Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור חובבת רכבים, ונסיעה בהם, אני מנצלת כל הזדמנות ומצטרפת לכל נסיעה בזמן הפנוי שלי.

היום הצטרפתי לנסיעה במושב האחורי, יחד עם שני תלמידים הלומדים נהיגה.

חשוב לציין שהתלמידים אינם חדשים, והם נמצאים בשלב מתקדם לקראת המבחן המעשי "הטסט".

בתור תלמידים חדשים שנמצאים זמן מועט מאחורי ההגה, הם גילו שליטה יפה בכל הנושא של זהירות ותפעול הרכב.

אך בפוסט הזה אינני רוצה לדבר על התלמידים, אני רוצה לדבר עלינו, הנהגים "הוותיקים".

הנהגים חסרי הסבלנות שידם קלה על הצופר.

רגע, תעצרו!

לפני שאתם מושיטים את היד ולוחצים על הצופר תחשבו לרגע קט.

גם אתם הייתם במצב הזה, אף אחד מכם לא נולד עם הגה ביד ולא קיבל את השם שומאכר בחדר הלידה.

גם אתכם הלחיצו הצפירות, ותנועות הידיים של הנהג שנסע מאחור, גם לכם רעדה הרגל על דוושת המצמד ולעיתים המנוע נדם.

נזכרתם? העלתם חיוך של נוסטלגיה? יופי!

עכשיו כל שנותר לנו זה להיות סבלניים, לקחת נשימה ארוכה, וגם אם מה שנראה לנו כדבר הפשוט ביותר, לתלמיד שלפנינו זה דבר חדש, הוא לומד, הוא טועה, הוא מתנסה כדי להגיע אל התוצאה הא צריך ללמוד ולאט.

בואו ניתן לו ללמוד בנחת, בלי להלחיץ בצורה מיותרת, זה יקל עליו מאוד.

(נכתב לאחר נסיעה של 3 שעות עם תלמידים הלומדים נהיגה).

שתהיה לכולנו נסיעה בטוחה, נעימה, שלווה ושקטה.

ועם הרבה סבלנות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

+1

אני משתדל להיות סבלני כלפי תלמידי נהיגה,לתת להם להשלים מעבר נתיבים השתלבויות ובאופן כללי לתת להם לנהוג גם אם זה בא על חשבון 10 שניות מהזמן שלי,

אם אני לא יכול לעקוף אני שומא מרחק כדי לא להלחיץ , ב 99% מהמקרים זו לא ההתנהגות של שאר הנהגים סביבי.

באופן כללי את השוק האמיתי מהאופי של הנהג הישראלי הם יקבלו כאשר יקבלו רישיון ויתחילו להבין מה קורה סביבם.

פורסם

גם אני מנסה להיות סבלני, כשאני רואה תלמיד נהיגה אני משתדל לתת לו זכות קדימה ולא לעקוף אותו בצורה שתלחיץ אותו.

הרי בסך הכול גם אני הייתי תלמיד לפני שנה בידיוק!:lol:

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

מצד שני.פעם נכבה לי האוטו בצומת ושמעתי מישהו צופר לי מאחור.האוטו היחיד שהיה מאחורי היה רכב ללימוד נהיגה עם תלמיד ומורה.אז יש מי שמכין את דור העתיד של הצופרים.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

מהכותרת חשבתי שצופרים לך ...

צודקת במאה אחוז.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אלה אותם אנשים שצופרים בתדירות פי 3 יותר גבוהה כשהם רואים "נהג חדש".

קוראים להם "ישראלים מצויים".

מעולם לא צפרתי לל', זה נראה לי הדבר הכי מטופש בעולם, בערך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני נוסע כבר שנה שלמה בלי צופר :)

התקלקל ואני ממש אבל ממש מתעצל ללכת ולסדר את זה

היה את השלב הראשון של הדפיקה על ההגה כמו מטומטם ובגלל זה נקרע לי ההגה

היה את השלב השני של הקללות והדפיקות על ההגה

והשלב האחרון חוסר אונים מוחלט

אבל זה רק לימד אותי על נהגים אחרים, בין אם זה לטובה ואם לרעה

בסך הכל אני יותר מבין נהגים אחרים, שפשוט לא חייב לצפור על כל שטות

"חובת הצפירה רק למניעת תאונה" (או לשם הכרת בחורה) D:

פורסם

ל - את צודקת לחלוטין.

אישית אני כמעט שלא משתמש בצופר, מעדיף את השקט... אין טעם לצפור ברוב המקרים.

ואני משתדל גם בכלל שלא להלחיץ תלמידי נהיגה, גם- מתוך העובדה שגם אני הייתי כזה, פעם, לפני שנים רבות...נותן להם לנסוע בסבבה שלהם עד שהם פונים לנתיב אחר משלי, וכמובן שומר קצת אקסטרה מרחק.

לא מבין את המנטליות הלחוצה של כולם. בכביש אין טעם להיות לחוץ. זה רק מסבך את העניינים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתור למד, אני משתדל לא לקחת את החוצפה של הנהגים הישראלים יותר מדי ללב. לי לא אכפת אם עוקפים אותי, אבל למה לצפור ולסכן את האוכלוסיה סביבכם? בשיעור הראשון בחורה אחת נצמדה אלי מאחור והתחילה לצפור ובעצם סיכנה את עצמה - בסופו של דבר המורה שלי הביא שתי לחיצות חדות על הבלם, היא ראתה את וו הגרירה מקרוב והתרחקה והפסיקה לצפור.

במקרה אחר עמדתי בכביש חד סטרי בעל שני נתיבים, ובקצהו יש צומת עם פנייה לשני הצדדים - לכל צד מנתיב נפרד. עמדתי בנתיב הימני ועמדתי לפנות ימינה, כשלפתע עקפה אותי יונדאי אקסנט מהנתיב השמאלי, חתכה אותי ממש כשהתחלתי לנסוע ועשתה את הפנייה ימינה תוך כדי מעבר בשטח המת שלי - ואחרי זה היא עצרה במעבר החצייה. אז אני שואל את עצמי: מה, מה זה נתן לך שעקפת אותי ככה? אתה (במקרה הזה: את) מסכן את עצמך ואת הסובבים לך.

פורסם

לבחור שנוסע עם צופר לא תקין - אתה מסכן את עצמך ואת הסובבים אותך. וזה גם לא חוקי. אני אישית באחת הפעמים בצבא סירבתי לקחת רכב כי הצופר לא היה תקין. הגעתי הביתה בעשר בלילה, אבל הגעתי.

ולגבי סובלנות - הכי חשוב לגלות סובלנות לתלמידים במבחן המעשי. גם בתור הולך רגל (וכל שכן כנהג), כשאני רואה את הכובע עם הכיתוב "במבחן רשמי" אני פשוט מנסה לא לעשות דברים שיבלבלו אותם. מדובר בבני נוער שחסכו את הכסף אגורה לאגורה.

פורסם
בתור למד, אני משתדל לא לקחת את החוצפה של הנהגים הישראלים יותר מדי ללב. לי לא אכפת אם עוקפים אותי, אבל למה לצפור ולסכן את האוכלוסיה סביבכם? בשיעור הראשון בחורה אחת נצמדה אלי מאחור והתחילה לצפור ובעצם סיכנה את עצמה - בסופו של דבר המורה שלי הביא שתי לחיצות חדות על הבלם, היא ראתה את וו הגרירה מקרוב והתרחקה והפסיקה לצפור.

מצטער לומר לך שהמורה שלך הוא לא גאון גדול, אל תחנך את מי שמסביבך יש סכנה בכביש (במקרה זה הנהגת שצפרה מאחור)

תעשה את המירב להמנע מהסכנה ואל תכניס את עצמך למצבים מסוכנים יותר כדי "לחנך" את הסביבה שלך.

דוגמא נוספת היא ההתעקשות על נתיב כדי שמי שנמצא מימינך/שמאלך לא יצליח לעבור, אלמנט שרואים הרבה בכבישים

וגורם לחוסר שמירת מרחק כרונית בכביש ועצבנות כללית.

מישהו כבר מתחיל להדחף שיהיה לו לבריאות לא צריך לסכן את עצמך כדי להראות לו...

פורסם

יש את האלה שאני עומד ברמזור אדום והוא לא מספיק אפילו לעבור מצהוב לירוק אז כבר צופרים, משגע אותי, זה מראה עד כמה יש פה חוסר סבלנות.

• תוכן חדש...