Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*** דיון שהתחיל בשרשור הזה, וחלקים נכבדים ממנו שלא מתייחסים לתקלה שהועלתה בשרשור המקורי, אלא לנושא החדש הועברו לכאן ***

ארנון, עם כל הכבוד, אני חושב שאתה נותן (הרבה) יותר מדי קרדיט לפועלים בקו ההרכבה בצרפת ומאשים יותר מדי את המתקינים הישראליים (לא שהאחרונים צדיקים גמורים - נהפוך הוא).

התקלה שמתוארת בהתחלת השרשור מעידה על נתק מוחלט של מקור החשמל (המצבר) מהרכב. לדעתי אין פעולה, גרועה ככל שתהיה, שיכול מתקין ממוצע לעשות כדי לגרום לתופעה כזו.

אני יכול לקבל השערות כאלה על קצרים למיניהם, על מערכות שונות שלא עובדות, על תקלות מוזרות שמגיעות ונעלמות - אבל לא על אובדן מתח כללי. לדעתי, מדובר בפירוש בנתק שנוצר באחד המקומות בהם יש חיבור ראשי, ולא בנזק כלשהו למערכת המתוחכמת ברמה כזו או אחרת של הצרפתיה.

מנסיוני - כל התקלות הדומות שנתקלתי בהן בצרפתיות (ונתקלתי, ימח שמם ז'אן-פרנסואה ופייר-לואי) הן בעיות של מגעים בצמות הראשיות, בין אם מהידוק לא מספיק ובין אם מקורוזיה. איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות הרבה פחות טובה ממה שנדמה לך ואתה משדר כאן.

שלא יהיה לך ספק, אני מאוד בעד המכוניות הצרפתיות העממיות, יש להן יתרונות לא מעטים - אבל איכות (הרכבה ותכנון) אינן ברשימה.

מקומות לבדוק כהתחלת חקירת מקור התקלה :

1. קטבי המצבר.

2. הארקה לגוף המנוע וחיבורי הכבלים לנעלי הכבל.

3. חיבורי הארקה של הצמות כולן לגוף הרכב (בד"כ מתחת לתיבת הנתיכים הראשית בתא המנוע.

4. חיבור הצמה שהולכת למחשב ניהול המנוע.

5. חיבורים ראשיים בצמה הראשית (בקסנטיה הם מתחת לכנפיים, לא יודע איפה ב-C5).

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות הרבה פחות טובה ממה שנדמה לך ואתה משדר כאן.
מצטער שמר, אבל זו אמירה חסרת משמעות.

אין כזה דבר "איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות". זו הצהרה שנועדה לאפשר לבני-אדם לעשות לעצמם סדר בראש ותו-לא.

לכל היותר יש "איכות ההרכבה והיצור של C5 שנבנתה בתאריך X".

כל יצרני הרכב -כולל הצרפתים המנוולים שבינהם- עוסקים כל העת בשיפור ויעול על בסיס מידע שזורם אליהם ממערך השירות ברחבי העולם.

רובם המכריע של מחברי החשמל במכוניות מודניות של PSA הם בכלל מתוצרת Bosch.

לגזור תובנות לגבי מערכת חשמל מודל 2009 לפי חוויות חשמליות ממכוניות שהיצרן בנה לפני עשר שנים הן חסרות משמעות.

אני עובד בחברה טכנולוגית ויכול להגיד שאם מישהו ינסה להגיד משהו חכם על מוצר עדכני שלנו על סמך נסיון עם מוצר שבנינו לפני עשר שנים - דבריו יהיו חסרי משמעות.

בכל מקרה, התיאוריה שלך (נתק חשמלי) בהחלט אפשרית אבל מה שצד את עיני היא הטענה לפיה אחרי שמתרחשת ה"קטסטרופה", הכל חוזר לתפקד מעצמו אחרי כמה שניות.

אם היה מדובר בנתק שבא והולך, פרק הזמן עד לשובה של מערכת החשמל היה משתנה והיית נתקל במקרים בהם הרכב ללא אספקת חשמל במשך דקות ארוכות.

מכיוון שהכל חוזר לתפקוד תקין תוך מספר שניות, אני נוטה לכיוון "סברת ה- Reset".

לדעתי סביר הרבה יותר שהמחשב המרכזי של הרכב עושה Reset, בדיוק כפי שהמחשב בבית יכול לאתחל עצמו בגלל נפילת מתח קצרצרה בזמן סערה - כזו שבקושי גורמת לאורות בבית להתעמעם.

פורסם
מצטער שמר, אבל זו אמירה חסרת משמעות.

אין כזה דבר "איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות". זו הצהרה שנועדה לאפשר לבני-אדם לעשות לעצמם סדר בראש ותו-לא.

לכל היותר יש "איכות ההרכבה והיצור של C5 שנבנתה בתאריך X".

כל יצרני הרכב -כולל הצרפתים המנוולים שבינהם- עוסקים כל העת בשיפור ויעול על בסיס מידע שזורם אליהם ממערך השירות ברחבי העולם.

לגזור תובנות לגבי מערכת חשמל מודל 2009 לפי חוויות חשמליות ממכוניות שהיצרן בנה לפני עשר שנים הן חסרות משמעות.

אני עובד בחברה טכנולוגית ויכול להגיד שאם מישהו ינסה להגיד משהו חכם על מוצר עדכני שלנו על סמך נסיון עם מוצר שבנינו לפני עשר שנים - דבריו יהיו חסרי משמעות.

חסרת משמעות או לא, בתור אחד שמפרק מכוניות צרפתיות למעלה מ-20 שנה (ולפעמים גם מרכיב אותן) - נדמה לי שאני כבר יכול להגיד מילה או שתיים בנידון.

הבעייה אינה מחבר כזה או אחר, אלא בגישה הצרפתית לתכנון מכוניות, בעיקר בנושא תחזוקתן.

אם רוצים להקצין את העניין, קח לדוגמא סיטרואן SM:

המכונית הגיע לארץ, ו...אני ישר מנסה להניע אותה. שום דבר. יש להחליף מצבר. ענין של מה בכך....לא בsm. שם המצבר ממוקם בפתח הגלגל הקידמי ימני. יש שם פתח מיוחד שדרכו אמורים להכניס את המצבר. אלא....שבעלי נסיון המליצו להתקין מצבר גדול וזה לא ניכנס בפתח הזה. על מנת להכניסו היה צורך לפרק את מנעול מכסה המנוע הימני, (יש שנים) את ווסת הטעינה, ולהשחיל את המצבר.

כאן המקום להסביר שהמנוע הזה הוא בעל מערכת הצתה מסובכת ומורכבת, שכשגם כשהיתה חדשה היא היתה די בעיתית, ותמיד היו בעיות התנעה. יש שם מפלג כפול, עם קסטה של פלטינות כפולה, שני סלילי הצתה, כאשר כל צד למעשה מצית 3 צילינדרים. אני מגלה שיש בעיה עם הגעת דלק לקרבורטורים.

נאלצתי להילחם עם עוד קונה באי בי על ספר משומש, לא הייתה ברירה ונאלצתי לשלם הון על הספר כי לא הייתה ברירה, הייתי חייב ללמוד את מערכות הרכב. שם גם גיליתי שמשאבת הדלק החשמלית נמצאת בפתח הגלגל האחורי ימני. אלא שעל מנת להגיע אל המשאבה יש לפרק את הגלגל. ואולם...על מנת לפרק את הגלגל האחורי בsm יש להרים את המכונית לגובה מקסימלי הידראולית, לשים את ה"כאילו" ג'ק במקום המיועד ואז להוריד את הגבה למינימום. ואז נישארים שני גלגלים באוויר. אבל מה עושים כשהרכב לא מניע?? אומר רק זאת....הרבה זיעה ודמע זלגו רק על המאמץ להגיע אל משאבת הדלק.

נכון, זו דוגמא קיצונית. נכון עוד יותר - אני רחוק מלהיות פסיכולוג, אבל בהשוואה מול מכוניות אחרות, יפניות, גרמניות ואחרות - לצרפתים יש בעייה גדולה בתכנון תוך מחשבה על תחזוקה (אגב - מכונת כביסה ומייבש מתוצרת צרפתית בנויות בדיוק באותה צורה מחורבנת. בשביל להגיע לבורג מסויים צריך לפרק חצי מכשיר).

אין לי מושג למה זה כך (אולי הם מאמינים שהמכונית שלהם לעולם לא תתקלקל?), אבל אחרי ששחטתי גוויה של קסנטיה שלשום, אני יכול להגיד לך בוודאות שהגישה שלהם לא השתנתה (לעומת דה שבו (למרות ששם המצב היה טוב בהרבה בגלל היעדר מערכות), דיאן,ויזה, GS, BX, ZX וקסנטיה) ומכיוון שכך אין לי שום סיבה להאמין שה-C5 שונה.

נכון, הם מפנימים חלק לא קטן מהביקורת וגם משפרים (בעיקר בנושא מחברים במערכת החשמל, ההתקדמות כאן נמדדת בשנות אור), אבל עדיין יש כל מיני פאולים מעצבנים של תכנון לקוי (יותר נכון - חוסר תכנון).

פעם צחקתי עם מישהו ואמרתי לו שכדי להוציא לשוק אוטו צרפתי, לוקחים מהנדסים נהדרים, ונותנים לכ"א מהם לתכנן חלק.

אחד מתכנן מאפרה מצויינת, השני מנוע מגבים נהדר, השלישי מערכת מתלים מפוארת וכן הלאה.

הבעייה היחידה היא שאותם מהנדסים לא נפגשים לעולם. אז מגיעה ערימת חלקים למפעל ההרכבה (כמובן שבדרך הם מחליפים גם כמה ספקי משנה, בשביל העניין) וז'אן פייר (עדיין הלום אדי מרלו או בורדו מסוף השבוע) ניגש לערימה, בוחר חלק ומרכיב אותו על פי ראות עיניו, בערימה כלשהי וללא סדר הגיוני. זה לא ממש מעניין אותו אם כדי להגיע לחלק A צריך בדרך לפרק את B,C,D ו-E. היעקר שסיים את מלאכת ההרכבה.

כך זה נראה, כך זה ייראה. הצרפתים לא משתנים (ראיתי כבר מספיק תאי מנוע של C5, 407, 206 וכיו"ב). קח מכונה גרמנית ותשווה (לאו דווקא מכונית). אני לא בטוח שכבעל מכונית הייתי רוצה את הגרמנית דווקא (אם כי אני יכול לחשוב על כמה שהייתי שמח לארח אצלי בחנייה), כי (עבורי) מכונית עושה עוד דברים מעבר למלא תפקיד פונקצינאלי נטו - אבל להתעלם מהכשל היחסי של הצרפתים בתכנון תחזוקה זה קצת עיוורון (ואתה יודע שאני לא מדבר באוויר, אלא אחרי כמה וכמה וכמה עבודות בפועל על המכוניות הללו).

לגבי התקלה - זה ממש לא נראה לי RESET. בירור קטן עם החברה (איפה יאצק?) יבהיר לדעתי שמע' החשמל אינה מבוססת MAIN FRAME או מחשב על אחר ששולט באופן בלעדי על כל מע' ומע' ברכב. תקלה כמו שמתוארת היא עניין של נתק מהמצבר (כן, יכול להיות נתק רגעי כזה - בדיוק מה שקרה לי ב-306, נעל כבל לא מהודקת כראוי על הכבל הראשי שהולך מהמצבר לגוף הרכב עשתה בדיוק את הצרה הזו).

פורסם
אין כזה דבר "איכות ההרכבה והייצור של הצרפתיות". זו הצהרה שנועדה לאפשר לבני-אדם לעשות לעצמם סדר בראש ותו-לא. לכל היותר יש "איכות ההרכבה והיצור של C5 שנבנתה בתאריך X".

ואני אומר: עצם העובדה שיכול בכלל להיות הבדל באיכות ההרכבה בין C5 אחת לראותה מצביעה על כשל בסיסי מאד באיכות הייצור.

HFturbo

פורסם
חסרת משמעות או לא, בתור אחד שמפרק מכוניות צרפתיות למעלה מ-20 שנה (ולפעמים גם מרכיב אותן) - נדמה לי שאני כבר יכול להגיד מילה או שתיים בנידון.
גם אני מפרק אותן בערך אותו פרק זמן ואני, בניגוד אליך, לא משלה את עצמי שאני מסוגל לייצר כבר תזה שתעמוד במבחן מדעי, כי אי אפשר.

יש אמרה ידועה ונכונה מאוד: אנשים לא משתנים. בגלל שכולנו בני-אדם, אנחנו נוטים לייחס תכונות אנושיות גם לתאגידים חסרי פנים. זו התנהגות אנושית אבל חסרת בסיס וגם חסרת הגיון.

הבעייה אינה מחבר כזה או אחר, אלא בגישה הצרפתית לתכנון מכוניות, בעיקר בנושא תחזוקתן.

אתה באמת מאמין שב- 2009 יש דבר כזה "גישה צרפתית" ? איך המנוע של ה- 308 ? מתוכנן בגישה צרפתית בעייתית (כי PSA השתתפה בפיתוחו) ? או בפדנטיות גרמנית (כי גם BMW נתנה שם לא-מעט עבודה)?

אתה באמת מאמין שמועצת המנהלים של PSA - זו שמייצגת את בעלי המניות - תאפשר להם להתעלם ממתודולוגיות יצור, מתודולוגיות תכנון, MTBF ועוד מני מונחים שכל הנדסאי תעשיה וניהול לומד, רק בגלל ש"הם צרפתים"?

אני ממש לא רוצה להפוך את הדיון הזה לדיון בנושא אמינות, אבל אתה מוזמן לבקש במסנג'ר מאיציק שיחזור על דברים שהוא כתב כאן לפני מספר חודשים. הוא תיאר שיפור קיצוני באמינות ובתדירות התקלות של תוצרת PSA בשנים האחרונות.

אתה חושב שיש לזה איזה קשר לעובדת היותם "צרפתים" ?

קשקוש. זה קשור לכך שבשנים האחרונות -בזכות הגלובליזציה, בזכות האינטרנט, בזכות EuroNCAP ובזכות עוד המון גורמים- כל יצרני הרכב הפכו לגלובליים.

הם מתחרים זה בזה במרווחי תחזוקה בין טיפול לטיפול, בעלות תחזוקה שוטפת והם מיישרים קו זה עם זה.

אין שום קשר ולו הקלוש ביותר בין מכונית מודרנית של PSA לבין BX שתוכננה בסוף שנות ה- 70.

אם רוצים להקצין את העניין, קח לדוגמא סיטרואן SM:
...שתכנונה החל בסוף שנות ה- 60 על-ידי סיטרואן העצמאית - להבדיל מסיטרואן דהיום שזה סתם מותג בתוך קונצרן PSA.

שמר, לא הגזמת? אולי נדבר על המכוניות שאנדרה סיטרואן בנה מיד אחרי מלחמת העולם הראשונה?

Come on יה שמר.

בירור קטן עם החברה (איפה יאצק?) יבהיר לדעתי שמע' החשמל אינה מבוססת MAIN FRAME או מחשב על אחר ששולט באופן בלעדי על כל מע' ומע' ברכב.
כל מערכת החשמל של הרכב הזה (ושל כל רכב של PSA בשנים האחרונות) מבוססת על יחידות בקרה שמחוברות ברשת מחשבים.

לכל יחידת בקרה יש כתובת (בדומה לכתובת ה- IP במחשב שלך) והמחשב המרכזי של הרכב מסנכרן את הפרוטוקול (שנקרא CAN - Controller Area Network).

כשהמחשב המרכזי נופל אין שום תקשורת ולכן הרכב נראה "מת".

אפילו אורות החירום של הרכב מופעלים על ידי המחשב, כיוון שבאפשרותו להפעילם במקרה של בלימת חירום או תאונה.

אין לי מידע בדוק אבל לא אופתע אם אספקת החשמל לכל יחידות הבקרה של הרכב עוברת דרך ממסר שמקבל את הפיקוד שלו מה- BSI (מחשב הגוף. המחשב ה"ראשי").

ואני אומר: עצם העובדה שיכול בכלל להיות הבדל באיכות ההרכבה בין C5 אחת לראותה מצביעה על כשל בסיסי מאד באיכות הייצור.
אני התכוונתי שבין C5 שיוצרה בתאריך X לבין כזו שיוצרה בתאריך Y יש הבדלים מכיוון שהיצרן מעדכן כל העת את התכנון על בסיס פידבק שמתקבל מרשת התחזוקה העולמית.

פרנואידים מניחים שהתכוונתי שיש הבדל באיכות ההרכבה בין מכונית א' לזו שעמדה אחריה בפס היצור.

תמשיכו להשלות את עצמכם שמפעל רכב מודרני מבוסס על כמות האלכוהול שהעובדים שתו ערב לפני כן.

אין לכם שמץ של מושג איך מתנהל תאגיד רב-לאומי מודרני, איך נמדדת תפוקה, איכות, עלות וכיוב'.

זה לא מפריע לכם, כמובן, לשבת בביצה הישראלית ולהניח שאם ב- ZX מודל 98 ראיתם קורוזיה במחבר, אז אין שום סיבה להניח שגם בעוד 80 שנה זה יהיה אחרת.

שמר, הפתעתני.

פורסם
זה קשור לכך שבשנים האחרונות -בזכות הגלובליזציה, בזכות האינטרנט, בזכות EuroNCAP ובזכות עוד המון גורמים- כל יצרני הרכב הפכו לגלובליים.

הם מתחרים זה בזה במרווחי תחזוקה בין טיפול לטיפול, בעלות תחזוקה שוטפת והם מיישרים קו זה עם זה.

לא מדויק. אמנם הגיוני שהתחרות בין היצרנים תגרום לישור קו ביניהם אבל זה לא קורה בד"כ.

דוגמא פשוטה היא התרמוסטט שבמנוע. החלק פשוט וזול, אבל היצרנים הצרפתים והאיטלקים (ואולי עוד יצרנים) שמים תרמוסטט שנגמר אחרי 100000 ק"מ (בערך) ואם הנהג לא שם לב ,הלך אטם ראש. למה האירופיאים לא עוברים לתרמוסטט יפני? מה ההסבר לכך? הניחוש שלי הוא הטמטום האנושי.

משום מה ברכבים יפנים התרמוסטט מחזיק מעמד לאורך חיי הרכב. למה זה שונה בד"כ אצל היפנים? ממש לא ברור.

זה לא אומר שמוצרים צרפתים\איטלקים תמיד נחותים. גיר ידני של פיז'ו, או מנוע פייר של אונו \פונטו הם מצוינים, והבעיות במנוע הקורולה ידועות.

יהודה

פורסם

קטונתי מלהשיב על השאלה שלך.

כמות ההכללות שבה מספיקה כדי לפרנס עשרה דיונים על אמינות.

"טרמוסטט יפני" - מה זה ? טרמוסטט עם עיניים מלוכסנות? כל הטרמסוטטים במכוניות יפניות מיוצרים ביפן?

אתה סגור על זה ? בטוח שאף יצרן אירופאי לא משתמש בהם?

אתה בטוח שכל היצרנים האירופאים משתמשים באותו הטרמוסטט?

מההודעה שלך עולות מספר תובנות:

1. יש יצרן טרמוסטטים בודד ביפן ויצרן בודד באירופה.

2. כל היצרנים היפנים משתמשים בטרמוסטט היפני וכל האירופאים באירופאי.

זה מעורר שאלה: טויטה אייגו ופז'ו 107 שמיוצרות באותו מפעל וזהות מכנית - באיזה טרמוסטט הן משתמשות? זה שמחזיק 100,000 ק"מ? או זה שמחזיק לאורך כל חיי המכונית?

וכשאתה אומר שטרמוסטט מחזיק 100,000 ק"מ, זה אומר שבמכונית שנוסעת בעיקר מחוץ לעיר הוא מחזיק 1000 שעות מנוע, אבל במכונית שנוסעת בתוך העיר כל הזמן הוא מחזיק פי עשר.

בקיצור, אמרתי כבר מוקדם יותר בדיון - אנחנו בני אדם ולכן נוח לנו להמציא כל מני מסקנות שיעזרו לנו להכניס סדר בבלאגן.

הבעיה היחידה עם התובנות האלה שהן חסרות בסיס לחלוטין.

פורסם
קטונתי מלהשיב על השאלה שלך.

כמות ההכללות שבה מספיקה כדי לפרנס עשרה דיונים על אמינות.

"טרמוסטט יפני" - מה זה ? טרמוסטט עם עיניים מלוכסנות? כל הטרמסוטטים במכוניות יפניות מיוצרים ביפן?

אתה סגור על זה ? בטוח שאף יצרן אירופאי לא משתמש בהם?

אתה בטוח שכל היצרנים האירופאים משתמשים באותו הטרמוסטט?

מההודעה שלך עולות מספר תובנות:

1. יש יצרן טרמוסטטים בודד ביפן ויצרן בודד באירופה.

2. כל היצרנים היפנים משתמשים בטרמוסטט היפני וכל האירופאים באירופאי.

...

הבעיה היחידה עם התובנות האלה שהן חסרות בסיס לחלוטין.

חבל שאתה לא מתיחס לצד הטכני ובמקום זה עולה להנחתה. אז כמו הסיפור הידוע על "אחותך זונה" אני צריך קודם להכחיש:

איפה מצאת ש:

1.כתבתי שכל היצרנים האירופאים משתמשים באותו הטרמוסטט?

2 יש יצרן טרמוסטטים בודד ביפן ויצרן בודד באירופה.

3. כל היצרנים היפנים משתמשים בטרמוסטט היפני וכל האירופאים באירופאי.

כמובן שלא אני כתבתי כך.

רצוי שתתיחס למה שכתבתי ולא למה שלא כתבתי.

אין שום סיבה להגן על מכוניות צרפתיות. יש בהם ליקויים ומחלות, כפי שגם במכוניות יפניות מסוימות יש בעיות. אם כבר, עדיף להתמקד בבעיות שקימות ולהבין \ לעזור בפתרונם.

יהודה

פורסם

אבל איך אפשר להתייחס ברצינות לטענה שלך?

כל היצרנים האירופאים בוחרים בכוונה לקנות טרמוסטטים דפוקים?

או שהם בוחרים לעבוד עם יצרן ספציפי דפוק?

והיפנים? יש להם יצרן בודד מצטיין? או שכל היצרנים שעובדים איתם מצטיינים?

ולמה האירופאים לא עובדים עם היצרן הפלאי הזה? כי הם אירופאים? כי הוא לא שולח מטענים לאירופה?

כי הם מעדיפים לחסוך 20 סנט על טרמוסטט, ולבזבז הרבה יותר על אבזור נוחות?

עזוב, זה לא רציני.

מילא היית מדבר על טרמוסטט ספציפי בדגם ספציפי של יצרן ספציפי.

הכללה כל-כך גורפת שמקיפה את כל היצרנים האירופאים ואת כל היצרנים היפניים זה משהו שאני לא יכול להתמודד איתו.

מצטער.

פורסם
לא מדויק. אמנם הגיוני שהתחרות בין היצרנים תגרום לישור קו ביניהם אבל זה לא קורה בד"כ.

דוגמא פשוטה היא התרמוסטט שבמנוע. החלק פשוט וזול, אבל היצרנים הצרפתים והאיטלקים (ואולי עוד יצרנים) שמים תרמוסטט שנגמר אחרי 100000 ק"מ (בערך) ואם הנהג לא שם לב ,הלך אטם ראש. למה האירופיאים לא עוברים לתרמוסטט יפני? מה ההסבר לכך? הניחוש שלי הוא הטמטום האנושי.

משום מה ברכבים יפנים התרמוסטט מחזיק מעמד לאורך חיי הרכב. למה זה שונה בד"כ אצל היפנים? ממש לא ברור.

זה לא אומר שמוצרים צרפתים\איטלקים תמיד נחותים. גיר ידני של פיז'ו, או מנוע פייר של אונו \פונטו הם מצוינים, והבעיות במנוע הקורולה ידועות.

יהודה

כל מה שכתבת זה קשקוש! אני מכיר תרמוסטטים של יצרן יפני שכושלים לאחר 50K ק"מ (דייהטסו אפלאוז וסובארו לדוגמא) וכאלו של יצרן אירופאי שהם מאוד אמינים וכמעט לא נתקלים בבעיות איתם.

הישור קו בין היצרנים, כפי שארנון כתב, כבר קיים ויצרני רכב יפניים מיצרים רכבים בכל יבשות העולם תוך שימוש במוצרים מקומיים לחלוטין, כך שהזהות של הרכב היפני כבר ממש לא יפנית, חוץ מאולי בשולחן התיכנון וגם זה כבר יצא מגבולות יפן.

אותו הכלל גם ליצרנים אירופאים שפותחים מפעלים במזרח הרחוק, אמריקה הצפונית והדרומית ושוב, המגמה היא בשימוש של חלקי רכב מספק מקומי, עד כמה שניתן, לחיסכון עלויות.

הישור קו ברמת האיכות (תכנון והרכבה) והאמינות כבר קיימת, יצרנים יפניים יורדים באמינות מול יצרנים אירופאים שמעלים אותה, מתישהו בזמן הקרוב הרמות ישתוו.

פורסם
גם אני מפרק אותן בערך אותו פרק זמן ואני, בניגוד אליך, לא משלה את עצמי שאני מסוגל לייצר כבר תזה שתעמוד במבחן מדעי, כי אי אפשר.
אם כבר מישהו פיתח כאן תזה - אז בדוק את עצמך, כי משום מה אתה רץ להאשים (להכליל?) מיד את המתקינים הישראלים, אשר כולם, עד האחרון שבהם - חאפרים מדופלמים ללא טיפת ידע או מוסר עבודה. הצרפתים, עם מושלם הם - ולעולם אינם מפשלים.

יש אמרה ידועה ונכונה מאוד: אנשים לא משתנים. בגלל שכולנו בני-אדם, אנחנו נוטים לייחס תכונות אנושיות גם לתאגידים חסרי פנים. זו התנהגות אנושית אבל חסרת בסיס וגם חסרת הגיון.

לא הבנתי, אז אלה שעובדים במפעל (לצד הרובוטים), השתנו, או לא?

אתה באמת מאמין שב- 2009 יש דבר כזה "גישה צרפתית" ? איך המנוע של ה- 308 ? מתוכנן בגישה צרפתית בעייתית (כי PSA השתתפה בפיתוחו) ? או בפדנטיות גרמנית (כי גם BMW נתנה שם לא-מעט עבודה)?

בהחלט יש גישה צרפתית, ואם תקרא שוב את הודעותיי, דיברתי על גישה כוללת בתכנון המכונית ובעיקר תחזוקתה. אף מילה על סדרת המנועים של PSA-BMW (שגם להם יש קצת מחלות, אגב, כמו גם למנועי ה-EW בהם מצויידת ה-C5 (גש למוסך ובדוק כמה פעמים הצטברות פיח במעברים מחייבת פירוק ראש במנועים הללו). כדי להבהיר - לא מדובר כאן על האשמת הצרפתים בייצור "חרא של מנועים", כי לכל יצרן יש את הפאקים שלו (ע"ע טויוטה והבוצה, מאזדות עם מעברי שמן סתומים ועוד) אלא בתכנון בגישה שונה מגרמנים למשל, שם (ככל הניתן) יחשבו גם על המקרים בהם צריך להחליף את החלק שהותקן ברכב, לא רק על "למצוא לו מקום".

אתה באמת מאמין שמועצת המנהלים של PSA - זו שמייצגת את בעלי המניות - תאפשר להם להתעלם ממתודולוגיות יצור, מתודולוגיות תכנון, MTBF ועוד מני מונחים שכל הנדסאי תעשיה וניהול לומד, רק בגלל ש"הם צרפתים"?

ערבבת 18 מושגים שונים. יש הבדל בין MTBF ושיטות ייצור של חלק, לבין החלטה תכנונית בייצור רכב המורכב ממאות רבות של חלקים. אין לי גם ויכוח שהצרפתים מנסים לשנות ולשפר (בדיוק בגלל הסיבות שהזכרת קודם) ואכן עושים זאת (אני לא צריך את העדות של איציק. יש הבדל ברור ומוחשי בין איכות של BX לבין קסנטיה ועוד יותר מכך ל-C5. אם הם לא היו משתפרים - אף אחד לא היה קונה היום PSA, כי הדרישות עולות במקביל למגמת השיפור בייצור). עדיין - ה"תחכום" מוצא את ביטויו במוזרויות תכנון וכיו"ב.

אני ממש לא רוצה להפוך את הדיון הזה לדיון בנושא אמינות, אבל אתה מוזמן לבקש במסנג'ר מאיציק שיחזור על דברים שהוא כתב כאן לפני מספר חודשים. הוא תיאר שיפור קיצוני באמינות ובתדירות התקלות של תוצרת PSA בשנים האחרונות.

אני אשמח אם זה לא יהפוך לנושא אמינות. דובר כאן על משהו אחר. התייחסתי להגנה הכמעט אוטומטית שאתה מעניק לתוצרת צרפת תוך האשמת המתקינים, מכונאים, דלק, נהגים וחברות הליסינג הישראליות. נכון שיש "עיגול פינות" של העוסקים במלאכה, אבל קצת מוגזם להניח שאותה סטייה מהאופטימום נובעת מהתאכזרות ספציפית של כל הנ"ל דווקא לתוצרת צרפת. מוגזם גם להניח שמחלות שונות שנאלצים לסבול הצרכנים הישראליים (ומקריאה בפורומים בחו"ל, גם אנגלים ואוסטרלים (איני דובר שפות אחרות, מניח שאפשר למצוא עבורך עוד עמים שסובלים עם קצת תרגום) עקב "ענייני ילדות" קשורים דווקא לאופי הישראלי הדפוק.

בקטע הזה - חברות הרכב הצרפתיות (הן PSA והן רנו) מזכירים לי בגישה כמה חברות סטארט-אפ, שדוגלות בגישה של "בואו נוציא את המוצר לשוק, גם אם אינו מושלם, ונשפר אח"כ לפי הפידבק מהלקוח", ע"ע מקרה המולטיפלקס בתחילת דרכה.

בכל חברה שמאמצת טכנולוגיה - תהיה תמיד התנגשות בין מח' השיווק (ובעקבותיה מח' הפיתוח שרצה קדימה עם מוצרים) לבין מח' אבטחת איכות. החוכמה היא למצוא את האיזון בין מוצר בעל תכונות מבטיחות/משופרות שמח' השיווק רוצה למכור ללקוח ומח' הפיתוח ייצרה עקב הדרישות, לבין עבודה תקינה של אותה מערכת (מה שמצריך בדיקות וניסויים של מח' אבטחת איכות).

מכיוון שיש אילוצים כלכליים - יש קונפליקט בין המחלקות. הקצנה לכיוון אחד היא בד"כ כל מוצרי ה-MIL SPEC, שם ישקיעו עוד ועוד באפיון ובבדיקות המוצר, גם אם זה ייקר אותו פי 20, לכיוון השני אלה חברות סטראט-אפ קיקיוניות, אשר נמצאות בגרסת בטא מתמדת. לפי מה שאני מכיר - הגישה של PSA נוטה יותר לכיוון הסטראט-אפ (שים לב - נוטה, לא זהה). אמינות אינה רק יכולת של מנוע לעמוד באי-אילו ק"מ. רוב האנשים מתייחסים לאוטו כמכשיר לעבור ממקום למקום. ברגע שהאוטו לא מסוגל לעשות את זה, או שמצריך תשומת לב מעבר למילוי דלק, בדיקה ויזואלית, לחץ אוויר ונוזלים - עבורם זה חוסר אמינות. לא כולם אוהבים לפתוח מכסה מנוע רק כדי לראות מה שלום צנרת הדלק שעשוייה מגומי זול.

אתה חושב שיש לזה איזה קשר לעובדת היותם "צרפתים" ?

קשקוש. זה קשור לכך שבשנים האחרונות -בזכות הגלובליזציה, בזכות האינטרנט, בזכות EuroNCAP ובזכות עוד המון גורמים- כל יצרני הרכב הפכו לגלובליים.

מיישרים קו, בהחלט. בדרישות של הגופים השונים (NCAP, זיהום אוויר וכו').

אין שום קשר ולו הקלוש ביותר בין מכונית מודרנית של PSA לבין BX שתוכננה בסוף שנות ה- 70.

...שתכנונה החל בסוף שנות ה- 60 על-ידי סיטרואן העצמאית - להבדיל מסיטרואן דהיום שזה סתם מותג בתוך קונצרן PSA.

שמר, לא הגזמת? אולי נדבר על המכוניות שאנדרה סיטרואן בנה מיד אחרי מלחמת העולם הראשונה?

Come on יה שמר.

אתה מתעלם. זו דוגמה קיצונית לחוסר המחשבה בתכנון צרפתי. גש למכונית גרמנית בעלת ביצועים מקבילים מאותה תקופה (911?) גש למסעדה צרפתית מול מסעדה גרמנית. הצרפתי יהיה כמעט תמיד טעים יותר, מתוחכם יותר, נעים יותר לעין.

אבל תאכל פעם צדפה מקולקלת, או כבד אווז שעמד קצת יותר מדי. אוהו, איזה קלקול קיבה תקבל. הם בהחלט הפנימו חלק מהביקורת, אפילו הצפצפה עברה לגלגל ההגה, ויש שמועה שנמצאו 3 דוברי אנגלית בפריז, שומו שמיים. עדיין - יש להם את הייחוד שלהם, לפעמים זה גאוני, לפעמים זה טמטום (צל"ש או טר"ש).

אין לי מידע בדוק אבל לא אופתע אם אספקת החשמל לכל יחידות הבקרה של הרכב עוברת דרך ממסר שמקבל את הפיקוד שלו מה- BSI (מחשב הגוף. המחשב ה"ראשי").
כלומר - יצרן מכובד מפקיר את גורל מכוניותיו בידי ממסר מזורגג ? גאוני, אבל עם כל ההערכה אליך - קצת הזוי.

תמשיכו להשלות את עצמכם שמפעל רכב מודרני מבוסס על כמות האלכוהול שהעובדים שתו ערב לפני כן.

אין לכם שמץ של מושג איך מתנהל תאגיד רב-לאומי מודרני, איך נמדדת תפוקה, איכות, עלות וכיוב'.

מצטער, עבדתי 8 שנים בחברה שנוכחת ב-140 מדינות שונות בעולם, הייתי מעורב גם בתהליכים ניהוליים. לא רק שהחברה עצמה מפתחת גרסאות תוכנה שונות עבור כל שוק, גם החברות המקומיות מתנהגות ומתנהלות בצורה שונה לחלוטין, במדיניות שכר, תנאי עבודה, שעות עבודה, ידע שנדרש מהעובדים, תפוקה שנדרשת מהעובדים ועוד ועוד. נכון שההנהלה הראשית לוחצת כל הזמן לאחידות - אבל כל עוד מדובר בבני אדם ולא במפעלים רובוטיים לחלוטין - תמיד יהיו הבדלים. בדיוק כמו שיש הבדלים פיזיים, יש גם הבדלים מנטליים בין האנשים (בגלל הסביבה בה הם גדלים, לא בגלל גזע או מאפיינים פיזיים. למעסיק יש אחוזים מסויימים בהם הוא יכול להשפיע, אבל זה לא פס ייצור לפועלים/מהנדסים/עובדי נקיון/מלחימים).

זה לא מפריע לכם, כמובן, לשבת בביצה הישראלית ולהניח שאם ב- ZX מודל 98 ראיתם קורוזיה במחבר, אז אין שום סיבה להניח שגם בעוד 80 שנה זה יהיה אחרת.

ההנחה היא שאם ראית ב-דה שבו מודל 76, ב-GSA מודל 82, ב-BX מודל 88, ב-ZX מודל 93, ב-306 מודל 99, בקסנטיה מודל 2001 וב-C5 מודל 2006 את אותה תופעה, אין סיבה להניח שב-2009 זה ישתנה, אלא אם שיטת החשיבה תשתנה.

שיטת החשיבה אינה - לדוגמא - להחליף ספק מחברי חשמל מאיזה יצרן עלום שם בשתי אגורות לקונקטור, ליצרן מכובד כמו AMP.

שיטת חשיבה היא גם לשים את המחבר כך שלא יבוא במגע עם האגזוז אחרי הפעם הראשונה בה מישהו ייגע בצמה (זו לא חוכמה לרוץ ולהאשים את המכונאי שלא רץ לקנות מייד אביזר חד פעמי חדש ב-200 שקל להידוק הצמה. החוכמה היא לתכנן את האביזר כך שניתן להשתמש בו שוב, או להעביר את הצמה 5 ס"מ יותר נמוך כך שלא תיגע באגזוז בשום מקרה). שינוי שיטת חשיבה הוא גם לא לשים את מחבר ה-AMP הטוב והיקר שהותקן במקום בו יהיה חשוף לכל שריטה בפח (כמו שקרה לאבא שלי לפני שבוע וקצת, כאשר דפק את הכנף בקסנטיה שלו, ואח"כ לא הצליח להניע. כשהגעתי למקום מצאתי מחבר של צמת המחשב מנותק, כי היה חבוי בתוך הכנף, חצי ס"מ ממנה. בחיפוש בפירוקיות - כל המחברים הללו, ב-5 קסנטיות שונות שעברו תאונות (אני לא מדבר על תאונות קשות, אלא אפילו שפשופים בכנפיים) היו שבורים. יש שניים כאלה בכל רכב, 8 מתוך עשרה היו שבורים. אם זה לא תכנון דפוק - אני לא יודע מה כן (צמה ראשית של תא המנוע, לא פחות).

שמר, הפתעתני.

אל תופתע. למכוניות הצרפתיות היו, בעיניי - יתרונות רבים שלא היו קשורים לתחום האמינות ו/או קלות האחזקה. נוחות מפליגה ו/או מאפיינים ספורטיביים משכו אותי אליהן. תחזוקה שלהן מעולם לא הייתה קלה, בדוק כמה פעמים תקלות ספציפיות חוזרות בפורום (לא רק) אצל מכוניות צרפתיות מכל השנתונים (כן, גם חדשות, למרות השיפור העצום).

יחד עם השיפור הזה - איבדו המכוניות הללו את הייחוד שלהן בתחומים בהם היה להן יתרון עצום. אז יופי, יש לי 307/C4/308 אמינה כמו גולף (או טויוטה, או השד יודע), אולי אפילו יפה ממנה (עניין סובייקטיבי). SO? הגלובליזציה הזו דפקה את הסיבות שבגללן יש לי רצון לקנות מכונית מסויימת. לו הייתי חושב לקנות רכב חדש - איזו סיבה יש לי להעדיף 308 על גולף או על יונדאי?

C5 עדיין ייחודית (למרות שגם שם כבר דוחפים מתלים סטנדרטיים), אבל כל השאר? למה שארצה לקנות סיטרואן C קרוסר ולא מיצובישי אאוטלנדר (SMAE S*&T)? למה שאקנה C1 ולא טויוטה אייגו?

פורסם

נכון, זו דוגמא קיצונית. נכון עוד יותר - אני רחוק מלהיות פסיכולוג, אבל בהשוואה מול מכוניות אחרות, יפניות, גרמניות ואחרות - לצרפתים יש בעייה גדולה בתכנון תוך מחשבה על תחזוקה (אגב - מכונת כביסה ומייבש מתוצרת צרפתית בנויות בדיוק באותה צורה מחורבנת. בשביל להגיע לבורג מסויים צריך לפרק חצי מכשיר).

אין לי מושג למה זה כך (אולי הם מאמינים שהמכונית שלהם לעולם לא תתקלקל?), אבל אחרי ששחטתי גוויה של קסנטיה שלשום, אני יכול להגיד לך בוודאות שהגישה שלהם לא השתנתה (לעומת דה שבו (למרות ששם המצב היה טוב בהרבה בגלל היעדר מערכות), דיאן,ויזה, GS, BX, ZX וקסנטיה) ומכיוון שכך אין לי שום סיבה להאמין שה-C5 שונה.

נכון, הם מפנימים חלק לא קטן מהביקורת וגם משפרים (בעיקר בנושא מחברים במערכת החשמל, ההתקדמות כאן נמדדת בשנות אור), אבל עדיין יש כל מיני פאולים מעצבנים של תכנון לקוי (יותר נכון - חוסר תכנון).

אני חושב שבמקרה של ה c5 אתה די טועה.

ברוב המקרים האוטו די נוח לטיפולים ויש גישה נוחה לרוב העבודות, רק בשבוע שעבר החלפתי ב C5 רדיאטור שנזל. זה לקח 7 דקות בלבד! ואם הייתי מיומן בזה יותר זה היה לוקח 3 דקות מקסימום.

כל הצינורות תפוסים על מהדקים קפיציים שאתה פותח בשניה עם פלייר. את הרדיאטור אתה מוציא אחרי שפתחת מלמעלה שני ברגים בלבד, לריקון האוויר במילוי נוזל הקרור פתחתי 3 ברזים שהגישה אליהם מיידית.

שום דבר באוטו הזה מבחינה מכנית לא מסובך ברגע שאתה מכיר אותו ויש לך כלים מתאימים.

אפילו מערכת ההידרו אקטיב והטיפול בה נעשו מבחינה מכנית פשוטים יותר לטיפול ותחזוקה בעקבות המעבר לבקרה ממוחשבת.

אני חושב שאת הסיבוכים המכנים שהיו בדגמי סיטרואן בעבר הם העבירו לבקרה הממוחשבת וכאן יש מקום לשיפור ואני חושב שהם אכן הולכים ומשתפרים

פורסם
אני חושב שבמקרה של ה c5 אתה די טועה.

ברוב המקרים האוטו די נוח לטיפולים ויש גישה נוחה לרוב העבודות, רק בשבוע שעבר החלפתי ב C5 רדיאטור שנזל. זה לקח 7 דקות בלבד! ואם הייתי מיומן בזה יותר זה היה לוקח 3 דקות מקסימום.

כל הצינורות תפוסים על מהדקים קפיציים שאתה פותח בשניה עם פלייר. את הרדיאטור אתה מוציא אחרי שפתחת מלמעלה שני ברגים בלבד, לריקון האוויר במילוי נוזל הקרור פתחתי 3 ברזים שהגישה אליהם מיידית.

נראה אותך מחליף תמנון (או איך שלא קוראים לזה ב-C5), או מגיע לטפל במסרק ההגה.

שלא תהיינה טעויות - יש שיפור עצום. כשאני משווה GS/A ל-BX, BX לקסנטיה וקסנטיה ל-C5 - בכל דור יש שיפור משמעותי (אבוי להם אם לא, אף אחד לא היה מוכן לקבל את אותן בעיות במשך כמעט 40 שנה), אבל כל דור מביא איתו גם את המחלות שלו.

פורסם
כל מה שכתבת זה קשקוש! אני מכיר תרמוסטטים של יצרן יפני שכושלים לאחר 50K ק"מ (דייהטסו אפלאוז וסובארו לדוגמא).

קטונתי מלהתווכח עם הנסיון שלך אבל בכל זאת הנסיון שלי ושל מכרים לגבי סובארו לא כולל שום בעיה בתרמוסטט. נניח שאצל חלק מהיצרנים היפנים אכן אורך החים של התרמוסטט הוקטן, עדיין לא ענית לשאלה ששאלתי: למה אותם יצרנים צרפתים \ איטלקים לא לומדים מהנסיון ומרכיבים תרמוסטט יפני מהסוג הטוב. ? הרי עלות החלק נמוכה מאוד לעומת הנזק שנגרם למנוע ולמוניטין של היצרן.

וכאלו של יצרן אירופאי שהם מאוד אמינים וכמעט לא נתקלים בבעיות איתם.

חבל שאתה לא קורא כראוי לפני שאתה מגיב. איפה ראית ששללתי את כל היצרנים האירופאים?

הישור קו בין היצרנים, כפי שארנון כתב, כבר קיים ויצרני רכב יפניים מיצרים רכבים בכל יבשות העולם תוך שימוש במוצרים מקומיים לחלוטין, כך שהזהות של הרכב היפני כבר ממש לא יפנית, חוץ מאולי בשולחן התיכנון וגם זה כבר יצא מגבולות יפן.

אתה לא מדיק. מכוניות שמיוצרות בארצות אחרות סובלות לפעמים מבעיות של הרכבה מקומית ושל חלקים מקומים ולפעמים אינם משקפות את האיכות בארץ המקור.למשל בדרום אפריקה, המכוניות הם לרוב בהרכבה מקומית. בזמנו , מבחינת איכות, טויוטה נחשבו מעולים, פולקסווגן גולף טובים, ניסן בינונים וב.מ.וו על הפנים.

יחד עם זה, מערכות החשמל למשל, היו טובות במותגים היפנים וגרועות אצל חלק מהמותגים האירופיאים. המותגים היפנים עדיין הוערכו כבעלי איכות טובה יותר.

הישור קו ברמת האיכות (תכנון והרכבה) והאמינות כבר קיימת, יצרנים יפניים יורדים באמינות מול יצרנים אירופאים שמעלים אותה, מתישהו בזמן הקרוב הרמות ישתוו.

הלוואי שזה יקרה, ונוכל להנות מהיתרונות של רכב צרפתי \ איטלקי ללא בעיות. אבל קשה להיות אופטימי לאור הלחצים להוזלת היצור ומעבר לספקי חלקים לא טובים מכיון שהם זולים.

אבל איך אפשר להתייחס ברצינות לטענה שלך?

כל היצרנים האירופאים בוחרים בכוונה לקנות טרמוסטטים דפוקים?

או שהם בוחרים לעבוד עם יצרן ספציפי דפוק?

.

שוב אתה מגיב למה שלא אמרתי ( כל היצרנים?), ולעומת זאת לא עונה על השאלה ששאלתי- מה יכולה להיות הסיבה שהיצרנים הצרפתים \ איטלקים לא עוברים לתרמוסטט יפני מהסוג הטוב?

והיפנים? יש להם יצרן בודד מצטיין? או שכל היצרנים שעובדים איתם מצטיינים?

אפילו אם נלך עם טענת דניאל שאיכות התרמוסטט של חלק מהיצרנים היפנים הורעה, עדיין אצל רובם התרמוסטט מחזיק זמן רב. האם אתה לא מסכים לכך?

ולסיום אני חוזר על השאלה- מה יכולה להיות הסיבה שהיצרנים הצרפתים \ איטלקים לא עוברים לתרמוסטט יפני מהסוג הטוב? (ההשערה שלי היא פשוט טמטום של מנהלים)

יהודה

פורסם
קטונתי מלהתווכח עם הנסיון שלך אבל בכל זאת הנסיון שלי ושל מכרים לגבי סובארו לא כולל שום בעיה בתרמוסטט. נניח שאצל חלק מהיצרנים היפנים אכן אורך החים של התרמוסטט הוקטן, עדיין לא ענית לשאלה ששאלתי: למה אותם יצרנים צרפתים \ איטלקים לא לומדים מהנסיון ומרכיבים תרמוסטט יפני מהסוג הטוב. ? הרי עלות החלק נמוכה מאוד לעומת הנזק שנגרם למנוע ולמוניטין של היצרן.

המממ..מעניין, אתה יודע מיהו היצרן של התרמוסטט בדגמי פיג'ו, רנו, פיאט,מאזדה, סובארו או טויוטה שאתה קובע כי אצל חלק מהיפנים אין בעיות של תרמוסטט ואצל צרפתים ואיטלקים יש בעיות? אני דווקא נתקל בהרבה פחות בעיות אצל כלל היצרנים באשר הם עם התרמוסטט, יש מספיק חלקי רכב אחרים שגורמים לכשלים למנוע אצל כל אחד מהיצרנים ועדיין לא תמיד יצרן יחליט שהוא יבצע פעולת תיקון משיקולי עלות, לפעמים עוברים לספק אחר וזהו. המידע שיש לך פשט חסר כדי להעלות בכלל טענה כזו. אני באמת שלא מכיר דבר כזה תרמוסטט יפני מהסוג הטוב, אם אתה מכיר תפנה אותי למותג מדובר ואוכל לברר את רמת האמינות האמיתית של החלק.

חבל שאתה לא קורא כראוי לפני שאתה מגיב. איפה ראית ששללתי את כל היצרנים האירופאים?

אתה עכשיו מתתעסק בדמגוגיה זולה, זה שלא הזכרת את כל היצרנים האירופאים לא שולל את זכותי כן להזכיר כבר את כולם דווקא מהחיוב, בין האירופאים יש גם את האיטלקים וצרפתים שכן הזכרת, אז התשובה שלי ענתה לטענה שלך ועוד קצת.

אתה לא מדיק. מכוניות שמיוצרות בארצות אחרות סובלות לפעמים מבעיות של הרכבה מקומית ושל חלקים מקומים ולפעמים אינם משקפות את האיכות בארץ המקור.למשל בדרום אפריקה, המכוניות הם לרוב בהרכבה מקומית. בזמנו , מבחינת איכות, טויוטה נחשבו מעולים, פולקסווגן גולף טובים, ניסן בינונים וב.מ.וו על הפנים.

יחד עם זה, מערכות החשמל למשל, היו טובות במותגים היפנים וגרועות אצל חלק מהמותגים האירופיאים. המותגים היפנים עדיין הוערכו כבעלי איכות טובה יותר.

אני לא חושב שאתה נמצא בנקודה או מקום יותר טוב ממני להעריך אם אני מדייק או לא, אני חיי את הענף כבר שנים רבות ונוכח יום יום בתקלות משלל יצרנים ודגמים של רכבים חדשים וטענתי הבלתי מחקרית היא כפי שנכתב, רכבים שנחשבו ברמת איכות גבוהה, כדוגמת טויוטה, רואים יותר מוסך ורכבים שנחשבו לבלתי אמינים כגון קיה, פיאט פיג'ו/רנו, פחות מתקלקלים מאשר בשנים קודמות, המגמה הזו רק מתחזקת ונותר לי רק להעריך כי השתוות הרמה עוד תגיע.

אני מסכים שיש קשר בין אמינות מוצר לארץ ההרכבה שלו ואני גם נתקל בכך בשוטף אך אתה מדבר על זמנים עברו כנראה, כי מפעלי יצור באשר הם עברו שידרוגים רצינים בכל הקשור להתליכי הרכבה ידניים, תמיד יהיו טעויות אנוש מה זה קשור לדיון על איכות התרמוסטט או לבעיות אמינות של מותגים מיבשות שונות?

הלוואי שזה יקרה, ונוכל להנות מהיתרונות של רכב צרפתי \ איטלקי ללא בעיות. אבל קשה להיות אופטימי לאור הלחצים להוזלת היצור ומעבר לספקי חלקים לא טובים מכיון שהם זולים.

אתה כבר יכול להנות מרכבים אלו ולסמוך עליהם יותר מאשר פעם, הלחץ הוא דו כווני, יצרנים יפנים מהוללים לא יכולים להרשות לעצמם את בקרת האיכות הקפדנית והיקרה שמעלה את המחיר הסופי של המוצר ויצרנים אירופאים לא יכולים להרשות לעצמם ירידה המכירות עקב תדמית שלילית, ולכן הכל מתאזן.

מה גם שמכלולים רבים של רכב, לרבות מנוע, ממסרה, ובטח תתפלא גם התרמוסטט כלול, מוצאים את מקומם במספר דגמים של כלי רכב מיבשות אחרות לחלוטין מארץ המקור, עוד סממן של גלובליזציה, הורדת עלויות פיתוח, מחקר, ייצור ושת"פ בין יצרנים.

יצרני רכב גם מחליפים ביניהם רכבים למטרת מחקר שמוביל להשתפר ולהוזיל עלויות.

שוב אתה מגיב למה שלא אמרתי ( כל היצרנים?), ולעומת זאת לא עונה על השאלה ששאלתי- מה יכולה להיות הסיבה שהיצרנים הצרפתים \ איטלקים לא עוברים לתרמוסטט יפני מהסוג הטוב?

אני לא מכיר"תרמוסטט יפני מהסוג הטוב", אם היתי יודע לאיזה מוצר אתה מתכוון אני אולי אוכל לענות לך יותר עניינית.

אפילו אם נלך עם טענת דניאל שאיכות התרמוסטט של חלק מהיצרנים היפנים הורעה, עדיין אצל רובם התרמוסטט מחזיק זמן רב. האם אתה לא מסכים לכך?

ולסיום אני חוזר על השאלה- מה יכולה להיות הסיבה שהיצרנים הצרפתים \ איטלקים לא עוברים לתרמוסטט יפני מהסוג הטוב? (ההשערה שלי היא פשוט טמטום של מנהלים)

יהודה

לא טענתי שאיכות התרמוסטטים הורעה אלא בקרת האיכות של יצרנים יפנים באופן כללי ובחירת ספקים זולים ומקומיים וכמו שכתבתי בפוסט הנוכחי, בעיות של תרמוסטטים ברכבים חדשים ממש נדירות, ולא משנה סוג היצרן של הרכב או התרמוסטט ואני ממש לא יודע מה זה "תרמוסטט יפני מהסוג הטוב" היום זהו רכיב כמעט לא מתקלקל אצל מרבית היצרנים. מנועים לפעמים "הולכים" בגלל דברים יותר פשוטים כמו מגע רופף של נתיף מאוורר (דוקא אצל יצרן יפני) צינור מים שהחבק לא הותקן כמו שצריך ועוד זוטות.

• תוכן חדש...