Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בקשר לצרפתיות ,לשני חברים היו להם 307 ,וכל הזמן הם נכבו להם,היו גוררים אותם למוסך ,ולא יודעים מה הבעיה.

פשוט היה להם סיוט ,לקנות אוטו שעושה תקלות כאלה,פגשתי מישהוא שלישי במקרה במוסך ,וגם היתה לו אותו בעיה .

ובמוסך המרכזי לא היה להם מושג על מה מדובר.חבר שלי עובד במוסך המרכזי ,ואמר לי בפירוש ,להתרחק מהמכונית הזאת .זו עובדה אכי משכנעת בעולם.

חוץ מזה אחרי כמה שנים אתה מחליף אותה בלפה של שוורמה.

בקשר לקוראניות ,זה אוטו של כמה שנים .יש להורים שלי טוסון עם כסאות עור ,והם שומרים על האוטו ,וכבר הכסאות עור התחילו להיסדק,הפלסטיק לא משהוא .פשוט אתה נכנס לאוטו ,ואפשר להרגיש שהאוטו לא מושקע ולא איכותי,פשוט זוועה

הגולף והאודי זה סיפור אחר לגמרי,כל מילה שאני יגיד היא מיותרת.

אם היית יכול לקנות ולא קנית.אז הפסדת,על איכות לא מתפשרים ,למי שיכול כמובן.

תסתכל על ההגאים של רכבי ב.מ.וו X5 מהדור הקודם ותראה איך הפלסטיק התקלף באיזור שבא במגע בדרך כלל עם הידיים, יש נפילות אצל כל יצרן רכב אבל זה תלוי גם בתרבות השימוש ברכב הספציפי.

כל ריפוד עור שלא יעבור טיפול ראוי ומתאים יתבלה ויראו בו כתמים, יש מכוני שטיפת רכב שמתמחים בהחזרתו למצב המקורי.

לעניין הצרפתיות, הרבה מבעיות החשמל נובעות מהתקנות מקומיות שכה נפוצות בארצנו. תרבות הקודנים המטופשת הזאת שייחודית רק לישראל פוגעת בכל הרכבים. נותנים לחאפרים חסרי כל ידע להתקין ציוד ברכבים חדשים לגמרי והם פשוט עושים מה שנראה להם, לא מחזירים אף פעם את כל החלקים למקום וגורמים הרבה נזק למערכות החשמל של הרכבים.

פורסם

אני די המום מהתגובות כאן.

דבר לא השתנה בשוק הרכבים הרלבנטיים בחצי השנה האחרונה, והתשובה היא אחת: אין שום חלופה שמספקת את אותה חבילה במחיר הזה.

יפה להשוות את הנוחות ל- 308 ואת האמינות ליונדאי, אבל שים לב שאתה משתמש בשני רכבים שונים... מחירם ביחד עולה על מחיר הגולף, ועדיין את הזריזות שכחת להשוות... לא ברור לי ממה נובעת ההתקפה: מתסכול? מאהדה עיוורת למותג אחר? משנאת מרדכי? מקנאה?

אני לא מכיר אף אחד (!) וכנראה שגם כל המגיבים המקטרגים כאן לא מכירים, שעמד בהתלבטות איזה רכב לקנות בתקציב של עד 200K, ורכש... 308 כעורה עם גיר שפוגע ב"זרימה" ורדיו מושתל של KENWOOD שאיכות המסך שלו נחותה משמעותית מזו של הרדיו המקורי בגולף, פוקוס 2.0 שהדשבורד שלה נראה כמו וידאו משנת ה- 80 ושהזריזות שלה שנות אור מאחור, או יונדאי 2.0.

כן רוכשים במקום זה סדרה 1 (טעות גדולה לדעתי) או A3 1.8T (הגיוני ביותר) או לאון ספורטיבית (גם כן סביר ביותר).

אבל הנה אני מציב לכם את האתגר פעם נוספת - אתגר שאתם תמיד נכשלים בו פעם אחר פעם, ובכל זאת תוקפים ממש (!) כל מי ששוקל לרכוש - רחמנא ליצלן - גולף 160: אנא מיצאו לי רכב אחר בתקציב, שמציע את כל מה שמציעה הגולף, בעטיפה קומפקטית. אין כזה רכב. מי שמציע לאדם שמחפש גולף זריזה לקנות סופרב או B4, טועה בקהל (אבל זה ממילא לא משנה, כי אין רכב אחר בתקציב הזה שמספק את אותו אבזור מקורי, אלא אם הוא מהקונצרן עצמו). מי שמציע רכב מאובזר ואיטי משמעותית, טועה בקהל. נכון, הרכבים שלכם מעולים. הם תמורה מעולה ל- 110K או ל- 80K או ל- 140K. אבל לבן אדם יש 200K לקומפקטית. ושם, רבותי, רנו, פיג'ו, יונדאי, ודומיהן - בכלל לא משחקים. חיפשתי היטב לפני שרכשתי גולף 160 - והעובדה היא שלא מצאתי. נחכה ונראה את ה- 147 החדשה, כנראה שם יהיה משהו מעניין.

אף רכב ממה שהצעתם (ובכלל, בתקציב הזה ומעט מעליו) לא יספק לי את החוויה של לחזור בערב מהעבודה, לשבת בנוחות, עם סאן רוף פתוח, ללחוץ על הגז ולהדביק את הגב לכסא במהירות שכזו, עם גיר שכזה, עם החלפת הילוכים מההגה, עם רדיודיסק מקורי צי'נג'ר MP3 שליטה מההגה 8 רמקולים, וכו'. SORRY - זו המציאות ותנסו להתמודד עימה. אם התקציב שלי היה רק 150K - גם הייתי רוכש גולף 122 ולא 308, כי מה לעשות, האבזור המקורי ברמה שונה, הגיר ברמה שונה, ואין לה את מפתח הפה המכוער הזה מקדימה. יש לגולף חסרון אחד בולט: שנתיים אחריות ושנה נוספת "של רצון טוב".

ועדיין, התחרות היחידה היא מצד הקונצרן, עם דגש על ה- GTI, שלא מתאימה לכל אחד משום שהיא קשיחה יותר ויקרה יותר.

למנהלים: אני חושב שאפשר כבר לנעול את הדיון הזה. פותח השרשור כבר קיבל את כל המידע שביקש, ושני העמודים האחרונים מתמקדים בעיקר ב"למה גולף לא שווה את הכסף ורנו/סיטרואן כן, אפילו שהן נותנות פחות".

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מחזק את דבריו המנוסחים היטב של bar72.

יצא לי לבצע נסיעת מבחן ארוכה יחסית בגולף 160 כ"ס ובהשוואה למתחרות(שגם ברובן ביצעתי נסיעות מבחן) באותה מסגרת דרישות ותקציב מתוכנן אותה גם אני הייתי בוחר.

מה לעשות, כנראה תמיד תהיה לנו סימפטיה לאנדרדוג (ורגשות מנוגדים כלפיי צ'מפיון מוטורס :twisted: ).

מה שנשאר עכשיו זה שהרכב יוכיח את עצמו במבחן הזמן והנה לכם רכב מנצח. (מהיר, זריז, חסכוני, מאובזר ומרשים מבחינת פנים וחוץ מה עוד אפשר לבקש? כנראה מחיר טוב יותר.)

פורסם
כנס לגולף שנת 2002 ותגיד לי אם שם הכל מושלם כמו בגולף החדשות.

אני מזמין אותך לשבת בסלון מודל 2001 שלי, ולאחר מכן לשבת במגאן / פוקוס /קורולה /308 חדשות.

הם מתקרבים, אבל עדיין מספיק רחוקים. מדובר בליגה אחרת לגמרי. (שים לב: מתקרבים לרמה של רכב שהוצג ב98 והתקדם כבר שני דורות מאז)

אני די המום מהתגובות כאן.

דבר לא השתנה בשוק הרכבים הרלבנטיים בחצי השנה האחרונה, והתשובה היא אחת: אין שום חלופה שמספקת את אותה חבילה במחיר הזה.

יפה להשוות את הנוחות ל- 308 ואת האמינות ליונדאי, אבל שים לב שאתה משתמש בשני רכבים שונים... מחירם ביחד עולה על מחיר הגולף, ועדיין את הזריזות שכחת להשוות... לא ברור לי ממה נובעת ההתקפה: מתסכול? מאהדה עיוורת למותג אחר? משנאת מרדכי? מקנאה?

אני לא מכיר אף אחד (!) וכנראה שגם כל המגיבים המקטרגים כאן לא מכירים, שעמד בהתלבטות איזה רכב לקנות בתקציב של עד 200K, ורכש... 308 כעורה עם גיר שפוגע ב"זרימה" ורדיו מושתל של KENWOOD שאיכות המסך שלו נחותה משמעותית מזו של הרדיו המקורי בגולף, פוקוס 2.0 שהדשבורד שלה נראה כמו וידאו משנת ה- 80 ושהזריזות שלה שנות אור מאחור, או יונדאי 2.0.

כן רוכשים במקום זה סדרה 1 (טעות גדולה לדעתי) או A3 1.8T (הגיוני ביותר) או לאון ספורטיבית (גם כן סביר ביותר).

אבל הנה אני מציב לכם את האתגר פעם נוספת - אתגר שאתם תמיד נכשלים בו פעם אחר פעם, ובכל זאת תוקפים ממש (!) כל מי ששוקל לרכוש - רחמנא ליצלן - גולף 160: אנא מיצאו לי רכב אחר בתקציב, שמציע את כל מה שמציעה הגולף, בעטיפה קומפקטית. אין כזה רכב. מי שמציע לאדם שמחפש גולף זריזה לקנות סופרב או B4, טועה בקהל (אבל זה ממילא לא משנה, כי אין רכב אחר בתקציב הזה שמספק את אותו אבזור מקורי, אלא אם הוא מהקונצרן עצמו). מי שמציע רכב מאובזר ואיטי משמעותית, טועה בקהל. נכון, הרכבים שלכם מעולים. הם תמורה מעולה ל- 110K או ל- 80K או ל- 140K. אבל לבן אדם יש 200K לקומפקטית. ושם, רבותי, רנו, פיג'ו, יונדאי, ודומיהן - בכלל לא משחקים. חיפשתי היטב לפני שרכשתי גולף 160 - והעובדה היא שלא מצאתי. נחכה ונראה את ה- 147 החדשה, כנראה שם יהיה משהו מעניין.

אף רכב ממה שהצעתם (ובכלל, בתקציב הזה ומעט מעליו) לא יספק לי את החוויה של לחזור בערב מהעבודה, לשבת בנוחות, עם סאן רוף פתוח, ללחוץ על הגז ולהדביק את הגב לכסא במהירות שכזו, עם גיר שכזה, עם החלפת הילוכים מההגה, עם רדיודיסק מקורי צי'נג'ר MP3 שליטה מההגה 8 רמקולים, וכו'. SORRY - זו המציאות ותנסו להתמודד עימה. אם התקציב שלי היה רק 150K - גם הייתי רוכש גולף 122 ולא 308, כי מה לעשות, האבזור המקורי ברמה שונה, הגיר ברמה שונה, ואין לה את מפתח הפה המכוער הזה מקדימה. יש לגולף חסרון אחד בולט: שנתיים אחריות ושנה נוספת "של רצון טוב".

ועדיין, התחרות היחידה היא מצד הקונצרן, עם דגש על ה- GTI, שלא מתאימה לכל אחד משום שהיא קשיחה יותר ויקרה יותר.

למנהלים: אני חושב שאפשר כבר לנעול את הדיון הזה. פותח השרשור כבר קיבל את כל המידע שביקש, ושני העמודים האחרונים מתמקדים בעיקר ב"למה גולף לא שווה את הכסף ורנו/סיטרואן כן, אפילו שהן נותנות פחות".

מסכים עם כל מלה :mm_yeah:

שים לב שאתה מתמודד עם מר ישראלי , שמחפש או :

1. כמה שיותר פח לשקל (כלומר רכב משפחתי גדול במחיר של משפחתי קטן)

2. לשכנע את עצמו שמכוניות באיכות ירודה מכל הבחינות (פעם לצרפתיות היה מה להציע בסעיף הניהוג והנוחות) שעולות זול יותר נותנות את אותה תמורה.

אחרי שהיתה לך גולף, אתה פשוט לא תסתכל על אף רכב אחר. (לפחות לא בהיצע הנוכחי)

לא תמיד הכל כסף בחיים וכמה שיותר שנתון לשקל. אני מעדיף לשים את הכסף שלי על גולף משומשת מאשר על כל משפחתית אחרת חדשה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אחרי שהיתה לך גולף, אתה פשוט לא תסתכל על אף רכב אחר. (לפחות לא בהיצע הנוכחי) - אתה כן תסתכל על רכב אחר ------> הגולף הבאה...

לא תמיד הכל כסף בחיים וכמה שיותר שנתון לשקל. אני מעדיף לשים את הכסף שלי על גולף משומשת מאשר על כל משפחתית אחרת חדשה.

כאחד שכבר יותר מ-20 שנה נוהג על גולפים החל מגולף דור 1 וכלה בגולף דור 5 פשוט אינני מוסגל לשבת ברכב אחר כמו טויוטה ראנקס,פורד פוקס,יונדאי I30 וכול החיקויים הזולים.

כפי שכבר כתב אייל לא ניתן תמיד להשוות שני רכבים על בסיס טכני ודפי נתונים ותג מחיר !

גולף כבר מזמן נחשב רכב יוקרתי המשדר יוקרה וסמל סטטוס.

איזה כייף לי :)

פורסם
תסתכל על ההגאים של רכבי ב.מ.וו X5 מהדור הקודם ותראה איך הפלסטיק התקלף באיזור שבא במגע בדרך כלל עם הידיים, יש נפילות אצל כל יצרן רכב אבל זה תלוי גם בתרבות השימוש ברכב הספציפי.

כל ריפוד עור שלא יעבור טיפול ראוי ומתאים יתבלה ויראו בו כתמים, יש מכוני שטיפת רכב שמתמחים בהחזרתו למצב המקורי.

לעניין הצרפתיות, הרבה מבעיות החשמל נובעות מהתקנות מקומיות שכה נפוצות בארצנו. תרבות הקודנים המטופשת הזאת שייחודית רק לישראל פוגעת בכל הרכבים. נותנים לחאפרים חסרי כל ידע להתקין ציוד ברכבים חדשים לגמרי והם פשוט עושים מה שנראה להם, לא מחזירים אף פעם את כל החלקים למקום וגורמים הרבה נזק למערכות החשמל של הרכבים.

נכון שהפלסטיק התקלף ב ב.מ.וו

אבל הרכבים במקביל כמו יונדאי וביג"ו ,כבר ירדו מהכביש.

אינם על הכביש עוד.פשוט נעלמו.

מבין עכשיו מה ההבדל?

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם
אני מזמין אותך לשבת בסלון מודל 2001 שלי, ולאחר מכן לשבת במגאן / פוקוס /קורולה /308 חדשות.

הם מתקרבים, אבל עדיין מספיק רחוקים. מדובר בליגה אחרת לגמרי. (שים לב: מתקרבים לרמה של רכב שהוצג ב98 והתקדם כבר שני דורות מאז)

אתה חי בסרט עתיר תקציב אם אתה חושב שהסלון של גולף 4 עולה על הסלון של ה308, ובסרט מעט זול יותר אם אתה חושב אותו הדבר על הסלון של גולף 5. על הגולף 6 עוד אפשר להתווכח.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

גם בגולף 5 יש קילוף פלסטיקה (רק מתגי החלונות, תודה לאל). תא הנוסעים ב5 טוב, לא מדהים - הם תיקנו את זה ב6.

הצרפתיות, לצערי - מלבד המגאן דור קודם שאפילו לא ניסתה - משתדלות חזק אבל משהו בבסיס דפוק. אני אומר את זה אחרי נהיגה ארוכה בC5 חדשה ובעלות על 307 לפני מספר שנים, והיכרות טובה עם הC4. חרא של ארגונומיה (כסאות\מתגים\תנוחת נהיגה), למרות שפיז'ו בהחלט סגרו את הפער מבחינת הפלסטיקה ב308.

הC5 הרגישה לי כאילו שבפאניקה סיטרואן העבירו את כל המשאבים שלהם למחלקת תאי הנוסעים. מנוע חלש, גיר מעפן, היגוי על הפנים, בלמים כנ"ל, תנוחת נהיגה סבירה אך לא מעבר, ערימות על ערימות של כפתורים ומסכים שלא ניתנים לפענוח (ובאמת שניסיתי)... והכל מרגיש מורכב על שלדה בינונית מאוד. כאילו שלקחו איזו גרוטאה והלבישו לה תא נוסעים שמשתדל יותר מדי.

אני לא סובל מכוניות צרפתיות. גדלתי בחברתן (לא היה שום דבר אחר בבית - מGS\GSA, דרך BX, ZX, קסנטיה, קסארות על שלל צורותיהן, C4), ואני פשוט לא מתחבר אל החדשות יותר (את הישנות - קסארה ודרומה - דווקא אהבתי, מסיבות כאלה ואחרות). כנראה שזו בעיה אצלי, כי עובדים שלי שלקחו C4 היו מאוד מרוצים. GO FIGURE

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כאחד שכבר יותר מ-20 שנה נוהג על גולפים החל מגולף דור 1 וכלה בגולף דור 5 פשוט אינני מוסגל לשבת ברכב אחר כמו טויוטה ראנקס,פורד פוקס,יונדאי I30 וכול החיקויים הזולים.

כפי שכבר כתב אייל לא ניתן תמיד להשוות שני רכבים על בסיס טכני ודפי נתונים ותג מחיר !

גולף כבר מזמן נחשב רכב יוקרתי המשדר יוקרה וסמל סטטוס.

ילא ביתר ילא :lol:

פותח השרשור כבר הזמין את הרכב, לכן הוא לא ביקש שום מידע.

פורסם

bar72, זה שאני חושב שהרכב לא שווה את הכסף במכלול תכונותיו ומחירו לעומת החלופות, אכן נובע (איך ידעת?) מתסכול, קנאה יוקדת בך ובבעלי גולף אחרים, כל חיי כבוגר רציתי גולף אך ידי לא היתה משגת..... אני פשוט שונא (לדברייך) כל בעל גולף באשר הוא.

ועכשיו באמת. קוראים לזה דעה אישית, שכל ישר וסדר עדיפיות (לדעתי).

אתה מדבר על כיעור? מה יש בגולף אלוהים יודע. רכב צר, משעמם במראהו, נוחות נסיעה בינונית ביותר, דש בורד שחור משחור.

אמינות סבירה במקרה הטוב (לא שאני חושב שהיא גרועה במיוחד). מנוע וגיר כנראה טובים מאד (לא התנסיתי).

כמו שאמרתי, זה בסדר אם אתה באמת מאמין שגולף זה מותג פרימיום זאת זכותך. היבואן יודע שהוא הצליח להשריש את זה בקרב קהל מסויים שמשוכנע שהוא אמנם משלם אך מקבל רכב "מיוחד". גם הונדה מכוונים לשם בזמן האחרון לדוגמא.

נתתי כמה דוגמאות של רכבים , לא כי כל אחד נותן משהו אחד , והגולף הכל. ממש לא. רחוק מכך.

פשוט שאלתי במה לדעתך מתבטאת אותה "איכות מופלאה" שכל בעל גולף מדבר עליה. זאת שמשלמים עבורה הון תועפות.

אני טוען שזה קשקוש. כל מאזדה3 5דלתות 2ל' תהיה כנראה לא פחות מהירה, נוחה, מפנקת. ובטח יותר אמינה, עמידה וסחירה לאורך זמן.

אתה יודע מה? אני מסכים בלי לדעת שה GTI "שווה" יותר את הכסף. זה רכב ספורטיבי, בנישה מסויימת, שמשדר מעמד מסויים (למי שזה חשוב לו). גם לגבי מותג אלפא אני קצת יותר מסכים. איזשהוא מותג שונה ומיוחד, עם ניחוח אקזוטי כלשהוא.

אבל מה יש למען השם בגולף רגילה? שעולה ביהלומים וזהב? קצת יותר פלפל שדחפו לה?

סלח לי שאני מוציא מהמשוואה את כל בעלי הגולף מהשרשור. הם לא אובייקטיביים.גם לא מנסים.

קרא שוב את הכותרת של הת'רד.לא צריך להיות "המום" מתגובות.

כתבתי מה אני חושב על הגולף הנ"ל.זאת לא עובדה ולא תורה מסיני. כל אחד מוזמו לחשוב אחרת,וזה בסדר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

כשם שאין היגיון לשלם סכום העולה על 400K ש"ח (ואפילו הרבה פחות מכך) על רכב פאר כך אין כל היגיון לשלם סכום של 180K ש"ח (!!!!!!!!!!!!!) על רכב משפחתי, טוב ככל שיהיה (ולצורך הדיון אני מוכן לקבל את הקביעה שהוא הרכב הטוב מסוגו בעולם...).

נראה שהרכישה של הגולף הנ"ל אינה מבוססת על מניעים אובייקטיבים (כדאיות כלכלית וכיוב') אלא על מניעים סובייקטיביים בלבד (רגש ותחושה אישית). משכך, כל ניסיון לשכנע שמדובר ברכישה כדאית או בטעות קולסאלית נדון לכישלון.

פורסם

אף אחד לא מתווכח על כך שה-TSI 160 היא מכונית מצויינת, איכותית וכו'.

אבל אתה חייב להבין שאם לך יש 200K ש"ח ואתה מעוניין רק בקומפקטית, זה לא אומר שמי שיש לו 200K לרכישת רכב מחפש קומפקטית. בתוך עמנו אנו חיים וכאן מכונית קומפקטית ב- 180K ש"ח אינה מחזה נפוץ. זה שעבורך הרכב הזה הוא כליל השלמות לא אומר שיהיו הרבה אנשים כאלו בעוד נניח שנתיים או שלוש.

אז נכון שרכב זו לא רכישה רציונלית בלבד ולרגשות הבלתי מוסברים של כל רוכש יש משמעות לא קטנה, אבל זה עדיין לא הופך רכישת גולף ב- 180K ש"ח, מפוארת ככל שתהיה, לרכישה כדאית.

רוב מי שיש לו סכום כזה ימצא עצמו אצל יבואנים אחרים שמציעים יותר "אוטו" (לתפיסת הרוכש) מאשר הגולף המעניינת הזאת.

ולמה לנעול את השרשור?

מתפתח פה דיון מעניין על רכישת קומפקטית\משפחתית סופר מאובזרת בישראל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...