Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול אם עדיף לכבות את המנוע כשאני מחכה למישהו? בעצירה של כמה זמן מומלץ לכבות את המנוע?

(התשובה תלויה ברכב? בגודל המנוע?)

אכפת לי מאיכות הסביבה, כך שאני מעדיף לחסוך בדלק. למרות זאת, שמעתי שאם העצירה היא פחות מ5 דק' אז עדיף לא לכבות את המנוע כי רק ההתנעה תצרוך יותר דלק מאשר אם האוטו עמד על ניוטרל בזמן הזה. זה נכון?

ושאלה אחרונה: האם התנעות מרובות פוגמות במנוע וגורמות לבלאי מואץ ומורגש מבחינת טיפולים ואחזקה?

תודה מראש חבר'ה!

Mazda 2 2013

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם איכות הסביבה ובריאות הסובבים את הרכב חשובה לך, כבה את הרכב איך שהגעת ליעדך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עקרונית לפי חוקי הפיסיקה, רוב ההתחלות של חפצים כאילו או אחרים, בתזוזתם מהתחלה לתנועה, מצריך הכי הרבה אנרגיה רק בהתחלה.

אבל לגבי מנוע, גם אני שמעתי משהו כזה, אני מאמין זה תלוי כמה זמן אתה ממתין. אם תמתין מעט זמן זה לא יהיה לך שווה (מבחינת דלק), אם תמתין הרבה זמן אז אני מתאר לעצמי שכן שווה. לגבי כמות זמן ההמתנה, בטח יש פה אנשים שישפכו יותר אור בנושא.

פורסם

עזבו אתכם מחיסכון או בזבוז 2 CC דלק, יש גם עניין של נימוס בסיסי.

לא מכובד לשבת באוטו מותנע בזמן שיושבי בית הקפה/ תחנת אוטובוס נחנקים למוות ממה שאתה פולט עליהם.

פורסם

אור, אבל היא הבטיחה "דקה אני יוצאת"! :)

-

טוב, מסתבר (כמה מפתיע :o) שהנושא ידון כבר מס' פעמים על גבי דפי הפורום. חיפשתי אשכולות בנושא לפני פתיחת האשכול שלי ורק אחרי פתיחתו, ב"אשכולות דומים" מצאתי המון תשובות עקביות למדיי:

- אאודי\פולקסווגן טוענות כי התנעה של הרכב שוות ערך בצריכת הדלק לכ- 30-40 שניות בהילוך סרק.

- אם הרכב חם, אזי כשמכבים את המנוע למס' דק', בלאי המנוע בהתנעה אפסי כיוון שהשמן עוד חם וצמיגותו נמוכה וגם לא התנקז לגמרי מהמנוע. (תלוי כמובן לכמה זמן מכבים את הרכב)

- הסטרטר מתבלה בכל התנעה, ללא תלות בחום המנוע.

- אם הרכב עוד קר, לא מומלץ לכבות את המנוע לדק' מועטות. (עד 6-8 נניח)

מסקנה שלי:

בהתחשב בהיבט הסביבתי, רצוי לכבות את המנוע אם צפויה עצירה של יותר מ2 דק'. למרות זאת, בהיבט הכלכלי גרידא, הומלץ לעשות זאת רק בתנאי שהמנוע חם. בנוסף, כיבוי המנוע בתדירות גבוהה מזמינה צרות ובלאי מואץ למנוע ולסטרטר.

עכשיו נותר לכל אחד להחליט לבד.

אם יש טעויות כלשהן במסקנה שלי או בעובדות שהצגתי, אשמח אם תתקנו אותי.

Mazda 2 2013

פורסם

אני זוכר כתבה שדיברה על נתון של דקה.

לרוב, אם האדם שאתה מחכה לו, לא בחוץ, סביר להניח שיקח יותר מדקה להגיע. הבעיה מתחילה שהנהג אומר לעצמו שהנה עוד חצי דקה הוא/היא מגיע/ה ולכן לא כדאי לכבות ואז עוברת דקה וחצי וטרם הגיע. זה השלב שמתחילה התלבטות האם לכבות עכשיו או שתוך 20 שניות נוספות הוא/היא מגיע/ה ואז אין טעם לכבות. ה-20 שניות הנוספות חולפות והוא/היא טרם הגיע/ה וההתלבטות חוזרת לכבות או לא...

כשאני מגיע והאדם אינו בחוץ, אני מחכה כ-10 שניות ואז מכבה. למה 10 שניות? כי אולי לא הבחנתי בו/בה והוא/היא מיד יגש/תיגש לרכב. מנסיון העבר, זה תמיד נמשך יותר מדקה, בפרט שאי אפשר להתחיל בתנועה לפני שהאדם שזה אתה נכנס, השלים/ה את פעולת חגירת חגורת הבטיחות (וגם זה לוקח מס' שניות).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

התנעת הרכב אכן צורכת יותר דלק מאשר השארתו בניוטרל, אבל במידה ואתה הולך להשאיר את הרכב במצב עמידה יותר מדקה - עדיף לכבות את המנוע.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אין בעולם רק שיקולי "צריכת דלק", יש גם זיהום אויר, יש גם עבודה בלחץ שמן נמוך (בייחוד ברכבים עם ק"מ גבוה), יש גם עבודה בטמפרטורה גבוהה, יש גם עבודה של המגדש (במידה ויש) בשימון לקוי ועוד שלל סיבות לכבות את הרכב בשניה שמגיעים ליעד (אלא אם מחכים לך ממש על שפת הכביש).

פורסם

בגירה, אז מה שאתה אומר בעצם שבכלל עדיף לא לנסוע ברכב. הרי כל שניה שהוא דלוק ולא נוסע מיותרת וגורמת לבלאי, לא?

זה מה שהבנתי מדבריך.

בעניין זיהום האוויר אני מסכים.

Mazda 2 2013

פורסם

הרי ברור שברגע שהמנוע מותנע, חל בלאי במנוע.

במיוחד כאשר מדובר על עמידה במקום עם רכב מותנע (כמו שציינתי, קירור לקוי ולחץ שמן נמוך).

אף אחד לא אמר לא לנסוע באוטו כי זה מגביר את הבלאי, כאן השיקול הזה נעלם, סע, תהנה ותעשה חיים, אבל כאשר אתה עומד, כבה את הרכב.

כל מי שמסתובב בשוויץ מכיר את התמרורים של איש שסותם את האף שנמצאים על כל רמזור ומורים לנהגים לכבות את הרכב באור אדום.

אני אפילו חטפתי שם קנס בדיוק על זה, 350 פרנק שוויצרי! :shock:

פורסם

אני לא חושב, שאתה נהג הסעות או חלוקה, ולכן המצבים של המתנה לחבר/ה קורים בערך פעם-פעמיים בשבוע מקסימום. בהלאי מהתנעות הנוספות וצריכת הדלק הנוספת זניחים לחלוטין.תפסיק להתייחס לאוטו כמו שהיית מתייחס לחללית שעולה מיליארד דולר ותעשה מה שנוח לך. רוצה להישאר עם מזגן - אל תכבה. בערב נעים ובמיוחד אם זה ממש מתחת לבית של מישהו - אתה מפריע עם רעש. תכבה ותנשום אוויר טרי. לאוטו לא יקרה כלום בכל מקרה.

• תוכן חדש...