Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שהגעתי למקום הנכון.

האם מוכר לכם בעל מקצוע שמסוגל לתכנן ולייעץ הרכבה של מערכת קולנוע "בייתי" בוואנדורה? המערכת מורכבת כרגע בואן אחר אבל יש לי ספקות לגבי בעל המקצוע שהרכיב אותה. HU של פיוניר עם מסך נשלף, מסך נוסף לפני הנוסעים מאחור, 3 מגברים ושלל רמקולים - קומפוננטים במרכז ובאמצע, 2 סנטרים, 6X9 מאחור. (אני לא נכנס לפירוט מאחר וזה אינו הנושא).

דוגמאות לחשדנותי מול המתקין:

עומד על כך שיותקנו רמקולים 6X9 בדלתות האחוריות - ממש מול הגב של הספסלים האחוריים.

לא ערך כיול לאחר התקנה והתברר אחרי שנה שהחיווט היה לא נכון (לא היה ממש סטריאו...):oops:

חצי מערכת מונחתת ע"י פוטונציומטר מאחר ולא מצא דרך אחרת להפריד מלפנים ומאחור :oops:

אין שום דגש על איטום ובניה, שימוש בכבלי רמקולים מקוריים של יצרן הרכב במקום לחווט מהמגבר בכבל "אמיתי"

סה"כ מדובר בדי הרבה כסף וחבל שההתקנה תהיה החוליה החלשה.

(גילוי נאות- הלוואי עלי מערכת שכזו- פונה למען חבר טוב)

תודה לכולם

אורי

פורסם

לא הבנתי

המערכת סטיראו? סראונד?

בשביל שמערכת כזאת תשמע משהו שקרוב לנורמלי צריך dsp כלשהו לפחות והרבה עבודה ותכנון

זה שאתה זורק סתם דרייברים ברכב לא נותן כלום..

מה בדיוק הוא מחפש להשיג?

לגבי מתקינים יש את יוסי "אלפיין" שמוכר ומומלץ בפורום

אבל אין לי מושג אם יש לו ידע ונסיון בתכנון מערכות כאלה

תרים טלפון ותשאל הכי טוב :)

בהצלחה

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני ממליץ לך בחום על יוסי המכונה בפורום alpine מסדנת ECA שמתעסק עם הדברים האלו ובנה כבר והיה שותף בכמה דברים "קטנים" כמו איזה מונית שעוצרת ומעלה נוסעים, שואלים שם את הנוסעים שאלות טריוויה, מחלקים כסף, לחברה של הנהג קוראים יונית וכו'..

פורסם

וואוו, אתם זריזים.

מאזור המרכז ואור יהודה זה בסדר גמור. ממה שראיתי כאן יש ליוסי ידי זהב אבל לא ברור לי שיש לו נסיון בוואנים- מעצבנים ככל שיהיו.

אמ אני לא טועה, הסט הקדמי קומפוננט של בוסטון, כנ"ל האמצעי ומאחור (שתי דלתות שמאחורי המושב האחורי) 6X9 של פיוניר וסאב מאסיבי. למיטב זכרוני הסנטרים גם של בוסטון.

הבעיה ברכבים מסוג זה הינה ה"סמטוכה" שנוצרת מכל מקורות הקול ובנאים כאלו להשיג במת צליל סבירה לנהג במיוחד וגם לשאר נוסעי הרכב. השימוש העיקרי הינו סטריאו אבל אם כבר יש DVD אז נחמד מידי פעם סרט בסראונד. לכן מאוד חשוב למצוא בעל מקצוע שיש לו ניסיון בוואנים מצד אחד ומצד שני שבעל אוזן ומיכשור מספיק טובים למצות את היכולת מהציוד.

בעבר ראיתי בחול התקנות מאוד מרשימות בוואנים אז אני מאמין שיש פתרון יצירתי לכמעט כל בעיה, אם בחומרים סופגים, אוטמים, בניות של קופסאות וכד.

אורי

פורסם
באמת הוא עשה את זה ?

באמת.

לא לבד, אבל כן. מדובר שם בהפקה מטורפת עם כמות אדירה של ציוד וחווט. זה לא לעבודה של בנאדם אחד, גם אם זה יוסי..:lol:

אורי, צור קשר עם יוסי ותתייעץ איתו בענין.

פורסם
וואוו, אתם זריזים.

מאזור המרכז ואור יהודה זה בסדר גמור. ממה שראיתי כאן יש ליוסי ידי זהב אבל לא ברור לי שיש לו נסיון בוואנים- מעצבנים ככל שיהיו.

אמ אני לא טועה, הסט הקדמי קומפוננט של בוסטון, כנ"ל האמצעי ומאחור (שתי דלתות שמאחורי המושב האחורי) 6X9 של פיוניר וסאב מאסיבי. למיטב זכרוני הסנטרים גם של בוסטון.

הבעיה ברכבים מסוג זה הינה ה"סמטוכה" שנוצרת מכל מקורות הקול ובנאים כאלו להשיג במת צליל סבירה לנהג במיוחד וגם לשאר נוסעי הרכב. השימוש העיקרי הינו סטריאו אבל אם כבר יש DVD אז נחמד מידי פעם סרט בסראונד. לכן מאוד חשוב למצוא בעל מקצוע שיש לו ניסיון בוואנים מצד אחד ומצד שני שבעל אוזן ומיכשור מספיק טובים למצות את היכולת מהציוד.

בעבר ראיתי בחול התקנות מאוד מרשימות בוואנים אז אני מאמין שיש פתרון יצירתי לכמעט כל בעיה, אם בחומרים סופגים, אוטמים, בניות של קופסאות וכד.

אורי

בשביל ליצור כזה דבר באופן איכותי צריך שימוש מאסיבי ונכון בDSP כמו Logic7 לדוגמא

בלי זה אין סיכוי..

איזה התקנות ראית בחו"ל? שמעת אותן או רק ראית תמונות?

אם יש לחבר שלך סבלנות שימתין

בקרוב אמור לצאת מכשיר שיכול להתאים לו

JBL MS-8

מבוסס על הLogic7 עם הרבה שיפורים

עובדים עליו כבר כמה שנים ולאחרונה עושה רושם שהוא קרוב להשקה

מידע עליו תוכל למצוא פה :

http://www.diymobileaudio.com/forum/diy-mobile-audio-sq-forum/8257-jbls-ms-8-processor.html

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

• תוכן חדש...