Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יוצא לי הרבה להתקל במושגים האלה באתרי מכירות. שימו לב ששני הביטויים שונים (המיקום של ה-"ו"), והבנתי שזה לא שאחד מהם הוא וריאציה של השני עם שגיאת כתיב, אלה באמת קיימים שני מושגים שלשניהם פירושים שונים.

מישהו יכול להסביר לי מה אומר כל אחד מהם?

תודה ושבוע טוב :)

פורסם

למה אתה חושב שיש הבדל? לפי דעתי זה רק סמנטיקה . מישהו חשב שמוחדש נשמע טוב יותר ממחודש וכתב את זה באתר מכירות בסופו של דבר זה אותו דבר. והבעיה האמיתית במוצרים האלה היא שאי אפשר באמת לדעת ממה או מאיזה מצב חידשו אותו

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

וריאציה של שגיאת כתיב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

SAME SAME

המוצרים המחודשים האלה הם על המוצרים שנמצאים כתצוגה, לפעמים דווקא שווה לבדוק את האופציה הזאת במוצרים מסויימים

Polo 2012

פורסם

אני מנחש שמדובר בחברה שמפיצה מוצרי צילום?

גם אם לא, זה משחק מילים.

המשמעות האמיתית היא שמדובר במוצר שנרכש כשהיה חדש ע"י לקוח מארה"ב (בד"כ), סבל מתקלה משביתה או סתם הוחזר כי לא התחשק לקונה ואז חזר ליצרן.

היצרן מתקן את המוצר, עוטף מחדש באריזה שאומרת באותיות מאירות עיניים שמדובר ברפרבישד - כלומר מחודש.

המוצר נמכר ברבע מחיר או פחות.

ואז מגיעים המעכרים הישראלים, מעמיסים את המכולה ומוכרים את הג'אנק בישראל עם "אחריות לשנה מבית יחזקאל מעבדות בע"מ".

נראה אותכם ממשים את האחריות הזאת.

הדבר ה"יפה" בזה הוא שאי אפשר לדעת ממה סבל המוצר שבגללו הוא הוחזר במקור.

פורסם

ואם מדובר במוצר מחודש מחברה גדולה שנותנת אחריות לשנה? עדיין צריך לחשוש?

מה שאני הבנתי בעיקרון (אבל לא חד-משמעי) מקצת חיפושים באינטרנט:

מחודש - מוצר משומש שהוחזר כעבור תקופה עקב תקלה, תוקן, נבדק, טופל קוסמטית, נארז וחזר למדף.

מוחדש - מוצר שהוחזר בתקופה הקצרה שאחרי הרכישה שבה ניתן להחזיר את המוצר(14 יום), בד"כ עקב פגם מינורי\קוסמטי, תוקן, נארז מחדש והוחזר למדף.

לא יודע אם זה באמת נכון וחד-משמעי, כמו כן אני גם בטוח שהחברות שמוכרות את המוצרים המוחדשים\מחודשים, בעצמן לא יודעות את המינוח הנכון וטועות בכך.

פורסם

כתבתי בסוף ההודעה שלי שאין מישהו שיכול לדעת אם המוצר היה תקול ותוקן או סתם הוחזר.

אתה חושב שהיצרן יכתוב על האריזה "המוצר הנ"ל נדפק אחרי יום אצל הלקוח ואנחנו פירקנו לו את הצורה ועכשיו הוא תקין"?

או אולי "מוצר זה נוסה במשך 3 ימים ע"י רופא מנתח שהשתמש בו רק כמוצר שני ובבין עירוני"

מטביעים את אותיות הקסם FR וזהו.

מי שמספר לך שהוא יודע מה עבר על המוצר הוא שקרן.

אם זה מוצר "לימון" אתה תאכל אותה.

פורסם

רגע אבל מבחינת האחריות, דין מוצר מחודש כדין מוצר חדש?

ז"א אם הייתי קונה מוצר חדש ובא איתו כמה ימים אחרי הקנייה עקב תקלה (רצינית לצורך העניין), היו מחליפים לי אותו לאחד חדש אחר; האם אותו הדין גם לגבי מוצר מחודש?

נ.ב - אם המוצר מקבל אחריות בינלאומית של היצרן עצמו, זה אומר משהו על טיבו?

פורסם

רוב המוצרים עם האחריות הבין לאומית - היבואן לא מכבד אותה בארץ - אלא אם עשית אחריות MACK במעמד הקניה.(וגם אז - לא תמיד אצלו אלא במעבדה אחרת מוסמכת)

מיעוטם כן מכבדים.

ונגיד שקנית מוצר והוא התקלקל - תשלח אותו לחו"ל כדי שיתקנו באחריות?

כי כשתגיע ליבואן הוא יבדוק מס' סריאלי וכשיראה שהמוצר לא נמכר על ידו הוא ישלח אותך לישר בננות.

אז תיגש ל"מעבדה" של החברה ממנה קנית את המוצר ותופתע לדעת שבהרבה מקרים פשוט ישלחו לך את המוצר לחו"ל כי ה"מעבדה" של החברה הזאת היא למעשה "יחזקאל ובניו אלקטרוניקה".

ולמען הסר ספק - המוני רכישות מסתיימות ללא בעיות והמוצר עובד עד יומו האחרון ללא תקלה כלשהי.

לעומת זאת האינטרנט מלאה במקרים בהם המוצר התקלקל יום או יומיים אחרי הקניה (או שהיה תקול כבר כשנפתח) והטרטורים שעברו הלקוחות עד שהמוצר תוקן (אם בכלל) הביאו אותם למסקנה שאולי שווה לשלם יותר.

פורסם

http://hebrew-academy.huji.ac.il/lamed-leshonkha.html

מוחדש היא המילה העברית ל refurbished - זה הכל.

(זה סביב מספר 11 ברשימה)

יש כאלה שהפנימו וכותבים מוחדש, יש כאלה שיודעים שרוב הציבור לא יודע מה זה ויחשוב שזו שגיאת כתיב ורושמים מחודש.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אייל, לצורך העניין אני רוכש את המוצר ישירות מהיבואן הרשמי, שמציין שהוא נותן אחריות יצרן בינלאומית למשך שנה - שזה בעצם אותו סוג אחריות שמקבל מוצר חדש. אין בזה אפילו קצת כדי לתת לי שקט נפשי אחרי הרכישה?

פורסם

אם זה לא יבואן אפור ואתה תקבל את מלוא האחריות כמו על מוצר חדש ועל הדרך תחסוך כמה ג'ובות, אפשר להסתכן.

אבל זה בתנאי שאם יתגלה פגם מהותי בתוך כמה ימים מהקניה תוכל להחליף ולא יגידו לך שאתה צריך לתקן.

• תוכן חדש...