Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מס' לבטים בנושא רכב משפחתי. מתחילה חשבתי על קניית רכב היישר מהחברה בתקציב של עד 130,000 (מאזדה 3 COMFORT או יונדאי I30 CW). לאחר שיקולים נוספים כשהעיקר שבהם שלרכב אזדקק ללא יותר משנתיים (מקסימום) לרגל נסיעה המתוכננת עם סיום הלימודים, החלטתי לקנות רכב מיד ראשונה.

קבלתי המלצות, התעניינתי, בדקתי, התרוצצתי בין רכב לרכב, התאכזבתי וכן הלאה. בסופו של דבר קבלתי המלצה מחבר לרכוש רכב מחברה שמוכרת את רכביה אחרי ליסינג - בדרך הוא שידך לי את חבר שלו שמתעסק בעניין. (יש לציין שהחבר הממליץ נאמן בעיני, ללא אינטרסים כלכליים...)

קשרתי קשר עם החבר של הממליץ והוא יעץ לי לקנות פורד פוקוס TREND שנת 2008 במחיר סביר עם ק"מ לא גבוה במיוחד... (55,000).

יש לציין הרכב מיועד למשפחה (יש ילדים), חשובים לי ברכב; אמינות, בטיחות והעיקר שלא יראה מוסכים. (יש כזה דבר? נו.. לפחות לא בשנתיים הקרובות...) וחשוב לא פחות, שהרכב יימכר בקלות בעוד שנתיים... (כמובן שתלוי ב'מזל', אך מעדיף גם סטטיסטיקה.)

נא ספקו לי מידע ככל שתוכלו.

אגב, האפצייה של קניית רכב חדש עדיין רלוונטית (עד הסכום הנ"ל) אם עדיף מעל כל ספק רכב היישר מהניילונים, אשמח לקבל גם בעניין זה חוות דעה.

תודה רבה - אשמח לכל דעה שנאמרת על בסיס ה-ידיעה :)

פורסם

55,000 ק"מ לשנתיים זה לא מעט. תוסיף לכך עבר ליסינג ואת הנסועה שתצבור ואתה עשוי למצוא את עצמך עם רכב שקשה למכור -

אז קח את זה בחשבון מבחינת המחיר שאתה מציע למוכר כעת.

דבר שני וחשוב יותר - פורד פוקוס Trend שווקה בשנת 2008 בשתי גרסאות: לפני ואחרי מתיחת פנים.

לפני מתיחת הפנים היא נראית כך*:

attachment.php?attachmentid=199568&stc=1&d=1273504995

דגם זה מציע רק 2 כריות אוויר ואין לו בקרת יציבות - אז הוא לא מומלץ למי שמעוניין ברכב משפחתי.

דגמי 2008 אחרי מתיחת פנים נראים כך*:

attachment.php?attachmentid=199567&stc=1&d=1273504933

כאן יש כבר 6 כריות אוויר ובקרת יציבות, כמו במכוניות חדשות המשווקות כיום.

בכל מקרה, מבחינה כלכלית רכב משומש בן שנתיים הוא קנייה משתלמת בהרבה מרכב חדש, ובמיוחד שנותרה

לו בערך שנת אחריות.

כמכונית, הפוקוס היא משפחתית מצוינת עם רמת בטיחות גבוהה (בדגם בעל 6 כריות אוויר), מרווח טוב ויכולת דינמית גבוהה.

הביצועים פושרים אבל כמשפחתית זה ממש לא צריך להפריע.

* התמונות בהודעה הזו הן של גרסת ההאצ'בק, אבל ההבדל בעיצוב החרטום ובאבזור הבטיחות בדגמי הסדאן זהה ב-2008

focus2.jpg

focus4.jpg

פורסם

ראשית, תודה על התשובה המפורטת והמוחשית.

נדמה לי שאכן מדובר על הדגם שלאחר מתיחת הפנים (לא עפ"י המראה, שלזה לא שמתי לב במקום, כי אם לפי רישיון הרכב המציין 6 כריות אוויר.)

השיקול ברכב מליסינג אע"פ הק"מ הלא נמוך במיוחד... זה המחיר הסביר, בהתחשב שזה רכב שני במשפחה כך שסביר להניח שהק"מ יהיה פחות מהממוצע השנתי.

השאלה היא, האם פורד פוקוס TREND, בעייתי מכנית ו/או אחר, או שלרוב הוא אמין מבחינה מכנית?

כמו"כ האם יהיה כדאי לשקול רכב מדגם אחר כגון מאזדה 3, מיצובישי לנסר, או שההבדל בניהם זעום ונתביית על הפורד?

תודה רבה!

פורסם

תודה רבה!

אגב, בדקתי... ומצאתי שגם לפוקוס לפני מתיחת הפנים יש 6 כריות אוויר, אך לא בקרת יציבות.

בכל מקרה אזדקק להמתין למחר כדי לדעת אם מדובר לפני או אחרי מתיחת הפנים.

לפי"ז ההבדל משמעותי עד כדי שלא לרכוש את הרכב?

חוץ מזה שרציתי לברר, האם יש צורך ללכת לבדיקת הרכב במכון לבדיקה מטעמי, שהרי חברת הליסינג שמוכרת את הרכב מציגה מסמך מטעמה שהרכב תקין ונבדק... זה ועוד לתוספת אחריות לשנה. מה דעתך?

פורסם

ההגיון שלי פועל בצורה שונה:

אם הייתי יודע, שבעוד כשנתיים אמכור את הרכב, ורצוי מהר,

לא הייתי קונה רכב עם עבר של ליסינג, וגם הדגם שנפוץ בליסינג.

כי יש סיכוי טוב, שבעוד שנתיים תגלה שכדי למכור מהר רכב יד שניה (יד ראשונה ליסינג) צריך לרדת במחיר (מהר והרבה).

כי יהיו עוד המון רכבים כאלה למכירה.

מה כן הייתי עושה - קונה רכב מפרטי, עם קילומטראז' באמת נמוך, וגם מדגם יותר מאובזר (TREND X, למשל).

תוסיף לזה קילומטראז' נמוך שלך בשנתיים האלה - יהיה הרבה יותר קל למכור בעתיד.

נכון שעכשיו צריך לשלם יותר או לרדת בשנתון, אבל גם בעתיד לא תצטרך להוריד .

על לנסר באמת הייתי מוותר , אבל את קורולה 2007 (צורה קודמת, אבל עם גיר אוטומטי ולא רובוטי) כן הייתי שוקל ברצינות בגלל שמירת ערך (לפי המצב עכשיו), אמינות וחיסכון (יחסי) בדלק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...