו אותי לא מעט לביקורות כאלו ואחרות,אף פעם לא אמרו מילה על האוטו.

פורסם

הייתה לי הדבקה ברכב על כל החלונות, לא 100% כהה אפשר להגיד בהגזמה ש60% הצללה...

עצר אותי שוטר והכריח אותי להוריד הכל או להתסכן בהורדה מהכביש - אישית למדתי את הלקח.

ובקשר לכתבה בממון - משהו לא מסתדר לי...

אפשר לעשות סקר - שכל אחד מאיתנו יתקשר לתחנת משטרה בעיר מגוריו וישאל האם חלונות כהים מאחורה חוקיים?

יש לי הרגשה שהתשובות יהיו חלוקות - אתה רוצה לקחת סיכון?

פורסם
הייתה לי הדבקה ברכב על כל החלונות, לא 100% כהה אפשר להגיד בהגזמה ש60% הצללה...

עצר אותי שוטר והכריח אותי להוריד הכל או להתסכן בהורדה מהכביש - אישית למדתי את הלקח.

ובקשר לכתבה בממון - משהו לא מסתדר לי...

אפשר לעשות סקר - שכל אחד מאיתנו יתקשר לתחנת משטרה בעיר מגוריו וישאל האם חלונות כהים מאחורה חוקיים?

יש לי הרגשה שהתשובות יהיו חלוקות - אתה רוצה לקחת סיכון?

ראה תיקון לתקנה 356, סעיף 16 :

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:r3oTaCAL4T0J:www.knesset.gov.il/committees/heb/material/data/kalkala2005-08-08-01.doc+%D7%AA%D7%A7%D7%A0

%D7%94+356+%D7%93&cd=2&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a

וראה גם את זה :

http://www.rozin-group.co.il/?CategoryID=101&ArticleID=357

פורסם

תקנה 356 (ד) המעודכנת

"לא ירשם רכב או יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים בו, כולן או מקצתן צופו בחומר ציפוי בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בכל דרך אחרת".

כשאני חושב על זה - קיבלתי את הקנס בסיבות פברואר/מרץ 2005...

אם זאת התקנה המעודכנת, אז זה עדיין אומר שאסור לצפות/להתיז/להדביק שום דבר על החלונות הקדמיים בלי שום קשר למידת ההצללה - לא?

פורסם

נכון מאוד. למעשה, המקום היחיד שניתן להתקין את ההצללה זה חלונות הצד במושבים האחוריים.

עדיין, לדעתי יש הפחתה משמעותית של החום המצטבר ברכב גם אם רק החלונות האלו מוצללים.

פורסם
מתעלק על השרשור.

אמא שלי ממש רגישה לשמש, ומומלץ לה ע"י הרופא להתרחק מהשמש עד כמה שניתן.

החשיפה לשמש בעת הנהיגה מסוכנת עבורה מאוד.

חשבתי על להכהות חלקית את החלונות הקדמיים. אני לא מעוניין לעשות את זה ע"י מדבקה.

שמעתי שיש אפשרות לעשות את זה עם לייזר, האם התוצאה היא טובה? אפשר לקבוע בלייזר דרגה מסוימת להשחמה?

כמו כן, מכיוון שזה עניין בריאותי, תקציב כנראה לא יהווה כאן שיקול, כמו גם עניין החוקיות.

אני חושב שבמצב כזה יש סיכוי שמשרד התחבורה יאשר לך הכהייה מסוימת.

תשאל..

פורסם

עדכון:

אז יום לאחר פתיחת התרד, התחלתי לעשות בירורים ואלו התוצאות :

ככה, אצל מתקינים מקצועיים שמתעסקים אך ורק בציפויים לחלונות המחיר נע בין 200 ל 320 ש"ח לחלון שלם, ובין 200 ל 100 ש"ח למשולשים הקטנים בדלתות האחוריות.

ההבדלים במחירים נובעים מאיכות החומר שכן ב 320 ש"ח מדובר על החומר מתוצרת 3M, חומר דמוי סיליקון ולא ניילון כמו שמקובל שכאמור נגד סינוור,שריטות,מסנן UV ועוד כמה סוגי קרניים של השמש.

והזול ביותר 200 הוא הניילון שרוביינו מכירים אך הוא טוען שגם הכי זול שלו איכותי יותר ממה שתוכלו להשיג ברשות אוטודיפו וכו'.

אופצייה נוספת היא טבילה ושם מדובר על 2500 לארבע חלונות ועוד 800 לשמשה אחורית.

דבר נוסף, כיום אין שום דרך חוקית להכהות באף דרך את השמשות הקדמיות!

אז אחרי דין ודברים החלטתי שאני לא הולך להשקיע סכומים כאלו על הרכב שלי, גם בגלל שיקול כלכלי שכנראה הוא יימכר בשנה הקרובה וגם כי יש סיכוי גבוהה יותר שאני אתפס עם ההכהייה, אולם אם היה מדובר ב S500 יש מצב שזה היה עובר.

פניתי למתקין אודיו מקומי אשר דרש 400 ש"ח לכל החלונות (כולל המשולשים), מהחומר הזול כביכול שמוכרים בכל המקומות, בחרתי ברמת כהות של 60% שזאת רמה כזאת שעדיין אפשר לזהות את הנהג גם בחושך מוחלט, וגם ניתן להבחין שקיימת הכהייה אפילו באור יום.

התוצאות יצאו מדהימו, ללא בועות, ללא שריטות והכי חשוב! איזה כיף לנהוג ברכב מוצל :)

נסיעה לת"א בוצעה עם מזגן על עוצמה 1 והרכב קר, באיזור הרצליה אפילו כיביתי את המזגן על מנת שאוכל להפשיר.

בדרך כלל בנסיעות כאלו על פחות מעוצמה 3 (מתוך 4) בקושי מרגישים שהמזגן עובד.

כמו כן הכניסה לרכב אחרי חניה היא הרבה יותר נינוחה ואני חושב שבמבט קדימה הסלון של הרכב נשמר בצורה טובה יותר כי הרכב ממש מוצל בפנים.

בקיצור מבחינתי שווה את ההשקעה לבינתיים, במקרה הגרוע ההפסד הוא שני החלונות הקדמיים שאאלץ להסיר את הציפוי במידה ואתפס.

מקווה שהחכמנו, תודה ושבת שלום :arrow:

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
איפה עשית בסוף את ההכהייה של החלונות ?

אצל מתקין אודיו ואזעקות פה ליד הישוב שבו אני גר (בנימינה)

פורסם

אחי,

דבר ראשון לפני הכל זה הגוף שלך והבריאות שלך עזוב אותך משטרה

אני יש לי בכל הרכבים שלי חלונות שחורים מאחורה וקדימה

היום עשיתי דבר מאוד נחמד קצת יקר אבל אתה ניכנס לרכב בשמש בלי מזגן והרכב קר

זו מדבקה שעושים לך אותה בסאן פילם ברמת גן ליד הבורסה היא שקופה ,עוברת טסטים,משטרות,והמתקין מתחייב לך על זה

הוא מראה לך בבדיקה אצלו איך זה פועל הוא מכניס לך תיד תחת מנורה ממש חמה ולאחר מכן שם את המדבקה בין היד למנורה,ופתאום היד נהיית קרה הוא עושה את זה שנים על מלא רכבי יוקרה שלא רוצים לסבול מהחום במדינה שלנו!!!ממולץ מאוד עשיתי את זה גם זה פשוט מדהים אחי!! זה עולה 800 שקל לחלון! החומר הזה ספציפי יש לו גם מדבקה של 360 שח לחלון שזו מדבקה שחורה כימעט ולא רואים הבדל גם עובר טסטים ומשטרות ופשוט הרכב ואתה נישארים קרים ורגועים!תיכנס לגוגל תחפש את השם סאן פילם ותיראה איזה יחס ואיזה עבודות הוא עושה ולאיזה רכבים!

פורסם
אחי,

דבר ראשון לפני הכל זה הגוף שלך והבריאות שלך עזוב אותך משטרה

אני יש לי בכל הרכבים שלי חלונות שחורים מאחורה וקדימה

היום עשיתי דבר מאוד נחמד קצת יקר אבל אתה ניכנס לרכב בשמש בלי מזגן והרכב קר

זו מדבקה שעושים לך אותה בסאן פילם ברמת גן ליד הבורסה היא שקופה ,עוברת טסטים,משטרות,והמתקין מתחייב לך על זה

הוא מראה לך בבדיקה אצלו איך זה פועל הוא מכניס לך תיד תחת מנורה ממש חמה ולאחר מכן שם את המדבקה בין היד למנורה,ופתאום היד נהיית קרה הוא עושה את זה שנים על מלא רכבי יוקרה שלא רוצים לסבול מהחום במדינה שלנו!!!ממולץ מאוד עשיתי את זה גם זה פשוט מדהים אחי!! זה עולה 800 שקל לחלון! החומר הזה ספציפי יש לו גם מדבקה של 360 שח לחלון שזו מדבקה שחורה כימעט ולא רואים הבדל גם עובר טסטים ומשטרות ופשוט הרכב ואתה נישארים קרים ורגועים!תיכנס לגוגל תחפש את השם סאן פילם ותיראה איזה יחס ואיזה עבודות הוא עושה ולאיזה רכבים!

כן אני יודע הייתי שם, זה המקום שדרש 320 ש"ח לחלון,

באמת מקצוענים שם אחד אחד אבל המחיר בהתאם.

בוא נגיד שעם שירוקו חדשה הייתי משקיע אבל ברכב שלי זה מהווה אחוז נכבד מהמחיר שלו ככה היחס של העלות\כדאיות לא כל כך שווה אצלי.

פורסם
אני גם שוקל לעשות השחרה ויש לי 2 שאלות: זה לא פוגע בבטיחות? לא תהיה בעיה להוריד את זה בבוא העת?

כהה מדיי בהחלט יכול לפגוע בבטיחות, אם לא תוכל לראות דרך החלון בלילה הרי שלא הרווחת כלום מההכהייה ודי פיספסת את הנקודה.

את החומר שהתקינו אצלי לפחות - לא בעייה להסיר, כמו להוריד סלוטייפ מזכוכית.

• תוכן חדש...