Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
bar72 -

בן, תודה. הרכב שראית (אם זה היה היום) לא שלי, יש מגאן שחורה נוספת של בחור (באזור ה-50 לפי מה שהבנתי) שגר בת"א.

ניר

צודק, היה שם בחור די מבוגר, יפה שאדם לא צעיר קונה רכב ספורטיבי אמיתי ולא מרצדס עם מנוע גדול.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון לגבי נושא ביטול ה-ESP:

הפעם האחרונה שחיפשתי על הנושא הייתה לפני שקניתי את האוטו ומאז נמצאו פתרונות רציניים יותר שחלק מחברי MeganeSport.net כבר ביצעו.

אז כמובן שיש את האפשרות הפשוטה והידועה של הוצאת הפיוז של ה-abs שיחד עם ביטול ה-abs גם מבטל את ה-tc\esp (טוב) ועוד קצת אלקטרוניקה כמו התגבור החשמלי של ההגה (אולי גם טוב :lol:).

מעבר לזה, כמו שכבר גיליתי, אפשר לחרפן את המערכת עד שהיא מרימה ידיים (רק ה-tc\esp מתבטל ככה, ה-abs ושאר הדברים עובדים כרגיל). אני גיליתי את זה דרך קצת שיגועי handbrake ברטוב, בפורום הבריטי עלו על דרך לעצבן את המערכת ע"י נסיעה איטית מאוד (פחות מ-10 קמ"ש) תוך כדי ליטוף ברקס.

בפורום גרמני דיברו על אפשרות לצרוב את התוכנה של ה-r26 על מחשב ה-esp או משהו כזה (הייתי שמח לשינוי תוכנה ע"י ביטול אותו flag בסיסי שמחזיר את המערכת מעל 50 קמ"ש אבל לא צריבה מלאה של תוכנה שיועדה לרכב שמכוייל טיפה אחרת).

אבל עזבו פתרונות מצ'וקמקים. הדרך הכי הגיונית היא גם המוצלחת ביותר.

מערכת esp מסתמכת על חיישני ה-abs (בהם אנחנו לא רוצים לגעת, השפעה עמוקה מדי) + שני חיישנים מיוחדים רק עבורה. אז מה יותר פשוט מניתוק של אחד מהם ? 8)

הפתרון הוא חיבור switch לקונקטור שיוצא מה-yaw sensor (חיישן זווית סבסוב של הרכב). החיישן יושב מתחת לשטיח קצת לפני כסא הנהג וצריך לנתק כבל אחד בלבד (בקיצור, עבודה של רבע שעה).

ברגע שהוא מנותק מקבלים הודעה על asr/esp fault ואין בקרה (asr=tc אגב).

כדי להחזיר חייבים לכבות את הרכב.

הנה וידאו שפרסם הבחור היווני שביצע את זה ראשון (בעזרת מידע ממכונאי רנו):

(אני עוד לא ניסיתי. כפי שכבר ציינתי, זה אמנם מאוד הדאיג אותי לפני שקניתי, אבל עכשיו אני לא לחוץ על זה. בהזדמנות)

בנושא קצת שונה, Quaife הוציאו לאחרונה דיפרנציאל LSD ATB ייעודי למגאן ספורט (מתאים גם כשדרוג של המקורי ב-R26).

מאחר וזה ההבדל העיקרי מול ה-R26 אני כבר בסרטים :twisted:

(ברוב העולם, בטח בבריטניה, לא היה לזה ביקוש גדול כי הרבה יותר הגיוני/כלכלי פשוט לקנות/להחליף ל-R26. אבל מתברר שיש עוד כמה מדינות מסכנות כמונו שאין בהן זמינות של R26 (ניו-זילנד/בחריין וכו') ובהם יש כבר כמה חבר'ה שהתקינו ומאוד מרוצים)

ניר

פורסם

אני מניח שזה לא תחום שיפורים מפותח ומעניין מספיק.

אם אתה מדבר ספציפית על התחושה הלקויה במגאן הרגילה מול השיפור בגרסאות הקיצוניות יותר, מדובר על מכלול דברים ולא רק תוכנה (מעבר ל-LSD וכיול שונה, החליפו גם חלקים במכלול ההגה).

פורסם

תודה על העדכון לגבי ה-ESP. מעניין וייתכן שיום אחד רלוונטי עבורי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ניר, ברכות, נהניתי מאד לקרוא.

בזמנו, גם ני התלבטתי בשלישיה הזו בדיוק, ולבסוף החלטתי לא להחליט...

אני מניח שכפי שאתה עברת מקליאו למגאן, אני אעבור משהו דומה מהלאון-4 הוותיקה, ללאון קופה R שיצאה עכשיו בחו"ל (אם אכן היא תגיע לארץ למרות שיש כאן לאון קופרה רגילה, עיין ערך מגאן 225 מול R26)

ליאור (שנהנה להתלבט ובנתיים משדרג את הלאון)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...