Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתאם קצונה בין 0-2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני שפתחתי את האשכול פה, בדקתי בגוגל הרבה מאוד פורומים אחרים שעלו בתוצאות החיפוש ואין תשובה חד משמעית.

מישהו יודע איך נקבע מתאם הקצונה?

כששאלתי את המ"פ שלי הוא ענה:"אני בעצמי לא ממש יודע. אני יכול לשבת שעה ולהסביר לך ובסוף אתה גם לא תבין".

הבנתי שיש קשר בין הדפ"ר והקב"א למתאם קצונה,אבל לא רק.

האם יש פה מישהו שהתעסק עם זה ויודע איך המדד נקבע?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

0 - לא מתאים

1 - מתאים

2 - מתאים מאוד (מה שלי יש :-))

ומן הסתם שזה נקבע על פי נתונים אישיים שלך, קב"א, דפ"ר, ראיון אישי וכיוב..

למה אתה שואל בכלל??!

Polo 2012

פורסם

עזוב אותך, 2 זה לצהובים :)

שום דבר בצבא לא הגיוני, מן הסתם שגם קביעת המתאם קצונה.

עכשיו ברצינות - השליש אצלי אמר שזה מורכב מהמבחנים שהיה בבאקום ומהראיון אישי בצו ראשון (רוצים לגלות תכונות מנהיגות וכל מיני שטויות)

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אל תשכח שאתה ניגש למבד"קים לפני זה והמתאם יכול להשתנות- בין אם לטובתך ובין אם לרעתך.

תשתדל שלא יהיה לרעתך (סחבק נפל במבדקים)

פורסם
עזוב אותך, 2 זה לצהובים :)

שום דבר בצבא לא הגיוני, מן הסתם שגם קביעת המתאם קצונה.

עכשיו ברצינות - השליש אצלי אמר שזה מורכב מהמבחנים שהיה בבאקום ומהראיון אישי בצו ראשון (רוצים לגלות תכונות מנהיגות וכל מיני שטויות)

ניב

יש מבחנים בבקו"ם? זה משהו חדש או שאני פשוט לא זוכר?!

אל תשכח שאתה ניגש למבד"קים לפני זה והמתאם יכול להשתנות- בין אם לטובתך ובין אם לרעתך.

תשתדל שלא יהיה לרעתך (סחבק נפל במבדקים)

למה שלא יהיה לרעתך?, סחבק חתם ויתור לאחר שעבר מבד"קים לחיל אחד (קד"צ) והכשיל את עצמו לאחר שביצע שוב לחיל אחר. יש חיילות שפשוט לא מבינים לא. :lol:

מתאם קצונה נקבע לאחר המבחנים וראיונות שמבצעים בצוי הגיוס, והוא כפי שנרשם שקלול מסויים של הדפ"ר, צד"כ, קב"א והערות המאבחנת בצו הגיוס.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

מתאם קצונה ראשוני נקבע עפ"י 2 פרמטרים - קב"א ודפ"ר.

(הדפ"ר הוא ציון המבחן הפסיכוטכני שאתה מבצע בצו הראשון. הקב"א הוא ציון של המבחן בשיכלול עם נתונים נוספים כמו הערכת המאבחנת בצו הראשון, מקום מגורים, מקצועות לימוד וכו').

ה"סרגל" כאמור מדרג ל3 קבוצות; 0-1-2 כפי שציינו מעלה (לא מתאים. מתאים. מתאים מאוד.).

לאחר מכן החייל מקבל חוו"ד של המפקד שלו ושל מפקד המפקד שלו (דרגת סא"ל ומעלה) - וניגש לבצע מבד"ק.

המבד"ק כולל 2 חלקים, חלק ראשון הוא מבחן 300 מול מחשב (המון שאלות אמריקאיות).

חלק שני כולל שיחה עם פסיכולוג ששואל אותך כל מיני שאלות על החיים שלך לפני הצבא, החיים שלך בצבא ומה אתה מתכנן לעתיד.

לבסוף מוזנים למחשב ציון המבחן והערכת הפסיכולוג (שכוללת בתוכה גם את החוות הדעת של המפקד הישיר ומפקדו) וכך נקבע הציון הסופי של המבד"ק (1-4 פסילה לתקופה מסויימת. 7-12 לא עבר. 13+ עבר).

ציון המבד"ק משפיע הן לרעה (מאפס את המתאם במידה ולא עברת) והן לטובה (היית עם מתאם 1 וקיבלת ציון גבוה - יכול לעלות למתאם 2).

ההבדל בין מתאם 1 למתאם 2 הינו הבדל סטטיסטי בלבד. הן חיילים כאלה והן חיילים כאלה יכולים לצאת לקק"צ בלי בעיה.

בנוסף, גם חיילים עם מתאם 0 יכולים לצאת לקורס קצינים במידה וקיבלו את האישורים המתאימים (גם אם היה להם מתאם ראשוני 0 ולא עברו את המבד"ק).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה מה שרציתי לשמוע שזה מורכב מדפ"ר ומקב"א.

אז איך זה שיש לי חבר שרוצה לצאת לקק"צ ולפי מה שהוא אומר יש לו קב"א 53 ודפ"ר 60 ומתאם 0? יכול להיות שהוא לא אומר לי את האמת לגבי הנתונים שלו? בדקנו ביחד באינטרנט ואם אני לא טועה יש דרישה מינימלית של דפ"ר 60 וקב"א 51 או 2 נידמה לי. אז איך זה שיש לו אפס ולא אחד?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

או על ביצוע מארב מוצלח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
יש לו קב"א 53 ודפ"ר 60 ומתאם 0?

קב"א 53 ודפ"ר 60 זה מתאם 1.

יכול להיות שהוא עשה מבד"ק שהוא לא עבר (ציון 7 עד 12) ולכן הורד לו הפרופיל.

בהתאם לפקודת מטכ"ל חובה על החיל להוציא למבד"קים כל חייל שיש לו מתאם 1/2 ומעוניין לצאת לקק"צ/לבצע מבדק (בפועל יש מקומות שמוציאים גם חיילים שלא רוצים).

אם יש לו מתאם 0 והוא מאוד מאוד רוצה, שידבר עם המפקד שלו. הכל אפשרי ;).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...