Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

document.all['ctlTitle'].innerHTML="מוסכים > כתבות > גליון מס 192"תקלה בטויוטהPixel.gifמאת דוד ברזילי (*)

 

 

מה עושה טויוטה כדי לפתור את בעיית התקלה P0420 ? מדוע טויוטה לא יזמה RECALL למכוניות עם הבעיה הידועה?על קוד תקלה P0420 בטויוטה קורולה דגמי 2003 משלמים ביוקר, כ-11,000 ש'ח עבור החלפת מחשב וממיר קטליטי.משמעות קוד P0420 היא, שיעילות הממיר הקטליטי היא מתחת לנדרש, כלומר ממיר פגום.תוכנת ניהול מנוע של מחשב טויוטה היא זו שגורמת נזק לממיר הקטליטי בגין ניהול מנוע לקוי . בארה"ב ניתן לתכנת את המחשב של הטויוטה ולהחליף ממיר . אולם כנראה שבדגמי הרכב שהגיעו לישראל לא ניתן לעשות זאת ולכן מחליפים את כל המחשב במחשב עם תוכנה מעודכנת. היצרן מצביע על בעיה של ריח רע של ביצים סרוחות (חומצה גופריתנית) . למעוניינים – זו הקישורית לבעיית הממיר של טויוטה :

(TOYOTA TSB-N EXCESSIVE SULFOR DIOXIDE ODOR Models' 03-'04Corolla.pdf)

 

בדברים שהיצרן פרסם על כשל זה (P0420) הוא מצהיר על מתן אחריות של 8 שנים על תקלה זו שכנראה לא תכפה בארץ. בקובץ של היצרן (cip0420.pdf ) כלולות הוראות בדיקה ותיקון של תקלה זו.תקלה P0420 מופיעה גם בכלי רכב אחרים כגון סובארו ,פורד פוקוס , ניסאן אקסטיירל וביאריס , אבל הבעיה הזו תוקפת במלוא עוזה את הקורולה 2003 . בשל בעיה זו מחליפים הן את מחשב ההזרקה (מנוע) והן את הממיר . חברת טויוטה לקחה על עצמה את תיקון הבעיה אבל לא בכול תנאי. את מחשב הטויוטה לא ניתן כנראה לתכנת אלא להחליף אותו באחר עם תוכנה שונה , תוכנה שלא דוגמת את חיישן החמצן מס' 2. זו תוכנה 'מתחשבת' יותר ואינה ששה להדליק נורת תקלות גם כאשר חיישן חמצן מס' 2 מדווח על בעיה בממיר .המחשב של טויוטה מזהה בעיה בממיר וכאשר הוא קורא את האותות שחיישן חמצן מס' 2 שולח אליו, שהן מדידות של החמצן בגזים ביציאה של הממיר, וכאשר הערכים שהוא מקבל אינם תואמים את הערכים הצרובים בכרטיס ה-ROM (במפה), כי אז המחשב ידליק את נורת התקלות שבלוח המחוונים.

 

הטיפול בבעיה זו במכוניות סובארו הוא על ידי תיכנות (Reprogramming) של מחשב המנוע בלבד.עד היום ישנם בעלי טויוטה קורולה 2003 עם קילומטראג' נמוך של 70,000 -80,000 ק"מ שנדלקה אצלם נורת התקלות בגין תקלה P0420 , היבואן מקשה עליהם בפתרון הבעיה ומתחמק מאחריות.

מכאן אנו למדים שלמחשב המנוע הבעייתי של הטויוטה דרושים כ--0,0007 ק"מ כדי להרוס את הממיר.עלות הממיר הקטליטי בטויוטה היא כ-6,500 ש'ח ועלות המחשב כ-5,000 ש'ח.. מתברר שבטויוטה ידעו זאת ולכן האריכה החברה את האחריות על הממיר והמחשב ל-5 שנים.מי שעבר את התקופה הזו יישא בהוצאות התיקון לבדו.יצוין, שיש מקרים בהם היבואן תיקן על חשבונו והחליף מחשב וממיר גם כאשר עברה תקופת האחריות עם ההארכה וזאת עשה לאחר שהלקוח לא ויתר.

 

 

נשאלת השאלה למה היבואן לא הזמין מיוזמתו ( RECALL) את כל דגמי טויוטה עם הבעיה הזו לתיקון הכשל כנהוג בשאר הפירמות ? האם היבואן העדיף את העמימות ומוכן לתקן רק אצל מי שיגלה את הבעיה ושיצעק ויעשה רעש ?לבעלי טויוטה 2003 עם תקלה P0420 יש סיכוי טוב שיבואן טויוטה יישא בתיקון הליקוי אם יעמדו על דרישה זו . כי הרי מדובר במוצר שיצא פגום מהחברה ונראה שהיבואן מודה בכך . מדוע אם כך צריך לשים סייגים לאחריות זו כגון תקופת אחריות , טיפולים שוטפים וכדומה .

 

אנוכי נתקלתי, בזמן בדיקות רכב לקנייה, בסוגיה זו בדגמי רכב אלה והלקוחות עדיין מתעמתים עם היבואן.

 

יצויין שתקלה זו מופיעה גם כאשר נוהגים לרוב בתוך העיר בנהיגה בנוסח של 'סע – כבה' ודי בניקוי הממיר והתקלה נעלמת.

 

 

ברצוני להודות למנהלי הפורום החשוב קארספורום על מתן אישור להביא בכתבה חלק מהדיונים בין חברי הפורום בנושא קוד התקלה P0420 בטויוטה קורולה, ברוח הדברים שנכתבו בשרשורים.

 

 

(*) בעל מכון לבדיקות רכב בבאר שבע

לפרטים נוספיםהדפסה שלח לחבר Copyright © 2002 ComLine LTD. All rights reserved.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

עורך הירחון "מוסכים" מר רביד הצליח לקבל תגובה של היבואן על הכתבה , מובן שהוא (היבואן) מתנער מאחריות.

 

נמתין ונראה לאן נושבת הרוח.

ירחון "מוסכים" הוא ירחון נפוץ בענף הרכב והוא מחולק חינם לכל המוסכים החברים באיגוד המוסכים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אחרי שהנושא יתפרסם, או שתהיינה תביעות נגד טויוטה (של צרכנים), או שטויוטה יחליטו לתבוע את מי שפירסם את הכתבה.

זו דעתי.

פורסם

הלו מישהו פה חייב להסביר מה ואיפה פה טויוטה טעתה , ולמה צריך לקוח לשלם כ-10K ש' כדי לפתור בעייה זו.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לא טענתי שלא, אבל להערכתי זה לא ייגמר בכך שיוניון מוטורס פתאום יודו שהם טעו ו/או הטעו לאורך כל הדרך, ויזמינו את כל המכוניות ממודל זה להחלפת מנוע על חשבונם.

מכאן המסקנה - זה ייגמר בבית משפט.

פורסם

אני תקווה שכל הנפגעים יתאגדו יחד ואז העילה לטביעה נגד טויוטה תהייה נחרצת יותר.

פורום זה יהווה כתובת להתכנסות אפילו ויטואלית ראשונית להתארגנות.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

נשאלת השאלה למה היבואן לא הזמין מיוזמתו ( RECALL) את כל דגמי טויוטה עם הבעיה הזו לתיקון הכשל כנהוג בשאר הפירמות ?

אני רק לא מבין ממתי יבואן מחליט על ביצוע ריקול?

פורסם

לכל יבואן יש איש טכני אחראי על השירות (בד"כ מהנדס רכב או מכונות) שקיבל דיווחים על בעיות טכניות חוזרות ונשנות ממוסכי השירות ברחבי הארץ במקרה שלנו P0420 והוא מעביר דיווח לייצרן ומכאן צריכה הייתה להתקבל החלטה ל-RECALL .

אנו הלקוחות רואים לפנינו את היבואן כאחראי .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דן שלום,

ריקול מבצעים גם כאשר הכשל הוא במערכת שלא קשורה לבטיחות , לדוגמא : מנועי איסוזו 2500 סמ"ק בשנת 1999 ,שברולט הקוריאני אבאו ,אופטרא ואחרות עם כשלים במנועים ועוד כלי רכב אחרים רבים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם


×
×
  • תוכן חדש...