Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :-)

אני מתכנן ללמוד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה באונ' (הכיוון כרגע הוא בן גוריון), בשביל זה אני אצטרך להשלים פיזיקה 5 יח' ומתמטיקה 5 יח'.

בגלל שהבחינה של פיזיקה היא רק במועד קיץ אז ייצא לי לעשות אותה לפני המתמטיקה (לשלב את שניהם באותו סמסטר לא אפשרי לי).

הדרישות של האונ' כמובן תלויות גם בציון הפסיכו, אבל בכל זאת הציונים שהם דורשים בפיזיקה ומתמטיקה (5) הם מעל 90. השאלה שלי, לפי ניסיון של מי שמכיר/עבר תהליך דומה, האם ללמוד פיזיקה 5 יח' עם בסיס של מתמטיקה 3 יח' ולקבל ציון מעל 90 זה אפשרי/מומלץ? (לדברי יועץ הלימודים של יואל גבע זה לא פשוט כלל)

רקע כללי: לעולם לא למדתי פיזיקה. יש לי מתמטיקה 3 יח' בציון 100. אני מתכוון ללמוד ביואל גבע.

תודה רבה לכל מי שיעזור.

עמית.:-D

נ.ב: כל המידע שיש לי כרגע לגבי תנאי הקבלה לאונ' זה לפי מה שהם אמרו לי בטלפון, אם אני אני לא מדייק פה במשהו אשמח אם מישהו שיודע אחרת יוסיף לי.

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם

לא ממליץ, עדיף לעשות 5 יחידות מתמטיקה ואז פיסיקה

הפיסיקה בנויה על הרבה מאוד מתמטיקה

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם

אם אתה מרגיש ממש תותח במטמתיקה 3 יח' לדעתי אפשר ללמוד פיזיקה בלי בעיה (אולי תצטרך להשלים דברים on the go).

עדיין טבעי יותר ללמוד אותם בסדר הפוך.

פורסם

בן גוריון, בחירה מצוינת :lol:

אמנם אני השלמתי את הבגרות שלי בפיזיקה די מזמן, אבל גם עכשיו אחרי שעיינתי בשני שאלונים מבחינת הבגרות וגם ממה שאני זוכר לא ראיתי משהו "מיוחד" שדורש רמה גבוהה של מתמטיקה בשאלוני הבגרות. בוודאי שנכון יותר להגיע ללימודי פיזיקה עם רקע מתמטי טוב, אבל במקרה הזה זה חשוב פחות כי במילא הדגש במכונים האלו הוא פחות על הפיזיקה ויותר על פתרון תרגילים.

השאלה היא אם אתה מרגיש חזק מספיק במתמטיקה או שכל העברת אגפים במשוואה גוררת אגלי זיעה על המצח שלך. חבל להפסיד שנה של לימודים בגלל שטות כזאת.

אגב, בדקת את האופציה של מכינה אקדמית?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לכל מי שענה,

בקשר לשאלה אם אני מרגיש "חזק" במתמטיקה, אז התשובה היא חיובית. אבל השאלה היא אם אין כל מיני נוסחאות ומושגים שבמתמטיקה 3 לא מלמדים ובפיזיקה 5 צריך לדעת אותם? הקורס הוא בכל זאת חמישה חודשים ובקצב אינטנסיבי ואולי בגלל זה צרך לבוא עם ידע בסיסי כלשהו.

בקשר למכינה אקדמית- לא אפשרי, כי יש מחוייבות לעסק משפחתי שמצריך אותי להישאר לבנתיים באזור המרכז.

תודה, עמית.

פורסם

אני עשיתי קורס בזמן התואר שנקרא "יסודות הפיזיקה" בשביל אנשים ללא בגרות בפיזיקה שצריכים הקדמה לפני קורסים אקדמאים בפיזיקה, אז אני לא יכול להגיד לך בדיוק מה הבגרות כוללת - אבל - השתמשנו בשאלוני בגרות כשאלות תרגול ולא היה שימוש בנוסחאות מתמטיות מתוחכמות או דברים כאלה.. הכל על בסיס מתמטיקה פשוטה.

אז לדעתי לא תהיה לך בעיה אמיתית אם אתה מרגיש שיש לך מוח ריאלי שיכול להתמודד עם הפיזיקה, היתרון היחיד שיהיה לך אם תעשה קודם בגרות 5 יחידות מתמטיקה זה שתדע יותר על וקטורים.. אבל ביואל גבע בטוח יסבירו טוב טוב כל נושא שהם מלמדים.

דבר נוסף.. עד כמה שזה יהיה קשה, אם תוכל למצוא כל פתרון אחר מאשר לעשות בגרות 5 יחידות מתמטיקה תקח אותו. הבגרות היא האופציה הכי פחות טובה שלך. ביחוד אם אתה קופץ מ 3 ל 5.

פורסם

לפני הכל, תדע לך שאם לא למדת לפני זה פיזיקה, תצטרך לעבוד קשה. בשלב הזה הפיזיקה עדיין לא דורשת הרבה ידע, אלא הבנה והרבה, הרבה תירגול, לכן היתי אומר שאיפשר ללמוד פיזיקה לפני מתמטיקה ולא לבזבז את הזמן לשוא.

פורסם

אני חושב שלא תהיה לך הרבה בעיה עם פיזיקה במקרה ויש לך מוח מתאים לזה, אבל תהיה לך בעיה עם מתמטיקה, כי 5 יחידות זה לא 3, זה אותו דבר כמו להשוות מדינת עולם שלישי לארץ מפותחת (לא מגזים). אם אתה הולך על זה, תעבוד קשה ואגב תבדוק את האופציה של 4 יחידות, כדי שלא תיפול באמצע קורס.

פורסם

הפיזיקה תיכונית לא דורשת מתמטיקה ברמה של 5 יח"ל, שמים שם יותר דגש על הבנה של תהליכים פיזיקליים.

הרמה המתמטית מסתכמת בפתרון משוואות ריבועיות, לא יותר מזה, אולי פה ושם יהיו כמה נגזרות ואינט' אבל אלה ממש פשוטים- במקרה הכי גרוע - לעשות אינטגרל במשנה אחד לכח ולמצוא את העבודה. :-P

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אם אני לא טועה אין אינטגרלים בכלל בפיזיקה של תיכון ( אני עשיתי בגרות של 3 יח' ומבחנים פנימיים ברמה כמו של חמש בלי מעבדה ).

אני למדתי פיזיקה במקביל למטמטיקה ולשניהם ניגשתי ללא שום רקע מוקדם ( התחלתי ללמוד פיזיקה בלי לדעת לפתוח סוגריים ) , זה קשה אבל אפשרי .

מידי פעם אתה תגיע לפעולה מטמטית לא קלה , תבקש הסבר מחבר או מורה, לך לספריה תפתור כמה תרגילים ותמשיך הלאה .

קיבלתי בפנימי 97 בבגרות 99 .

(על הציונים במטמטיקה אני לא מוכן לדבר ....:|)

קשה אבל בהחלט לא אפשרי.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני לא בטוח בקשר לאינטגרלים - לזכרוני בהחלט היו.

אבל כמו שנאמר - אם אתה מרגיש חזק עם המתמטיקה שיש לך ואתה יודע את הנושאים הבאים:

חקירת משוואות ריבועיות , נגזרות , אינטגרל , חישובי זוויות למיניהם ושימוש במחשבון.

ויש לך קצת ראש וסבלנות לקרא ולהבין תהליכים - המתמטיקה לא צריכה לעכב אותך במיוחד.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דבר אחד בטוח , אתה חייב להיות ממש חזק בגאומטריה וטריגונומטריה , חישובי זוויות , קוסינוס סינוס טאנגנס וכו' ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

^

כדי לדעת זהויות טריגונומטריות בסיסיות לא צריך להיות "ממש חזק" בטריגו'... :?

זה לא שמלמדים אותך בתיכון טרנספורמצית קואורדינטות, מישור תלאס או משהו בסגנון, לפיזיקה תיכונית סך הכל צריך דעת את שלושת הזהויות הבסיסיות של משולש ישר זוית ונוסחאות לשטחים מישוריים בסיסיים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

תודה לכל העוזרים,

הוחלט בסוף לעשות מתמטיקה 5 ביואל גבע. וחודש וחצי לפני תחילת לימודי התואר, לעשות מכינה (מקוצרת/השלמה/בסיסית- לא יודע איך לקרוא לזה) בפיזיקה.

שבת שלום :-),

עמית.

פורסם

לפיזיקה ברמת תיכון אין צורך במתמטיקה ברמה גבוה אך כן יש צורך ברמה בסיסית וטובה שכוללת את כל נושא הטריגו (אין פיזיקה בלי טריגו).

לפיזיקה ברמה אקדמית לא רק שנדרשת מתמטיקה ברמה גבוה מאוד אלא שגם מי שתותח במתמטיקה ברמה האקדמית, יוקל לו כשילמד פיזיקה ברמה אקדמית, כאשר הנושאים החשובים ביותר הם נגזרות ואינטגרלים!

בסופו של דבר מתמטיקה זה תרגול,תרגול,ועוד פעם תרגול! זהו מקצוע בעל ידע נרכש וכמה שתפנה יותר זמן לעבודה עצמית כך תצליח.

פיזיקה שונה לחלוטין ממתמטיקה וכאן נדרשת המון הבנה אישית וקשה מאוד לאנשים מסויימים "לרכוש" את זה גם בתרגולים רבים (ברמות הגבוהות של אקדמיה כמובן).

• תוכן חדש...