Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנו מחפשים ביטוח חובה+מקיף לרכב חדש מסוג פורד פיאסטה אשר מותקנת בו מערכת קוברה9 ומערכת AWACS.

הנהגת העיקרית היא אימי בת ה58, וככל הנראה אני ארשם גם כנהג (24+, 6+ שנים רשיון) מאחר שקראתי את ההגדרה ל"נוהגים באופן קבוע" ואפילו שיש לי רכב על שמי אני לא רוצה להקלע למצב לא נעים במקרה שאני אנהג פעם בחודש באוטו של אימי.

אני כרגע מנסה לבצע סקר שוק מקיף לגבי החברה הכי טובה והכי משתלמת והייתי רוצה להוועץ בכם לגבי כמה נקודות חשובות.

1) האדם שירשם כבעל הרכב הוא אבי, והנהגת העיקרית היא אימי. את הפרטים של מי להכניס בעת הרשמה לביטוח? (ביטוח ישיר הנחו אותי שהביטוח צריך להרשם על הנהג העיקרי, ומנורה דורשים שפוליסת הביטוח תרשם על שם בעל הרכב..).

2) האם יש יתרון לעשות ביטוח חובה ומקיף באותה חברה מלבד הנחות במקיף שחברות מסוימות מציעות לחובה+מקיף? (ההצעת ביטוח מקיף של ביטוח ישיר הכי זולה, אבל החובה אצלהם הכי יקר)

3) במקרה שהביטוח של הרכב החדש ירשם על שם אימי כפי שביטוח ישיר דורשים - האם הביטוח צד ג' לרכב הנוכחי שרשום על שם אבי ובעל עבר נקי מתביעות ניתן לשימוש בסעיף של "עבר ביטוחי" ? הנהג העיקרי ברכב הנוכחי הוא אימי. (יש לציין שלאימי אין עבר ביטוחי על שמה וזה מעלה את מחיר הביטוח המקיף)

4) מה פשר המחיר המגוחך שחברות מסוימות דורשות לביטוח המקיף (עד עכשיו נתקלתי במנורה ו"חבר אלון" שדרשו פי 5(!!) מהמתחרים). האם הם פשוט לא מעוניינים שאנשים יעשו דרכם ביטוח לרכבים כאלה? (בדקתי מספר רכבי סופר מיני והכל היה לא פרופורציונלי).

5) אני מניח שיש יתרונות וחסרונות לכל חברת ביטוח, אבל האם יש איזשהו מדד, אפילו על פי סטיגמות - שאתם יכולים לחלוק איתי? האם נגיד ביטוח ישיר נחשבת יותר בעייתית כזה מגיע לזמן האמת וחס וחלילה תביעה? האם ללכת על האופציה הזולה ביותר יתנקם בי בעתיד?

זוהי למעשה השאלה העיקרית שלי, מלבד להשוות נתונים יבשים שניתנים באתר כדוגמת מחיר ועלויות צדדיות אין לי ידע נוסף לגבי היתרונות והחסרונות של כל חברה.

האם יש חברה שהייתם ממליצים עליה? בנוסף, האם אפשר לקבל חוות דעת על החברות הבאות: ביטוח ישיר, הפניקס, כלל, דלק ביטוח (אני לא בטוח לגבי השם שלהם, זה החברה שעובדת עם דלק מוטורס).

אני מצטער מראש על הטון המליצי, כמקור כתבתי את הפוסט לפורום ביטוח בתפוז שהאנשים שם נראו קצת מלאים מעצמם..

לגבי חיפוש בפורום, עשיתי חיפוש עד כמה שאפשר עם גוגל והמסקנה הכללית היא שעם שירביט לא הכי כדאי להתעסק - עוד מסקנות אני אשמח לשמוע.

אם כל בן אדם שרואה את הפוסט הזה אפילו רק יגיב לגבי החברות שיש לו נסיון אישי איתם ויגיד "נסיון טוב" או "נסיון רע" זה בהחלט יתן לי חוות דעת כללית לגבי החברות בשוק.

בנוסף, כל מיני לינקים לאתרים המשווים חברות ביטוח וכו' יתקבלו בברכה!

בתודה מראש,

נעם.

פורסם

ממה שהסוכנת ביטוח שלי אומרת יש להימנע מחברות הביטוח הישירות, כי במקרה ביטוח אין לך עם מי לדבר. אגב חברות הביטוח הישירות לא בהכרח זולות יותר.

סוכן/ת ביטוח רציני/ת יוכלו לערוך לך השוואה בין מספר חברות ביטוח ולהמליץ לך גם מי יותר אמינה מבחינת תשלומים ביום הדין. הסוכן/ת יוכלו גם לומר לך אם כדאי לך לפצל את המקיף והחובה ו2 חברות או לעשות באחת.

אם אתה מעוניין בסוכונת ביטוח תותחית שלח לי ה"פ.

פורסם

1. בעל הפוליסה הוא האדם שיקבל את הפיצוי במקרה של נזק. בכל מקרה צריך לתת לביטוח את הפרטים של כל הנהגים האחרים כדי שיוכלו לחשב את עלות הפוליסה.

2. כן. במקרה של תאונה קל יותר להתעסק מול סוכן אחד ולא מול שניים. חוץ מזה, אין שום חובה לעשות את שני הביטוחים באותו המקום. הצעתי - בחר בסוכן שנותן לך את ההצעה הזולה ביותר כמכלול.

3. לדעתי לא, ממני ביקשו במפורש אישור העדר תביעות על שמי.

4. כן, פשוט כך.

5. כל חברות הביטוח גרועות. יש גרועות יותר ויש גרועות פחות, אבל בשורה התחתונה ברגע האמת כולן ינסו שיטות מצליח כאלו ואחרות כדי להקטין עלויות.

נ.ב - מקווה שלא אכפת לך, העברתי לפורום הכללי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

5) אני מניח שיש יתרונות וחסרונות לכל חברת ביטוח, אבל האם יש איזשהו מדד, אפילו על פי סטיגמות - שאתם יכולים לחלוק איתי?

את התשובה לשאלה הזאת מצאתי, בצורת מדד רשמי של משרד האוצר שפורסם בדיוק היום.. צירוף מקרים מעולה.

אני אחלוק את הקישור לכתבה כאן ואפילו אדביק את הרשימה הרלוונטית למקרה שהכתבה תרד מסיבה כלשהי.

"ככל שהדירוג שניתן לחברת הביטוח נמוך יותר, הוא מעיד על כך שהחברה טיפלה טוב יותר בפניות הציבור. "

שם החברה - מדרג לפרסום

ביטוח ישיר - 2.65

שירביט - 1.82

ביטוח חקלאי - 1.67

אי. איי. ג'י - 1.35

כלל - 1.18

מגדל - 1.08

ממוצע ענפי - 1.00

הפניקס - 0.89

איילון - 0.82

הכשרה ביטוח - 0.72

אליהו - 0.63

מנורה - 0.52

הראל - 0.47

שומרה - 0.39

תודה על ההעברה צביקה, לא הייתי בטוח אם מקומו של הנושא בכללי.

פורסם

אם כבר מתעסקים עם ביטוח, למה החברות ביטוח עדיין גובות תשלום על נהג מתחת לגיל 21? נהג חדש זה שנתיים ויש לי יותר מ3 שנים רישיון.

קובי

• תוכן חדש...