Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאבי גולף TSI חדשה, גרסת המנוע 160 כוחות סוס. בביצוע זינוק (גיר במצב ספורט, ESP מכובה, דוושה לחוצה עד הסוף), הגלגלים חורקים מפאת הכוח הרב יחסית של המנוע, והעברת ההילוך מראשון לשני נעשית כך שמרגישים דפיקה ורעש חזק (אך לא תמיד). אני משער שגיר הDSG קצת מפשל בגלגל חריקת הגלגלים, אך איני בטוח. לא יצא לי לבצע זינוק עם ESP. אני לא בטוח שזינוק כזה יוכל להקרא "זינוק", בגלל שמערכת הבקרה מנתקת לרגע את הכוח מהגלגלים כדי למנוע החלקה\חריקה, אך מצד שני החלקת צמיגים יכולה גם להאט זינוק (תקנו אותי אם אני טועה).

תודה רבה לכל מי שיכול לעזור!

:-D

פורסם

רמי.מ, התגובה שלך לא מקדמת כלל את העניין, להבא תגובות דומות ימחקו.

לפותח השרשור, באיזה מהירות מתבצעת העברת ההילוך?

פורסם
רמי.מ, התגובה שלך לא מקדמת כלל את העניין, להבא תגובות דומות ימחקו.

לפותח השרשור, באיזה מהירות מתבצעת העברת ההילוך?

מכיוון שמדובר בלחיצה עד הסוף, המחשב מעביר את ההילוך כמאה סל"ד לאחר הקו האדום (שהוא עצמו נמצא בסביבות ה6,500 אם אני לא טועה). אינני בטוח בקשר למהירות הרכב בעת ההעברה, אני משער שכ50 קמ"ש.. אם ייצא לי להבדוק בהזדמנות, אני אדווח.

פורסם

יתכן כי בהעברת הילוך מאוד מהירה שנדרשת מהתיבה ולמרות זוג המצמדים שלה, זה כבר ממש בקצה גבול היכולת של מנגנון העברת הילוך ולכן יש את הרעש והחבטה.

בכל מקרה, אם בשאר מצבי הפעולה של התיבה הכל תקין, לא היית מתרגש יותר מידי אבל תמיד שווה להכנס למוסך מורשה לצורך בדיקה ולו רק כדי להשוות לרכב דומה את ההתנהגות.

רק תדע לך, שטוב לרכב אתה לא עושה, עם ההאצות האגסיביות האלו.

פורסם

אני לא בטוח שהדבר מזיק (אם נתעלם מהבעיה שעליה פתחתי את השרשור- שלפי דעתי לא אמורה להיות). אמרתי "זינוק אגרסיבי" אבל הכוונה היא פשוט לזינוק. במקרה הגולף (ועוד רכבי VAG רבים המצוידים בDSG), בשווקים אחרים היא מגיעה לפעמים עם מערכת "בקרת זינוק"- מכבים את הESP, שמים על מצב S או טיפטרוניק, מצמידים את הבלם לרצפה. לחיצה על דוושת ההאצה תעלה את הטורים עד ל-3000 ושחרור הבלם משחרר את הקלאץ' וזהו- זינוק, כמו ברכב ידני. במקרה הזה, שאין לי את הבקרת זינוק, זה פשוט כאילו אני נותן האצה מלאה בהילוך ראשון. בכל מקרה עשיתי את זה מספר פעמים בלבד. נשאר רק לברר מהי החבטה הזו שמדובר עליה בהודעה הראשונה.

פורסם

מזיק מזיק, מערכת העברת הכוח נכנס למאמץ רציני, כולל צמיגים, המנוע ותיבת ההילוכים. אתו כנ"ל לתיבה ידנית, זה לא משנה.

כנס למוסך, אולי התופעה מוכרת להם ואולי פשוט תמצא הזדמנות לנהוג ברכב תואם לצורך השוואה.

• תוכן חדש...