Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מרפרף על שלושת המראות לפני עקיפה, שום רע לא יכול לצאת מזה, בצורה כזו אתה תופס הרבה נהגים מאחוריך שיוצאים לעקיפה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצטער רבותי לא שכנעתם אותי .

אני נוהג מהגיל שבו קיבוצניקים מתחילים לנהוג , על אופנועים רכבים מסוגים שונים משאיות וטרקטורים , השרטוט שנתתם פה אופטימי מאוד ובכל לזאת בקלות דחפתי שם רכב (צבעתי מכסה מנוע בצהוב ) שנעלם לגמרי מהמראה, אופנוע הרבה יותר קל להעלים .

בכל מקרה הטיית הראש לא נועדה כדי לכסות את מי שמתכבה מאחור אלא את מי שבצד , אני מכוון את המראות כך שבצדדית כמעט רואים את הרכב שלי , ולא פעם גיליתי שבמבט הצידה מופיע רכב שלא ראיתי במראה , רכב שנמצא עם מכסה מנוע בקו של דלת הנהג שלכם אבל בצד הרחוק של הנתיב השמאלי , יעלם כמעט תמיד מהמראה שלכם .

בכל מקרה השרטוט האופטימי הזה מראה מראה שלא שלא מכוונת לפי מה שאני מכיר ומה שאתם הסברתם גם .

בתור אופנוען אני עוקף כך שאו שיצרתי קשר עין עם נהג הרכב , או שהוא לא יספיק להפתיע אותי ( מהר ומהצד הרחוק של הנתיב ).

אם הרכב הכחול לא היה חוסם שם את הנוף, היית יכול לראות את הרכב שמאחוריו.

פורסם

דווקא מהציור שלך אני מבין שהשטחים האדומים זה השטחים שהמראות מכסות והלבנים זה שטחים מתים. לפחות ככה לימדו אותי באופטיקה.

פורסם

מצד שני, הסתכלות במראה האחורית בנוסף לצידית די מוציאה מ'פוקוס', גם את המחשבה אבל בעיקר את הראיה. (לפחות אני מרגיש כך - במעבר בין 2 מראות ובין הכביש בנסיעה טיפה מהירה).

מה דעתכם? סתם לידע כללי, מה החוק אומר?

ושאלה לאופנוענים שבינינו: האם כשאתם נוסעים בין הפחיות על 160-200 קמ"ש, האם אתם מודעים לעובדה שרוב הנהגים מביטים רק במראה הצידית לפני יציאה לעקיפה? (או שנותנים בגז בלי הרבה חישובים :))

אם אתה לא מסוגל להסתכל במראה תוך כדי מעבר נתיב, כדאי שתיסע במונית. וזה נאמר בלי שמץ של ציניות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני יודע שכל פעם שאני יוצא לעקיפה אני מסתכל אוטומטית במראה האחורית,אם אני לא מסתכל אני לא יכול לעשות תפנייה.

יש איזה מישהו שרוצה לקחת אותי כ"בן חסות" ולהיות המאסטר שלי למכוניות וללמד אותי כל מה שהוא יודע?

פורסם

בצפון אמריקה, הדרישה בטסט בעקיפה לאחר שמסתכלים במראות להטות את הראש שמאלה ולראות שאין שם רכב. לפי מה שאני הבנתי מכשילים שם אם לא עשית את זה. טוב אבל לאמריקאים יש עוד מלא קטעים מוזרים בנהיגה שנוספו בגלל הבורות של הנהגים.

ובעיית ההתיקעות של נהגים איטיים בשמאל היא לא רק בארץ,המצב לא בהרבה יותר טוב בארה"ב וקנדה למשל, לאחר שהות של חודש שם, נהגים רבים נדבקים לשמאל (גם בכביש מהיר, לנתיבים האמצעיים למשל) רק בגלל שעוד 8 ק"מ יש להם פנייה שמאלה, ולא רק זקנים - אלא אנשים מכל הגילאים.

פורסם
אם אתה לא מסוגל להסתכל במראה תוך כדי מעבר נתיב, כדאי שתיסע במונית. וזה נאמר בלי שמץ של ציניות.

לא מדובר על נסיעה מנהלתית.

אגב, היו כאלה שנסעו ברינג לדוגמא, והסכימו איתי שהסתכלות יתר במראות היא מעייפת ומוציאה מפוקוס.

פורסם
אם הרכב הכחול לא היה חוסם שם את הנוף, היית יכול לראות את הרכב שמאחוריו.

פרנקוס קיבלתי 97 בפיזיקה מכינה למהנדסים ו74 בפיזיקה מכניקה למהנדסים שלמדתי למבחן 4 ימים ....

אני יודע לקרוא תרשים מראות , נראה שאתה לא הבנת בעצמך את התרשים ששמת , אדום זה מה שרואים .

שוב אני אומר הטיית הראש לא נועדה לראות רכב שנמצא מאחורה , את זה המראות אמורות לכסות , רכב שימצא לידתך ומעט אחורה יעלם לך בקלות מאוד .

ואם אני יכוון כמו שאתם טוענים אני יעשה את אותה טעות שכל נהגי הרכבים עשוים , אני פשוט אתעלם מקיומם של אופנועים , כי אם את הרכב הכחול הכנסתי לשם כל כך בקלות , אז גם חמישה אופנועים נכנסים לשם .

אולי השבוע אני אתן כמה תמונות .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
זו הטעות שלך!

מהמצב בו כמעט רואים את הרכב, צריך להזיז עוד טיפה החוצה. תעשה ניסוי, קח חבר (שיסמלץ קטנוע) ותעמיד אותו צמוד לרכב - אתה תבחין בו!

ואם הוא לא צמוד לרכב ? אלא קצת יותר אחורה במשפך שטח מת ? הוא יעלם לך .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

מה דעתכם? סתם לידע כללי, מה החוק אומר?

ושאלה לאופנוענים שבינינו: האם כשאתם נוסעים בין הפחיות על 160-200 קמ"ש, האם אתם מודעים לעובדה שרוב הנהגים מביטים רק במראה הצידית לפני יציאה לעקיפה? (או שנותנים בגז בלי הרבה חישובים :))

השאלה שלך היא אחת המפחידות בהן נתקלתי לאחרונה, ובטח ובטח אחת הדוגמאות הטובות ביותר לתרבות הנהיגה בארץ.

אני לא יודע מה עם אופנועים, אבל יוצא לי [על בסיס יומי כמעט] להתקל בנהגים טיפשים \ בורים שלא מביטים במראות כשהם יוצאים לעקיפה, ואם אני משייט לי בהנאה במהירות שגבוהה ב30-50 קמ"ש מהם, התוצאה מסוכנת מאוד לשני הצדדים.

אני לעולם מסתכל במראות לפני שאני עושה כל שינוי על הכביש.

פשוט התרגלתי - זה נכון יותר, חכם יותר ומונע מקרים כמו מה שכתבתי למעלה.

אני מקווה שיותר אנשים יאמצו את הגישה הזו - להפנים שהם לא לבד על הכביש.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני אומר שוב- אם מכוונים את 3 המראות כמו שצריך- אין מילימטר אחד של שטח מת.

מראה מרכזית- כוון אותה כדי שתראה לך רק את החלון האחורי.

מראה ימנית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר, ברוחב אצבע בערך, בינה לבין המראה המרכזית (צד ימין של המרכזית עם צד שמאל של הימנית).

מראה שמאלית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר בינה לבין המראה המרכזית (צד שמאל של המרכזית עם צד ימין של השמאלית).

כעת אם יש רכב מאחוריך ו/ או לצידך, אתה רואה אותו באחת או שתיים מהמראות כדלהלן- או רק במראה המרכזית, או במרכזית ואחת ממראות הצד, או רק באחת ממראות הצד, או באחת ממראות הצד ובנוסף בזווית העין דרך חלונות הצד. כל זאת כשראשך ישר קדימה.

באחריות, ומי שרוצה הוכחה מוזמן להיפגש

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הנסיך:

"אני לעולם מסתכל במראות לפני שאני עושה כל שינוי על הכביש."

+1

לזרוק מבט במראות גם אם לא עושים שינויים בכביש (יוצאים לעקיפות, פניות וכו') לא יכול להזיק.

פעם ב...לעשות סריקה במראות ולראות מה קורה מאחור. אידיוטים לא חסר גם שם.

שבוע טוב לכולם!

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם
בדקתי, קשה לי להאמין איך ייכנס שם אופנוע. אם את מה שצמוד לרכב אני רואה, כל שכן את מה שלא צמוד.

בדיוק כמו בשרטוט ששמתי , את הרכב הכחול אתה רואה כי הוא קרוב ואת הצהוב אתה לא רואה כי רחוק והמשפך גדל .

האפשרויות הן כאלה , או שאתה מכוון שגבול הראיה של הוא בקו הרכב ואז יש לך שטח מת בצד , אם אתה מכוון קצת יותר החוצה מה"כמעט רואים את הרכב " אז יש שטח מת באזור שעה שבע וחצי שלך .

מכיוון שאת השטח המת שבצד קל לכסות במבט חטוף הצידה , עדיף לכוון כמו שאני מכוון .

זה עובד ולדעתי עובד מצוין , בנתיים אף אחד (כולל אחד די מיקצועי שנעלם מהשירשור משום מה ) לא נתן הסבר הגיוני שסוטר את זה.

אני באמת אשמח לגלות שיטה שלא ידעתי על קיומה .

• תוכן חדש...