Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן ספורט (חדשה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
(השירוקו למשל כבר תומחרה בידיעה שזה מצב השוק אחרת גם היא לדעתי הייתה צריכה "לעשות התאמות").

אגב איפה העומר (ראלי) שהיה מוכן להקריב הכל בשביל התנהגות של רכב...

היום נראה שאתה אפילו לא מעריך את האספקטים האלה ברכב.

השירוקו תומחרה בדיוק כמו באירופה (למשל כמו גולף GTI שהייתה.. כשאני אומר אירופה אני משווה לשאר הדגמים בהשוואה ולא בתימחור עצמו מן הסתם) .

מאז השקתה השירוקו עלתה במחיר ככה שלהגיד שהמיתוון השפיע זה בדיוק ההיפך בשירוקו.. (היורו השפיע..) ולא רק בVW..

היגוי - לא נהגתי על המגאן אבל אני בספק רב שלמגאן היגוי טוב יותר מהשירוקו. וכן נהגתי על השירוקו ולא פעם אחת (מרגישה כמו GTI MK5 משופרת שטוחה ויותר מדליקה) וGTI MK5 נבחנה מול מגאן ופשוט ניצחה במבחני העולם..

איפה עומר (ראלי) - התבגר ונאבד לו אי שם אחרי היגוי לא מתקשר בעליל בסובארו אימפרזה GT שגודשת וגומרת צמיגים,דלק ורפידות בקצב מחריד... אבל מהנה בצורה יוצאת דופן 8). (אולי עומר (ראלי) יחזור בעתיד בתור עומר (S2000) למרות שזה הולך ומתרחק.. :roll:.

קופר S גודשת ומתחרה מאוד ראויה למגאן (אני אישית מעדיף קופר S) רק חבל שהתמחור בארץ אכן גבוה מידיי..

מיאטה מבחינתי האישית ועוד איך מתחרה ראויה למגאן ביחס פאן לשקל וגם מול שאר המתחרות.. אומנם היא חלשה משמעותית אבל מהנה בצורה יוצאת דופן ביחס להנעות הקידמיות ואל תשכחו שיש ערך מוסף לרודסטר.. (גם בביטוח :wink: ) .

נ.ב:שים לב לצריכת דלק (מי שמדבר:oops: )

:-)

Not the sound of silence -ABARTH

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התכוונתי שאם השירוקו הייתה מושקת כאן באוגוסט אני בטוח שהמחיר היה קצת פחות תחרותי.

על השירוקו לא נהגתי (עוד לא הייתה כשאני עשיתי את הסבב קניה שלי ובהחלט הייתה נכנסת לעסק כמתחרה חזקה אבל ה-2.0 בלבד) ולכן אני לא יכול להשוות אבל מול שאר המתחרות כולל ה-GTI כפי שאתה יודע נהגתי ומבחינתי לפחות המגאן לקחה בצורה ברורה בהתנהגות (שוב לדעתי. לגיטימי לחשוב אחרת :-)).

לגבי המתחרות שציינת בהמשך ההודעה שלך (מיאטה וקופר) אני מסכים :wink:

פורסם

נסיעת מבחן על המגאן תהיה רק אחרי החג.

http://videos.streetfire.net/video/Top-gear-GTI-Astra-Megane_149027.htm

איזו מגאן מופיעה שם בדיוק? היא מעל הGTI בסעיפי התנהגות וביצועים, אבל האם היא המגאן שאנחנו דנים בה? כשג'רמי מציג אותה, הוא מדבר על "הנסיון הראשון של רנו לייצר מגאן חמה, שנקראה 225 ,שהייתה על הפנים".

ממש חבל שאין שירוקו 2.0 ידנית...

הייתי במיאטה לפני שבוע, לראות מה אני מפסיד, ולמרות שלא נהגתי אני יכול להבין על מה כל הרעש. אבל היא לא בשבילי.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

אכן המגאן 225 הראשונה הייתה ככל הנראה גרועה למדי, אבל זו שנמכרת בארץ היא הגרסה אותה קלארקסון מהלל בכתבת הוידאו הזאת, ולמען האמת הוא קולע בול בהתרשמות שלו - זה בדיוק כמו שהוא מתאר. ביחס לגולף היא נראית פחות טוב, מרגישה פחות איכותית, פחות מאובזרת ומהודרת - אבל בכל סעיפי ההתנהגות היא פשוט עדיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

את הוידאו אני לא יכול לראות כרגע אבל אני מניח שזאת ה-R26.

ה-225 קיבלה ביקורות פושרות (וג'רמי יודע לנצל הזדמנויות כאלה בשביל לכסח מכוניות :-)) בעיקר בגלל ההגה הגרוע.

ב-R26 פתרו את זה והוסיפו LSD. התוצאה היא רכב מדהים שקוצר שבחים בכל מקום אפשרי (וגרסת המסלול שלו עשתה את הזמן הטוב ביותר לרכב הנעה קדמית ברינג).

אני מניח שזה מכניס לפרופורציות וגורם לביקורות הפושרות להיות יותר קיצוניות כשרואים מה אפשר היה לעשות.

אני יכול להגיד לך שאחרי כל הביקורות שקראתי מחו"ל הרבה לפני שהתכוונו להביא את המגאן, אני הייתי כבר מאוד בעניין של ה-R26 וחשבתי שאני לא אתפשר ואקנה רק אם יביאו את ה-R26. עם ציפיות נמוכות הגעתי לבחון את הרכב ודי להפתעתי, גם הגרסא הרגילה עדיין יותר מוצלחת מבחינתי מול שאר המתחרות שיש בארץ (ואגב, גם ב-gti ברוב המבחנים שעשו ראש בראש מול ה-R26 לקחו מולה גרסה מיוחדת של הגולף (30th anniversary). אולי זה גם המקרה כאן (כשאני אגיע הביתה אני אראה את הוידאו)).

* עריכה: אחרי התגובה של רוני אני מבין שקלארקסון משבח פה את ה-225 אז בכלל :-)

פורסם

בדיוק כמו שהתגובות שלי לא היו אוביקטיביות כי היתה לי 106 בכל מיקוח מול 106 :idea: . . .

הפעם היה פעם ופעם הכרתי 106 ואולי איזו RSI והתרגשתי מסיבוב על פיאט קופה..

היום אני מבין דברים אחרת ועקב היותי יותר מעורה בתחום למדתי דבר או שניים וכן , אתה צודק , אני סופר משוחד אבל מאוד מאוד מאמין בדברים שלי ..

כולנו משוחדים - אתה משוחד כי אתה מחזיק רנוספורט אז אוי ואבוי אם מישהו ילכלך על המותג הסופר דופר (מכיר את זה מימי הפג'טה.. לא נראה לי שהיה כאן אי פעם רכב יותר ממוקח מהראלי סופר דופר אחושלוקי..) יש מבין ? .

בקיצור אם יש משהו שנראה לך לא לעיניין במה שרשמתי אתה מוזמן להעיר את עיניי.

לרשום לי שאני כבר לא מה שהייתי פעם - צודק. התבגרתי , ראיתי , למדתי ואני היום רואה טוב מאוד איך השוק מתנהל במיוחד ברכישת רכב חדש ולא מדובר כאן על קליאו שעולה 30K במחירון ומוכרים אותה ב43K ..(כי אין לה מתחרות מספיק ראויות ) אבל זה לא המצב ברכב חדש או בהיותו משומש בין שנתיים שלוש כאשר ישנם הרבה אופציות שלדעתי האישית טובות יותר..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עם כל הכבוד עומר, בכל מבחני הרכב שאני קראתי וראיתי באירופה , המאגאן ובמיוחד ה R26 קיפדה את כל המתחרות שלה בכל מה שקשור בנושא שלשמו הרכבים הללו מיוצרים, התנהגות והנאה מנהיגה.

גולף GTI עם כל הכבוד לא יכלה למאגאן , אני רק יכול להניח להמאגאן ספורט החדשה לוקחת את הרף גבוהה יותר עם המנוע החדש אשר מצויד ב 250 כ"ס ודיפרנציאל מוגבל החלקה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את ההבדל בין שני הדגמים. על איזה דגם מדבר ג'רמי, ועל איזה הוא נוהג בדיוק? יש את הביקורת הזו שלו:

http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/jeremy_clarkson/article431122.ece

שם הוא מסכם את ה225 בPut simply, it’s fast but no fun.

פורסם

עומר, אני דיברתי על התחושה הכללית שאני מקבל מתגובות שלך על כל רכבי צ'מפיון, לי אישית זה שקוף שאתה לא אובייקטיבי.

אני גם לא אומר שרכבי צ'מפיון טובים יותר או פחות מרכבים אחרים שמתחרים על אותה משבצת וגם לא תראה אותי מגיב על רכבים שאין לי איתם ניסיון (כמו בשרשורי קליאו ספורט\גולף GTI והיו לא מעט כאלו).

זה טוב וזה בסדר שאתה מאמין ברכבים שאתה מוכר, אבל צריך גם לשים את הדברים כמו שהם ולא רק לתת תגובות של איש מכירות, לא חסר תוכן שיווקי בדברים שאתה כותב, וזאת בעצם עצה אלייך, אם תבחר לקבל אותה זאת כבר החלטה שלך, אני רק מנסה "לעורר" אותך והכל ברוח טובה, אין לי שום דבר נגדך חס וחלילה!

פורסם

הגרסא הראשונה יצאה בתחילת 2004 (מרץ-אפריל) והייתה מאוד מאכזבת. עליה כתב ג'רמי בלינק האחרון שלך.

אחרי שנה הם יצאו בגרסת trophy מיוחדת ומוגבלת (160 חתיכות באנגליה) ששיפרה את כל הטעון שיפור ומאוד אהבו אותה. ברגע שחיסלו את המלאי שלה הכניסו את כל השיפורים האלה לגרסת cup (אמצע 2005 וזאת הגרסא שבחנו בכתבת וידאו של טופ-גיר שצרפת קודם. עונה 6 פרק 9).

בתחילת 2006 היה facelift לכל דגמי המגאן, וגם לספורט (מה שנקרא phase 2 וגם השם Megane Sport שונה ל-Megane RS).

הכניסו חלק מהשיפורים של ה-cup לגרסאות הרגילות, כמו שיפור של ההגה, המון שינויים קוסמטיים ושיפורים של פיצ'רים שונים וגם תוספת של גרסת 3 דלתות (ובמקביל כדי לשמור על הבדל, ה-cup הפכה להיות מוקשחת ומונמכת יותר. אגב, לה גם יש בקרה מתנתקת).

אז (תחילת/אמצע 2006) יצאה גם גרסא מיוחדת נוספת שנקראה Megane RS 225 F1 Team שהיא cup משופרת עם בולמים אחוריים חדשים והמון תוספות אבזור (בעיקר מושבי recaro) וכמו קודם חלק מהשיפור הזה עבר בהמשך לגרסת ה-cup הרגילה.

בסוף 2006 יצאה ה-Megane RS 230 F1 R26 עם עוד כמה שינויים אבל בעיקר תוספת של דיפרנציאל מוגבל החלקה שהפך את האוטו לאגדה. כן, אולי קצת מוקדם להשתמש במילה הזאת אבל בשנים האחרונות הרכב הזה מהווה benchmark לכל hot-hatch חדשה וכמות השבחים והתארים שהרכב קיבל (מכונית השנה במבחנים רבים אפילו מול מכוניות על) יביאו כנראה למקום של כבוד בהיסטוריית ה-hot-hatch.

שנה שעברה יצאה גם גרסת מסלול מיוחדת שנקראת R26.R שבעיקרון הופכת את הרכב לחיית מסלול עם הפחתת משקל, כלוב התהפכות, באקטים וכו'.

נראה לי שזה מספיק מפורט, לא ? :wink:

אז מה היה לנו, גרסא ראשונה פושרת וקצת מאכזבת ומשם כל גרסאות ה-trophy/cup/f1/r26/r26.r היו מאוד מוצלחות.

או כמו שאחת הכתבות שנתקלתי בהם כתבה:

Many potential buyers may remember the lukewarm press reaction the first 225 got and tar the current car with that brush. That would be a serious error.

הגרסא "הרגילה" שאנחנו מקבלים פה היא איפהשהו באמצע אבל בלי ספק יושבת על בסיס של רכב מדהים ומרגישים את זה.

ניר

פורסם
הקליאו ספורט אומנם נחתכת בלוי יצחק אך בהחלט נמכרה יפה בימים בהם היא שווקה וזה כנראה אומר משהו על הרכב ועל השוק שלו ..

אם רנו מורידים 20K וכנראה (רק כנראה) הגיעו ל"חוק 12 חודש" כנראה שקהל היעד אמר את שלו ..

אל תיהיו בטוחים כל כך שהיא תימכר בקלות בתור יד 2 כאשר יש גולף GTI MK5 מ2006-2008 (שכבר היום נמכרות מעל המחירון..) ויש קופר S ויש שירוקו ויש ליאון קופרה (גם לא שיא המכירות..) ויש מיאטה ויש סיביק טייפ R (בטח לא שיא המכירות) , ויש סקודה RS ואודי 2.0T וS3 (בטח תהיה יקרה יותר אל מענינת יותר..) בקיצור גם בתור משומשת אני בספק אם הייתי לוקח מגאן ספורט משומשת שלדעתי האישית נופלת מול המשומשות האחרות .. הקטע הייחודי שלה לא ממש משך אותי למרות שיש הרבה שאולי אותם זה כן יימשוך.

רכב מעבר ליכולתיו מהווה רכישה גם אמוציונאלית (המגאן עושה לך את זה??) .

מיטו לדעתי מדליקה ככל שתהיה (והיא בהחלט מדליקה) לא ממש באותה קטגוריה..

נראה לי שיהיה קשה לחשוד בי בהעדר אהדה למוצרים של VAG. אני גם מאמין בכנות דבריך ובכך שאינם סוג של אמירה מגויסת. בכל זאת יש טעם לפגם בעובדה שאתה משמיץ כאן מתחרה לחברה בה אתה מועסק. במיוחד כשהמדובר באמירות שיש בהן חוות דעת והערכה ולא עובדות שאתה יכול לבסס.

פורסם

אני מחזיק בדעה כי למגאן בהחלט יהיה ביקוש בתור משומשת ואין צורך לחשוש בנושא, אך בהתחשב בניסיוננו עם המחירון הלאומי כנראה שירידת הערך הצפויה אכן תהיה כואבת (אם כי ניתן להעריך כי היא תימכר מעל למחיר המחירון). כך שאם החשש בנושא זה הטא מה שמונע ממך לבחור במגאן, הסר דאגה מלבך.

That said...

ברור לי שהבחירה האמוציונאלית משחקת כאן תפקיד לא קטן, אך מבחינת הניתוח הקר ובראית התמונה הכוללת ולמרות שישנן יתרונות ברכישת המגאן, לי אישית - קשה מאד להמליץ ולהצדיק את בחירתה על פני השירוקו שעושה רושם של רכב "על בטוח".

פורסם

המגאן שנמכרת בארץ היא בגרסה הנקראת "Trophy"? לפי מה שאני רואה יש את המקורית שהוצגה ב2003 ואת ה"Trophy" מ2005.

• תוכן חדש...