|
|
#1 |
|
פורומניאק
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() תאריך הצטרפות: ספטמבר 2004
|
פלוקינג DIY
שאלה כללית לחברי הפורום,
מה יקרה אם ניקח משטח כלשהו, נרסס עליו דבק. ניקח את המשטח הזה ונדביק (נצמיד,נחבר) אותו לדלת של מייבש כביסה... במייבש כביסה נשים אבקה בצבע כלשהו. ונפעיל את המייבש לאיזה, 30 דקות... אפרופו - אני רציני בקשר לניסוי הזה וברגע שיצא לי להשתמש שוב במייבש אני אעלה תמונות של התוצאה - אני מתכוון אפילו למשטח מסכן של ריבוע חמש על חמש עם סיבים של הבגדים עצמם.
Car: Corolla 07 Frontal - Full kick panel isntall, TW+MIDs HAT L1 + L4, Woofer: AA Havoc, Frontal AMP - ZED Audio - Leviathan, SUB: SEAS SW300I Mono: SunDown Audio SAE-1000D, Processor: Audison Bit One, HU CARPC - FuckYeah |
|
|
|
| מודעות שירות | |
מודעות שירות ![]() |
|
|
|
#2 |
|
נהג נמרץ (> 500 הודעות)
![]() ![]() ![]() תאריך הצטרפות: מרץ 2009
|
בעניין: פלוקינג DIY
זה מבצע 1+1!
פלוקינג ללוח עץ ובנוסף (מבצע כבר אמרנו) פלוקינג לבגדים שיכנסו למייבש
|
|
|
#3 |
|
פורומניאק
|
המכונה של הפלוקינג עובדת על חשמל אלקטרוסטטי סה"כ
מייבש כביסה מסובב בגדים לכים במהירות של 1200 RPM וזה מייצר כמות אדירה של חשמל סטטי שמוציאה מהבגדים את הסיבים שלהם ומכווצת אותם. כפועל לוואי של התנהגות זו שמו פילטרים במייבשי כביסה אשר קולטים אליהם את כל הסיבים האלו בעזרת החשמל הסטטי הרב שנוצר. אני מניח שזה צריך להיות מספיק טוב בכדי שזה יעבוד בצורה שתמחיש את העקרון - לא יותר. אבל זה ניסוי מדעי נחמד מאוד ומהנה מאוד.
Car: Corolla 07 Frontal - Full kick panel isntall, TW+MIDs HAT L1 + L4, Woofer: AA Havoc, Frontal AMP - ZED Audio - Leviathan, SUB: SEAS SW300I Mono: SunDown Audio SAE-1000D, Processor: Audison Bit One, HU CARPC - FuckYeah |
|
|
|
|
|
#4 |
|
נהג צעיר (> 150 הודעות)
![]() ![]() תאריך הצטרפות: יוני 2009
|
יש לך ביטוח מקיף למייבש כביסה?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
פורומניאק
|
בגדים זה בגדים - זה לא יהרוס את המייבש.
חתיכת עץ קטנה שאני אחבר אותה ה-י-ט-ב לאזור הפילטרים לא צריכה לעשות בעיה - אבל אני עדיין מברר את נושא הטמפרטורה בכדי להמנע מסכנה כלשהיא. נכון, זה ניסוי שנשמע שטותי אבל צריך לעשות אותו בצורה מאוד מבוקרת. מספיק לי שהוא יעבוד בטמפרטורה נמוכה וייצור רק חשמל סטטי - זה כל מה שאני צריך. אני בטוח שזה יצא גרוע כי אני לא הולך להשתמש בדבק הייעודי, אני לא הולך להשתמש בסיבי זמש או כל חומר אחר שמיועד לפלוקינג וגם גודל הרכיב והמשקל שאני יכול ללהשתמש בו מוגבל למשקל נוצה (באמת, משקל נוצה מילולי) ולגודל מאוד קטן בכדי שהרכיב הזה לא יתחיל לעוף חופשי בתוך המייבש. ביטוח? אפשר לאמר שכן...
|
|
|
|
|
#6 |
|
נהג שודים (> 1000 הודעות)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() תאריך הצטרפות: מאי 2007
|
אדי - אתה משהו
בוא נחשוב קדימה - נניח והניסוי שלך יצליח , מה עלה ? תתחיל לדחוף קורות ובניות למייבש כביסה ? הרי זה בכל מקרה לא יכנס - אלה אם כן יש לך מייבש תעשייתי בבית .
|
|
|
#7 |
|
משקיען (> 750 הודעות)
![]() ![]() ![]() ![]() |
אדי לא הבנתי מה יתן לך הניסוי הזה
במקום כל הסבאטוחה הזאת מה הבעייה לקנות סיבים נורמליים , לבנות מכשיר אלקטרוסטטי ( או שלא , לא חייבים.. ) ולעשות פלוקינג? זה לא כזה סרט , וזה בכלל לא יקר.. אם זה באמת מעניין אותך דיברתי עם donjer http://www.donjer.com/ הם מוכרים סטים של סיבי ניילון + דבק בגוון תואם ב25 דולר ( מספיק לכיסוי של כ3 מ"ר ) הם עצמם לא מבצעים משלוחים לארץ אבל הם הפנו אותי לדילר שלהם הבעייה היחידה שעוצרת אותי כרגע מלנסות את זה היא עלות המשלוח בגלל שהדבק נחשב לחומר כימי ומסוכן usps לא מוכנים לשלוח אותו החברה היחידה שניתן לשלוח איתה היא dhl , ופה נכנס הקטע המצחיק והמעצבן עלות המשלוח לסט 1 היא 45 דולר עלות המשלוח ל4 סטים היא 50 דולר חישוב כולל עלויות מכס והכל יוצא כ-800 שקל ל4 סטים כאלה דרך אם מישהו ירצה להצטרף אליי להזמנה הוא מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי.. החומר הוא חומר מקצועי והמון משתמשים בו ניתן להשתמש בדבק רגיל אבל עדיף את הדבק שלהם ( הוא מתאים לגוון של הסיבים וככה יתן את הכיסוי האופטימלי ) נראה לי שניתן לקנות רק את הסיבים ואז זה יעלה באמת גרושים לגבי המכשיר האלקטרוסטטי ניתן לבנות אותו בעלות יחסית זניחה ב2 אופציות : 1.מחשמל זבובים עם קצת שינויים 2.רכיב אלקטרוני שמייצר יונים שליליים ( עולה כ-12 דולר , עלויות המשלוח לארץ כנראה מאוד קטנות ) האמת , מבדיקות שעשיתי בנושא נראה שאף אחד לא ממש משתמש בחשמל אלקטרוסטטי לפרוייקטים ברכב ( רוב המשתמשים הם לעשיית מודלים ) מdon-jer הבנתי שההבדל הוא בעיקר במגע ולא במראה הנה מס' פרוייקטים שביצעו עם פלוקינג ( רובם אם אני זוכר נכון עם החומר של don-jer ( או select שהם הדילרים ) ) קוד:
http://www.diymobileaudio.com/forum/...h-install.html http://www.diymobileaudio.com/forum/...nted-mids.html http://www.diymobileaudio.com/forum/836490-post51.html http://www.diymobileaudio.com/forum/...g35-coupe.html http://www.diymobileaudio.com/forum/...y_audi0-3.html http://www.diymobileaudio.com/forum/...cx-7-a-31.html אבל אם כבר לעשות את זה אז בוא נעשה את זה נורמלי..
HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
פורמוהוליק
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() תאריך הצטרפות: נובמבר 2002
|
אני יענה לך בשאלה אדי.
מה יקרה אם ניקח את המקרר בבית, נפרק אותו לגורמים, אח"כ ניקח את המכונת כביסה בבית, נפרק גם אותה לגורמים, אח"כ נפיל עוד ראש ונחבר את הכל ביחד אבל בסדר הפוך. כלומר, את החלקים של המכונת כביסה ננסה לחבר למקרר וכן ההיפך. במקביל, ניקח חתיכת עץ קטנה קטנה, נניח של מטר וחצי על מטר וחצי וננסה לדחוף אותה למיקרו בבית. כמובן אחרי שנפיל עוד ראש או 4 ראשים. מה יקרה אז? גבר, מה עובר עליך בזמן האחרון?
|
|
|
|
#9 |
|
משקיען (> 750 הודעות)
![]() ![]() ![]() ![]() |
ששש צביקה
עד שאדי מתחבר ל"אני הפנימי" שלו ? תן לו לזרום עם הטבע..
HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
פורומניאק
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() תאריך הצטרפות: מרץ 2003
|
+1
|
|
|
#11 |
|
פורומניאק
|
רבותיי,
מסיבות אישיות - אני מצמצם את התגובות שלי למינימום האפשרי. אבל מפאת כבוד לחברי פורום שכמותכם - "אבזבז" דיו נוסף על גבי דפי הפורום. בכיתה ו' זכיתי בפרס הוקרה על תערוכה שנקראת יישומדע לאחר שבניתי שואב אבק מניאטורי מגליל של נייר טואלט, קשית שתייה, מנוע של ווקמן, תחתית של פחית קולה שעשיתי ממנה פרופלור, שנאי 12V וטיפה מסקינגטייפ. השואב אבק - שאב זו היתה ההמצאה היחידה שלא היתה קשורה למחשוב ואכן עבדה - לכן זכיתי בפרס הוקרה וגם ניסו לדחוף אותי למכון וייצמן למגמת מחוננים. מה אני אעשה - זה האופי שלי, אני אוהב לדעת איך דברים עובדים, לפרק לחלקים ולבנות מחדש. צביקה - חשבת פעם להפוך את המקרר בבית שלך למזגן נייד? - עדיין חושב שאני צוחק? אני לא מתכוון לעשות עם זה שום דבר מאשר לראות את אופן הפעולה באבזור פרוביזורי. אני לא מתכוון לעשות פלוקינג, יש דברים שאני משאיר ליוסי... תסלחו לי אם בזמן הקרוב תראו אותי פחות ופחות.
|
|
|
|
|
#12 |
|
נהג צעיר (> 150 הודעות)
![]() ![]() תאריך הצטרפות: יולי 2005
|
מקרר בתור מזגן זה משהו שרץ ופועל הרבה בזמן בקהילת ה OC במחשבים.
בכל זאת הניסוי שלך לדעתי עתיד להרוס משהו במייבש, בהצלחה.
|
|
|
#13 |
|
נהג נמרץ (> 500 הודעות)
![]() ![]() ![]() תאריך הצטרפות: אוגוסט 2009
|
יופי!
אתה מרוצים?! עכשיו פגעתם בפולני! ובתור fellow פולני אני מוחה! לא, הוא לא מפיל ראשים! ככה עובד מוחו הקודח של גאון! תתביישו! אדי, תשאר, אדי תשאר. תשאר תשאר תשאר! תשאר תשאר תשאאאאאר! עם מי עוד יהיה לנו להתפלפל על על תאוריה (בסדר, היא לא עוזרת לכם לכוון את הסאונד ברכב, שמחת זקנתי!) ?? זה בדיוק היופי בתאוריה, היא תיאורטית! ממי נשמע על עוד רעיון מטורף וחדשני לשיפור/דיגום הסאונד/הדיפונים ברכב? עם מי נוכל להתייעץ על מגברי 4 ערוצים משומשים מגושרים מעוותים וגרמנים???
|
|
|
#14 | |
|
נהג צעיר (> 150 הודעות)
![]() ![]() תאריך הצטרפות: ספטמבר 2007
|
lanosforce כתב:
חזק אבל אני חייב להתוודות שכשקראתי את הפיסקה הזו ישר קפצה לי התמונה של מגאיוור לראש .
|
|
|
|
|
#15 |
|
נהג שודים מדופלם (> 1700 הודעות)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() תאריך הצטרפות: ספטמבר 2006
|
אתה חשבת מגאיוור, אני חשבתי על בי.איי.בראקוס מ A-TEAM.
תן לו בלהביור!
|
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | יוצר הנושא | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
| אנג'ל אייז DIY | lbass | טכני, אחזקה וטיפולים | 5 | 07/09/09 14:36 |
| DIY - RTA | dannyg | אודיו ומולטימדיה לרכב | 56 | 25/05/09 15:25 |
| DIY הכנות לביטון בגינה | ToMeR | אוף-טופיק | 16 | 31/03/09 16:24 |
| פרגולה DIY - הכיצד? | אלעד | אוף-טופיק | 8 | 17/07/08 4:48 |