Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשבר לי גוף היציקה של ברז המטבח, יש לי ברז מדגל חדש להרכבה, אבל אני לא מצליח לפרק את הישן.

הכל מפורק בברז הישן חוץ מאום גדול שמחזיק אותו מלמטה מהודק לשיש. אני לא מצליח למצוא כלי עבודה שגם נכנס במרווח הצר בין הקיר לכיור וגם תופס את האום. הברז הוא ברז ערבוב נשלף אם זה משנה.

יש רעיונות ?

חשבתי אולי לנסר את הברז מלמעלה (זה פליז די רך, ניסיתי). השאלה היא אם זה יעזור לחלוץ את הדרעק הזה.

אגב, בברז החדש ההידוק הוא יותר פשוט, עם דיסקית "ירח" וגומיה שמתהדקת על ידי שני גוז'ונים ואומים עליהם, ככה שאפשר פשוט להבריג אותם עם מברג ארוך ולא צריך כלים כבדים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אלי, לך לא מתאים לשאול דבר כזה.

אם לא הולך לסובב את הברז אז מברג שטוח גדול ופטיש בשילוב עם דפיקות עדינות בכיוון הנכון יפתחו אותו כמו שאתה מחלץ בורג עם ראש אכול בעזרת קרנר.

אופציה נוספת זה להכין בוקסה מצינור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם יש לך קשרים בתעשיה הרלוונטית, חימום עם מבער יכול (בתיאוריה) לגרום להרחבתו של האום, משם הדרך החוצה אמורה להיות קלה יחסית. אופציה נוספת היא ניסור האום עם דרמל.

מן הסתם, שי יודע על מה הוא מדבר, אבל באופן אישי, לא הייתי מצליח לאזור אומץ ולעבוד עם פטיש ליד קרמיקה.

פורסם
אם יש לך קשרים בתעשיה הרלוונטית, חימום עם מבער יכול (בתיאוריה) לגרום להרחבתו של האום, משם הדרך החוצה אמורה להיות קלה יחסית. אופציה נוספת היא ניסור האום עם דרמל.

מן הסתם, שי יודע על מה הוא מדבר, אבל באופן אישי, לא הייתי מצליח לאזור אומץ ולעבוד עם פטיש ליד קרמיקה.

חימום מסוכן. הוא עלול לפוצץ את השיש בגלל הבדלי הטמפ'.

פורסם

הייתה לי אותה בעיה, אותו מיקום של ברז, וכנראה גם אותו ברז מדגל חדש להרכבה.

נתקעתי מאותה סיבה וקראתי לחבר שלי שהוא גם שרברב והוא הגיע ופתח אותו.

הוא השתמש בכלי עבודה בשם מפתח צרפתי או מפתח אנגלי, זה מאוד מזכיר שוודי, רק מאוד דק ואיתו היה ניתן להגיע לאום הסורר.

אני עבדתי על ה@#$ הזה שעה ונשבר לי כבר הגב. הוא הגיע ותוך 2 דקות האום היה בחוץ ו5 דקות אח"כ הברז החדש מורכב.

מקווה שיעזור במשהו.

בהצלחה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

יש לי מה שאתם רוצים - ברנר, רתכת, קרנרים, פאקינג מכונת CNC אם צריך 8)

שי : בשיטת המברג הרוסי אני לא יכול לעבוד שם, אין לי מקום מספיק כדי לתת תנופה לפטיש על המברג וגם אני לא אוכל לבוא מספיק מהצד. בנוסף יש את הפחד לסדוק את השיש ממכה חזקה מדי.

דריש : ברנר ישרוף לי את ארונות המטבח, ועם דרמל זה כמו לעשות טיפול שורש דרך הרקטום: אפשרי אבל מסובך ובוודואת ירד דם :-D

ג'בקה הצלחתי בקושי רב וגב שבור להכניס, וגם אין לה מקום להתפס טוב ולא הצלחתי לסובב את הברז בלי שהקונטרה תעוף.

אני באמת חושב על בוקסה מצינור ארוך, שי - אם מישהו יודע אז זה אתה : איזה גודל אום זה ?

אני הולך לחפש מה זה מפתח צרפתי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אין לי שמץ של מושג לגבי הגודל.

ניסית לסובב את הברז ע"מ לשחרר את האום (ואם יש מישהו שיחזיק קונטרה לאום אפילו בעזרת משהו שתקוע בין האום לכיור זה עוד יותר טוב)? חשוב רק לסובב את הברז מהידית ולא מהפיה כי הפיה מסתובבת.

פורסם

רתך חתיכת ברזל לאום, תחזיק את הברזל הזה בצורה יותר נוחה מכל מיני כלים, ושמישהו יסובב את הברז.

אם הצינורות האלה שם שייכים לברזל עצמו ויש לך כוונה לזרוק אותם, אתה מוזמך לחתוך אותם לפני ולעבור עם בוקסה רגילה וידית כוח.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

למה לתת רעיונות לא מעשיים הברז במטבח לא בחדר מלאכה.

תחתוך מלמעלה עם דיסק מתכת הכי דק שיש והכי קרוב לשיש תחתוך בעדינות בביטחון ובלי לפחד הברז ייפול למטה לאחר החיתוך.

ביצעתי זאת כבר מס' פעמים כשאין ברירה ואין גישה חותכים.

פורסם

אנא נסה עם פלאייר משאבות, הוא הרבה יותר דק משוודי ולא עולה הרבה יחסית.

תמונה להמחשה:

27759338c.gif

מוכר גם בשם פלייר תרנגול (לא בדיחה-אמיתי. גם אני לא מבין את זה) או ג'בקה "קוקוריקו"(לצערי גם זה אמיתי, כמעט פיטרו אותי אחרי שצחקתי ללקוח בפנים כשהוא ביקש הצעת מחיר לג'בקה קוקוריקו איכותית. וצחקתי. וצחקתי. וצחקתי...)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חלק מאיתנו לא הבינו את הבעייה של elibaba :-), אין בעיה עם כלים מתאימים, הכל מתאים. אבל שום כלי

לא נכנס שם (יש ארון מצד אחד והכיור מפריע מהצד השני).

אני חתכתי את הצינורות ושמגיעים לברז השתמשתי בבוקסה עם מאריך ארוך (אני לא זוכר את הגודל המדוייק של הבוקסה),

אם אתה לא מצליח לחתוך אז יש לאינסטלטורים כלי מאולתר (קצה של מפתח פתוח עם ידית מולחמת ב90 מעלות).

-

• תוכן חדש...