Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות לעצמי סט בוקסות ורצ'ט רציני.

משיטוט בפורום יצאתי מעט מבולבל, ולכן פתחתי את השרשור הנ"ל.

רציתי לדעת מהם הדעות לגבי הסטים של "קאסקו", הלכתי ל"ורדין"(ותודה לאורן על העזרה ושיתוף המידע) וראיתי שמה מספר סטים, מה שעיניין אותי הוא הסט הבא:

סט בוקסות 3/8 51 חלקים:

18 בוקסות 6 פינות במידות 6-24

7 בוסקות טורקס T20.25.27.30.40.45.50

9 בוקסות אלן H2.5,3,4,4.5,5.5,6,7,8,10

9 בוקסות עמוקות 12 פינות- 8,10,11,12,13,14,15,17,19

ידית רצ'ט 72 שיניים.(מה זה משנה מספר השיניים?)

תקע זחיח 3/8 (מה זה?)

מאריכים "3, 6".

2 בוקסות לפלאגים 26,21 מילימטר.

מעבר אוניברסלי.

כששאלתי את המחיר נאמר לי שזה עולה 280 ש"ח לפני מע"מ.

מפחיד אותי שהמחיר של זה זול, סט בוקסות דומה של חברת Signet יעלה לי בסביבות ה700 ש"ח. איך פה זה רק 300?

אני חושש הסט הוא לא אכותי, עד כמה הסטים של קאסקו טובים ועמידים? מחיפוש בגוגל הדעות חלוקות לגבי האיכות של הקאסקו.

קאסקו נותנים אחריות לכל החיים כמו הSignet ?

האם הסט הנ"ל בעל מספיק חלקים למשל על מנת לפתוח ראש?

אני רוצה שהסט יוכל להתמודד מול עבודה קשה, כי עם טיפולים קטנים הסתדרתי גם עם סט הכי פשוט שקיים.

איפה נמצא היבואן של Signet? האם הוא מוכר גם ליחידים?

מה ההבדל בין סט של 1/2 ל3/8? הציעו לי בהתחלה סט דומה לפירוט שנתתי רק במידות של 1/2 אבל הוא עלה 200 ש"ח יותר.

תודה.

שכחתי לציין שהתקציב עומד על סביבות ה300 ש"ח.

95 אחוז מהרכבים שאני יגע בהם על מנת לטפל בהם בעצמי הם רכבים מסחריים(טרנספורטר, טרנזיט וכדומה).

קובי

פורסם

היבואן של סיגנט : פלד הספקה טכנית בע"מ (http://www.peledtech.com/)

אני חושב שגם אם תוכל לרכוש ממנו ישירות זה יהיה במחיר המחירון (כאשר דרך סוכן אפשר להשיג מחיר נמוך משמעותית מהמחירון).

לגבי הכלים של קשקו אני אישית לא ניסיתי אבל שנתקלתי בהם בחניות הם נמכרו באותם מחירים של הסיגנט (חנות שהחזיקה בשני המוצרים), ובכלל במחיר הנ"ל נראה לי די משתלם (אתה יכול לשאול מה המדיניות במקרה של שבר- האם יש אחריות).

למיטב ידיעתי,סט של 1/2 גדול יותר (וכתוצאה ניתן להפעיל מומנט גדול יותר) עמיד יותר בעומסים ובדר"כ מגיע עם בוקסות עד גודל גדול יותר (32 מ"מ). סט 3/8 שימושי במקומות שבהם הגישה קשה יותר, וסט 1/2 יגביל את התנועה. עדיף כמובן את שני הסטים.

פורסם

עד כמה שאני מותג פריק בכלי עבודה, אני חייב לציין כי הסט 1/2" PFP שקניתי משוורץ לפני שנים רבות מאוד,

סט שיוצר עבורו במיוחד במזרח הרחוק ,מותג הבית , פרט למחבר הקרדני, עובד יפה מאוד עד היום ועם אחריות לכל החיים.

קסקו מזמינה כלים שלטענת הנציג תוכננו פה בישראל ומיוצרים עבורה בכ 30 מפעלים בטייוואן, לא נראה שתסבול ממוצר לא מתוחכם ומגובה אחריות פה.

פורסם

תודה על התגובות.

לגבי המידות, במידה ואני קונה 3/8 ויש איזה חלק שצריך להפעיל עליו מומנט גבוה אז אפשר פשוט לחבר צינור מתכת ובכך להאריך את הרצ'ט וזה כבר יעשה את העבודה לא?

המחיר הוא באמת זול והאמת זה גם מה שמפחיד אותי, שמנסים למכור לי משהו שהולך להפתרק לי עוד כמה ימים.

אני חייל וחסכתי לזה כסף ואני לא רוצה שבסוף הוא יתבזבז.

חלק מהאנשים שדיברתי איתם אומרים שהכלים שלהם מצויינים וחלק אומרים שהם נשברים

קובי

פורסם

רציתי לשאול:

האם ישנה משמעות לדרייב גם בבוקסות האלן והטורקס?

חשבתי לקנות את הסט שפירטתי עליו כאן, ובנוסף לקנות ידית רצ'ט של 1/2 ולחבר עליה מתאם לבוקסות של 3/8 ואז בעצם יש לי את שני הדרייבים.

האם מה שאני אומר הוא אכן אפשרי?

קובי

פורסם

לפני כמה שנים קניתי לי סט בוקסות של סיגנט במידה 1/2, חייב לציין שברכב פרטי אין צורך במידות גדולות כל כך.

אם תלך על סט 3/8 תקבל גם מידות של בוקסות שפויות יותר (אין לך מה לעשות עם בוקסה בגודל 32) וגם גישה נוחה יותר בתא המנוע.

ממליץ בחום על סט 3/8!

בהצלחה :-P

פורסם

תקבל בדיוק מה שתשלם!

כך בחשבון שאתה קונה כלי עבודה זמניים. אם תהפוך את הכלים למקור פרנסתך אז תקנה (עם הגיע ההכנסות) כלים טובים, משמע:

Snap-on, Koken, Hazet, Facom

אם אתה משתמש בכלים רק באופן מזדמן אזי הזבל של סיגנט צריך לספק כל צורכך.

לפני שבעלי המוסכים הישראלים והמכונאים החובבים כאן קופצים עלי בשל המילה "זבל" אנו מיצאו לי יצרן תעופתי או קבוצת מירוץ אחד שעובדים אם הכלים ה"ממולצים" הנ"ל...

עומר

פורסם
לפני כמה שנים קניתי לי סט בוקסות של סיגנט במידה 1/2, חייב לציין שברכב פרטי אין צורך במידות גדולות כל כך.

אם תלך על סט 3/8 תקבל גם מידות של בוקסות שפויות יותר (אין לך מה לעשות עם בוקסה בגודל 32) וגם גישה נוחה יותר בתא המנוע.

ממליץ בחום על סט 3/8!

בהצלחה :-P

בגלל שאין לי מה לעשות עם בוקסה 32, אמרתי שאני יקנה רק ידית של דרייב 1/2 וישתמש בבוקסות של ה3/8.

השאלה אם מה שאני אומר כדאי?

האם ישנו הבדל בבוקסות של הסט של ה1/2 לעומת הסט של ה3/8? או שההבדל הוא רק הדרייב?

קובי

פורסם

הבעיה באומים וברגים עקשנים במערכת המיתלים והבלימה שלא מתרגשים מדרייב 3/8 ולפעמים (במיוחד עם בוקסות 32 )

גם לא מ דרייב 1/2 .

אני הייתי קונה סט לדרייב 1/2 בטווח 10-32 פלוס בוקסה 32 לדרייב 3/4 וידית כוח תואמת .

פורסם

לכל דריב יש את המומנטים שמתאימים לו

לדעתי נסיעה קצרה לל.כ ליד צריפין מתאים מאוד

אתה יכול לקחת גם דריב חצי וגם 3/8 ולהנות מהם יופי יופי .

על הדרך גם כמה מפתחות ומברגים ולעבודה .

אצלי בארגז יש כלים משם והם לא מתחיבים לאחריות לכול החים וגם לא מחליפים כלי שבור

אבל עדין לא ממש נשברו לי כלים שלהם (אצלי זה משרת מוסך לטרקטורים ולא חובבני ) .

לא כל הכלים שם זה מספר 1 אבל מספיק לארגז ביתי .

בהצלחה

אורי

פורסם
הבעיה באומים וברגים עקשנים במערכת המיתלים והבלימה שלא מתרגשים מדרייב 3/8 ולפעמים (במיוחד עם בוקסות 32 )

גם לא מ דרייב 1/2 .

אני הייתי קונה סט לדרייב 1/2 בטווח 10-32 פלוס בוקסה 32 לדרייב 3/4 וידית כוח תואמת .

מה זה 3/4? אתה מתכוון ל3/8 לא?

בישביל מה אני צריך בוקסות בגודל של 30? איפה ברכבים יש בוקסה כזאת ענקית?

אם אני רוצה למשל להחליף תותבים למשולשים בטרנספורטר, איזה בוקסה צריך שמה?

קובי

פורסם

אם אתה לא מוסך ויש לך מכונית אחת תשקול אפשרות לקנות חלקים בודדים לפי הצורך.

למה למשל אתה צריך 9 בוקסות 12 פינות? אני סמוך ובטוח שבאוטו שלך יש רק בורג או שניים של דבל הקס. (ונניח שתצטרך בוקסה אחת- אולי דוקא העמוקה לא תתאים לך?)

לגבי מס' השיניים, יותר שיניים ננותנות אפשרות לעבוד במקומות יותר צרים, כי אם אתה סוגר בורג והידית הגיעה למכשול אתה יכול להחזיר אותה אחורה פחות על מנת שתוכל להמשיך לסגור . אבל מר סמי פחימה מ"אמקול" הסביר לי- אם הבנתי נכון- שככל שיש יותר שיניים המנגנון יותר פגיע, לפחות בידיות מומנט.

פורסם
לא טעות proxima אכן התכוון כנראה ל- 3/4 ,( יש גם דרייב של "1 , אני לא יודע אם זה הכי גדול).

לא, דרייב של "1 הוא בהחלט לא הכי גדול, אני מעריך שבנושא הזה KOKEN מתמחה, עם דרייב מפלצתי של 3.1/2 ..כן קראת נכון, ובמילים שלוש וחצי אינץ, ובוקסות שמגיעות לקוטר 235 מ"מ (להשיג בחנויות המובחרות ביפן בלבד).

• תוכן חדש...