Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הסיפור הוא כזה, הידית הילוכים מתפרקת, הציפוי שלה (על הראש של הידית) נסדק ונופל (פלסטיק זול, כנראה מאוד זול) ומאסתי בלהדביק אותו, אז אמרתי נקנה חדש, אבל כאן קבור הכלב, הגיר הוא אוטומט, לכן קשה (עד בלתי אפשרי) למצוא משהו שיתאים שהוא לא מקורי, אז אמרתי נלך לפירוקייה, מה? כולה ידית, מה הסיפור, אז הסיפור הוא שהם רוצים 300 שקל על החלק, מה גם שמסתבר שקסארות לא מתפרקות, לכן מצאתי רק בשתי פירוקיות, ובשתיהן כאמור דרשו 300 שקל, אז אמרתי, אם כבר, נבדוק כמה עולה חדש. אז עולה... 450 שקלים חדשים.. אין סיכוי. חייבים למצוא פתרון. פה עלה הרעיון, למה לא לתפור כיסוי מעור לידית, הרי כמה מסובך זה יכול להיות, נכון?

אז להלן השלבים:

שלב ראשון :

מפרקים את הידית (אצלי היו שני ברגים בכל צד של המוט, אחד למעלה ואחד למטה, סה"כ 4)

p1010074mvc.jpg

אה כן, ושמים אותה על השולחן, שימו לב לא לאבד את הכפתור והקפיץ

שלב שני: אחרי שחשבנו בראש על הצורה של הידית ואיך היא תבוא לידי ביטוי בחתיכת בד אחת לוקחים מידות מהידית ומורידים אותן לנייר (רצוי קרטון, יותר נוח)

אני בחרתי בתבנית שבה האמצע של התבנית הוא הלמעלה של הידית (קשה להסביר את זה, תנסו להבין)

p1010075p.jpg

שלב שתיים וחצי: מורידים את התבנית לחתיכת בד תופרים ובודקים שזה באמת יושב טוב (אם קשה להלביש את זה זה בסדר, העור נמתח) אני למשל בשלב הזה תיקנתי טעות שגיליתי מאוד מאוחר והייתי ממש ממש מתבאס אם זה היה קורה עם העור, כשכבר ראיתי את האור (משחק מילים)

שלב שלישי: מורידים את התבנית לעור (יש לצייר/ לשרטט את התבנית בצד ההפוך של העור, שלא יראו אחרי זה שאתם לא יודעים לצייר) רצוי לגלח כמה מ"מ כדי שהתוצר הסופי ימתח על הידית ולא ידלד וגוזרים*

p1010077h.jpg

*שימו לב להשאיר מספר מ"מ מעבר לקווים של התבנית לתפרים, תתפלאו, לא כולם חושבים על זה

שלב רביעי: תופרים לפי הקווים, משאירים תפר אחד מרכזי פתוח (כדי להלביש את... הדבר הזה אח"כ, אצלי זה היה על המוט)

לצערי אין לי תמונות של השלב הזה, פשוט התלהבתי מידיי להלביש את זה על הידית ושכחתי לצלם

שלב חמישי: מלבישים את ה"כובע" (זה באמת נראה כמו כובע) על הידית ועשים חור קטן בשביל הכפתור מכניסים את הקצוות לתוך החור (או על הקצוות למי שאין יותר clearence בתוך החור) ומדביקים

p1010083.jpg

לא לעשות את החור יותר מידיי קטן, שהכפתור יוכל לזוז בקלות, אני למשל עשיתי חור קטן מידיי, דחפתי את הכפתור שנתקע בפנים ונאבקתי להוציא אותו אחרי זה קרוב לחצי שעה (מתסכל מאוד)

שלב שישי: מסתכלים על היצירה ומתפלאים שאתם יודעים לתפור ושיצא לכם ממש מגניב

p1010086.th.jpg

p1010078.th.jpg

p1010079f.th.jpg

p1010080sua.th.jpg

p1010081f.th.jpg

p1010082k.th.jpg

p1010084t.th.jpg

p1010085d.th.jpg

שלב שביעי: מרכיבים את הידית באוטו ומתלהבים לכל מי שנכנס כי זה נראה ממש מגניב

תודות:

אני רוצה להודות לאחותי על המעיל עור הישן שממנו נלקחו החומרים

ולאמא שלי על אחוז מאוד גדול מהתפירות עד שהיא פרשה ב2 בלילה

שימו לב! זה יכול לקחת הרבה יותר זמן ממה שאתם חושבים לי למשל זה לקח 7(!!) שעות

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כל הכבוד על היוזמה וחוסר העצלות!

שירבו פרוייקטים כאלו. 

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

כול הכבוד על היוזמה אבל

לא היה עדיף לקנות אחת חלופי עם דמוי עור יש את זה בכמויות

פשוט היה חוסך לך 7 שעות עבודה

אבל מצד שני אין כמו הכיף הזה לדעת שאתה עשית/שיפצת

תהנה

SEAT IBIZA FR '05 150BHP

Designed in Germany Built in Spain Perfected in Israel

פורסם

חזק מאוד,תתחדש

אבל אני מאמין שאני יקבוץ לבן אדם שזו עבודתו שיתפור לי מחדש

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

קודם כל תודה על הפידבקים, זה פרוייקט ראשון שאני מעלה לפה ונחמד מאוד לשמוע דברים טובים

כול הכבוד על היוזמה אבל

לא היה עדיף לקנות אחת חלופי עם דמוי עור יש את זה בכמויות

פשוט היה חוסך לך 7 שעות עבודה

אבל מצד שני אין כמו הכיף הזה לדעת שאתה עשית/שיפצת

תהנה

הייתי עושה את זה, זה גם מה שעשיתי לפני זה, פשוט לא הצלחתי למצוא אחת בשום מקום שתתאים, כי זה אוטומט אחרי הכל, לא ידני

חזק מאוד,תתחדש

אבל אני מאמין שאני יקבוץ לבן אדם שזו עבודתו שיתפור לי מחדש

את זה התחלתי לחשוב כשנכנסתי לשעה החמישית של התפירות.. *המממ מעניין כמה היה עולה ללכת לתופרת שתעשה את זה....*

כל הכבוד על היוזמה והתיעוד המפורט.

הוכנס לדף הקישורים.

:mrgreen: תודה

*שאלה, זה לגיטימי עכשיו לכתוב כשהרכב יהיה למכירה "יחידה בארץ"? :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...