Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טעות חמורה. זה רק הופך את ההתנהגות של הרכב שלך ללא צפויה, מגדיל את הבלאי בצמיגים ופוגע באיזון בין הצירים. זה בטוח לא משפר אחיזה...

רוני

לא יודע אם זו טעות, אבל קיבלתי את העצה הזו ממשהו שמבין עניין בתחום המוטוריקה.

ולגבי ההתנהגות, האוטו צפוי מאד, נבדק במסלול.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע למה אתם משחקים בנושא לחץ האוויר, אין פה מקום לשיקול דעת ו"שיפורי אחיזה".

אני ניגש בצמיגים קרים, על הבוקר, פעם בשבועיים שלושה, למקום בו קניתי את הצמיגים, וכמחווה שירותית מבקש בדיקה , או אם צריך מילוי, להגדרות היצרן.

5 דקות הענין סגור.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם
לא יודע אם זו טעות, אבל קיבלתי את העצה הזו ממשהו שמבין עניין בתחום המוטוריקה.

ולגבי ההתנהגות, האוטו צפוי מאד, נבדק במסלול.

רוני הינו מומחה ותקשיב לדבריו.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש יצרן שכותב לחץ ניפוח לפי גודל הצמיג ונתוני רכב נוספים לא ניראה לי שיש מקום להוסיף להפחית ולהיות יותר מבין מהיצרן אולי רק במכוניות מרוץ בנסיעה ב260 ק"מש.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
אני לא יודע למה אתם משחקים בנושא לחץ האוויר, אין פה מקום לשיקול דעת ו"שיפורי אחיזה".

אני ניגש בצמיגים קרים, על הבוקר, פעם בשבועיים שלושה, למקום בו קניתי את הצמיגים, וכמחווה שירותית מבקש בדיקה , או אם צריך מילוי, להגדרות היצרן.

5 דקות הענין סגור.

במקום לנסוע לפנצ'ריה אתה יכול לקנות מד לחץ אוויר נורמלי ב-30 שקלים ולבדוק בעצמך בבקרים. אם חסר - מלא בזמן התדלוק.

רוני הינו מומחה ותקשיב לדבריו.

לא הייתי קורא לעצמי מומחה, אבל אני יודע להפעיל הגיון פשוט ולהבין שהפרש של 40% בלחץ האוויר בין הצירים לא יכול להיות טוב להתנהגות או אורך החיים של הצמיג. לרוב יצרני הרכב קובעים את לחץ האוויר לפי פשרה אופטימלית בין נוחות, אחיזה ואורך חיים. מי שרוצה קצת יותר התנהגות יכול להעלות קצת את לחץ האוויר (לא להוריד) - אבל לא יותר מדי. צמיג מנופח יתר על המידה "יקפץ" על הכביש ויאחוז דווקא פחות, כי הוא מאבד מהגמישות שלו. צמיג לא מספיק מנופח יימרח מדי ויפגע באחיזה ובהתנהגות הכביש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במקום לנסוע לפנצ'ריה אתה יכול לקנות מד לחץ אוויר נורמלי ב-30 שקלים ולבדוק בעצמך בבקרים. אם חסר - מלא בזמן התדלוק. רוני

הבעיה בשיטה הזו שהיא מעצבנת. צריך להשקיע במד לחץ אוויר איכותי, ואז ליסוע לתחנת הדלק איתו. אז מתחיל סיפור של הוספה- מדידה-הורדה-מדידה נוספת, כפול 4 צמיגים.

המכשיר של הצמיגאים כולל את המד והקומפרסור ביחידה אחת, וכל הענין פשוט יותר.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

תתקין TPMS ותהיה מאושר, כמוני. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

מה הבעיה ? ממלאים אויר פעם בשבוע בתחנה על הדרך שהיא בדרך לעבודה או דרך שנוסעים בה קבוע ובודקים אם המדיד בתחנה שהלחץ אחרי הניפוח תואם ללחץ במדיד מנפחים בתחנה זו כל שבוע ובודקים במדיד שאין שינוי בלחץ השעון מספיק לבדוק גלגל אחד אחרי ניפוח לתקינות ,תאמינו או לא בסוף צמיג שלא נופח קרוי יעלה יותר יקר מהמדיד או ממאמץ של פעם בשבוע לשלוש דקות ניפוח ובדיקה, נ.ב חשוב ליבדוק לחץ לאחר נסיעה קצרה של מספר ק"מ בודד ולא שהצמיג חם.:-D

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
היצרן קבע ברכב שלי 36 PSI לכל הגלגלים. אני ממלא 39. האחיזה יותר טובה. (בדקתי על יותר וגם על פחות).

נראה לי שאתה טועה. 36 נשמע לי המון. בוולקן הייתי ממלא 36 - וזכור לי שזה אחרי תוספת של 3-4PSI. (שתמיד אני מוסיף לטובת האחיזה).

שים לב שאסור למלא ב-SP9000 יותר מ-40 - מה שמחזק את הטענה שלי.

פורסם

טוב, זה כבר עניין של נוחות. אני מעדיף לא לנסוע במיוחד לפנצ'רים ולקוות שהם יהיו בדיוק פנויים לבדוק לי, אלא להשקיע שלוש דקות בבדיקה ומילוי עצמיים בזמן שאני כבר בתחנת הדלק. אני עדיין חושב שמדובר בחסכון של זמן...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הבעיה בשיטה הזו שהיא מעצבנת. צריך להשקיע במד לחץ אוויר איכותי, ואז ליסוע לתחנת הדלק איתו. אז מתחיל סיפור של הוספה- מדידה-הורדה-מדידה נוספת, כפול 4 צמיגים.

המכשיר של הצמיגאים כולל את המד והקומפרסור ביחידה אחת, וכל הענין פשוט יותר.

לא נכון, אתה בודק על צמיג אחד מהו הזיוף של המשאבה, ואז ממלא בהתאם תוך פיצוי או קיזוז הזיוף בשאר ה3.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רוב הפנצ'ריות ממלאות 30 כברירת מחדל אני חושב שהכי טוב לבדוק בזמן התדלוק (עדיף לפני נסיעה ארוכה ולא אחריה כדי שהצמיגים לא יהיו מחוממים מידי). אצלי אמורים למלא 29 ואני ממלא 30 פשוט כי אני מתעצל למלא כל שבועיים וככה זה "מספיק" ליותר זמן.

פורסם

אאפשר גם לקנות את הקומפרסור שמתחבר למצת, כשמדובר במילוי של 2-3 PSI הוא עושה את העבודה, אם כי ברעש מעצבן.

המחיר 40-50 ש"ח.

פורסם

המון תודה על המידע הנ"ל, איציק.

בבעלותי רכב זהה (2002, 1,400 סמ"ק, ידני) ועד עכשיו נצמדתי להוראות היצרן. אכן הורגשה רכות מסוימת בעת מעבר על פסי האטה במהירויות עירוניות וסתם בבורות. אולי הורדה של PSI בודדים, כמו במקרה שלך, תשפר את המצב.

באותו עניין, מנסיונך האישי והמקצועי, האם יש לך המלצה לצמיגים במידה הזאת במחיר שפוי?

דבר פעוט נוסף: הכיסוי גלגלים (טאסות, ג'אנטים-WHATEVER) ברכבי איננו מקורי והיה, כנראה, אילתור של החברת ליסינג בבעלותה היה קודם- יתרה מזאת: הוא מכוער!

היכן ניתן למצוא את הכיסוי גלגלים המקורי של הרכב (למי שלא יודע לאיזה טאסות בדיוק אני מתכוון- ניתן לראות אותן על דגמי הדיזל של קסארה 2 מהשנתונים הללו; בעיקר על מוניות). תינתן עדיפות לפרוקיות\מקומות באיזור כפר-סבא-רעננה.

שוב, המון תודה מראש ושבוע טוב,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

באותו עניין, מנסיונך האישי והמקצועי, האם יש לך המלצה לצמיגים במידה הזאת במחיר שפוי?

כשרכשתי את הרכב לפני כשנה - קיבלתי אותו עם צמיגים יחסית חדשים, זוג קדמי TOYO PROXES TPT וזוג אחורי BRIDGESTONE MY01.

אני מרוצה מהצמיגים הנ"ל (שקטים ואוחזים פשוט מעולה !). כמדומני (דאז) המחיר ל MY01 היה בסביבות 400-500 שח ליחידה, אין לי מושג כמה זה עולה היום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...