Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה צמיג יושב לך בספייר? אולי כדאי להשתמש בו ולהחליף את הספייר בחדש (ככה תקבל את אותו הצמיג בדיוק בלי לחפש יותר מדי - בהנחה שהצמיג זהה).

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה צמיגים מורכבים על הרכב??

אם לא תמצא אחד זהה בפנצ'ריות, אז בקש פה עזרה.

אם לא הסתדרת - יבואן חייב לספק לך צמיג זהה לזה שמורכב על הרכב.

בהצלחה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אני נדהם מאוסף התשובות הלא מקצועיות .

כבעל B4 זה מספר שנים חקרתי את הנושא.

בשום מקום בחוברת יפנאוטו אחידות ארבעת הצמיגים אינה מוזכרת כלל!!!

יתרה מכך, הורדתי את חוברת היצרן הרשמית באינטרנט וגם שם לא מצאתי.

מסכים. תשובות צריכות להיות מקצועיות. במיוחד ממי שמחזיק B4 מספר שנים.

נכנסתי לספר הרכב, ומצאתי:

All four tires must be the same in terms of manufacturer, brand (tread pattern) ,construction, and size.You are advised to replace the tires with new ones that are identical to those fitted as standard equipment.

כלומר, כל ארבעת הצמיגים חייבים להיות מאותו יצרן ואותו דגם, ומומלץ להחליף לאותו סוג שהאוטו בא איתם במקור.

ועוד מצאתי:

You must install four winter tires that are of the same size,circum-ferences,construction,brand,and load range.Mixing other sizes,circumferences or con-structions may result in severe mechanical damage to the drive train of your vehicle

כלומר, בהחלפה לצמיגי חורף חייבים להשתמש בצמיגים באותו גודל, היקף, מבנה, יצרן , ועומס, אחרת יגרם נזק מכאני ניכר למערכת ההינע.

נמרוד

פורסם
סוף כל סוף תשובה הגיונית ונכונה .

הרי לא הגיוני שבכל מקרה של חוסר אוויר באחד הגלגלים מערכת העברת הכח תהרס .

חג שמח

האמת שאם תמשיך נסיעה ממושכת עם לחץ אויר נמוך באחד הגלגלים תגרום לנזק.

ברכבים אלו, עד כמו שידוע לי יש מצמד ויסקוזי המחבר בין סרן קדמי לאחורי, נסיעה עם צמיג שונה בפרופיל הסולייה, יצרן או שחיקה במשך זמן יגרום לקריסת המצמד הויסקוזי, את זה גילו לפני מספר שנים המשטרה שנוסעת על B4 ומאז החלפת צמיגים נעשית ברביעיות.

כמו כן יש חשיבות עליונה לביצוע החלפת גלגלים בין לפנים ואחור בכל טיפול או אפילו אחת ל 5Kק"מ כדי למנוע שחיקה לא אחידה בין זוג הצמיגים הקדמי לאחורי - וזה נכון לכל רכב בעל הנעה כפולה קבועה.

לירון מאיר, צמיגים שנסעו 3K ק"מ השחיקה שלהם היא זניחה ולכן אם תשיג צמיג חדש ובדיוק כמו השאר להערכתי לא יגרם לנזק, מציע בכל זאת לדבר עם שירות יבואן סובארו לתשובה סופית לנושא, נשמח גם אם תעדכן אותנו במידע שתקבל מהם.

פורסם

All four tires must be the same in terms of manufacturer, brand (tread pattern) ,construction, and size.You are advised to replace the tires with new ones that are identical to those fitted as standard equipment.

אז איך זה מסתדר עם זה שאתה נועל סוליות שונות ??

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הרכב הוא בעל 3 דיפרנציאלים אחד בין סרן קדמי לסרן אחורי ובכל סרן אחד בין 2 הגלגלים

כיוון שדיפרנציאל לא נועד לעבודה ממושכת אלה רק לפניות, שחיקה שונה של אחד הגלגלים או נסיעה ממושכת עם גלגל רזרבי תיגרום לעבודה ממושכת של הדיפרנציאלים ותגרום נזק למערכת העברת הכח, לכן היצרן קובע החלפה של כל הצמיגים מבמקרה כזה.

אבל מיכון שציינת שהרכב עבר אך ורק 3K ק"מ השחיקה שניגרמה לצמיגי הרכב היא מיזערית, והפרשי השחיקה בין צמיג חדש לשלושת הצמיגים שעברו 3K ק"מ תהיה זהה להפרשי השחיקה המיזעריים שנגרמים בצורה טיבעית ,

כך שאני הייתי ממליץ להחליף רק את הצמיג המדובר (כמובן שאותו דגם של צמיג) ואם אתה ממש רוצה את הזוג שעל אותו סרן וכמובן כל 10K ק"מ להחליף בין זוג קידמי ואחורי כדי לשמור על שחיקה שווה ..

מקווה שעזרתי

בברכה דרור

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

בכל רכב רגיל עם הנעה 2X4 יש דיפרנציאל על סרן מניע.

ברור שלא מומלץ להרכיב צמיגים לא זהים על אותו סרן, זה לא בטיחותי, אבל, בפועל רבים עושים את זה, ואני בחיים לא שמעתי על דיפרנציל, שניזוק עקב כך, מישהוא יכול להסביר, מדוע במכוניות רגילות זה לא קורה ?

פורסם

האמת שזה כן קורה, וזה דיי תלוי בסגנון הנסיעה. בניגוד למצמד ויסקוזי, דיפרנציאל פתוח מיצר הרבה פחות חום בזמן עבודה ולכן למשתמש שינהג עם צמיגים שונים בסרן מניע במהירויות גבוהות ולאורך זמן יזכה לראות דיפרנציאל שחוק.

פורסם

דניאל, אבל באמת, כמה מקרים כאלו ראית בעבודתך ?

אני לא מדבר על צמיגים שונים ממש, אני מדבר על צמיגים זהים, שחוקים במידה שונה, למשל, היה פנצ'ר באחד הצמיגים, החליפו אותו בצמיג רזרבי, והמשיכו לנסוע כך. את הגלגל המתוקן שמו אחר כך כספייר. זה קורה על ימין ועל שמאל.

וגם כל חברות הליסינג מחליפות תמיד רק צמיג אחד, נוהגים במכוניות האלו ללא שום התחשבות בשום דבר, ודיפרנציאל זה לא בדיוק חלק, שהחלפתו זה דבר שבשגרה.

פורסם

מה שאני ממליץ להחליף זה את הפאנצ'ר מאכר הגנב!!!

תחליף צמיג אחד בלבד , אחרי 3000 ק"מ השחיקה היא אפסית .

צמיג אחד בלבד צריך לעלות 500-550 שח לצמיג באיכות הגבוהה ביותר.

8000 שח לרביעייה? פראיירים לא מתים...הם רק מתחלפים...

פורסם

4 צמיגי דנלופ לסובארו B4 עלו 1800 שח (לפני חודשיים באיזור המרכז).

אין לי פרטים מדויקים על מיקום הקניה.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

יש לי נסיון אישי עם הסוגייה הזאת.

ברכב B4 של אבא שלי קרה אותו סיפור, הק"מ היה נמוך ולכן הוחלט להחליף צמיג יחיד לצמיג זהה לשאר השלישייה.

ברכב (החל משנת 2007, ג'נט 17) מגיעים ברידג'סטון פוטנזה מדגם RE050A אאל"ט (צמיגים מעולים דרך אגב), שמאוד קשה להשיג, ורק לאחר מאמצים כבירים השגתי אחד כזה במחיר של 1300 ש"ח ליחידה ובכך נסגר העניין.

מצאתי את הצמיג בצמיגי מקסיקו בנתניה (אם זה מעניין מישהו) , לאחר שגם אנטון ,צמיג ישיר ומיטב הפנצ'ריות באזור ת"א והמרכז נתנו לי תשובה שלילית לגבי קיומו של צמיג כזה אצלם. (גם לא בהזמנה מיוחדת).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוקיי אז ככה:

אחי הוא בעל הרכב, אתמול הוא התקשר אליי ואמר לי שהוא קרע את הצמיג בנסיעה.

ניגש אל הפנצ'ר מאכר ורצה להחליף צמיג.

הפנצ'ר מאכר טען שיש להחליף את כל 4 הצמיגים (לא משנה איזה חברה) אבל חייב את ארבעתם.

הצמיג הזול ביותר עולה 450 ש"ח מידה 215x4518 של יוקוהומה .

צמיג אוריגינאלי של ברינגסון כמו שמגיע עם הרכב עולה 2000 ש"ח לצמיג ,ואין כרגע במלאי.

ניגש אחי אל עוד שני פנצ'ר מאכרים ושניהם טענו שיש להחליף את כל ארבעת הצמיגים.

שלחתי את אחי אל אנטון ביפו ושם גם טענו שיש להחליף את ארבעת הצמיגים אבל הוא צריך לברר אם הוא יכול להשיג לו חדש או משומש במצב מעולה.

היום צואל (אח של ויקטור)בעל המקום בצמיגי אנטון התקשר לאחי ואמר שיגיע אליו להרכיב את צמיג משומש במצב מעולה שירד מרכב לאחר תאונה.

צואל נתן לאחי את הצמיג ושלח אותו הבייתה ואמר לו שיסע כך כמה זמן ויבוא לבדיקה בעוד יומיים.

כאשר אחי ביקש לשלם לו , צואל דרש רק 100 ש"ח (מחיר חבר - יש לי שם הנחה גדולה מאוד )ואמר שישלם לו רק בעוד כמה ימים לאחר שיסע עם הצמיג כמה ימים.

ירון מאיר

• תוכן חדש...