Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד, זה יכול למנוע תאונות עם אופנוענים מהירים. (ברור למה. בעייתי בעיקר במעבר נתיב).

מצד שני, הסתכלות במראה האחורית בנוסף לצידית די מוציאה מ'פוקוס', גם את המחשבה אבל בעיקר את הראיה. (לפחות אני מרגיש כך - במעבר בין 2 מראות ובין הכביש בנסיעה טיפה מהירה).

מה דעתכם? סתם לידע כללי, מה החוק אומר?

ושאלה לאופנוענים שבינינו: האם כשאתם נוסעים בין הפחיות על 160-200 קמ"ש, האם אתם מודעים לעובדה שרוב הנהגים מביטים רק במראה הצידית לפני יציאה לעקיפה? (או שנותנים בגז בלי הרבה חישובים :))

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאילו שאכפת להם מהפחיות האלה שמתניידות להן לאיטן בכביש. אין להם בעיה להכנס לנתיב הימני מצד ימין ולנסוע 10 ס"מ מהגלגל שלך, או לעבור בינך לבין הרכב שאתה עוקף בזיגזוג מרשים.

פורסם

ומה שקרה לי כמה פעמים ואת האמת זה לא כל כך מעניין אותי גם כשזה קורה(אלא זה צריך לעניין אותם אם יהיה שם משהו) זה כשהם עוקפים מהשוליים על יותר מ150. וזה קורה בשני שולי הכביש מה שנראה להם הכי פנוי.

פורסם

ודאי שחשוב ביותר להשתמש במראה האחורית על מנת לקבל עוד מימד.

יתכן ובמבט במראת הצד תגלה כי הנתיב פנוי, אבל יתכן(ולא חסר) שבזמן שאתה מתכונן לעקיפה/מעבר נתיב יהיה מאחוריך גם מישהו שמתכנן אותו דבר. אותו אחד יכול לנסוע מהר יותר ממך וברגע שיצא לעיפקה חצי שניה לפניך אתה לא תדע שהוא עוקף אותך ובזמן מעביר נתיב מצידך אתה תסגור אותו. יש עוד מקרים.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אם המראות שלך מכוונות היטב לא צריכה להיות בעיה רצינית של שטחים מתים. לפני עקיפה צריך להסתכל פעמיים במראה השמאלית (או פעם אחת לאורך זמן), וזאת כדי לראות אם רכב כלשהו מתקרב אליך במהירות משמאל. אם לא, יוצאים לעקיפה ובחזרה מסתכלים באותו האופן במראה הימנית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כשאני עוקף: מאותת, מסתכל במראה הצדדית ומטה את הראש לכיוון הנתיב אליו אני עובר בכדי לכסות את השטח המת.

הכי חשוב זה לאותת ככה אתה מתקשר בכביש ואומר לנהגים האחרים אם זה אופנוע,מכונית או משאית "אני עכשיו הולך לעבור נתיב שימו לב", הכי גרוע זה אלו שלא מאותתים ומפתיעים את הנהג שרצה לעקוף אותם או את האופנוע, לעיתים זה מסתיים בתאונה!:idea:.

פורסם
כשאני עוקף: מאותת, מסתכל במראה הצדדית ומטה את הראש לכיוון הנתיב אליו אני עובר בכדי לכסות את השטח המת.

הכי חשוב זה לאותת ככה אתה מתקשר בכביש ואומר לנהגים האחרים אם זה אופנוע,מכונית או משאית "אני עכשיו הולך לעבור נתיב שימו לב", הכי גרוע זה אלו שלא מאותתים ומפתיעים את הנהג שרצה לעקוף אותם או את האופנוע, לעיתים זה מסתיים בתאונה!:idea:.

אם אתה צריך להטות את הראש לכיוון הנתיב אליו אתה עובר המראות שלך לא מכוונות טוב.

מראות מכוונות אמורות לכסות לך את כל השטח שאתה צריך.

הטיית הראש מסוכנת מאחר ואתה מסיט את מבטך מהחלק החשוב ביותר בכביש- החלק שעדיין לא הגעת אליו, כלומר קדימה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

חובה להסתכל במראה כשאתה עומד להתחיל עקיפה.

אם אנשים היו עושים את זה יותר, אולי היו פחות תאונות.

ולא קיים כזה דבר שטחים מתים, רק מראות לא מכוונות כמו שצריך.

גם את זה אפשר לפתור עם כיוון מראות תקין.

image001_Full.jpg

פורסם
ולא קיים כזה דבר שטחים מתים, רק מראות לא מכוונות כמו שצריך.

:mm_yeah::mm_yeah:

לפני עקיפה- מסתכלים גם במראה האחורית וגם במראה השמאלית.

מראה שמאלית מכוונת כמו שצריך תראה רכב כשהוא ממש מקביל אליי, בעוד שהאחורית תראה רכב שנמצא מאחורי בנתיב שמשמאלי.

מראות מכוונות היטב לא משאירות מילימטר אחד מת, באחריות. בדיוק לפי הקובץ שיוסי צירף.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אצלי בכל אופן (307) השמאלית מראה לי אל כל הנתיב השמאלי , לקראת הסוף המראה "נשברת" הופכת לקהה מעט (אם אני לא טועה) ומראה לי גם רכבים שכמעט נוסעים במקביל אליי. והמראה הימנית היא לשטח המת נטו, המראה האמצעית מראה לי את האחורה +צד ימין.

אני חושב שכל אחד צריך להגיע למצב שהוא רגיל ונוח לו, כל אחד מחלק את זה אחרת, לדעתי מאוד חשוב לתת חצי מבט גם ללא מראות רק כדי להיות בטוח.

פורסם

ליוסי פרנקוס-לא מקבל את דעתך.

יש ועוד איך שטחים מתים והציור שהבאת עוד מדגיש זאת.

לכן ייצרו את המראות הקעורות הקטנות להדבקה על מראות הצד.

אני מחליף רכב כל 3 שנים ותמיד-אבל תמיד!-הדבר הראשון בכניסה לרכב החדש אני מבצע כיוון מראות ובודק היכן השטח המת שלהן.

הבעיה בכלל נעוצה בתרבות ,נכון יותר לומר,בחוסר תרבות הנהיגה בארץ.אתה יכול להסתכל 1000 פעם במראות אבל נהג עם אגו נפוח שחושב שמגיע לו הכל יעקוף אותך גם אם הוא רואה שאתה מתעתד לעקוף וזה רק בגלל שמגיע לו וככה זה בארץ ישראל.

ומה לעשות עם כל אותם מתנחלי נתיב שמאל שגורמים לך ולאחרים לעקוף אותם בימין הכביש רק בגלל שלא בא להם לנסוע בנתיב ימין ותקפוץ עד מחרתיים?

הכל עניין של חינוך ותרבות והלוואי ואתבדה ,אבל ,חכו חכו.זה עוד כלום!

פורסם

טוב, אל תקבל את דעתי.

הציור שהעליתי מראה איך אנשים בארץ מכוונים את המראות, ולא איך צריך לכוון אותן.

ברכב מודרני אין סיבה שזה יקרה.

נעשו ניסויים מדעיים רבים שעוסקים בכיוון מראות ושדה ראיה, והוכח שאפשר לכוון את המראות בצורה שלא יהיה בכלל שטח מת.

צריך שהמראה החיצונית כמעט תראה לך את הצד של הרכב שלך, אבל רק אם אתה מזיז את הראש. המראה האמצעית צריכה להראות לך את החלון האחורי ולא את הילדים במושב האחורי, הגג או משענות הראש.

נהג טוב יכול לכוון את המראות בצורה שבה הוא יראה כל סנטימטר מהכביש בלי להסיט את הראש שלו.

את המראות הדביליות הקעורות האלו המציאו כדי שתהיה פרנסה לאלו שמוכרים אותן.

אין להן שום שימוש, והמידע שמועבר בהן הוא פחות מדויק ממה שצריך.

ומה קשורים מתנחלי השמאל ואלו שחותכים אותך?

זה לא אמור להשפיע על כיוון המראות שלך.

http://www.youtube.com/watch?v=0EqglmE0r3o&feature=PlayList&p=AA6D41C67C6578E7&playnext=1&playnext_from=PL&index=36 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
יש ועוד איך שטחים מתים והציור שהבאת עוד מדגיש זאת.

הציור שהעליתי מראה איך אנשים בארץ מכוונים את המראות, ולא איך צריך לכוון אותן.

להיפך- הציור מראה איך כן צריך לכוון את המראות.

ארזה- אני מוכן לפגוש אותך ולהוכיח לך שאתה טועה. כיוון מראות נכון מביא לכך שאין מילימטר אחד של שטח מת, לא מימין ולא משמאל. אני החלפתי רכב פעם אחת בחיי, אולם בחודש האחרון יצא לי לנהוג על 4 מכוניות שונות, בכולן כיוונתי את המראות כאמור ולא היה לי שטח מת באף אחד מהרכבים.

כיוון מראות נכון מביא לשלבים הבאים:

1) מראה אחורית

2) חפיפה בין המראה האחורית עם אחת ממראות הצד

3) מראת צד בלבד

4) קצה הרכב האחורי מופיע במראת הצד, בעוד קצהו הקדמי נכנס לזווית העין ומבלי להזיז את הראש. גם בימין וגם בשמאל

זה עובד, באחריות!!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני אשמח להפגש איתך שביט ידידי!מכל מלמדיי השכלתי.וזאת השכלה שמי יודע,מצילה ויכולה להציל חיים.

שנית,תיאורך שאפשר לכוון בצורה אופטימאלית ללא סטיית או הזזת הראש כשמביטים במראות דורשת עבודת עיניים מהירה ביותר כי במהירות שאנו נוסעים מספיקה פחות מחצי שניה כשמביטים במראה האמצעית והרכב מאחורה יצא לעקיפה.אפשר למנוע את הנקודה המתה הזאת בידיעה ובמעקב על הרכב מאחור דרך המראה האמצעית. מה שאתה טוען לא יכול לכלול את המראה הימנית כי ירדתי לרכב לנסות זאת,וחוץ מפזילה רגעית לצדדים אין אפשרות להביט במראות ללא הטיית הראש ימינה או שמאלה.הרכב שלי הוא רנו מגאן,רכב גדול ורחב יחסית למשפחתיות הרגילות שעל כבישיי ארצנו.ועם המון משחקי מראות לא חושב שהצלחתי להגיע לתוצאה הרצויה.

חשוב לי להדגיש שוב,שבשמחה אודה לכל מי שיוכיח לי אחרת.

• תוכן חדש...