Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רובכם בודאי לא מכירים אותי אישית, אך אני מדי פעם מגיב בעת צורך, לרוב קורא ונהנה :wink:.

נפלה בידי ההזדמנות לעבוד ביוון, אני טס ביום ראשון והחוזה שלי הוא לשנה.

אני שהיתי מספר פעמים בחו"ל, אך למטרות טיולים בלבד, ללא חששות מאמצעי מחייה וכו'.

החברה שאני הולך לעבוד בה מסדרת לי דירה על חשבונם, ולא אני לא הולך לעבוד בעגלות, אלא בחברת היי-טק לא קטנה.

אני אשמח לעצות, חוות דעת על האיזור ובכללי כיצד שורדים את ההסתגלות הראשונית במדינה זרה, במיוחד בתחום אירופה.

יש פה כמה חברי פורום נכבדים, כגון ואדים aka derish ושניר שאשמח אם יגיבו.

בתודה מראש ושנה טובה ופוריה לכל עם ישראל,

דוד ח.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

איך שורדים בחו"ל ?....

לא יודע כמה אתה והמשפחה שלך קרובים וקשורים אחד לשני,אבל קח בחשבון שיכול להיות שיהיה לך קשה בהתחלה (שבועיים-חודש ראשונים).

זה קושי שנובע מערבוב של כמה דברים,אתה מגיע למקום חדש,אתה כולך מתרגש,בפעם הראשונה שאתה נוחת שם אין לך חברים,אתה לא מכיר אף אחד ולא יודע מי נגד מי ומה נגד מה,לא מכיר פרוצידורות שדברים מתנהלים,וכמובן יש את הגעגועים למשפחה וחברים.

בניגוד לטיול שיוצאים אליו,כשאתה תעבור לגור בחו"ל הגעגועים יהיו כמעט מיידים.

וכמה שאתה חושב שלך קשה,להורים שלך יותר קשה...

עד כאן נשמע לא מלבב.

:wink:

ואז מתרגלים לעניין,מתחילים להבין שאם עד עכשיו המשפחה והחברים היו במרחק הליכה או מרחק נסיעה קצרה,אז עכשיו הם נגישים במרחק שיחת טלפון או במרחק שיחת וידאו.

גם המשפחה והחברים שלך לומדים את דרכי ההתקשרות החדשים.

אחרי כמה שבועות אתה מסתגל לסביבה החדשה,סביר להניח שכבר תכיר חברים חדשים,הכל יראה ואכן יהיה יותר קל.

מעבר לזה,זו פאקינג יוון,אם תיפול מהחלון בבית ביוון אתה עלול להתגלגל עד ישראל.......מרחק של שעה-שעה וחצי טיסה זה לא חו"ל.

:-D

בקיצור,

התקופה ה"ראשונה" (שבועות ראשונים) לא בהכרח הכי קלה או נעימה,לאחר מכן מתרגלים לעניין,בהמשך מתחילים להנות מהעניין, לאחר מכן עלולים להתחיל לפתח מחשבות בכיוון של "אני מתכוון לחזור מתישהו לארץ לתמיד,רק לא רואה את זה קורה בשנים הקרובות".

:-P

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כמו שאמר ידידי עידן, הימים הראשונים, השבועות.. לא קל בכלל.

המון געגועים, המון "לדבר אל הקיר", המון שעמום, קצת דיכאון לפעמים (מאוד תלוי אם יש איתך עוד ישראלים)

בכלליות צריך לחשוב על זה כמקפצה לעתיד, משלמים לך הרבה כסף + דירה + הוצאות, והחיסכון שלך יכול לגדול בצורה משמעותית.

יון בסה"כ לא הכי מפותחת, אל תצפה לבנינים רבי קומות, והצורת נהיגה שם מפחידה (קו לבן שם זה המלצה בלבד, אנשים מאותתים ועוברים עליו כאילו הוא כלום) - אבל ים, הרבה שמש, וממממממממלא כוסיות :)

אני ממליץ לך לבדוק מול המעביד שלך את כל התנאים.

1. כל כמה זמן חזרה לארץ לחופשה, ומי משלם את הטיסה, והאם החופשה בתשלום

2. האם הדירה שלך כל השנה? או שאחרי חצי שנה אתה מקבל "דמי כיס" ואיתם צריך להשכיר ?

3. מה לגבי מחיה (אוכל וכו') האם יש "דמי כיס" ?

4. האם אתה לבד בדירה (חברת הייטק אז סביר שכן, אבל אין לדעת)

5. מה לגבי טלפוניה, האם תקבל פלאפון של החברה, והאם הוא יהיה פתוח לחו"ל

6. משכורת - שקלים או יורו ? משולמת בחשבון בנק יווני או ישראלי ? (אני למשל קיבלתי כסף בפאונד, לחשבון בנק שפתחתי בגיברלטר)

בנוסף תבדוק את הפרוצדורה של תשלומים לביטוח לאומי לשנה הזו (כמה עשרות שקלים בחודש אני חושב)

לא עולה לי עוד משהו מעניין בראש, אבל אם יעלה אשמח לכתוב

שיהיה בהצלחה - והכי חשוב - זו מקפצה ענקית ! השתמש בה ! (ע"ע עידן ..)

פורסם

בהמשך למה ששניר כתב וצדק,אני אוסיף כמה נקודות משלי:

1.לא יודע על מה תתבסס התחבורה שלך,ציבורית או פרטית,בכל מקרה דאג לכך שזה יגולם בשכר,אם בדמות תוספת בגובה מסויים לשימוש בתחבורה הציבורית או לחילופין אחזקת\השתתפות באחזקת רכב.

2.ממליץ לך לא לפתוח פינה למעסיקים בנושא מגורים,יש לעיתים מעסיקים שרוצים לחסוך כסף על הגב של העובדים ומשכנים אותם בשותפות עם עוד עובד מהחברה או מחברה אחרת,אם המעסיק שלך יעלה הצעה כזאת תפסול אותה על הסף ותסביר לו שאתה עובר לחו"ל כדי לשדרג את עצמך,לא כדי לחיות בתנאים של סטודנט.

3.ברגע שחברה ישראלית עושה לך רילוקיישן,היא בגדול אמורה לקחת על עצמה את ההוצאות הבאות:

*שכר דירה כולל יתר ההוצאות לאחזקתה (חשמל,מים,גז,אינטרנט וכו').

*ביטוח רפואי,ולא ביטוח רפואי של חצי שקל ליום שמטיילים לוקחים,אני מדבר על ביטוחים בסגנון של דיוויד שילדס וכו', ביטוח רפואי שמיועד לאנשים שגרים בחו"ל,הוא אמור לכסות לך לרוב גם רפואה פרטית (בית חולים פרטי וכיו"ב).

*פלאפון כולל שיחות לארץ.

*טיסות לארץ-מספר הטיסות לארץ (מדבר רק על חופשה,לא טיסה לצורכי עבודה) בהתאם למה שתסגרו,מקובל לרוב פעמיים בשנה.

*חופשות מולדת אמורות להיות בתשלום.

מעבר לדברים האלה הכל תלוי ביכולת המיקוח שלך ובגמישות והרצון הטוב של המעסיק שלך,תבין שהשקפת העולם של מעסיק ששולח עובד לחו"ל היא "אם טוב לעובד שלי יהיה לי טוב",כך שיש להם אינטרס שהעובד יהיה "מפונק".

אצלי למשל המעסיק מממן עוזרת בית שמגיעה אלי 3 פעמים בשבוע,זו סתם דוגמא,אבל תבין את העקרון.

ושוב- בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן ושניר תודה רבה על תגובותיכם המהירות, למדתי דבר או שניים. אני בטוח אהיה בגעגועים לארץ\קרובים\משפחה בשלבים הראשונים, אבל זה לא מה שימנע ממני להסתגל בסופו של דבר.:-)

מעבר לזה,זו פאקינג יוון,אם תיפול מהחלון בבית ביוון אתה עלול להתגלגל עד ישראל.......מרחק של שעה-שעה וחצי טיסה זה לא חו"ל.

:grin:

חצי נחמה עידן :lol:... אני אשמח לשתף את כולם בתהליך שעבור, בעזרת השם הכל יהיה בסדר.

אני אבדוק בשנית את התנאים מולם ככה שהכל יהיה סגור בצורה הכי טובה עבורי.

שניר, באילו דרכים יצא לך להעביר את השיעמום\דיבור אל קירות ? אני אוהב לטייל, אתה חושב זה יעביר לי את הזמן הפנוי?

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

בהחלט, מה שנחמד ביון (או לפחות כך זה ברודוס) כל חנות שניה זה RENT A CAR , ואני מתכוון לזה, ממש כל חנות שניה, ובחנות הראשונה, יש ברושור לחנות השניה להשכיר.

אפשר לארגן ב 25 יורו רכב ליום, תוכל לטייל כמה שתרצה.

אני טיפחתי את עיסוקי היותר רציני (פוקר) והייתי הולך כמעט כל ערב לקזינו (מה שמאוד עזר למאזן החודשי שלי :D)

ביון הקזינו חרא (יש דמי שימוש של 15 יורו ל 24 שעות, מן מס ממשלתי כזה)

אבל אפשר לטייל, וללכת לפאבים, ולהכיר בחורות (חצי אנגלית זה כבר משו) - איפה ביון אתה הולך להיות ?

פורסם

חחחח(מצטער מנהלים, חד פעמי לרגל נסיעה).

אתה דוגמא מושלמת למיצוי עצמי במקומות חדשים. נחמד לשמוע לגבי השכרת הרכב, אשמח לטייל ולשתף את הפורום בתמונות.

אני אשהה באתונה, מקווה שהפאבים מוכנים לבואי, ווינשטפן ליטר בנחיתה!:lol:

Night Driver כתב:

פורסם

אולי הרוב לא מכירים אותך אישית , אבל אלה שכן ?

ללא קשר שיהיה הרבה בהצלחה , אני יודע כמה שחיפשתה לעבוד בהיי טק .

מעבר לזה , תחזור נבנה דאון פייפ :lol::lol:

פורסם

תודה אור, שנה טובה עלה והצלח ותגדוש על מנוע פתוח אמן:wink:!

איך שאני חוזר הפאסאט נתונה לחסדיך, כבר הבאתי כמה הפתעות מחו"ל:twisted:.

Night Driver כתב:

פורסם

שלום,

מצטער על העיכוב בתגובה.

שניר ועידן כיסו את רוב המידע התיאורטי לגבי חברות ישראליות ששולחות אותך לחו"ל, ולי אין מה להוסיף בעניין זה. את המעבר שלי ביצעתי בשיטה שונה - התפטרתי מהחברה בישראל והועסקתי ישירות ע"י השלוחה הספרדית, ללא כל ציון של ארץ המוצא, לפיכך אין לי מושג על מה נושאים ונותנים בשיחות כאלה. בכל אופן, נראה שאתה כבר בשלב יותר מתקדם של המעבר, לכן אמשיך ישירות לנושא הבא.

במהלך שהותי בחו"ל יצא לי לפגוש כמה עשרות אנשים שעשו רילוקיישן למטרת לימודים או עבודה, כמה מישראל והשאר ממדינות האיחוד האירופי. הסיפור, בגדול, הוא כמעט תמיד אותו דבר.

נתחיל בזה שלאנשים נשואים או כאלה שבאים עם החבר/ה כל הסיפור הוא קל יותר. זה כמו בטירונות, בסוף היום אתה מוצא את עצמך באוהל עם אנשים שעוברים איתך את אותו תהליך, מבינים לליבך ושמחים להקשיב ולהחליף דעות בנושא. גם אם אתה עובר לווילה באי אקזוטי, כל רילוקיישן הוא טראומתי במידה מסויימת, לכן קל יותר להתמודד איתו כשאתה לא לבד.

במקרה הנ"ל, נראה שאתה רווק, וכך למיטב הבנתי היינו כולנו - שניר, עידן ואנוכי, בעת המעבר.

מצד אחד, זה יותר קשה, במיוחד אם אתה קשור למשפחה ולחברים שלך ורגיל לראות אותם לעיתים קרובות. מאידך, יש בזה גם הרבה יתרונות, במיוחד במדינות כמו ספרד או יוון, שהן מרכזי תיירות. בנוסף על הקידום המקצועי, החווייה התרבותית, הקשרים שתיצור לעתיד וכו', מקומות כאלה מספקים לך את האפשרות לשחק דוקים עם בחורה אחרת כל לילה, ללא רגשי אשם או תכנון לטווח ארוך. גן עדן לחובבי הז'אנר.

אנשים שונים מגיבים באופן שונה לחוויית המעבר. יש כאלה ששומרים על קשר קנאי עם החברים והמשפחה והופכים את שיחת הטלפון או הסקייפ בערב למרכז סדר היום, הארוע שמסביבו נבנה כל לוח הזמנים. אנשים כאלה לא שורדים הרבה זמן בחו"ל. הגישה הזאת הופכת אותם לעיתים קרובות מאד לבדלנים, נטע זר בסביבתם, והעויינות שלהם כלפי הסביבה גוררת יחס זהה מצד הזולת, ובסוף כולם מרגישים רע עם זה. אנשים כאלה מחשיבים בד"כ את הרילוקיישן לחווייה מעייפת ושלילית, ומעבירים את הזמן בהמתנה למועד שבו יוכלו לחזור לארץ ולנשום לרווחה

.

בקהילה הפסיכולוגית ישנה תופעה הקרויה "אתנוצנטריות", ומתייחסת למצבים בהם אדם מחשיב את המדינה והרקע שלו לנורמליים ונכונים, וכל השאר הם בעיניו גרסה מעוותת של הדברים. מהמצב המתואר בפסקה לעיל קל מאד לגלוש לאתנוצנטריות, וזה בד"כ המסמר האחרון בארון של הרילוקיישן. משם הדרך היחידה היא בחזרה לישראל.

קיצוניות אחרת היא מה שאני מכנה אנשים "אובר-אתניים", כלומר כאלה שמאמצים את כל המנהגים המקומיים, מתחברים לאנשים המקומיים ומתעקשים לדבר בשפה המקומית גם אם טרם למדו אותה כמו שצריך. אנשים כאלה נתקלים בתחילה ביחס חיובי מהסביבה ונראה שהם אלה שמסתגלים הכי בקלות, אבל בפועל, תוך זמן קצר הסיפור הזה נמאס על כולם. המקומיים מתעצבנים מהפגנת החיבה המתמשכת הזאת שלמעשה לא עומדת מאחוריה שום היסטוריה משותפת, והעמיתים הזרים מתעצבנים מההתנהגות הסתגלנית והוויתור על המסורת והייחוד. בסופו של דבר, האנשים האלה מוצאים את עצמם לבד יותר משהיו כשהתחילו, וזה מצב מאד לא סימפטי.

דרך המלך עוברת איפשהו באמצע – היכולת להיות פתוח להבדלים בהתנהגות ובמנטליות ולאמץ את השונה היא שעושה את ההבדל. מצד אחד, לא להתקבע בדעותיך ולהפוך את ישראל למרכז העולם, ומאידך, לא למהר לאמץ את כל המנהגים של המקום ולתת לשכל הישר ולאינסטינקטים שלך להנחות אותך. לכאורה, הנושא הזה דומיננטי הרבה יותר כשעוברים למדינות כמו הונג קונג וסינגפור, בהם התרבות והאוכלוסיה שונות בתכלית. בפועל, המצב קיים במידה זו או אחרת בכל מעבר, גם למדינה מערבית או קרובה.

עניין מאד כאוב במעברים כאלה הוא נושא החברה והאינטראקציה עם אנשים. אם אתה אדם חברתי מטבעך, סביר להניח שתתחבר בקלות לעמיתים המקומיים ולאלה שגם כן נמצאים ברילוקיישן. עם זאת, לאחר שההתלהבות הראשונית תשכח ותצטרך להגדיר לעצמך מי החברים שלך ועם מי סתם אפשר לצאת לבירה, לא מן הנמנע שתמצא את עצמך מתחבר עם אנשים שבאופן רגיל לא היית מתחבר איתם, רק משום שאין לך ברירה וזה "הכי טוב שיש". עם השנים זה הופך להיות די מעיק, ולכן יש כאלה שכבר מהתחלה משלימים עם הבדידות היחסית שלהם כמעין מס שצריך לשלם על השהות בחו"ל. בסופו של יום, הכל מסתכם בשיקול הפרגמטי – האם זה עדיין שווה לך או לא? האם היתרונות עולים על החסרונות? האם שווה להישאר או שכדאי לחזור?

יוון היא לא מדינה שונה כ"כ מישראל. אני מאמין שהמעבר שלך יהיה קל, מהיר ונח יחסית. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לשמור על ראש פתוח, ולחשוב על זה כעל חופשה מתמשכת שבשביל להמשיך אותה אתה צריך לעבוד קצת. אם תשקע יותר מדי בעבודה, לא תוכל להנות מנפלאות המקום, ועד מהרה תרגיש שתחושת ה"תייר בארץ זרה" לא חולפת גם כעבור חודשים ארוכים. זה לא מצב שאתה רוצה להגיע אליו. השפה תהווה בעיה, אבל אני יכול לומר לך מנסיון שבהחלט אפשר לשרוד במדינה זרה בלי לדבר את השפה המקומית, כל עוד אתה לומד לקרוא ולהבין את המונחים הבסיסיים. נכון שהחיים יהיו מוגבלים קצת, אבל זה אפשרי. אם יעלה בידך ללמוד את השפה - מה טוב , אבל אל תבנה על שילוב של לימודים עם עבודה, ברוב המקרים זה פשוט לא הולך.

יוון נמצאת אמנם במיקום נחות לעומת מדינות אירופאיות אחרות, אבל עדיין שייכת לאיחוד האירופי. האופי שלה יותר ים-תיכוני, אבל היא מקושרת היטב לאיטליה ולמדינות הגדולות ביבשת ובהחלט מוכרת כחברה מן המניין באיחוד ולא כמדינה נחשלת או סוג ב'. במקומך, לא הייתי מוותר על ההזדמנות לטייל כמה שיותר כל עוד אתה שם, במדינה ובאיים וגם צפונה, לכיוון מרכז היבשת.

תשתדל להתמקד בדברים החיוביים ולא לחשוב יותר מדי על מה שעזבת בישראל. את הדלת לכאן אף אחד לא סוגר בפניך, אבל הדלת לאירופה לא נפתחת בקלות ולא לכל אחד. אם תשכיל לנצל את שהותך, קצרה או ארוכה ככל שתהיה, באופן קונסטרוקטיבי, אין גבול למה שתוכל להשיג בטווח של 5-10 שנים קדימה.

בנימה אופטימית זו, נאחל חג שמח ושנה טובה, מלאה בדברים טובים וחוויות בלתי נשכחות.

שיהיה בהצלחה.

8)

פורסם

אני רק ירחיב בכמה נקודות מנסיון אישי.

1. יש חברות שנותנות חופשת מולדת פעם בשנתיים!!! פעם בשנה זה סביר מעבר לכך זה יפה

בכל מקרה יוון לא רחוקה כך שמחיר הכרטיס לארץ ומיוחד למי שאין משפחה זו לא מטלה רצינית.

2. בדוק היטב את הביטי המיסוי (רצוי אצל מי שמתמחה בכך ע"מ שלא תקבל דרישה לתשלום מס)

אתה צריך להוכיח לרשויות המס התנתקות מהחיים בארץ, יש דרכים לעשות זאת, וודא שאכן אתה נוהג כך.

3. ביטוח בריאות בדר"כ לא כולל שיניים (מלבד טיפולי חרום) דיוויד שילד זה בסדר.

4. אם קיבלת רכב, בדוק על מי נטל המס מה כולל הרכב (רישוי, דלק חניות וכד...)

5. טלפונים לארץ לא נהוג לשלם אך נהוג להשתתף בחשבון הטלפון-פלאפון של העובד.

תשלום של 100-200 דולר כולל אינטרנט יחשב לטוב.

6. בדוק את זכויות המכולה בהלוך ובחזור - האם מגיע לך גם הובלה אווירית?

7. מלון להסתגלות עד למציאת הדירה? כמה ימים?

אם תזדקק למתווך מי משלם?

8. חופשת מולדת לעולם לא על חשבון המעביד (לא יודע מי המציא את השטות הזו, בחיים לא שמעתי על כך).

9. שמירת זכויות בסיום התפקיד (ז"א שלא יפטרו אותך)

10. ימי חופש!!! שים לב שחגי ישראל יהיו בחירה שלך. ז"א שתוכל לעבוד גם ביום כיפור ולפיכך וודא שימי החג וחול המועד גולמו!

שיהיה בכיף

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לי לא שילמו אינטרנט או קו טלפון לארץ או בכלל.

היה לי פלאפון עם סים כארד שרכשתי שם, והיה לשיחות נכנסות - לשיחות יוצאות הייתי מתקשר חופשי מהעבודה (VOIP) או סקייפ

פורסם

תודה על ההתייחסות הרחבת אופקים ואדים, תודה לכולם בכללי.

אני נחתתי בשלום, כרגע במשרדי החברה באתונה. סידרו לי מלון ממש צמוד למקום העבודה, למשך השבועיים הקרובים אני אשהה במלון שהוא כנראה מלון לזיווגים, כל חדר עם מראה ענקית מול המיטה שגם נראית כאילו נלקחה מסרט פורנו קלאסי. ביום הראשון לא ידעתי לאן ללכת ועם מי לדבר, אבל בערב הפתיעו אותי קבוצה של ישראלים שבאו לבדוק מה שלומי במלון ולהודיע שאני מתחיל את הקורס איתם ואף ממשיך לעבוד איתם בצוות, ממש שמחתי! דריש, אני מאוד קשור למשפחתי ולחבריי, אבל יש לי ראש פתוח בכל הנוגע ללימוד מקומות ואנשים חדשים. לגבי התנאים קצת פרטים להלן:

לרוב כל ההוצאות עליי, חוץ מהשתתפות של 200 יורו לשכר דירה וביטוח רפואי יש גם בונוסים בחגים בגובה משכורת מלאה. פחות או יותר זהו,

מעבר לזה שאנחנו עובדים מול החברה בארץ, בעברית.

המקום מאוד יפה, מראה ממש ים תיכוני, מזכיר את הארץ, יש מקומות מודרניים ויש פחות, האנשים מאוד חברותיים, לפחות אלה שנתקלתי בהם עד כה.

אני אשמח להמשיך לשתף בהמשך, תודה לכולם ושנה טובה ומקסימה!

דוד.

Night Driver כתב:

• תוכן חדש...