Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון ליונית חום שאחראית על הדלקת מאוור של הרדיאטור שיושבת בתוך הרדיאטור עצמו.

ועוד שאלה, איך ניתן לדעת אם משאבת מים והרדיאטור תקינים ואכן עובדים?

מדובר בטרקטורון מסוג פולריס 350.

תודה רבה לעוזרים

אלי

פורסם

שלום רב !

על פניו התשובה פשוטה , אך ללא שעון חום מכני, או מכשור מתאים אחר, הבדיקה מיותרת( הסבר בהמשך).

אין קשר בין מנוע אטמוספרי לבין מנוע של טרקטורון.

יש לטבול את היוניט מאורר( תרמו סוויץ), ולא יוניט חום, כפי שציינת בכותרת,בתוך מים חמים שנמזגו מקומקום.

יש לחבר את הכבל החיובי , המקורי של המאוורר, והיוניט עצמו אמור להיות מאורק לשילדה !!

מכיוון שיוניט הפעלת מאור, נכנס לפעולה בדרך כלל בסביבות 78- 82 מעלות בערך, יוניט מאורר תקין אמור להכנס לפעולה בטמפרטורה הזאת לערך, יש כמובן לפתוח את מתג ההצתה, לשם כך.

ועכשו ההסבר מדוע הבדיקה מיותרת :

במידה וקיים ברשותך(בספק רב), שעון מכני, את אותה בדיקה, אתה יכול לבצע, בתנאים טובים יותר, במנוע פולריס מותנע, כשהשעון חום המכני טבול ישירות ברדיאטור.

לכן במקום להסתבך בבדיקות מיותרות, בדוק בעזרת , וולט מטר, האם מגיע מתח חשמלי לקונקטור של היוניט מאורר, ואם כן החלף ליוניט מקורי, כמו מספר המעלות שרשום על הישן.

ערוך חיפוש בנושא יוניט מאורר, תרמוסטט, מערכת קירור, והתחממות מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

על פניו התשובה פשוטה , אך ללא שעון חום מכני, או מכשור מתאים אחר, הבדיקה מיותרת( הסבר בהמשך).

אין קשר בין מנוע אטמוספרי לבין מנוע של טרקטורון.

יש לטבול את היוניט מאורר( תרמו סוויץ), ולא יוניט חום, כפי שציינת בכותרת,בתוך מים חמים שנמזגו מקומקום.

יש לחבר את הכבל החיובי , המקורי של המאוורר, והיוניט עצמו אמור להיות מאורק לשילדה !!

מכיוון שיוניט הפעלת מאור, נכנס לפעולה בדרך כלל בסביבות 78- 82 מעלות בערך, יוניט מאורר תקין אמור להכנס לפעולה בטמפרטורה הזאת לערך, יש כמובן לפתוח את מתג ההצתה, לשם כך.

ועכשו ההסבר מדוע הבדיקה מיותרת :

במידה וקיים ברשותך(בספק רב), שעון מכני, את אותה בדיקה, אתה יכול לבצע, בתנאים טובים יותר, במנוע פולריס מותנע, כשהשעון חום המכני טבול ישירות ברדיאטור.

לכן במקום להסתבך בבדיקות מיותרות, בדוק בעזרת , וולט מטר, האם מגיע מתח חשמלי לקונקטור של היוניט מאורר, ואם כן החלף ליוניט מקורי, כמו מספר המעלות שרשום על הישן.

ערוך חיפוש בנושא יוניט מאורר, תרמוסטט, מערכת קירור, והתחממות מנוע.

בברכה

צביקה

והרדיאטור? איך ניתן לבדוק שלא סתום או משהו .... ?

פורסם

שלום רב !

לדעתי אתה לוקה באבחון, ולכן אתה לא יודע מאפוא להתחיל, טמה לתקן או להחליף.

לכן המלצתי שתשקיע מעט בפירוט מורחב יותר של הבעייה,( אם אני השקעתי גם לך מותר!), ותסביר מדוע אתה מעוניין לבדוק את תפקודו של יוניט המאורר?

האם הרכב מתחממם עד לרמה מסוכנת?

האם המאורר החשמלי לא נכנס לפעולה?

האם קיים מחסור במי קירור ברדיאטור או במיכל העבוי?

האם בדקת , האם רשת הרדיאטור חמה בצורה שווה, לאורכה ורוחבה של הרשת?

האם בדקת תקינותו של התרמוסטט, על ידי בדיקת צינור מים עליון ותחתון, ושהם חמים במידה שווה?

האם שקלת ךפנות למוסך, לפני שיגרם נזק יקר, או בחתי הפיך?

בברכה

צביקה

פורסם

אין תרמוסטט במנוע הזה.

מנוע של טרקטורון, לפחות של כל אלו שאני מכיר הוא אטמוספרי (לא שאני מבין על איזו שאלה המשפט על האטמוספרי אמור לענות) .

יתכן שהטרמוסוויץ' של המאוורר נסגר באיזור ה105 מעלות, אז בדיקה במים רותחים לא תגלה כלום, ובוודאי שאין להחליף טרמוסוויץ' ע"פ בדיקה כזו, לפחות לא לפני שמקבלים נתונים יותר מדויקים עליו.

פורסם
אין תרמוסטט במנוע הזה.

מנוע של טרקטורון, לפחות של כל אלו שאני מכיר הוא אטמוספרי (לא שאני מבין על איזו שאלה המשפט על האטמוספרי אמור לענות) .

יתכן שהטרמוסוויץ' של המאוורר נסגר באיזור ה105 מעלות, אז בדיקה במים רותחים לא תגלה כלום, ובוודאי שאין להחליף טרמוסוויץ' ע"פ בדיקה כזו, לפחות לא לפני שמקבלים נתונים יותר מדויקים עליו.

חנן שלום רב !

כאשר אתה כותב, שהטרמוסוויץ נסגר בסביבות 105 מעלות, כוונתך סוגר מעגל חשמלי, ואז מפעיל את המאורר?

האם כל טרקטורני השטח בנויים כך, גם התומקאר?

בברכה

צביקה

פורסם

אתה צודק בהחלט, לכן אני ארחיב ואשתדל להיות הכי ברור שיש !

האם הרכב מתחממם עד לרמה מסוכנת?

לא ידוע לי אם הטרקטורון מתחמם או לא. בכל אופן המנורה של החום אינה נדלקת (נבדקה ונמצאה תקינה)

האם המאורר החשמלי לא נכנס לפעולה?

לא שמעתי את המאוור עובד אפילו פעם אחת. לא שטיילתי כזה הרבה אבל עדיין אני מאמין שגם אחרי נסיעה של כחצי שעה, שעה ביום חם צריך לראות \ לשמוע את המאוור בפעולה לפחות פעם אחת הלא כן? (המאוור נבדק ונמצא תקין)

האם קיים מחסור במי קירור ברדיאטור או במיכל העבוי?

לא קיים מחסור של מי קירור ברדיאטור כלל אך משום מה המים שנמצאים בצינור השקוף שמחבר בין הרדיאטור

למיכל עיבוי עומדים ללא תזוזה באותו המקום כאשר הם קרובים הרבה יותר למיכל עיבוי ולא לרדיאטור

(לא יודע מזה אומר והאם זה יכול להצביע על בעיה כל שהיא?)

האם בדקת , האם רשת הרדיאטור חמה בצורה שווה, לאורכה ורוחבה של הרשת?

אין לי מושג על איזה רשת אתה מדבר כי בטרקטורון שלי לפחות אין כזאת.

האם בדקת תקינותו של התרמוסטט, על ידי בדיקת צינור מים עליון ותחתון, ושהם חמים במידה שווה?

לגבי הטרמוסטט הבנתי שאין לי כזה אבל מה שכן בדקתי את שני הצינורות השחורים שיוצאים מהרדיאטור והם באותו הגובה כי שנייהם חמים פחות או יותר במידה שווה האם זה אומר שהרדיאטור ומשאבת המים תקינים?

האם שקלת לפנות למוסך, לפני שיגרם נזק יקר, או בלתי הפיך?

לא, אני יודע שיש לי הבנה בסיסית וידיים די טובות ככה שעם מעט הכוונה מחברי הפורום אני מאמין

שאוכל להתגבר על כל תקלה שלא תבוא (מקווה שלא תבוא בכלל) :-P

בברכה

אלי

פורסם

נסה לקצר את הקונקטור של הטרמוסוויץ' שמפעיל את הנורה. אם היא נדלקת אז אל תחפש צרות היכן שהן לא נמצאות. הכלים האלה לא סובלים מהתחממות בד"כ וזה טבעי לגמרי שלא תשמע את המאוורר עובד בתנאים של נסיעה. אתה כן אמור לשמוע אותו עובד אם למשל אתה משאיר אותו עומד במקום מונע לעשר-חמש עשרה דקות, כשהוא חם.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם:

אני יש לי בעיה דומה: יש לי קימקו מקסר 300 לאחר שקניתי אותו נסעתי עליו בערך חצי שעה בשטח דיי ק'שה הוא ניכבה ולא הניע.

לאחר שעה שהוא התקרר הוא הניע מפעם ראשונה כאילו לא קרה כלום.

פתחתי את המשבת מים היא ניראתה תקינה לגמרי ועבדה ע"פ הטורים. בדקתי את כל הצינורות הם לא סתומים הם מתחממים ועוברים בהם מים והמים ברדיאטור מלאים.

הנעתי את הטרקטורון נתיתי לו לעבוד בערך 10-15 דקות והרדיאטור לא מתחמם בכלל רק בנקודה אחת למעלה מאיפה שמגיעים המים מהמנוע וזהו חוץ מזה רדיאטור קר וכמובן שלא מפעיל גם את המאוורר.

לאחר יעוץ לקחתי את הרדיאטור לניקיי פתחו אותו מול העניים שלי והוא נקי לגמרי ללא סתימות הטרקטורון שנת 2008 מה עד זה יכול להיות, יש מצב שיש סתימה בראש מנוע שהמים לא עוברים בתעלות של הצילינדר מה עד יכול להיות לפניי שאני מכניס למוסך עזרו לי :)

פורסם

עקב חוסר עניין, פורום טרקטורונים, טרקטורים, שופלים, צמ"ה, מטאטא כבישים, מכסכות דשא, טיסנים, דאונים, אייברים, רכבות (צעצעוע ואמיתיות), קטנועים, תומקארים וקורקינטים ממונעים, נסגר.

ניתן לנסות לעלות שאלות אלו באוף טופיק.

עמכם הסליחה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...