Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה. ברמה עיקרונית נכון, אבל: שימוש ברכב עם הגה ימין אכן מסוכן במדינה, שהנהיגה היא בצד שמאל! לטעמי, בכ"א. כי מה לעשות- אין לך מספיק שדה ראיה בצד, שבו אתה אמור לבצע עקיפה! ברכב אספנות, שלא אמור לנסוע הרבה- זה פחות חמור- ועדיין! אישית- לא הייתי רוצה לראות הרבה רכבים עם הגה "הפוך" בכביש כאן! אגב, מישהו עשה סטטיסטיקה, כמה תאונות קורות עם הרכבים עם ההגה ה"הפוך"?:roll: אגב, אם כבר הזכרת את הרוסיה- אז, עד כמה שידוע לי- גם שם איסרו לייבא יותר רכבים "הפוכים", ושוב- ככל הידוע לי, יש שם מלא תאונות איתם, וזו הייתה אחת מהסיבות של האיסור!

מה שכן- יש היגיון מסויים בלאשר יבוא של רכב אספנות, אבל עם מגבלות כגון "נסיעה רק באישור מיוחד" וכ"ד- אבל מי ייתעסק בזה?:roll:

יצא לי לנהוג עם ברכב אספנות עם הגה בצד שמאל (הצד הנכון) באנגליה.

קשה מאוד להגיד שזה תענוג גדול. שדה הראיה מוגבל מאוד, וכל מעבר בין נתיבים הופך למסובך יותר (יכול להיות שזה בגלל הרגל של הנהיגה כאן, אבל לא רק), שלא לדבר על עקיפות, שצריך לצאת עם חצי אוטו למסלול הנגדי, ע"מ לראות אם מישהו בא ממול. אחרי ניסיון אחד כזה, החלטתי שאני לא עוקף יותר, אבל כמה אפשר לסוע אחרי טרקטור?

לפיכך, באופן אישי, אני מסכים בהחלט עם התקנה האוסרת על ייבוא רכב עם הגה בצד ימין.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
ישנם הבדלים רבים בין מכוניות לנהיגה בצד שמאל של הכביש (RHD) למכוניות לצד ימין (LHD), כשהמיקום של ההגה הוא רק אחד מהם. רשימה חלקית:

הגה

דוושות

מדרך רגל שמאל

סימון ידית הילוכים

מיקום בלם יד

לוח מכוונים

פנסים ראשיים אסימטרים

פנס ערפל אחורי

מתגי הפעלת מרימי חלונות

ידיות פתיחת תא מטען ומכסה דלק

מראות צד

סוככי שמש

צמות חשמל

ידיות אחיזה פנימיות

לרכב אספנות זה פחות משמעותי, אבל עדיין "הפיכה" של רכב היא לא משימה פשוטה, והתוצאה לא מושלמת בכל מקרה. עדיף לכן לקנות רכב שיוצר מראש כ LHD.

נמרוד

שכחת את כל המכניקה של הרכב.

הגה משנה את מיקומו של תיבת ההיגוי (ומה עם תושבות?) ואיתם כל הזרועות או לחילופין החלפת מסרק הגה, ומה במידה וסעפת האגזוז לא מאפשרת למקם מחדש את את תיבת ההגה? אולי במיני עם מנוע רוחבי אין בעיה?

דוושות כוללות למשל משאבה מרכזית ואיתה מצריף שינוי כל צנרת קווי הבלימה.

לפעמים צריך החלפה של כל "קיר האש" (המחיצה בין תא הנוסעים והמנוע).

נראה לי שהקיט שמדובר פה לא משלים את כל המלאכה.

בהצלחה

פורסם

החלפת צד ההגה במיני היא פשוטה למדי וכוללת החלפת מסרק הגה, העברת התושבת של מוט ההיגוי לצד השני (יש בצד שמאל הכנה לזה), העברת תיבת הפדאלים לצד השמאלי, צינורות הבלימה, משאבת הקלא"צ העליונה ומשאבת הבלמים.

המיני נבנתה כאוטו לגו ולכן מאוד קל לתחזק ולשנות אותה - בדיוק האתגר המתאים למכונאי המתחיל.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

בזמנו רכשתי באיביי בארה"ב- LAND ROVER SERIES III 1973 עם הגה ימני. התאהבתי ברכב וחלמתי להפכו להגה שמאלי. הפרוייקט התגלה כבר ביצוע (ודיי פשוט בלנד-רובר דפנדר שבנוי באופן מודולרי) אך התברר כבלתי כלכלי בעליל ולכן ירד מהפרק. בערך 2.5 פעמים מערך הרכב רק בחלקים כולל שלדה חדשה. בקיצור, יותר פשוט ונכון לרכוש רכב עם הגה שמאלי מאשר להכנס להרפתקה.

יורם

• תוכן חדש...