Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תביטו בתמונה תראו מהו רכב ברירת המחל מבחינתי אבל לאחרונה אני שוקל לרכוש C5 בשנים 2002 - 2004. לפני בדיקתי כאן ובמקומות אחרים, התרשמתי שמידה וברצוני רכב בטוח, מפנק ואולי אף די אמין בתקציב של 35-40K, הרכב הזה בהחלט יכול לבוא בחשבון.

רציתי לשאול האם מנוע ה-3 ליטר הוא אותו מנוע כמו 2 ליטר ורק הנפח שונה, כלומר מוכיח את אותה האמינות, הטיפולים דומים בהיקפם הטכני והכלכלי, לא גורם לבלאי מואץ של רכיבים אחרים ברכב וכו'.

תודה מראש לבקיאים בנושא

You can’t really know someone until you fight them

פורסם
רציתי לשאול האם מנוע ה-3 ליטר הוא אותו מנוע כמו 2 ליטר ורק הנפח שונה

לא. מנוע 3 ליטר זה V6, מנוע 2 ליטר הוא 4 צילינדר. מדובר על מנועים אחרים לחלוטין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנוע V6 הוא מנוע מודרני בנפח 2946 סמ"ק שאינו חולק מאום עם מנועי EW.

הוא גם אינו משודך לתיבת AL4 שבדגמים הנחותים יותר, אלא לתיבה אוטומטית מתוצרת ZF הגרמנית.

גרסת 3000 סמ"ק מצויידת בחיישני לחץ אוויר בגלגלים, חישוקי מגנזיום שונים מהגרסאות הפשוטות, (לעתים) חלון בגג, (לעתים) ריפודי עור.

אני מניח שהחלפת רצועות תיזמון יקרה יותר.

פורסם

בנוסף למה שארנון כבר רשם, הדבר היחיד הרגיש בדגם הזה הוא סלילי הצתה - אבל סביר להניח שברכב שתקנה כבר מזמן החליפו את כולם ואז, אפשר לומר, שאתה יכול להיות רגוע לגמרי.

המנוע שקט מאוד, גמיש ונעים לנהיגה. הטיפולים דיי דומים לדגמים עם המנועים הקטנים יותר למעט שגרת החלפת טיימינג ומצתים שהיא שונה מהדגמים הרגילים (מצתי אירודיום לעומת רגילים -> מחליפים כל 90K קמ. טיימינג עושים במרווחים גדולים יותר מאשר הדגמים עם המנועים הקטנים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובות המהירות.

בהנחה שככלל אני מעדיף מנוע גדול יותר (ולא בהכרח את שאר הפינוקים שבדגם הזה למרות שלא אתנגד להם), האם לעניות דעתכם, זו עלולה ליהיות טעות מהיבט מורכבות טיפולים, חלפים למנוע, בעיות יחודיות וכו', לרכוש את ה-3 ליטר?

פורסם

מנועים מודרניים אמינים בד"כ וגם המנוע הזה לא אמור להיות יוצא דופן.

תקלות מכניות במנועים מודרניים אינן שכיחות בדרך כלל, אבל עם זאת, ככל שמנוע מורכב יותר כך תזדקק למכונאים מיומנים יותר כדי לטפל בתקלות - אם יווצרו. זה נכון לגבי מנועים מודרניים בכלל, ולגבי מנועים נדירים יותר בפרט.

מנועי V6 אינם שכיחים במיוחד, ולא כל מוסך שאינו מורשה יבואן ידע לבצע נכונה פרוצדורות כמו החלפת רצועת תזמון.

אם בכוונתך לטפל במכונית במוסכים מורשים, זו לא אמורה להיות בעיה מיוחדת.

פורסם

אכן מנועי V6 אינם שכיחים.

קרוב משפחה שלי מכר בימים האלה פיג'ו 607 שנת 2001.

אני לא יודע אם זה אותו מנוע וגיר אבל כל כניסה למוסך ראשי בבני ברק שרק שם ידעו לטפל בו הייתה מלווה בחשבונית ממוצעת של 4000 שקל. אני לא יודע אם זה בעיה מיוחדת או שגרתית.

הרכב נמכר ב21 אלף שקל.

פורסם

אתה לא יודע מה תיקנו, אבל העלויות "מעוררות פליאה". נו, טוב.

בדקת מה עלויות התיקון של רכבים מקבילים? למשל וולוו S80, במוו סדרה 5, מרצדס E-Class, אודי A6.

להערכתך עלות התיקון הממוצעת במכוניות האלה נמוכה משמעותית? שכח מזה.

פורסם

רציתי לשאול האם מנוע ה-3 ליטר הוא אותו מנוע כמו 2 ליטר ורק הנפח שונה, כלומר מוכיח את אותה האמינות, הטיפולים דומים בהיקפם הטכני והכלכלי, לא גורם לבלאי מואץ של רכיבים אחרים ברכב וכו'.

תודה מראש לבקיאים בנושא

אני חושב שהנקודה שהעלתי מאוד קשורה לעניין ובהקשר הנכון. לא דיברתי על רמת הרכב אלא על מכלולי PSA ספציפיים כגון מנוע V6 ואולי הגיר שמשודך אליו.

ארנון. בתור איש יח"צ לשעבר אני חייב להגיד שהאינפורמטיביות היבשה והכביכול אובייקטיבית שלך זועקת.

אני יוצא מהוויכוח לפני התראה מצד הנהלת הפורום.

פורסם
אני חושב שהנקודה שהעלתי מאוד קשורה לעניין ובהקשר הנכון. לא דיברתי על רמת הרכב אלא על מכלולי PSA ספציפיים כגון מנוע V6 ואולי הגיר שמשודך אליו.

ארנון. בתור איש יח"צ לשעבר אני חייב להגיד שהאינפורמטיביות היבשה והכביכול אובייקטיבית שלך זועקת.

עדיף שתצא האמת , כיוון שאתה יורה לכל הכיוונים ללא ידע אמיתי על המתרחש בשטח.

אתה כמובן מכליל על מנוע 3 ליטר V6 של PSA שנחשב מנוע אמין מאוד , וגם הגיר אשר מחובר אליו הוא גיר 4 מהיריות פשוט של ZF הגרמנית.

אתה ממשיך ומכליל ללא ידע אמיתי אלא כשמועה ותו לא מדוד שהייתה לו ואו שלא 607 שאולי כן ואולי לא הייתה מצוידת במנוע הנ"ל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תסביר לי מה אתה רוצה, כי חוסר האובייקטיביות מקשה עלי להבין.

הבאת סיפור על פז'ו 607 של מכר ועל עלויות הטיפול שלה.

ציינת שכניסה למוסך היתה מלווה "בחשבונית ממוצעת של 4000 שקל".

הוספת גם ש"אני לא יודע אם זה בעיה מיוחדת או שגרתית".

אחרי הדברים האלה סיכמת ואמרת ש"עלויות תיקון ... לרכב מסוג זה מעוררים פליאה".

לצורך הדיון נניח שהדברים שלך הם מופת של אובייקטיביות, ואין בהם שמץ של הכללה או הסקות מסקנות ללא מידע מבוסס.

בוא ונניח.

התגובה שלי היתה שעלויות הטיפול השוטפות של מתחרותיה לא נמוכות, ולכן לא ברור מה בדיוק "מעורר פליאה" בסכומים האלה.

ככה זה כשמדובר במכוניות סאלון. נסה לבקר במוסך עם מרצדס E-Class או אודי A6 וספר לי מה עלותה של חשבונית ממוצעת.

כ"איש יח"צ לשעבר" אולי אינך רגיל שאנשים מתייחסים לדברים שכתבת ככתבם וכלשונם, אבל כזה אני.

לוקח ברצינות את מה שכותבים, ומשתדל להשיב ברצינות.

פורסם

הזדמן לי "לעשות סיבוב" ב C5 3.0 שהיתה (כנראה) רכב ההדגמה של היבואן.

המנוע שקט מאד וחלק, ומספק ביצועים טובים בהרבה משל ה 2.0.

המכונית הספציפית הזו היתה מצויידת ומאובזרת בכל מה שצויין - ריפודי עור, חיישני לחץ אוויר בגלגלים וגג שמש, רק חבל שהיא נראתה כה מרופטת, כנראה שעברו עליה חיים לא קלים..

מה ששמתי לב, זה העובדה שגירסת ה 3.0 פחות נוחה לנסיעה מה 2.0, ובהפרש די משמעותי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חברים, לא רציתי לגרום למהומה אבל אם זה יוצא כאן אז עדיף כך מאשר על הכביש8)

אגב, אני לא משווה את ה-3 ליטר לוולבו S80 או שאר ירקות בריאים. רציתי להשוותה ל-2 ליטר.

חן, גרסת ה-3 נוחה פחות מה-2? מה ההיגיון? הרי מדובר באותו מרכב.

• תוכן חדש...