Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתגע מאנשים שכותבים תשובות בזמן שאין להם מושג על מה הם מדברים. אני תוהה אם מישהו שנתן תשובה כזו או אחרת ניסה אי פעם לחלץ מברז שבור.

פותח השרשור- אם ברצונך להציל את הראש הזה פעל ע"פ ההוראות הבאות:

1. תתחיל בכלי לחילוץ מברזים שבורים. כמו שנאמר שוורץ מוכר אותם. לכלי 4 זרועות מוקשות שנכנסות לתוך חריצי הפינוי של המברז ומאפשרות לך לסובב אותו. נסה בזהירות, אל תגיע למצב שגם אותו תשבור בפנים. אם לא הולך עזוב ועבור לשלב הבא. שום כלי שתכין לבד לא יעזור אם המברז תקוע. הכלי או ישבר או יתעקם.
  2. גש לשחל (השחל בת"א) וקנה מקדח Solid carbide ייעודי לקידוח במתכות קשות מעל 70HRc. הם מסווגים אותו כמיועד לקידוח במברזים שבורים. נסה ככל שתוכל להתחיל את החור במרכז. אם יש לך מזל והמברז מאיכות ירודה יתכן והמקדח יצליח להזיז לו. במקרה כזה קדח את החור עם זרם קבוע של מים או נוזל חיתוך ייעודי עד שתגיע לעומק סביר. מכאן להרחיב את החור יהיה קל יותר. קדיחה כזו חייבת להיעשות בעזרת מקדחה מדוייקת- דרמל וקולט (לא פוטר). אם תראה שהמקדח לא מזיז למברז שוב- ותר.
  3. היה וכל זה לא הצליח פרק את הראש וכך אותו לחרט שינסה לקדוח אותו על כרסומת.
  4. היה וגם זה לא הצליח (וכך קורה במקרים של מברז איכותי) תצטרך לקחת את הראש לקידוח EDM (אלקטרו אירוזיה). למעשה זו הדרך המועדפת ביותר כיום לקידוח במברזים שבורים. מה שכן אני לא בטוח שמבחינת מחיר זה ישתלם לך.
  5. עוד משהו שאפשר לנסות אחרי שלב 2 זה לקחת את הראש לבית מלאכה שירתך לך ב-TIG או MIG חתיכת ברזל למברז ותנסו לסובב אותו החוצה. אם הגישה סבירה זה עשוי לעבוד, אבל דרוש רתך מיומן.

חשוב מאד לאורך כל הדרך- לא להתעקש, לא הולך- לדעת לוותר לפני שקורה נזק גדול יותר.

עוד הערת אגב- במידה ומדובר במברז סביר שום קרנר או מדגש לא יצליחו לעשות בו שקע ולו הקל שבקלים. אני לא ממליץ לך לנסות בכלל לדפוק עליו עם מדגש.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם יש לך מזל והמברז מאיכות ירודה יתכן והמקדח יצליח להזיז לו.

מברז של STANLEY זה ירוד או לא ?

פורסם

שלום.

מהיכן אתה בארץ אם אתה מראשל"צ אני יכול לשלוח לך בעל מקצוע מעולה שיגיע לביתך אם כלים ונסיון מצוין והוא יחלץ את המברז.

אפשרות שניה ולדעתי לא תהיה לך ברירה פרק את הראש ולקחת אותו לבעל מקצוע , הכסף והזמן שתבזבז ולא תצליח לחלץ חבל על הנשמה שלך. מיכיון שהראש רק הורכב כול הנזק יהיה אטם ראש שהלך לפח.

לדעתי המברז שבור בצורה קשה כי הוא נישבר בחיזוק לתוך התבריג כי המברז הגיע לקרקעית התבריג והמשכתה בכוח כלומר המברז "שתול הכול מניוקה בראש" שום דרך רגילה בתנאים ביתים לא יעזורו לך חבל על הזמן.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
מברז של STANLEY זה ירוד או לא ?

מברזים תוצרת החברה שציינת לא שווים אגורה שחוקה וחלקם נמכרים בשקלים בודדים והם בדרך כלל לא עברו חיסום והרפייה שמקנים למברז קושי ועמידות בפני שחיקה ומעלים את חוזק המברז.

בפעם הבא תרכוש מברזים תוצרת חניתה, DC SWISS, TITEX.

אל תנסה לדפוק עם מדגש על המברז מכיוון שאתה לא תזיז למברז בגלל שהקושי של מברז איכותי הינו בסביבות 70 HRC .

מברזים מצופים בשכבת הגנה נגד שחיקה כמו Titanium-nitride הקושי הינו בסביבות 85 HRC כאשר הקושי של מדגש הינו בסביבות 42-45 HRC ועשוי מפלדה פחמנית פשוטה שעברה חיסום והרפייה.

פעל לפי הצעתו של בני.ל

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום ובוקר טוב

תיקון זה של CRAFTSMAN לא של STANLEY, לא ממש משנה , ביררתי לגבי חולץ מסתבר שזה די יקר 215 שח אצל שוורץ , יקר לי מדי בשביל פעם אחת ולא בטוח שיצליח לעשות את העבודה .

אולי למישהו יש אפשרות להשאיל לי דבר כזה ? אני צריך חולץ למברז 4 תעלות 8 ממ

תודה רבה

פורסם

חברים לאחר שקראתי את כל התגובות נראה לי שאביב צודק בדרכי הפעולה רק אני רוצה להוסיף הערה בקשר לריתוך שאם הולכים על האופציה הזאת אז צריך לדאוג שהראש לא יתחמם יותר מדי חוץ מזה נתתם הצעות יפות לא נראה לי שיש מה להוסיף מקווה שתצליח

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

נו האם הסתדרת ?

אני מצרף לך תמונה של חולץ מברז מהאתר של שוורץ, מה שהמליץ אביב.

אני לא יודע מה המחיר שלו, אך יש סיכוי טוב שזה יצליח לך דווקא מכיוון שהמברז תקוע ממש בקצה וכך לא יהיה לך פיתול בזרועות החולץ.

ext.JPG

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

• תוכן חדש...