Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שמאסתי בקופסאות הטויטרים המכוערות של מורל מונחות על הדשבורד והחלטתי לא לבנות קורות בשלב הזה מסיבות כאלה ואחרות הגעתי למסקנה שעליי לעשות משהו...

את ההשראה שאבתי מהשרשור המפורסם (אולי ביותר) בDIYMA

Improve Your Soundstage for $2

לינק: http://www.diymobileaudio.com/forum/diy-mobile-audio-sq-forum/65061-improve-your-soundstage-2-a.html

כאשר הדגש היה על 2$ :lol: , אבל גם על improve.. כן, הרעיון לבנות משהו נחמד, אסטתי, שנותן שיפור במינימום כסף.

הרעיון שעומד מאחורי עניין התיבות הכדוריות לאלמנטים: טשטוש ההחזרים הנוצרים מכל משטח ברכב (דשבורד,חלון..) באמצעות דיפוזיה (diffusion) הנוצרת במבנה תיבה כדורית = שיפור "תפיסת" הבמה של הסאונד במוח. לא רואה טעם להכנס לנושא בשרשור הזה לעומק כי הוא מוסבר באופן יוצא מן הכלל עם מלא דוגמאות בשרשור הנפלא הזה בDIYMA - קריאה מומלצת.

בקיצור ניתן לתמונות לדבר...

(משרשר, חכו שניה עם התגובות)

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדורי פלסטיק שקופים קשיחים - מחנות תחביבים/אמנות

צבע אקרילי שחור

מכחולים

נייר שיוף 1

לקה על בסיס מים

דבק מגע

דבק חם

דבק 3 שניות

מלחם + בדיל

הלחמת הארכות לחוטי הטויטרים (Soundtech competition - תמיד טוב קצת וודו 8) )

חיתוך עיגול לפי גודל הרשת של הטויטר

חיתוך ה"אוזניים" של הכדורים - במקור נועדו לתלייה כנראה

שיופים ושיפצורים

2-3 שכבות צבע

2-3 שכבות לקה

IMG_1819_RSZ.jpg

IMG_1820_RSZ.jpg

IMG_1822_RSZ.jpg

IMG_1823_RSZ.jpg

IMG_1824_RSZ.jpg

IMG_1825_RSZ.jpg

IMG_1828_RSZ.jpg

IMG_1834_RSZ.jpg

פורסם

הדבקת רשתות טויטרים לקידמת הכדורים

פיסת DYNAMAT לתפיסת החוטים לגוף הכדור

כמה נגיעות דבק חם לחיזוק הטויטר לקידמת הכדור

polyfill למילוי הכדור

סגירות

IMG_1835_RSZ.jpg

IMG_1836_RSZ.jpg

IMG_1851_RSZ.jpg

IMG_1852_RSZ.jpg

IMG_1853_RSZ.jpg

IMG_1855_RSZ.jpg

IMG_1856_RSZ.jpg

IMG_1859_RSZ.jpg

פורסם

סגירת הכדורים, הדבקה

שריפת הפוליפיל ש"מציץ" החוצה

פינישים

שכבת לקה אחרונה

חור להעברת החוט בבתי הטויטרים המקוריים

מיקום ברכב

תוצאה סופית

IMG_1860_RSZ.jpg

IMG_1861_RSZ.jpg

IMG_1863_RSZ.jpg

IMG_1864_RSZ.jpg

IMG_1866_RSZ.jpg

IMG_1868_RSZ.jpg

IMG_1869_RSZ.jpg

IMG_1870_RSZ.jpg

פורסם

מבחינת סאונד - לאחר מספר ימים שאני נוסע/שומע את העניין:

הייתי סקפטי מאוד - אבל הדבר הראשון ששמעתי (מיד) הוא שעוצמת הטויטרים עלתה בלי שנגעתי בשום כיוון/גיין

כלומר - הכדורים מעלים את נצילותם של הטויטרים. כדי לחזור לעוצמתם ה"קודמת" הייתי צריך להנמיך אותם ב-2DB. משמעותי.

הדבר השני הוא שהפרטים בתדרים הגבוהים יותר נעשו שמיעים יותר, נוספה בהירות לסאונד (לטוב ולרע, עניין של טעם).

מושב הנהג, גובה האוזניים הוא עדיין הsweet spot ללא ספק (TA), אך הבמה אכן זזה קצת למעלה יותר.

כמובן יש עוד משחקים עם זוויות שאפשר לעשות (עכשיו גם קל יותר) והם יבחנו במהלך השבוע-שבועיים הקרובים למציאת האידיאל.

מה שכדאי לציין הוא ש(אם ו)כאשר אוסיף מידים במעבר ל3WAY קדמי אחזור על התהליך עם כדורים גדולים יותר ואמקם אותם ליד הטויטרים - כרגע בתכנון זה נראה לי אסטתי, מקווה שיהיה כך גם במציאות.

:-)

סה"כ הוצאות על חומרים: פחות מ-70 ש"ח

ערב טוב!

פורסם

בהחלט יצא יפה מאוד.

מיכאל.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

אם נתעלם לרגע מריח הוודו החריף שנודף מזה :wink:, בהחלט כיף לראות כאן עבודות DIY.

השקעת ועשית זאת בצורה נקיה ומסודרת ועל כך - שאפו.

לגבי התוצאה -הגם שלא תהיה לי בסיס להשוואה משום שלא שמעתי קודם לכן- אשמח לשמוע.

יפה מאד.

פורסם

תתחדש עידו

עכשיו אתה השני עם היוזמה המבורכת הזו ( עדיאל היה הראשון :) )

אני אשמח לשמוע במפגש הבא איך השיפור

מה שכן , היית יכול להשקיע קצת יותר על הגימור ובמקום צבע אקרילי להשתמש בספריי או משהו

בשרשור לקראת הסוף יש אנשים שהגיעו לדברים ממש יפים מבחינה אסטטית

בכל מקרה העיקר שנשמע טוב :)

עריכה :

צביקה , הפתעת אותי.. וודוו??

מדובר פה על פיזיקה פשוטה..

ההפך מוודוו - מדע נטו

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אופיר,

אמנם הרעיון של בניית ספרה לכשעצמו לא וודו(לפחות ע"פ מורל ואחרים), אבל, מה התועלת כאשר משתמשים באלמנט עם צ'אמבר אחורי סגור?

פורסם

עידו בדאלאק :-D

למה אתה שם את הטוויטרים במקום שכל כך דופק את רוחב הבמה?

הטוויטרים מנגנים תדרים סופר כיווניים - המקום הכי טוב לשים אותם זה כמה שיותר לפינות הרחוקות של הרכב - אם לא הפינות של הקורות במפגש עם הדש בורד אז בקיק פאנלים.

אתה הצרת את רוחב הבמה שלך במקום להרחיב אותה.

לגבי הכדורים - בדאלו, למה לא השתמשת בספריי? יש גם לאקה ספריי - קצת מייקר את העלויות אבל אחרי כמה שיופים אתה היית מקבל גימור מושלם.

לא נורא, בייבי סטפס... בייבי סטפס...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איציק נראה לי שלא הבנת את הקונספט

ההפך , מדובר פה רק על הגל הקדמי והצ'אמבר האחורי צריך להיות סגור ( אני מקווה שאני לא מתבלבל עם משהו אחר כי עבר הרבה זמן מאז שקראתי את האשכול המדובר )

כל הרעיון מבוסס על Diffraction שנוצר בעקבות הפגיעה בBaffle

מוצג פה בצורה יפה :

diffraction.jpg

ופה :

diffdem.gif

והנה משהו שמתאר מאוד יפה התנהגות של גלי הסאונד בbaffleים שונים :

Suprabaffle.jpg

כמובן זה לפי התיאוריות שלא אני פיתחתי

ואין לי גם ניסיון עם זה אבל אני סומך על אלה שטוענים שזה ככה :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

נו, יופי, חיכיתי מתי מישהו יצטט את פאטריק [גוץ] :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אדי -

טויטרים בקיקים = במה בתחתונים.

טויטרים במפגש קורות = החזרים חזקים מהשמשה (ואז למה לעזאזל בניתי כדורים?!). אגב הם ממש לא רחוקים מקצה הדש, ורחוקים משמעותית מהאוזן מרוב הרכבים שראיתי.

ספריים למיניהם (לקות/צבעים) = מכיר את כולם, איכסה פיכסה, זו היתה בחירה מודעת.

ואם בגימורים עסקינן - בכדורים למידים, אם יהיו, יש מצב שאעשה כבר פלוקינג להכל.

גוצי - תודה :-D

פורסם

אבל הרעיון לא שלו בכלל :)

הנה מישהו "קצת מוכר" בעולם האודיו מסביר

http://www.linkwitzlab.com/diffraction.htm

ועוד "אנונימי" :)

http://sound.westhost.com/bafflestep.htm

*דרך אגב כל מה שהבאתי פה זה דברים שנרשמו בתרד המקורי , לא המצאתי כלום :D

פורסם

אבל את מי בחרת לצטט?

אם היית מצטט את האחרים הייתי מגיב אותו הדבר: ) זה לא משנה

נראה לי שהשאלה של איציק הייתה השאלה ששאלתי את עצמי הרגע - אם הטוויטר עם גב סגור, למה הפוליפיל ?

להגביר את הבאס?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...