Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנאי, אני רואה שתפסנו אותך ביום לא טוב . . .

קח את הדברים ברוח קלילה, אין פה משתמש אחד שלא מעריך את ההשקעה בהודעותייך !

מחכים לחוות דעתך, מאוד מעניין לשמוע התרשמות על הצמיגים, סה"כ זו אופצייה שרלוונטית ללא מעט אנשים.

יאאלללה, ניפגש בתוואי, או בסינגל, או בהדרכה הבאה, או בפורום, או בה"פ, או אצלך במשרד.

וכדי לסיים ברוח טובה - מנה מנה (החבובות) !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

BTW,

אני לא חושבת שה-T1R מקבילים ל-F1.

זה שה-TREAD זהה לא בהכרח שם אותם באותה רמה.

ה T1R אכן מקבילים ל F1. יש להם את אותו יחס שחיקה (שזה אכן לא מעיד על כלום) אבל הם גם באותה קטגורייה של צמיגים (אולטרה הייפרפורמנס - זה כן מגדיר אותם ברמה דומה) ובאופן כללי מניסיון - האחיזה דומה מאוד. בעבר, ההבדל ביניהם היה בעיקר באופי של האחיזה ובתחושות.

בסופו של דבר מניסיון בגימקנות רכבים עם הצמיג הזה או ההוא השיגו תוצאות זהות למדי...

כאשר נוסעים ברכב עם צמיגים טובים יותר באופן משמעותית מרגישים את זה באחיזה ובעיקר בזמנים. עם פוטנצה RE070 הייתי שניה מהיר יותר בגימקנה, עם הF1 או הטויו הייתי ברמה דומה לחברים עם צמיגים ברמה דומה...

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בעקבות מקרה מצער שקרה לאחד הצמיגים האחוריים שלי שכולל פנצ'ר שלא ניתן לתיקון ,מה שמצריך החלפת זוג

ובעקבות העובדה שהצלחתי לשחוק את הצמיגים הקדמיים בצורה דיי מכובדת כבר לאחר 25K ק"מ ,החלטתי לזרום לכיוון החלפת רביעייה ואני שוקל בחיוב מעבר ל R1R.

השאלה היא : מהי התרשמותך בינתיים מהצמיג והאם ניכרים לאחר כחודשיים-שלושה סימני בלאי מהותיים? כמו כן האם ההבדלים מתבטאים בנסיעה יום יומית על גבול ההתחרעות או בג'מיקנות בלבד? לא בא לי לגמור סט בשנה אחת של נסיעות מנהלתיות יחסית. (אני לא משתתף בג'ימיקנות)

תודה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אם אתה נוסע רגוע רוב הזמן, R1R לא בשבילך.

לא רוצה להכנס לכיס שלך, אבל בשביל ג'ימאיקנה פעם בחצי שנה ומסלול פעם בשנה

עדיף לשים T1R, מחזיקים יפה מאוד ואוחזים יפה מאוד.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

בנסועה כמו שלך גם ללא ימי מסלול/ג'ימקאנות תצטרך להחליף סט צמיגים כל שנה.

הצמיגים האלה מחזיקים בהגזמה 15K ק"מ של נסיעות רגועות.

אין מה לעשות, תרד כזה נמוך אומר שהם נשחקים מהר יותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

דווקא חשבתי לקנות זוג (אחורי) T1R,אבל אין במידה שלי :( (195/65 קוטר 15")

נקנה עוד זוג גודייר אקסלנס כמו הקדמיים :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מה המחיר של רביעיה במידה הפופולרית 225/45 R17, למשל?

נמכרים רק אצל PIT STOP ברחוב המסגר נכון?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אייל, אם אתה נוסע רגוע רוב הזמן, R1R לא בשבילך.

לא רוצה להכנס לכיס שלך, אבל בשביל ג'ימאיקנה פעם בחצי שנה ומסלול פעם בשנה

עדיף לשים T1R, מחזיקים יפה מאוד ואוחזים יפה מאוד.

אני ממש לא נוסע רגוע ויעידו על כך הקדמיים שלי , אבל מצד שני לא רוצה להחליף צמיגים כל שנה.

T1R הם הפייבוריטים שלי והבחירה המועדפת, אבל בעקבות מחסור זמני אצל היבואן ודחיפות העניין, החלטתי לפתוח את הראש ולבחון אופציות נוספות.

ezuf , בשביל גולף רגילה עם ג'נט בקוטר 15 לא יודע אם צריך T1R.

אני במקומך הייתי שומר את הכסף בהיכון להזדמנות לרכישת רביעיית מגנזיום מקורית (אפילו עם צמיגים טובים עליהם אם יתמזל מזלך) ואם יתמזל עוד יותר מזלך אפילו כאלה של GTI5.

לרכב הזה הייתי קונה (וכבר הבאתי למישהו) PROXES TPT במחיר קרוב לאלפייה לרביעייה. הם לא נופלים מגודייר אקסלנס, מישלין פיילוט פרימסי ושאר צמיגי דרג הביניים של היצרניות המובילות שעולים הון עתק סתם.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל

אחרי חודשיים עם ה R1R, הכוללים הרבה נסיעות מנהלתיות, מספר ימי גשם, ויום מסלול מאד חביב בכוכב יאיר, הצמיגים פשוט פצצות, אחיזה לא פחות ממדהימה על המסלול, מאד צפויים ומאד סלחניים יחסית לצמיג שאמור להיות עצבני במגבלות, גם בגשם הם הפתעה לטובה, רק צריך להיזהר משלוליות, אין להם כושר ניקוז עקב מיעוט החריצים, כך שהם עלולים לאבד אחיזה עקב ציפה, וכן התרגל לרעש רקע קל בנסיעה סביב 80-100 (עדין לא ברמה של הסליקים האמיתיים)

אם יש לך את האפשרות הכספית ללכת על סט שיחזיק 15K, לך על זה, לא תבין את ההבדלים מול האחרים (והיו לי פירלי P_ZERO_ROSSO ולפני כן קונטי_ספורט_קונטקט_2) עד שלא תנהג עליהם.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
מה המחיר של רביעיה במידה הפופולרית 225/45 R17, למשל?

נמכרים רק אצל PIT STOP ברחוב המסגר נכון?

לפיטסטופ אין בלעדיות על ה R1R אלא רק על הסמי סליקס 888.

אני יכול להביא לך R1R במחיר נמוך משלהם.

מעבר לזה, באמפרזה שלי אני נוסע על R1R, וזה לא מה שמספרים. הרכב מ-א-ו-ד רועש, ולהגיש שהוא עושה נפלאות (אני מגיע איתו לקצה גבול היכולת) בניגוד ל T אז זה לא מדוייק.

בקיצור זה מיועד בעיקר להגיד "יש לי" ולהתגרזנויות

גילוי נאות -

הוולוו שלי נועלת T1R, והם מצויינים

הפורשה שלי נועלת מישלין פילוט ואני ש-ו-נ-א אותם, אחיזה על הפנים

הסמארט נועלת ברידגסטון, בחתך נמוך, והם דווקא מפתיעים, למעט העובדה שהם גרמו לרכב לזלול יותר דלק, אין לי תלונות

פורסם
שהצלחתי לשחוק את הצמיגים הקדמיים בצורה דיי מכובדת כבר לאחר 25K ק"מ

אני ממש לא נוסע רגוע ויעידו על כך הקדמיים שלי

מצטער אבל שחיקה מכובדת אחרי 25K לפי המונחים שלי זה מאוד רגוע. אני מניח שהכל יחסי.

בכל מקרה, אני חושב שאנשים נגררים ועושים מהצמיג הזה הרבה יותר ממה שהוא (יש גם באמצע, לא הכל חייב להיות חלומי או זבל סיני).

הוא אכן מהווה תמורה טובה לכסף אבל ממש לא בליגה אחרת.

יש לי אותו קרוב לחודשיים וכמה אלפי ק"מ, כולל כמה ימי מסלול ביבש ובגשם שוטף. בנוסף גם השוואות מול רכב זהה עם צמיגים שונים (כמו גם ניסיון העבר שלי עם רוב הצמיגים המתחרים/המוזכרים (T1R, F1, ספורטקונטקט2, אקסלטו וכו')).

בהשוואה עיקרית לספורטקונטקט 2 שהיו על האוטו קודם (ובמקביל אצל חבר עם רכב זהה) ולספורטקונטקט 3 שיש עכשיו לאותו חבר, ול-T1R שהיו בקליאו ב-4 סטים אחרונים בערך (ולא מדובר על תקופה של שנים רבות, פחות משנתיים :lol:).

הוא אכן רועש (לי הוא לא ממש מפריע, מצד שני בחיים לא שמתי לב לתכונה הזאת ופה לראשונה נתקלתי בזה אז אולי אני מאוד לא רגיש ומדובר במקרה קיצוני).

עם רטוב הוא מתמודד בצורה סבירה (ולא יותר מזה) כל עוד אין בכלל מים שצריך לפנות (השוואה ישירה לקונטקט3 במסלול רטוב/מוצף - פער של שניה !).

ברגע שיש מים, תשמור על ריכוז גבוה כי יש אפקט ציפה חזק מאוד (ואיתו משיכות והפתעות).

ביבש הוא כמובן הרבה יותר טוב מה-T1R אבל לדעתי נמצא באותה ליגה של הצמיגים שהזכרתי. אם ה-T1R מגרד את הקטגוריה מלמטה אז אולי פה זה מלמעלה אבל אני גם לא בטוח. לא יודע, לא התחברתי לצמיג, לא אחיד כ"כ ולא מצאתי אותו צפוי מספיק.

למרות כל מה שאמרתי (שנאמר בעיקר לאיזון השבחים) עדיין מדובר בקניה משתלמת בהתחשב בתמחור היפה של טויו מול התחרות.

מבחינת שחיקה אגב, בינתיים התרשמתי לטובה. חששתי משחיקה דרמטית אבל לא נראה שזה המצב (אין לי איך להקביל את זה לנסועה שלך ולהעריך עבורך). בזמן המאוד קצר אני לא רואה הבדל גדול מול ה-T1R (שנשחקו די מהר) אבל זה ממש מוקדם להגיד. אני מעריך שבזכות הקשיחות הנוספת הכתף מחזיקה יותר טוב מב-T1R (הבעיה הקבועה אצלי) ולכן אולי יחזיקו אצלי קצת יותר (נחיה ונראה).

ניר

פורסם

לבחור שמעלי, תוך כמה זמן נשחקו לך ה T1R?

לפי מה שהבנתי זה צמיג דיי טוב עם אורך חיים לא קצר במיוחד.

אני שוקל לקנות כאלו היום\מחר אז שאני אדע לפני שאני עושה פאדיחה.

תודה רבה.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

אני לא אינדיקציה טובה לכמה זמן צמיגים יחזיקו. משתנה כמובן בהתאם לכמות האימונים/ימי-מסלול אבל אני סופר בחודשים, לא בשנים.

מה שכן, אפשר להסתכל על זה באופן יחסי ופה הטויו נשחקים מהר יותר מהדגמים האחרים שהזכרתי (הגומי גם מאבד מהתכונות מהר יותר, עוד לפני שהוא נגמר לגמרי).

אבל בנסיעה מתונה יותר לא תהיה שום בעיה לעשות איתם 15-20 אלף.

פורסם
מצטער אבל שחיקה מכובדת אחרי 25K לפי המונחים שלי זה מאוד רגוע. אני מניח שהכל יחסי.

בכל מקרה, אני חושב שאנשים נגררים ועושים מהצמיג הזה הרבה יותר ממה שהוא (יש גם באמצע, לא הכל חייב להיות חלומי או זבל סיני).

הוא אכן מהווה תמורה טובה לכסף אבל ממש לא בליגה אחרת.

יש לי אותו קרוב לחודשיים וכמה אלפי ק"מ, כולל כמה ימי מסלול ביבש ובגשם שוטף. בנוסף גם השוואות מול רכב זהה עם צמיגים שונים (כמו גם ניסיון העבר שלי עם רוב הצמיגים המתחרים/המוזכרים (T1R, F1, ספורטקונטקט2, אקסלטו וכו')).

בהשוואה עיקרית לספורטקונטקט 2 שהיו על האוטו קודם (ובמקביל אצל חבר עם רכב זהה) ולספורטקונטקט 3 שיש עכשיו לאותו חבר, ול-T1R שהיו בקליאו ב-4 סטים אחרונים בערך (ולא מדובר על תקופה של שנים רבות, פחות משנתיים :lol:).

הוא אכן רועש (לי הוא לא ממש מפריע, מצד שני בחיים לא שמתי לב לתכונה הזאת ופה לראשונה נתקלתי בזה אז אולי אני מאוד לא רגיש ומדובר במקרה קיצוני).

עם רטוב הוא מתמודד בצורה סבירה (ולא יותר מזה) כל עוד אין בכלל מים שצריך לפנות (השוואה ישירה לקונטקט3 במסלול רטוב/מוצף - פער של שניה !).

ברגע שיש מים, תשמור על ריכוז גבוה כי יש אפקט ציפה חזק מאוד (ואיתו משיכות והפתעות).

ביבש הוא כמובן הרבה יותר טוב מה-T1R אבל לדעתי נמצא באותה ליגה של הצמיגים שהזכרתי. אם ה-T1R מגרד את הקטגוריה מלמטה אז אולי פה זה מלמעלה אבל אני גם לא בטוח. לא יודע, לא התחברתי לצמיג, לא אחיד כ"כ ולא מצאתי אותו צפוי מספיק.

למרות כל מה שאמרתי (שנאמר בעיקר לאיזון השבחים) עדיין מדובר בקניה משתלמת בהתחשב בתמחור היפה של טויו מול התחרות.

מבחינת שחיקה אגב, בינתיים התרשמתי לטובה. חששתי משחיקה דרמטית אבל לא נראה שזה המצב (אין לי איך להקביל את זה לנסועה שלך ולהעריך עבורך). בזמן המאוד קצר אני לא רואה הבדל גדול מול ה-T1R (שנשחקו די מהר) אבל זה ממש מוקדם להגיד. אני מעריך שבזכות הקשיחות הנוספת הכתף מחזיקה יותר טוב מב-T1R (הבעיה הקבועה אצלי) ולכן אולי יחזיקו אצלי קצת יותר (נחיה ונראה).

ניר

הכל יחסי, כי לאבא שלי למשל, לקח 60K להגיע לאותו מצב שחיקה בברידג'סטון RE050 שזה צמיג יותר ספורטיבי ורך.

אגב אני לא מבצע בכלל החלפות קדימה-אחורה ותמיד מחליף רביעייה , אף פעם לא בזוגות.

תודה לך ניר גם לליאור ואסף ושאר חוות הדעת.

גיבשתי החלטה ללכת על ה T1R כפי שחשבתי מלכתחילה.

בין היתר כתוצאה מכך שתמהיל הנסיעות שלי השתנה בעקבות מעבר למקום עבודה שמצריך ממני לכסות כ50 ק"מ ביום (הלוך-חזור) כך שכובד המשקל של השימוש הולך לכיוון נסיעות מנהלתיות בעיקר)

נ.ב. סתם מעניין אותי - האם הנוחות נפגעה בעקבות המעבר ל R1R ? זו כבר שאלה לפרוטוקול כי ירדתי מהעניין אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל - לנסיעות מנהלתיות ברוב הזמן, לך על ה T1R, מתאים יותר, נח יותר, שקט יותר, יחזיק יותר (זמן וק"מ) לא תצטער.

לגבי שאר השאלות, הנוחות במעבר אליו לא נפגעה, או שאני לא מרגיש כבר :-P אחרי הקוני\אייבך הקשיחים...

לגבי אורך חיים, מכיוון שה T1R הוא עם TRED_280, ואילו הR1R הוא עם 140, אני מניח שגם הקילומטראז' יהיה בדיוק חצי, בנוסף, יש לזכור שבגלל סוג התרכובת, הצמיג יתייבש מהר יותר, כנראה לאחר שנתיים הוא כבר יאבד את רוב התכונות הטובות, וזה מחזק את מה שרשמתי לך בשורה הראשונה.

ניר - מסכים עם כל מה שכתבת, לדעתי מעט הפרזת ברעש (סע על 888 ותשווה) וכן לא הבנתי את "לא אחיד ולא צפוי מספיק", לדעתי לעומת צמיגים בכזו רמת אחיזה, האיבוד, וחידוש הקשר מאד צפויים\רגועים (ניסיון לא ארוך של כמה התגרזנויות וכמה הקפות בכוכב יאיר)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...