Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגרוטאות לא אמורות להישאר לנצח באתר, הן אמורות להיות מפונות למיחזור באופן שוטף.

תנאי המכרז מגבילים את נפח האיחסון באחוזים, ממילא הזכיין ידאג לרוקן כל הזמן בכדי שיהיה מקום לקבל עוד גרוטאות.

מצב של אין מקום פירושו שהזכיין מפסיד כסף, כך שזה קודם כל אינטרס של הזכיין לפנות כל הזמן.

.

אז אני שואל שוב - נראה לכם שמישהו יאחסן באמת את הרכבים וישמור אותם לחלקים?

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אם היה לזכיין מקום אינסופי לאיחסון, עדיין אסור לו לסחור בחלקים לטובת ח"ח אלא אך ורק לטובת חומר גלם למיחזור.

זאת גם אחת הסיבות שהוא נדרש לשבור או לקדוח בבלוק המנוע עם קבלת הרכב - לגרום לנזק בלתי הפיך שלא יאפשר אפילו מחשבה על הנצלה.

נניח שעל מכירת ח"ח להנצלה, הזכיין יקבל 2,000 ש"ח. יכול להיות שעבור מכירת חומר גלם למיחזור הוא יקבל את אותם 2,000 שקל, אם כך, אין לזכיין שום תמריץ להיות עבריין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
נניח שעל מכירת ח"ח להנצלה, הזכיין יקבל 2,000 ש"ח. יכול להיות שעבור מכירת חומר גלם למיחזור הוא יקבל את אותם 2,000 שקל, אם כך, אין לזכיין שום תמריץ להיות עבריין.

.

אני שוב פעם אזכיר (למי ששכח כי האולימפיאדה בבייג'ין נגמרה)

הזכיין שיפעיל את המגרש הזה - הקשר בינו לבין חובבי הרכב הינו מקרי בהחלט.

ומי שרוצה להתווכח על זה, שיעשה סיבוב במגרשי ברזלנים. שרואים בחיפושית, בדארטים, בחלקי המנטה של אלעד - כסף.

כסף שהוא לא תחביב. אלא פרנסה.

אני בספק אם רכב שיגיע למגרש הזה יעמוד שם יותר מ48 שעות אם בכלל.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עידן,

מה שאני כותב ומה שאתה כותב הם בדיוק אותו הדבר.

לזכיין אין שום אינטרס להחזיק חלקי חילוף כשבעצם הוא מקבל כסף ממכירת חומרי גלם.

לא מדובר רק בברזל לבייג'ין.

המיחזור הוא בכל תחום - נחושת, פלסטיק, ברזל, עופרת, צמיגים, זכוכית, גז מזגנים, שמנים, דלקים וכו'.

להיפך, זכיין שמוכיח שבאפשרותו למחזר יותר חומרי גלם, עשוי לזכות במכרז גם אם הוא יהיה יקר יותר למדינה מאשר זכיין אחר.

ברור שכולם ימחזרו ברזל, בגלל זה נקבע שזכיין המוכיח ומתחייב כי באפשרותו למחזר פלסטיק, גומי, זכוכית, אלומיניום, נחושת, רכיבים חשמליים, מושבים, שטיחונים, וכד', תינתן עדיפות להצעתו והנתון מהווה עד 30 אחוז מהשיקולים לקביעת איכות ההצעה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא יודע מה אתכם, אבל ה-3000 שקלים לא בדיוק יגרמו לי להוריד את הטיפו מהכביש. א. אני יכול למכור אותה ביותר מ-3K ב. איזה רכב אני אקנה ב-3,000? מחליפים גרוטאה אחת בגרוטאה אחרת, אבל לפחות הגרוטאה שלי נוסעת. זה לא הפיתרון. אם היו נותנים 10,000 היינו מדברים.

פורסם

אתה אולי לא תמכור את הטיפו שלך ב-3000, אבל יש המון אנשים שהיו שמחים לקבל 3000 ש"ח מזומן עבור הטיפו שלהם.

רק תעשה סיבוב באתר YAD2 ותראה כמות מדהימה של פיאט אונו, טיפו, טמפרה וגם רנו, סיטרואן ישנות מאוד שבעליהן דורשים עליהן סכומים של 3000-4000 ש"ח.

מומלץ לעשות חיפוש עם הגבלת מחיר של 1 ש"ח עד 3500 ש"ח כדי להבין באיזה כמות מטורפת מדובר.

תחשוב כמה נחמד היה לדעת שהרכבים האלה נגרטים ולא מצופפים לך את הכביש ומזהמים את האוויר.

ברגע שהתוכנית הזאת תכלול את כל הרכבים בישראל, להערכתי כ-15 אלף רכבים ייעלמו מהכביש מדי שנה.

פורסם

אל תבנה על המספר 1 ש"ח בחיפוש ביד 2.

יש הכותבים סכום סתמי רק לצורך מילוי השדה. אתה תמצא מכוניות שמחירן מעל 5,000 ש"ח, עם תג מחיר של 1 ש"ח.

.

פורסם
אתה אולי לא תמכור את הטיפו שלך ב-3000, אבל יש המון אנשים שהיו שמחים לקבל 3000 ש"ח מזומן עבור הטיפו שלהם.

רק תעשה סיבוב באתר YAD2 ותראה כמות מדהימה של פיאט אונו, טיפו, טמפרה וגם רנו, סיטרואן ישנות מאוד שבעליהן דורשים עליהן סכומים של 3000-4000 ש"ח.

מומלץ לעשות חיפוש עם הגבלת מחיר של 1 ש"ח עד 3500 ש"ח כדי להבין באיזה כמות מטורפת מדובר.

תחשוב כמה נחמד היה לדעת שהרכבים האלה נגרטים ולא מצופפים לך את הכביש ומזהמים את האוויר.

ברגע שהתוכנית הזאת תכלול את כל הרכבים בישראל, להערכתי כ-15 אלף רכבים ייעלמו מהכביש מדי שנה.

נגיד קיבלתי 3,000 שקלים. בסכום אני אקנה אותה גרוטאה בדיוק. המדינה חושבת שאני לא מצליח למכור את הרכב ואם יעשו טובה ויזרקו 3,000 שקלים אני אוסיף עוד 20,000 וארכוש רכב יחסית מודרני. הבעיה שהם לא מבינים שאם היו לי 20,000 מלכתחילה לא הייתי נוהג בטיפו.

פורסם

וזה הפתרון שמוצע בארה"ב:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3729313,00.html

בארה"ב הרכב עולה כמחצית - בכדי להתאים את הסטנדרטים לישראל, החישוב צ"ל: הסכום המקובל בארה"ב + תוספת המיסים שחלים על רכב בישראל.

התוצאה המתקבלת, תכפיל את הסכום, וזה כבר תמריץ משמעותי להשתדרגות.

.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תיקון טעות

מקריאה מעמיקה יותר של תנאי המכרז עולה שע"מ לגרוט רכב, הוא אמור להיות עם טסט בתוקף (ולא כפי שכתבתי קודם לכן).

מתוך חוברת המכרז:

ציטוט:

יוודא, כי רישיון הרכב בתוקף, והיה בתוקף לפחות במהלך השנה האחרונה, נושא חותמת

רשות רישוי תקפה, גילו הינו 20 שנה ומעלה והינו מסוג M1;

.

פורסם

ציטוט:

יוודא, כי רישיון הרכב בתוקף, והיה בתוקף לפחות במהלך השנה האחרונה, נושא חותמת

רשות רישוי תקפה,

.

אם הרשיון בתוקף אז כמובן שלפחות במהלך השנה האחרונה הוא נשא חותמת רשות רישוי תקפה.

פורסם
נגיד קיבלתי 3,000 שקלים. בסכום אני אקנה אותה גרוטאה בדיוק. המדינה חושבת שאני לא מצליח למכור את הרכב ואם יעשו טובה ויזרקו 3,000 שקלים אני אוסיף עוד 20,000 וארכוש רכב יחסית מודרני. הבעיה שהם לא מבינים שאם היו לי 20,000 מלכתחילה לא הייתי נוהג בטיפו.

המטרה היא לצמצם את כמות הרכבים הישנים שמזהמים יותר וגם לא בטיחותיים ברובם.

אז אם מכרת את הרכב שלך לגריטה אז רכב ישן אחד ירד מהכביש והתוכנית מוכיחה את עצמה.

וזה לא ממש משנה אם במקום רכשת רכב ב20K או סוס עם עגלה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
גם עם בעיני בעל הרכב הנוכחי אין לרכב ערך סנטימנטלי, אין זה אומר כי גם בעיניי אחרים אין לאוטו רכב ערך סנטימנטלי.

אני רוצה לקנות לאבא שלי בחזרה את הרכב הראשון שהיה שלו בארץ, כסוג של סגירת מעגל.

במצב הנוכחי יש סיכויי רב שהרכב שוכב אצל מישהו בחצר או נוסע אי שם, וניתן להצילו, לשפצו ולהחזירו לכביש במצב ראוי.

בעיניי אבי, יש לאוטו הרכב ערך סנטימנטלי רב, אך בעיניי בעליו הנוכחי זה סתם פחית שמעבירה אותו ממקום למקום, או עומדת בחצר ותופסת מקום.

לא נראה לך שלאחר שיתחילו לגרוט רכבים ישנים, בעליו הנוכחי של אותו הרכב יעדיף לעביר את ה"גרוטאה" לגריטה בעבור 3000 ש"ח, מאשר למכור אותה לאספן תמורת סכום של כמה מאות, או סכום אחר שריאלי בעבור רכב במצבו?

אני מסכים עם דבריך.

הרבה רכבים משנות השמונים עומד להעלם.

ולמי שמתמצא,היו אז רכבים מעולים.

פורסם

מעניין לדעת מה הייתם שומרים לעצמכם משנות ה80 ?

הכוונה לכל סוגי הרכבים מאותם שנים.

יהיה יפה אם תפרטו גם מדוע זו היא בחירתכם,לטוב ולרע.

• תוכן חדש...