Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכוון את המראות כך שרואים בקצה המראה את דופן הרכב.

זה טוב לא רק בחניה. גם בנהיגה זה עוזר להעריך את המרחק בינך לבין הרכבים שסביבך.

יש שטח מת מאוד מצומצם שנפתר אם נשענים קדימה.

מחלק מהתגובות פה נראה כאילו אנשים חושבים שבזמן הנהיגה הראש צריך להיות מקובע עם הפנים קדימה והדבר היחיד שזז אלו העיניים.

על סמך מה אתה קובע שבלי לראות את דפנות הרכב לא תוכל להעריך את המרחק בין לבין הרכבים שסביבך ?

אתה קובע לכאורה משהו, מבלי שיש לכך שום טיעון שיכול להוכיח את העניין.

ולגבי השטח המת המצומצם -

תגיד, כשיש מבצע בסופרמרקט: 2 במחיר אחד, אתה לוקח אחד ומשאיר את השני מתנה לסופר ?

אם אומרים לך שניתן לכוון את המראות באופן שלא יהיה שטח מת לחלוטין, אז מדוע לנסוע בכל זאת עם שטחים מתים ?

אגב, אני לא נוהג עם ראש מקובע עם הפנים קדימה, ויחד עם זאת אני כן עושה שימוש מושכל יותר בכלים העומדים לרשותי ברכב.

דני G.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם באופנועים עסקינן אז בבקשה (באם רוכבי אופנועים רואים את הת'רד ) מכם או אנא ,

כאשר אתם עוקפים או מזגזגים תנו לחיצה קלה לאיתות בכדי שגם הנהג ידע מה אתם עושים ולא יעשה טעות בהבחנה ,

הטעות תעלה לכם ביוקר יותר מאשר לו וזה חבל.

בנוסף לתשומת לבכם (מכוון לפרזיטים =רוכבים קקנועים) ,

כיום הרכבים יותר זריזים כך שאם בחרתם לעמוד באמצע הצומת על מנת לזנק ראשונים ולא להיתקע בפקק אז תסעו ואל תתקעו !,

תודה מקרב לב .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
על סמך מה אתה קובע שבלי לראות את דפנות הרכב לא תוכל להעריך את המרחק בין לבין הרכבים שסביבך ?

אתה קובע לכאורה משהו, מבלי שיש לכך שום טיעון שיכול להוכיח את העניין.

לא קבעתי שאי אפשר. אמרתי שזה עוזר.

אם אומרים לך שניתן לכוון את המראות באופן שלא יהיה שטח מת לחלוטין, אז מדוע לנסוע בכל זאת עם שטחים מתים ?
כאשר מראות הרכב מכוונות נכון, קיים כיסוי מלא במטרים הקרובים לרכב החל מהחזית ולכל ההיקף של הרכב - 360 מעלות. השטח המת שקיים בכל זאת נמצא במרחק של מספר מטרים (יותר מנתיב אחד לפחות) בצדדים, אבל לא מאחור (כפי שניתן להבין מהשרטוט השגוי).
אז גם אתה אומר שיש שטח מת.

השטח המת אצלי הוא במרחק של כמה מטרים והוא בעייתי במקרה בו לדוגמא בכביש של שלושה נתיבים אני בנתיב הימני ויש רכב בשמאלי ושנינו רוצים לעבור לנתיב האמצעי. אני מודע לשטח המת הזה ואני מבטל אותו כשאני מטה את הראש מעט קדימה.

אני חושב שזה גם משתנה מרכב לרכב ובין רכבים חדשים לישנים. ברכב של ההורים שלי (2007) מראות הצד מראות שטח גדול יותר מברכב שלי (94).

טכנית, כיוון מראות טוב יכול לאפשר לך לנהוג בדיוק כמו שאמרת, בלי להזיז את הראש, ורק להזיז את העיניים.
יכול להיות שזה שונה מאדם לאדם או שאתה יותר מוכשר ממני אבל אני לא יכול להסתכל כמו שצריך במראה הימנית בלי להזיז את הראש.

אגב, כשהכביש נוטה ימינה או שמאלה אתם גם רואים הכל במראות עם העיניים או שיש מקרים שחייבים להזיז את הראש?

פורסם

נתחיל מכך שאין דבר כזה אין שטח מת!

עצם העובדה שיש קורות ברכב שחוסמות את שדה הראיה (גם באמצעות המראות) אומר שיש שטחים מתים השאלה היחידה היא גודל העצם שיוסתר והמרחק שלו.

רוב האנשים מכוונים את המראות כך שללא הזזת הראש יראו את החלק האחורי של הרכב אכן לא נכונה אך הסיבה שהם עושים זאת מכיוון שרק כך הם מצליחים לשים את עצמם ביחס למרחב ולקבל פרספקטיבה מרחבית ובעיקר נשים שגם כך היכולת שלהן לראישה מרחבית קטנה (זו אחת הסיבות שרוב הנשים נוהגות למשל בנתיב אמצעי כך הן מרגישות שהן שולטות יותר טוב בנעשה במרחב שלהן).

חובה להסתכל לפי יציאה לעקיפה גם במראה הפנימית ולדעתי חובה גם להסיט את המבט לכיוון הסטיה (במיוחד בתנועה איטית יחסית על הכביש בתנועה מהירה/דלילה יותר הצורך יורד כמעט לחלוטין) בכביש מרובה נתיבים ובמצב ה"אני נוהג הייכן שנוח לי" שיש בארץ.

פורסם
נתחיל מכך שאין דבר כזה אין שטח מת!

עצם העובדה שיש קורות ברכב שחוסמות את שדה הראיה (גם באמצעות המראות) אומר שיש שטחים מתים השאלה היחידה היא גודל העצם שיוסתר והמרחק שלו.

לא מדויק.

שטח מת הוא שטח שאתה לא יכול לראות בשום צורה, ובגלל זה הוא מת.

כל סנטימטר מהכביש צריך להיות בטווח הראיה של המראות שלך.

בגלל זה יש שטחים שחופפים בין המראות.

אם יש שם קורה ברכב ואני לא יכול לראות משהו עם המראה האמצעית, אני כן יכול לראות אותו עם מראה חיצונית או עם העיניים שלי. זה ככה פשוט.

פורסם

האמת היא שהייתי מצפה מגולשי הפורום להיות נהגים עם ראש קצת יותר פתוח, שלא מקובעים בדעות שלהם כל הזמן, אלא מוכנים להקשיב ולהבין כשמסבירים להם דברים בצורה פשוטה והגיונית.

חלק מהמסבירים כאן הם אנשי מקצוע, שמבינים דבר אחד או שניים על עקרונות נהיגה נכונה, אבל חלק אחר עדיין בטוח שהוא צודק, ושמראה פנורמית זה מצויין, לסובב את הראש אחורה ברוורס זה מעולה ושטחים מת זה משהו שקיים אצל כולם.

אז תעשו טובה, אם אתם לא מוכנים להקשיב ולנסות להבין, לפחות תתלו שלט ענק על האוטו שלכם, כדי שהנהגים שכן מעניין אותם יוכלו להתרחק כמה שיותר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מראה מרכזית (רגילה, לא פנורמית)- כוון אותה כדי שתראה לך רק את החלון האחורי.

מראה ימנית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר, ברוחב אצבע בערך, בינה לבין המראה המרכזית (צד ימין של המרכזית עם צד שמאל של הימנית).

מראה שמאלית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר בינה לבין המראה המרכזית (צד שמאל של המרכזית עם צד ימין של השמאלית).

כעת אם יש רכב מאחוריך ו/ או לצידך, אתה רואה אותו באחת או שתיים מהמראות כדלהלן- או רק במראה המרכזית, או במרכזית ואחת ממראות הצד, או רק באחת ממראות הצד, או באחת ממראות הצד ובנוסף בזווית העין דרך חלונות הצד.

.....

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מאז הדיון בשירשור הזה ניסיתי את העיניין בכמה רכבים , כיוונתי לפי השיטה ששביט דני ואחרים הציעו כאן , וניסיתי לראות מתי נעלמים לי רכבים במראה .

מעניין היה לגלות שככל שהרכב גדול יותר ( מסחריות ) ככה נוצר שטח מת קטן יותר (הזווית בין במראה האמצעית לפינה של החלון האחורי קטנה בהרבה) , צריך לשים לב כמובן לכוון את המראה אחרת כאשר הרכב מועמס ואין שימוש במראה האמצעית .

מעבר לכך במספר משפחתיות מודרניות , המצבים היחידים בהם נעלמו לי רכבים , אלו היו טוסטוסים בפקקים.

לכן סיגלתי לעצמי מנהג שבפקק , אני מטה מעט את הראש כשאני עובר נתיב או אפילו כשאני משנה מיקום בתוך הנתיב .

בחיפושית 74 זה עובד פחות טוב , אבל בעיקר בגלל חוסר במראה ימנית מה שגורר כיוון יותר ימינה של המראה האמצעית ( תתוקן מראה ימנית ).

מעבר לזה השיטה שהציעו הנ"ל עובדת ועובדת טוב , אמרתי שאם תתגלה כעובדת אני אאמץ אותה בשימחה וכך אני באמת עושה, ואני מזמין את כולם לבדוק ולהווכח .

ואל תשכחו לחפש טוסטוסים בפקקים !!!

תודה

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

:mm_yeah: יישר כוח על הראש הפתוח והרצון ללמוד ולהתנסות !

ככה מתקדמים בחיים, ולאו דווקא בנהיגה.

מכיוון שלא ראיתי ולבדקתי איתך את הכיוונון שעשית, אני לא יכול להצביע על הסיבה שבגללה אתה לא רואה את הטוסטוסים בפקק, אבל אני יכול לומר לך שכנראה משהו בכיוונון שלך עדיין לא 100%. כשהכוונון יהיה מושלם, אתה תראה גם אותם.

יש דברים שצריך ללמוד באופן אישי מאנשי מקצוע בכדי ליישם בצורה מדוייקת, ולא רק להסתפק בקריאה בפורום.

בכל מקרה, מכיוון שאתה ניסית, נוכחת, ואימצת, אני קורא גם לשאר חברי הפורום לעשות כן וכצעד ראשון לכיוון הזה - להוריד את המראות הפנורמיות !!!

דני G.

פורסם

לכן סיגלתי לעצמי מנהג שבפקק , אני מטה מעט את הראש כשאני עובר נתיב או אפילו כשאני משנה מיקום בתוך הנתיב .

תודה

לע"ד, מנהג מצויין - באנגליה במבחן רישוי מחוייבים לא רק להסתמך על המראות אלא להסיט מבט מהיר בשינוי נתיבים, יציאה מחניה מקבילה וכו...

פורסם

עד היום הייתי מסתכל הצידה בגלל החשש של פספוס קטנועים בעיקר.

היום דני הראה לי שעם כיוון נכון אין שום מצב לפספס קטנוע. אני חושב שאם הוא לא הצליח להסתתר, גם קטנוע קטן לא יצליח.

emotion of motion

פורסם
:mm_yeah::mm_yeah:

לפני עקיפה- מסתכלים גם במראה האחורית וגם במראה השמאלית.

מראה שמאלית מכוונת כמו שצריך תראה רכב כשהוא ממש מקביל אליי, בעוד שהאחורית תראה רכב שנמצא מאחורי בנתיב שמשמאלי.

מראות מכוונות היטב לא משאירות מילימטר אחד מת, באחריות. בדיוק לפי הקובץ שיוסי צירף.

סלח לי, אבל לא נראה לי שהבנתי אותך עד הסוף. וחשוב לי מאוד להבין אותך כי רק אני יודע איך המראות שלי מכוונות.

(כבר אמרתי שאני נהג חדש...?)

בכל אופן,

לפי מה שאמרת, המראה האחורית תראה לך מכונית שמאחוריך בנתיב השמאלי.

לפי הציור שיוסי העלה, המראה האחורית תראה לך רכב שנמצא בנתיב הימני, השמאלי או בדיוק בנתיב שלך.

אז... מה הכוונה?

איך כן לכוון את המראות?

תודה.

• תוכן חדש...