Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הקודם שלי (לפני הראלי) היה סיטרואן ZX שמאוד נהנתי ממנה עד שיום בהיר אחד היא החליטה לשים קץ לחייה ודיממה מים ירוקים ממש על האספלט החם בבסיס שלי :?.

לרכב יש סדק בבלוק ועד היום הרכב יושב אצלי בחניה ואני עושה איתו סיבוב מדי פעם. המים מתחילים לצאת רק כשהרכב מתחמם לאיזור ה80 מעלות.

בכל אופן,אני ועוד חבר תמיד רצינו לקנות איזה רכב כדי לפרק אותו (לראות איך פועלים הדברים מבפנים) ואז להרכיב. אז החלטנו שיש לנו אפשרות לא רעה ללמוד על הZX.

וכאן השאלה העיקרית - האם ניתן לרתך/להלחים סדק בבלוק אלומיניום? כשניסיתי לברר את העניין מישהו אמר לי שלא ניתן לעשות את זה מכיוון שזה ממיס את האטמים או משהו בסגנון. אם אנחנו מפרקים הכל מהבלוק ניתן יהיה לבצע דבר כזה?

אם אין אפשרות לרתך/להלחים,איפה אפשר להשיג בלוק? בפירוק בטח ירצו שאני אקנה מנוע שלם. בנוסף הבנתי שגם לבלוק צריך להיות שטר מכר אחרת אני לא יכול לאשר אותו. בן אדם פרטי למשל שרוצה למכור לי בלוק שפורק מהרכב שלו יכול להוציא שטר מכר?

אנחנו להוטים להתחיל "בפרוייקט" וכרגע מה שמעכב אותנו זאת אי הוודאות לגבי האפשרויות שלנו עם הבלוק.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הסדק או חור בבלוק אלומיניום היה מחלה של כל מנועי הXU של פיג'ו סיטרואן עם בלוק אלומיניום.

1.6 1.8 ו1.9 חוץ מה2.0 שהיה עם בלוק ברזל.

תהיה בטוח שאם היה אפשר לתקן את זה כל כך בקלות ע"י ריתוך כולם היו עושים את זה במקום להחליף מנוע.

כמעט ולא היו מנועים כאלה שהצליחו לעבור את ה150-200 אלף ק"מ ללא התופעה הזאת.

בגלל שזה לא יעיל היו מחליפים למנועים מייבוא.

זה לא יעיל כי הבלוק מתפשט ומתכווץ, זה לא חלק שאתה מרתך והטמפרטורה שלו קבועה יחסית.

אבל אם זה רק כדי לשחק עם זה ולא רכב יום יומי אתה יכול לנסות רק אל תבנה על זה שזה יחזיק מעמד.

היו גם כאלה שסתמו את זה עם אפוקסי אבל שוב זה רק משהו זמני.

פורסם
אם אתה מפרק את המנוע אז

כמובן שאי אפשר להלחים אותו

כל בית מלאכהלשיפוץ מנועים או ראשים יזרוק אותך אם המנוע החוצה!!! יכול להלחים לך.

שלום.

לא ניתן להלחים סדק בבלוק מנוע מאלומניום ביגלל מקדם ההתפשטות וההתכוצות.

למען ההשכלה רוב הסדקים במנועי אלומניות קורים עקב הידוק ברגי ראש שלא לפי הוראות יצרן.

יש מקרים בודדים שהבלוק נאכל מנוזל הקרור.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לדעתי לא עושים את זה כי זה לא כלכלי. מבחינת עלות עבודה למוסכנית שיפרק את כל הרכיבים וישאיר את הבלוק "ערום",ישלח אותו לתיקון ואז יחזיר הכל אתה מגיע כמעט לעלות של מנוע.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אם ככה אז איפה אני יכול להשיג בלוק בנפרד בלי מנוע?

פורסם
הסדק או חור בבלוק אלומיניום היה מחלה של כל מנועי הXU של פיג'ו סיטרואן עם בלוק אלומיניום.

1.6 1.8 ו1.9 חוץ מה2.0 שהיה עם בלוק ברזל.

תהיה בטוח שאם היה אפשר לתקן את זה כל כך בקלות ע"י ריתוך כולם היו עושים את זה במקום להחליף מנוע.

כמעט ולא היו מנועים כאלה שהצליחו לעבור את ה150-200 אלף ק"מ ללא התופעה הזאת.

בגלל שזה לא יעיל היו מחליפים למנועים מייבוא.

זה לא יעיל כי הבלוק מתפשט ומתכווץ, זה לא חלק שאתה מרתך והטמפרטורה שלו קבועה יחסית.

אבל אם זה רק כדי לשחק עם זה ולא רכב יום יומי אתה יכול לנסות רק אל תבנה על זה שזה יחזיק מעמד.

היו גם כאלה שסתמו את זה עם אפוקסי אבל שוב זה רק משהו זמני.

למה שלא תנסה לסתום עם אפוקסי?!

יגעת ומצאת - תאמין. אמר רבי יצחק: "יגעתי ולא מצאתי אל תאמין, לא יגעתי ומצאתי אל תאמין, יגעתי ומצאתי תאמין".

פורסם

כי הבנתי שגם אפוקסי זה זמני מאוד. אבא שלי רוצה את האכב לעצמו אחרי זה ולכן אנחנו מעדיפים פיתרון שיהיה יותר מזמני.

פורסם

יש חומר לסתימה של הרדיאטור, בזמנו השתמשתי בחומר נוזלי שמכיל חתיכות מתכת קטנות שעזרו לי לסתום חור ברדיאטור, כעקרון יש צורך להשאירו זמן מסויים במערכת הקירור עד לניקוז החומר , אצלי נשאר מספר ימים ולא נתקלתי בתופעות לואי, אני חושב שכדאי לך לנסות להשתמש בחומר הזה ואולי אפילו לא ננקז אותו ממערכת הקירור מה רק שים לב אם אין שינויי חריג בטמפטורת המנוע, כמו כן יכול להיות שמים מהברז יכלו לעזור לחומר לסתום את הסדק בעזרת האבנית,בנוסף לאוטו הראשון שלי סיטרואן שלא היה שווה לתקן גם היה סדק במנוע ואפוקסי לא עזר, אם הייתי יודע על החומר הזה בזמנו הייתי מנסה.

פורסם

גם זה פיתרון זמני אם בכלל. יש המעות איפה ניתן לקנות בלוק עם שטר מכר או איך מוציאים שטר מכר לבלוק שפורק מאוטו אחר?

פורסם

עדיין מחפש כיוון למקום שניתן לרכוש בו בלוק עם שטר מכר או איך ניתן להוציא שטר מכר לבלוק שפורק מרכב אחר שנמצא בבעלות של אדם פרטי.

פורסם

כאחד שעשה את התעלול לא יעזור כלום הוא יסדק במקום אחר. לעולם לא תגיע לאיזון בלחצים של הסגירה בראש המנוע ובורג אחד יפתח לך סדק חדש.

וכן זה קרה כשחכמולוג נגע בברגים בלי מד מעלות ובלי טורק מטר. יש הוראות יצרן מדויקות איך לסגור את הראש. ואז לא קורה סדקים.

פורסם

בזמנו שקניתי את ה-205GTI קניתי אותה רק כשלדה להתחלה של הפרויקט אבל היה שם מנוע 1.9 שהוא היה גמור והיה לא גם את הבעיה של הסדק בבלוק הייתי ממלה מים וישר הכל היה נישפך :lol:

אל תתעסק אם זה תיקנה מנוע חדש ותישמור את המנוע הזה לחלקים יותר עדיף לך.

פורסם

לקנות מנוע נראה לי יהיה גם יקר יותר מבלוק בלבד וגם פחות לימודי :wink:.

יש בכלל אפשרות לרכוש בלוק בלבד או שלא קיים דבר כזה?

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...