Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מיושן אשר מלאו לו 19 שנים(החל מהשנה ה-20), ולא בצע שנתיים ימים רישוי שנתי, יצטרך לעבור מעבדה מוסמכת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יש אופציה נוספת והיא בנוסף לדברי kompy:

נכון להיום (כי חוקים יכולים להשתנות), רכב שהגיע לשנתו ה-30 ועובר לסטטוס אספנות, פטור ממעבדה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
רכב מיושן אשר מלאו לו 19 שנים(החל מהשנה ה-20), ולא בצע שנתיים ימים רישוי שנתי, יצטרך לעבור מעבדה מוסמכת.

אני רוצה להבין

הרכב מודל 91

חודש הטסט יולי,15 ליולי

מהו התאריך האחרון שניתן לעשות טסט ללא מעבדה.

ותודה מראש לעונים והמסבירים

פורסם

אאל"ט הרכב כרגע בן 18 וחודשיים.

אם הרכב ביצע טסט אחרון ב- 15 ליולי 2008, אז ב- 15/07/2009 חלפה שנה אחת בלי טסט.

בהנחה שהרכב לא יבצע טסט גם ב- 15/7/2010, הרי שחלפה גם שנה שניה בלי טסט וגם הרכב הגיע לגיל 19.

כלומר - החל מ-15/07/2010 תהיה חייב במעבדה.

וכדי לא להגיע לדקה ה-90 ולגלות אי אילו דברים שמשבשים את הטסט, כדאי לבצע אותו מס' שבועות קודם לכן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אאל"ט הרכב כרגע בן 18 וחודשיים.

אם הרכב ביצע טסט אחרון ב- 15 ליולי 2008, אז ב- 15/07/2009 חלפה שנה אחת בלי טסט.

בהנחה שהרכב לא יבצע טסט גם ב- 15/7/2010, הרי שחלפה גם שנה שניה בלי טסט וגם הרכב הגיע לגיל 19.

כלומר - החל מ-15/07/2010 תהיה חייב במעבדה.

וכדי לא להגיע לדקה ה-90 ולגלות אי אילו דברים שמשבשים את הטסט, כדאי לבצע אותו מס' שבועות קודם לכן.

.

כעת הכל ברור אחלה הסבר.

ז"א...לא להגיע אפילו ליוני 2010 בכדי שישאר שלי טווח זמן לתיקונים אפשריים

נכון ? הבנתי ?

כעת,האם אני יכול לדוגמא לבקש אישור כשירות ליומיים או יותר בינואר 2010 לצורך נסיעה בין מוסכים או מכון טסטים ?

והיכן לוקחים את הטופס הזה ?

על פי ההגיון אם הבנתי נכון את ההסבר שלך כדאי לי לגשת לטסט במחצית יוני 2010 ,וככה לא אצטרך לגשת לטסט ב15 ליולי 2010 ,כי אם למשל אני עושה טסט בפברואר 2010 אז אני אצטרך לגשת שוב לטסט גם ביולי 2010 ,נכון ? או שאני טועה ?

פורסם

ההסבר לא כ"כ נכון, כי השנים בהם הרכב היה ללא טסט לפני שהפך להיות "רכב מיושן" אין נספרות.

כלומר, גם אם רכב שנת 91 היה ללא טסט 10 שנים, הוא יחוייב בבדיקת מעבדה רק שנתיים אחיר, שנכנס לסטטוס "מיושן".

כלומר בשנת 2012.

פורסם

:wink:הצלחת לבלבל אותי כהוגן,אני מודה.

אני אחזור שנית

מודל 91 ,נולד ב15 ליולי 1991

אם מישהו יכול לאשר או לתקן את המגיבים על מנת שיהיה ברור גם לאחרים וגם לי

האם תגובתו של בוקי נכונה ?

אני יכול להמתין ל2012 ?

לבוקי..אין כרגע טסט לרכב כבר מספר שנים,אולי נתון זה יכול לעזור לך ?

ניירת מופקדת זה מספר שנים מההתחלה.

מודה למשיבים

פורסם

לפי איך שאני מבין את החוק :

רכב עד (כולל ) גיל 19 שנה - יכול להיות תקופה בילתי מוגבלת ללא טסט, וכשירצה לעשות טסט, אין צורך בבדיקת מעבדה.

רכב מעל גיל 19 שנה - אחרי שנתיים ללא טסט חייב בבדיקת מעבדה.

אם רכב כלשהו הפסיק לעבור טסטים, כשהיה, נניח בן 15, הוא יצטרך לעבור מעבדה מוסמכת רק כשיגיע לגיל 21.

ספירת השנתיים מתחילה רק אחרי , שמלאו לו 19 שנה, וכל השנים ללא טסט, שהיו לפני כן, אינן נספרות.

לצורך העיניין הזה, לא משנה, אם הרישיון הופקד או לא. הפקדת רישיון חוסכת לך את תשלום האגרות, וזהו.

פורסם

טופס רשיון תנועה זמני (ל-48 שעות) ניתן להשיג במשרדי הרישוי הפזורים ברחבי הארץ, בעלות של סביבות ארבעים שקלים נכון להיום, ושים לב:

יש לשלם במזומן בלבד, ויש להגיע עם תעודת זהות של בעל הרכב.

כמו כן תוקפו של הרשיון הנ"ל מוחל מהרגע בו שילמת,

אחרי זה כבר תוכל לקבל אישור תנועה לשבוע ימים ממכון הבדיקה.

אלירן.

אם שותים - לא מקיאים על האוטו

פורסם

תוקף של אישור תנועה זמני לא מתחיל ברגע ששילמת אותו.

התוקף מתחיל בתאריך ובשעה, שהפקידה הדפיסה על גבו, אחרי ששאלה אותך, למתי אתה רוצא את האישור.

וכמובן ללא תשלום אין תוקף.

פורסם
לפי איך שאני מבין את החוק :

רכב עד (כולל ) גיל 19 שנה - יכול להיות תקופה בילתי מוגבלת ללא טסט, וכשירצה לעשות טסט, אין צורך בבדיקת מעבדה.

רכב מעל גיל 19 שנה - אחרי שנתיים ללא טסט חייב בבדיקת מעבדה.

אם רכב כלשהו הפסיק לעבור טסטים, כשהיה, נניח בן 15, הוא יצטרך לעבור מעבדה מוסמכת רק כשיגיע לגיל 21.

ספירת השנתיים מתחילה רק אחרי , שמלאו לו 19 שנה, וכל השנים ללא טסט, שהיו לפני כן, אינן נספרות.

לצורך העיניין הזה, לא משנה, אם הרישיון הופקד או לא. הפקדת רישיון חוסכת לך את תשלום האגרות, וזהו.

בוקי אתה בטוח ?

פורסם

Buki,

כך כתוב בין היתר באתר משרד התחבורה:

* רכב מיושן זהו כל רכב מלבד טרקטור, גרור או אוטובוס, שבמועד חידוש רשיונו מלאו לו 19 שנים מיום ייצורו.

וכן אוטובוס שבמועד חידוש רשיונו מלאו לו 15 שנים משנת ייצורו

* לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג תוקף רשיונו (רשיון הוא בתוקף רק לאחר ביצוע טסט ותשלום אגרה)

* רכב מיושן שרשיונו אינו בתוקף שנתיים ומעלה והוא רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו שימושי, אופנוע או רכב מסחרי שמשקלו הכולל לא עולה על 6000 ק"ג, ניתן לחדש את רשיונו רק לאחר בדיקה ואישור של מעבדה מוסמכת (בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן)

גם אני חשבתי על אפשרות כפי שהצגת. קראתי שוב ושוב והגעתי למסקנה שהדברים כפי שאתה מציע אותם, יכול להיות שהם אכן מתקיימים בפועל אך אין להם עיגון חד חד משמעי ולכן התייחסתי לדברים כפי שהצגתי אותם.

כלומר: רכב מיושן הוא רכב שמלאו לו 19 = היינו נכנס לתוך שנתו ה-20 = החל מ-19 שנים ויום אחד.

עכשיו נעבור לנאמר בפיסקה השניה: "לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג תוקף רשיונו"

לא נאמר שנתיים שפג תוקף רשיונו מיום שנעשה רכב מיושן,

אלא שנתיים מיום שפג תוקף רשיונו.

לפי הנוסח של משרד התחבורה: "שנתיים מיום שפג תוקף רשיונו", אין התייחסות מפורשת שזה מתייחס רק לתקופה שלאחר היות הרכב מיושן ולכן אפשר לפרש שרכב שעומד שנתיים ללא טסט ומלאו לו 19 "נתפס" לתוך ענין המעבדה.

המדרגה הקובעת היא 19 שנה.

אפשר להבין זאת כסוג של "אזהרה": הרכב יכול לעמוד 10 שנים ללא טסט, אבל אם הוא יגיע לגיל 19 - הוא "נתפס למעבדה"

ביני לבין עצמי, רציתי מאוד שהפירוש שלך יהיה היותר אפשרי, אך לא הצלחתי למצוא לכך חיזוק. יכול להיות שאני לא מבין נכון או מפרש באופן שגוי, אך כך נראה לי ההסבר הנכון יותר ולו מחמת הספק.

.

פורסם

התוקף מתחיל בתאריך ובשעה, שהפקידה הדפיסה על גבו, אחרי ששאלה אותך, למתי אתה רוצא את האישור.

צודק מאה אחוז, אני נזכר ששאלה אותי.

איך שכחתי, עם פרצוף כזה חמוץ..

אלירן.

אם שותים - לא מקיאים על האוטו

פורסם

אמיר , כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, אני מבין את החוק כפי שהצגתי, ואני לא רואה טעם להיכנס לפרשנויות שונות של אותה פיסקה.

אני מציע להמתין למשהו, שיוכל לתת תשובה ודאית ב 100% ,על סמך ניסיון בפועל.

• תוכן חדש...