Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחיל להקשיב קצת יותר לחדשות

חבורת צעירים אחרי בילוי ברכב BMW עם המון כוח, תוסיף לזה נהג שיכור והינה לך תאונה עם 6 הרוגים.

קח חבורה של מבוגרים בני חמישים שיוצאים ברכב BMW עם המון כוח, תוסיף לזה נהג שיכור והנה לך תאונה עם 6 הרוגים.

לא תמיד הצעירים הם אלו שאשמים.

בתאונה הזו אני לא בדיוק יודע וממש לא אכפת לי, אבל ישנם המון מקרים שבהם דווקא נהג מבוגר אשם.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הייתי לפני 3 שנים בהרצאה על חגורות בטיחות וכריות אויר.

המרצה אמר שלרכב בן 10 שנים ומעלה בזמן תאונה יכולות לא להיפתח כריות האויר. הוא אמר שזה קשור למחשבים

של הכריות אויר (אם אני זוכר נכון) שצריך להחליף אותם בחדשים אבל אף אחד לא עושה את זה כי זה עולה המון.

זה נכון. הכריות אוויר באות עם תאריך תפוגה שנקבע ע"י היצרן. בפועל עלות החלפה של כריות לרכב בן 10 יכולה להגיע לאחוז ניכר מערך הרכב, לכן רוב האנשים לא מבצעים.

פורסם

חלק מהנהגים באיזור נוהגים כמו בהמות. אותי אישית עקפה בכביש שמחבר את 38 לצומת מסמיה (שכחתי את שמו) ב-10 בלילה גולף בפס לבן, כשבוודאות אין שדה ראיה!

אגב, לדעתי 38 לא כזה גרוע. בחלקו סלול מצויין (אפילו יש פסי הרעדה בצד).

דני - לגבי מה שאמרת- רכב עם ESP לא יכול לאבד שליטה?! ברוב המצבים, אבל לא תמיד. לא הבנתי את דבריך.

פורסם
תתחיל להקשיב קצת יותר לחדשות

חבורת צעירים אחרי בילוי ברכב BMW עם המון כוח, תוסיף לזה נהג שיכור והינה לך תאונה עם 6 הרוגים.

תאמין לי שאני שומע חדשות מתי שאני צריך לשמוע, עד שלא יפנימו שלא כל אלה שנוהגים בBMW שיכורים או כל דבר אחר לא יעזור תמיד כולכם תהיו עם הראש בקיר.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

לפי דעתי, שוב, לפי דעתי.

הבימר נעה במהירות ,אולי, גבוהה מן המותר לאחר עיקול או לאחר הפגיעה בפריווט שהיא הורידה לה את מראת הצד, איבד מעט שליטה על הרכב, בהיותו תחת השפעת אלכוהול, זיגזג קצת לשוליים איבד שליטה טוטאלית נע על צד הרכב, ונכנס בסובארו עם הצד של הבימר אל הפרונט של הסובארו.

תאונה עצובה מאוד, צעירים שאני מבין אותם למה הם נסעו איך שנסעו, בכל זאת צעירים, גרמו למותם של 6 בני אדם.

שלא נדע עוד תאונות כאלו

פורסם

לא משנה מי הוא האשם אלא התוצאה הכואבת צריך לחשוב על רעיון שיגרום לאנשים שלאחר השתיה לעלות למונית ולהשאיר את הרכב.

או שיותר הגיוני לא לצאת עם רכב כאשר את מודע לכך שאתה הולך לשתות.

פורסם

זה בהחלט כביש מסוכן אבל במקרה הספציפי הזה האשם היחיד הוא הנהג שנסע מהר מדי, איבד שליטה ונכנס ברכב שבא מולו. סתם הלכו לעולמם אנשים שומרי חוק שנסעו לתומם בנתיב, במהירות מותרת ובא קוף שפשוט רצח אותם.

פורסם
לא משנה כמה גרוע הכביש, הנהג צריך להתאים את נהיגתו לכביש ולא לקצב המוסיקה ברכב.

ממה שנאמר בכתבה בארוץ 2 - הסיבה כנראה היא נהיגה תחת השפעת אלכוהול, נהיגה בקלילות ראש ואולי גם המהירות.

טוב אחרי כמה בירורים הם היו שתוים.

תמשיכו להאשים את הכבישים כגורם העיקרי לתאונות הדרכים.

תבינו, שיש אנשים, שלא משנה אם הם יעלו על הכביש הכי ישר, מואר, חדש ורחב שיש, הם עדיין יתנהגו כפצצה מתקתקת וייגרמו לתאונה.

אין דבר כזה, "כביש מסוכן". תנאי הדרך קשים? סע בהתאם. אם אתה לא יודע לזהות שתנאי הדרך קשים, או לחילופין אם אתה ממשיך לנהוג בפראות, אתה לא נהג. אתה חולירה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

דני - לגבי מה שאמרת- רכב עם ESP לא יכול לאבד שליטה?! ברוב המצבים, אבל לא תמיד. לא הבנתי את דבריך.

אפשר לומר כמעט באופן חד משמעי ש-כן. עם ESP אי אפשר לאבד שליטה על הרכב.

כל עוד מדובר בטעות נהיגה ולא בנסיון השקול להרמת אבן שמשקלה טון באמצעות מקל ארטיק.

במילים פשוטות, כאשר מדובר בסטייה של כמה עשרות אחוזים מן המהירות המקסימלית שבה ניתן לנהוג בסיבוב, מערכת ה-ESP תצליח לתקן. כאשר נכנסים ב- 200 קמ"ש לסיבוב שהמהירות המקסימלית שניתן לנהוג בו בו היא 100 קמ"ש, זה לא יעבוד.

מקרה כזה אגב, אינו טעות נהיגה אלא טימטום גרידא. מקור הטימטום יכול להיות כמובן השפעה של אלכוהול / סמים / תרופות, גנטיקה, חינוך, וכד'.

דבר נוסף,

אדם צלול בדעתו, גם אם יטעה טעות חמורה, יבלום ויפחית את מהירות הרכב בכניסה לסיבוב.

דני G.

פורסם

חלק מהתגובות בפורום (לא אציין של מי, כי כבר נמאס לריב) - ממש מטופשות.

היה כאן שילוב של כל מה שלא צריך להיות (בהסתייגות - זה המידע שטופטף מהמשטרה, ומהתקשורת)

מהירות מופרזת, שיכרות, תנאי דרך, אי חגירת חגורות בטיחות, נהיגה בקלות דעת.

ליבי למשפחות ההרוגים.

alfa 156 2.5.

פורסם

עם כל התחכום של מערכות הבטיחות ברכב, באף אחת מהן אין מצלמת דרך, המצביעה על כך שהרכב עומד בפני סיבוב, ויש להאיט את מהירות הנסיעה בהתאם לתנאי הדרך הקרבים. אל דאגה גם זה יגיע.

כלומר כל עוד הנהג נוסע ישר, ESP ישן, ולא נכנס לפעולה.

הנהג במקרה פה לא "ראה" את הסיבוב וירד לשול, או כאשר ראה וניסה להגיב וה ESP נכנס לפעולה , זה היה מאוחר מדי.

חוקי הפיסיקה חזקים לפעמים מכל אמצעי הבטיחות גם יחד. לכן אסור לאמר כי עם ESP אי אפשר לאבד שליטה כי

זה מה שיזכור הקורא ולא את הסייג שצורף אליהם.

כל אמצעי הבטיחות מקלים על הנהג להשתלט על הרכב ברוב המקרים אף ללא ידיעתו , אך אינם יכולים למנוע איבוד שליטה במקרים קיצוניים .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שום מערכת טכנולוגית לא יכולה להציל כאשר האוחז בהגה הוא נער צעיר עם ביטחון עצמי מופרז וידע מוגבל בנהיגה, אשר מתודלק על ידי אלכוהול אשר מגביל עוד יותר את כושר השיפוט של הנהג.

יש להכביד את החוק בצורה נכבדת על עבירות שיכרות ומכירת אלכוהול , וקביעת מאסרים ממושכים לאילו אשר נתפסים בשיכרות ולאילו אשר מוכרים אלכוהול לצעירים.

אבל כרגיל, לא הופתעתי לשמוע שהכביש הנ"ל מסומן זה זמן רב ככביש אדום..

משטרת ישראל והרשויות , במקום לרדוף עד חורמה את עבריני המהירות , היו מפנים תקציבים למלחמה במה שבאמת הורג אותנו והוא תשתיות עלובות ומענישות , אני יכול להניח שמספר ההרוגים בתאונה הזו היה יורד פלאים ואולי לא היו כלל הרוגים..

אם רק הייתה גדר הפרדה.

אבל עדיף לקיים מסיבות עיתונאים עם מסקנות הנובעות מתחושות בטן , וממסקנות אשר אינן מבוססות על מחקרים , ולהמשיך להאשים את הנהג בכל תחלואי המערכת.., המהירות והנהג הם האשמים הקבועים אז למה צריך משטרת תנועה אם זו המסקנה הקבועה ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אבל כרגיל, לא הופתעתי לשמוע שהכביש הנ"ל מסומן זה זמן רב ככביש אדום..

משטרת ישראל והרשויות , במקום לרדוף עד חורמה את עבריני המהירות , היו מפנים תקציבים למלחמה במה שבאמת הורג אותנו והוא תשתיות עלובות ומענישות , אני יכול להניח שמספר ההרוגים בתאונה הזו היה יורד פלאים ואולי לא היו כלל הרוגים..

אם רק הייתה גדר הפרדה.

אני מאוד מאמין ומסכים עם הטענות שלך כלפי התשתיות, בתקופת הלימודים עשיתי עבודת מחקר די מקיפה בנושא תאונות דרכים.

אין ספק התשתית הישראלית לא רק שלא עוזרת במניעת תאונה אלא לפעמים היא הגורמת הוא לפחות לא עוזרת להורדת הסיכוי לתאונה או לסוג הפגיעה.

אולם, חובתו של כל נהג היא להתאים את עצמו לתנאי הדרך ולסוג הכביש והמיקום בו הוא נוסע.

בוא נדמין סיטאוציה שמדמה אותם נתוני מיקום, כביש, זמן, סוג רכב שהמשתנה היחיד זה אתה, האם גם אז לדעתך התאונה הייתה מתרחשת?

אני באמת מאמין, שתשתית איומה עדין לא מתקרבת לנהג חדש (לא יעזור כלום, לא מלמדים בארץ לדעת איך לנהוג אלא איך לעבור את הטסט) החשוד בנסיעה עם אלכוהול (עפ"י החשד) הנוסע עם מספר חברים צעירים היכולים לעודד אותו לבצע שטויות.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני באמת חושב שאין דרך לתקן את המנטליות של הנהג הישראלי.

אם זה השטויות על הכביש, התחרותיות המיותרת מול אף אחד, הצעקות על הילדים במלון, או הזבל שהוא משאיר בחוף הים, הישראלי הוא אותו ישראלי. ואולי המקור לבעיות, מעבר לתשתיות הוא כל כך מושרש בתרבות שאי אפשר להגיע אליו יותר.

גם אם יפרידו את כל הנתיבים בישראל באמצעות גדר הפרדה או מעקה מרופד, ללא אפשרות עקיפה- עדיין יהיו תאונות. רק שאולי אז לפחות אנשים יהרגו רק את עצמם ולא אחרים.

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

• תוכן חדש...