Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור קודם,לפני החלפת תרמוסטט(במהלך שיפוץ ראש מנוע) המנוע עבד סביב 90 מעלות יציב.לאחר החלפת התרמוסטט המנוע עובד סביב ה- 100 מעלות ויציב.השאלה היא האם יש סיכוי שהרכיבו לי תרמוסטט בעל נתוני פתיחה שונים? האם מישהו יודע מה הטפמפרטורת פתיחה של התרמוסטט המקורי?

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אם אני לא טועה זה בערך 92 מעלות. אצלי המנוע עובד בסיבות ה80 תמיד... יש לי שאלה אלייך. כשהמנוע שלך דלוק, והטמפ לא גבוהה, האם 2 המאוררים שלך עובדים על מצב חלש? זה שאלה לא קשורה לבעיה שלך פשוט יש לי איזה קטע במאווררים בפיג'ו שלי נירא לי שאחד לא עובד על מצב חלש, והרכב מתריע ליעל כך לפעמים במנורת STOP...

פורסם

לא בדקתי את נושא המאווררים לעומק,ואצלי זהיתי רק אחד אבל מחר אנחנו נבצע מס' בדיקות ואז ארשום כאן תגובה עם פרטים.

לילה טוב.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

תרמוסטט (כמובן שרק מקורי) נפתח ב-83 מעלות.

adz, החום לא תקין, האם ניקזו אוויר ב-3 מקומות?

piji, הטמפ' אצלך נמוכה מדי והיא לא תקינה, תוך כמה זמן המנוע מגיע לטמפ' עבודה? לדעתי התרמוסטט תפוס על מצב פתוח.

המאווררים אמורים להיכנס לפעולה במהירות חלשה ב-97 מעלות ומהירות גבוהה ב-105 מעלות (תתיכן סטייה עקב הצטברות אבנית על היוניט).

מקווה שלא טעיתי במעלות, גם אם כן מדובר במעלה לפה או לשם.

פורסם

תראה, אין מצב שהטרמוט שלי תפוס על מצב כלשהו, אני מזהה בבירור את הפתיחה שלו כשהוא מגיע לבערך 90 מעלות ישר נופל המחוג לאזור ה-80 (הוא נפתח)...

העניין שיש לי זה גם כשהטמפ' היא 80 בערך וזו בערך הטמפרטורת עבודה קבוע אצלי, אני שומע את המאווררים פועלים בשיא המרץ כמו משוגעים שתיהם. זה בעיה?

פורסם

לא ברור לי למה אתה מתעקש להתמקד בתרמוסטט.

לגבי התרמוסטט, נראה לי מוזר. מה שקובע את הטמפ' העליונה של המערכת הוא לא התרמוסטט, אלא דווקא המאווררים. בדוק ששני המאווררים פועלים גם במהירות נמוכה וגם גבוהה (מהירות נמוכה - אתה יכול להשוות לפעולה עם מזגן, אפילו כשהמנוע קר. מהירות גבוהה - נתק את הקונקטור בצבע חום שמצוי על הפלאנג' של התרמוסטט).

הפניתי אותך לשרשור המסביר את פעולת מע' הקירור בפז'ו. קרא ובדוק לפיו, כולל ניקוז אוויר כראוי. מאז אותו טיפול, למעט הפעם בה נתפס לי מנוע מאוורר, הטמפ' לא זזה אפילו פעם אחת מ-90 מעלות, גם בשיא החום, בפקקים, עם מזגן.

פורסם

שמר, מצטער אם יצאתי בור עכשיו, אבל קראתי את כל הנושא שנתת אליו קישור (כל הכבוד על הפירוט :-D)

אבל, עדיין לא הצלחתי להבין, האם בפיג'ו שלי המאוררים צריכים לעבוד קבוע - תמיד - כל הזמן שהרכב מונע לפחות במהירות הכי נמוכה? או שמה הם צריכים להיכנס לפעולה רק אבל רק כאשר הרכב מתחמם, ואז להתכבות?

פורסם
טרמוסטט מקורי בפיג' 306, נפתח ב-89 מעלות.

דוד.

תרמוסטט מקורי מלובינסקי, חרוט עליו 82\C83 (אני מוכן ללכת לפרק אם צריך:-)).

הבעייה היא אכן ביוניט שכנראה מלא אבנית ולכן מפעיל את המאווררים בטמפ' גבוהה יותר או באחד המאוורים שייתכון והוא תקול.

piji, כנראה שהתעלמת מההודעה האחרונה שלי, המאווררים לא אמורים לפעול כל הזמן, רק בטמפ' מסויימת. 80C במנועי פיג'ו זה לא תקין.

פורסם

בוא נעשה סדר. התרמוסטט ברכב הינו ברז, הפועל לפי הטמפ'.

במע' הקירור של רכב יש שניים או שלושה מעגלים.

השניים שיש בכל רכב, הם המעגל הקטן, בו נוזל הקירור זורם רק בתוך המנוע, כל אימת שהמנוע קר והתרמוסטט סגור.

ברגע שהחום עולה מעל טמפ' הפתיחה של התרמוסטט, הוא נפתח ומאפשר לנוזל במערכת לעבור גם דרך המעגל הגדול, אשר מכיל גם את הרדיאטור (מקרן החום, אם תרצה).

מעגל שלישי, אם קיים, הוא מעגל החימום הפנימי. בעבר היה ברז נוסף במכוניות, אשר היה חוסם את מעבר הנוזל אל רדיאטור החימום הפנימי, ורק בעת פתיחת החימום, היה הברז נפתח (באמצעות משיכה ע"י כבל). כיום (כולל במכוניתך) לא משתמשים בברז, והנוזל עובר גם דרך הרדיאטור הפנימי כל הזמן.

מה עניין התרמוסטט לטמפ'?

כל עוד המנוע קר, הנוזל מסתחרר (באמצעות פעולת משאבת המים) רק בתוך המנוע. אחרי כמה דקות, המנוע מתחמם, ואז התרמוסטט נפתח. ברגע שהוא נפתח, עוברים מים אל הרדיאטור. הרדיאטור למעשה "פורש" את הנוזל אל הטמפ' החיצונית (תמיד תהיה נמוכה מחום המנוע. במקרים קשים במיוחד יהיה בחוץ 50 מעלות צלסיוס, בעוד שבמנוע זה יוצא מינימום ב-80 מעלות). כך הנוזל נחשף אל הטמפ' החיצונית ומתקרר.

הבעייה היא בנסיעה איטית, פקקים ובעמידה בכלל (בנסיעה מהירה, הרוח שנוצרת מהנסיעה מקררת את המנוע בלי קשר למאווררים).

ללא משב רוח, טמפ' הסביבה אינה מספיקה כדי לקרר את הנוזל, אשר מתחמם בגלל הבעירה (הפנימית) שבתוך המנוע. כדי לייצר רוח במקרים שהזכרתי, התקינו מאווררים, אשר מופעלים בטמפ' בה רוצים להתחיל לקרר את הנוזל (ברכב שלך, בסביבות 90 מעלות).

תחילה המאווררים מסתובבים במהירות איטית, כדי לא לצרוך הרבה זרם חשמלי מהמערכת (המערכת מתוכננת כך שמהירות איטית מספיקה בד"כ), אבל אם זה לא מספיק, מעבירים את המאווררים למהירות גבוהה, עד אשר הם מקררים את הנוזל.

במערכת תקינה - לא משנה עד כמה חם בחוץ - הרוח מספיקה (כפי שהסברתי, בכל מקרה טמפ' הנוזל במנוע גבוהה מהטמפ' בחוץ).

התרמוסטט אינו קשור לעסק, כי בשלב זה הוא כבר אמור להיות פתוח במלואו ללא השפעה על המערכת.

עוד דבר- בעת הפעלת מזגן מקורי - ברירת המחדל של המאווררים היא לעבוד במהירות נמוכה גם כשהמנוע קר יחסית (כדי לא לתת למנוע להתחמם מראש).

סייג נוסף - במקרה שלא מגיע חיווי טמפ' למערכת הפיקוד של האוורור מסיבה כלשהי - המערכת נכנסת למצב הגנה על המנוע (נקרא LIMP HOME), בו המאווררים עובדים שניהם במהירות גבוהה, ומדחס המזגן מנותק. אפשר לדמות מצב זה ולוודא את פעולת המאווררים בעזרת ניתוק חיישן טמפ' נוזל הקירור, שצבעו חום וממוקם על הפלאנג' של התרמוסטט.

בקיצור - מאווררים עובדים קבוע במהירות נמוכה רק בעת הפעלת מזגן, נכנסים במהירות נמוכה בערך ב-90 מעלות, ובמהירות גבוהה באיזור 100 מעלות.

שני המאווררים אמורים לעבוד במקביל כל הזמן, בין אם במהירות נמוכה ובין אם גבוהה.

פורסם

שמר, תודה!

עכשיו הבנתי שיש לי בעיה במאוררים ובכל מה שקשור אליהם!

הם עובדים חזק חזק גם בטמפרוטה נמוכה כמו 80-85. כשהיתי במוסך פעם אחורנה אמר לי המכונאי שיש לי איזה קטע במאוררים... בטיפול הקרוב לרכב אני יבקש שיסדרו לי את זה.

אולי בגלל זה המנוע אצלי עובד בטמפרטורה נמוכה יחסית לא?

פורסם

לא יודע ככה דרך המסך, אבל ממליץ לקרוא את ההסבר בשרשור שהפניתי אליו, כדי להבין את אופן הפעולה של המערכת ולעבוד לפיו.

פורסם

שמר שלום.קודם כל תודה רבה!! על המידע וכנ"ל ליתר הכותבים.

אצלי מה שקרה הוא שלפני שהוחלף התרמוסטט החום היה יציב סביב ה - 90 וכעת יציב סביב ה - 100.כלומר בדיוק אותה התנהגות רק בהפרש של 10 מעלות.על דרך השלילה נראה לי שהמרכיב היחידי שיכול להשפיע הוא התרמוסטט.כפי שציינת,בנסיעה מעל 60 קמ"ש אין למעשה משמעות למאווררים ועדיין ההתנהגות של החום זהה גם במצב עמידה וגם בנסיעה - יציב על ה - 100.

לגבי המאווררים: נכנס במהירות איטית,כנראה (תבוצע בדיקה היום),כאשר המד חום מראה קצת מעל 100 ויורד חזרה לקצת מתחת ל- 100 ומפסיק וחוזר חלילה (נבדק במצב עמידה).אני אבדוק ע"פ ההסברים שלך את משטר התנהגות המאווררים אבל יכול להיות שבמהלך טיפול הראש מנוע במוסך פגעו בכיול של שעון החום ולמעשה הטמפ' היא 90 אבל השעון מראה 100?הרכב מראה התנהגות נורמלית לחלוטין רק בקפיצה של 10 מעלות.

פורסם

מציע קודם כל לוודא שאוויר נוקז כהלכה במערכת (ההליך מוסבר כמה פעמים בפורום. הניקוז ב-ZX וב-405 זהה).

אח"כ, לגשת למכון רדיאטורים ולבדוק אם השעון מדוייק או לא (יכול להיות שאחד החיבורים רופף או משהו, ואז הקריאה שונה).

אין אפשרות "לכייל" את שעון הטמפ', אבל כדאי לבדוק אם לא החליפו את החיישן ביחד עם ראש המנוע (יכול להיות החיישן בצבע כחול, אשר נותן חיווי ליח' ה"ביטרון" של מע' הקירור, ויכול להיות החיישן בצבע חום, אשר נותן קריאה לשעון בלוח השעונים). אם החליפו את אחד החיישנים, זו בהחלט יכולה להיות סיבה לשינוי.

אני בהחלט מבין מדוע אתה חושד בתרמוסטט, כיוון שזהו (כביכול) הרכיב שהוחלף, אבל - כפי שהסברתי - הסיכוי שהוא הגורם לעלייה קלוש, כי ברגע שהוא נפתח ומאפשר את מעבר הנוזל מהמנוע לרדיאטור, תפקידו למעשה נסתיים עד לפעם הבאה שהמנוע יתקרר (וזה יקרה רק אחרי שתדומם מנוע לפחות לחצי שעה), והוא נשאר פתוח קבוע.

כדי להסיר ספק - אפשר להסיר את התרמוסטט לגמרי (אאל"ט אין צורך בתרמוסטט כדי לאטום את הפלאנג') כדי לבדוק. אם אני צודק, למנוע ייקח יותר זמן להתחמם, אבל הוא יגיע שוב ל-100 מעלות ויישאר שם.

פורסם

תרמוסטט מקורי פיז'ו 306 1.4 98 היה 89 מעלות לפתיחה בבירור. יכול להיות שיש הבדלים בדגמים.

חליפי שקניתי היה 86. המעלות לא זזו מ 90 לא משנה מתי. לאחר ראש מנוע (שלדעתי לא ממש בוצע כהלכה) המעלות בעליות היו עולות ל-100 אבל לא מעבר.

• תוכן חדש...