Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מבקש את עזרתם בפענוח תוצאות בדיקת רכב שביצעתי היום במוסך קומפיוטסט בראשל"צ.

הרכב הנבדק הוא דייהטסו סיריון 2007 יד 1 מליסינג תפעולי.

להלן הליקויים שהתגלו במהלך הבדיקה:

שילדת מרכב

ליקויים בעלי משמעות נמוכה

תיקון תאונה בחזית סימיני פירוק והרכבת ברגים

פגיעה בקורת רוחב קדמית תומך פגש פנימי עם ברגים

מעיכות ותיקונים בסף

תיקוני פח וצבע

כיפופים פח חזית

סימני פירוק והחלפה כנף קדמית ימינית ושמאלית

פגמים בצבע ופגושים פגומים.

מערכת בלמים

יש לפרק גלגלים לבדיקה.

אשמח לשמוע את דעתכם עבור כל אחד מהליקויים שהתגלו בבדיקה.

מה משמעות הליקויים, מבחינה בטיחותית ומבחינה ירידת ערך.

כמו כן, היה ביני ובין הסוכן וויכוח בנושא קורת הרוחב הקדמית, האם מדובר בחלק מהשאסי או שלא?

אשמח לשמוע הסבר מפורט בנושא.

תודה רבה,

מוטי.

פורסם

חברים, צריך את חוות הדעת המקצועית שלכם.

עלי לקבל החלטה בהקדם האפשרי לגבי הרכב.

פורסם

קורת הרוחב הקידמית היא בהחלט חלק משלדת הרכב (להלן שאסי).

הרכב הזה עבר תאונה מלפנים (לפחות אחת) שגררה גם החלפה או תיקון של שתי הכנפיים הקידמיות. על פניו ועפ"י דוח הבדיקה שצירפת לא נראה שיש ברכב פגיעה משמעותית, אבל בהחלט יש לפגיעה כזאת משמעות מסחרית וכדאי שתעמדי עליה.

אגב, האם הופיעו ליקויים לגבי כריות האוויר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קורת רכב קדמית אינה חלק מהשאסי, לפחות ברחבי ואג, זהו שמו של הבולם שיושב מאחורי הטומבון,זהו משהו שניתן לתיקון בקלות ואין לו תמיד השפעה אלה אם כן הפגיעה היתה חזיתית ואז לא הצליח לבלום והפגיעה כבר היתה בשלדה עצמה

לגבי כל פגיעות הפח המדוברות ועניין צביעת הכנפיים, לטעמי לא מחייב תאונה כל כך קשה , יכול להיות גם שהבן אדם פדנט והיו שם שריטות של ילדים חביבים עם מפתח(מזכיר לי את עצמי בפדנטיות), או שהרכב באמת עבר איזו תאונה מקדימה שהצריכה צביעת כל מיני חלקים, לא בהכרח תאונה מטורפת

לא נשמע שיש בעיה בטיחותית ממה שמדווח בדו"ח, אם כי את יכולה לבדוק את זה במוסך מורשה

שילדת מרכב

ליקויים בעלי משמעות נמוכה

תיקון תאונה בחזית סימיני פירוק והרכבת ברגים-מכאן לא הייתי מסיק מסקנות כל תאונה ב40 קמ"ש תגרור החפות של דברים מקדימה כגון בולם קדמי(קורת רוחב).

פגיעה בקורת רוחב קדמית תומך פגש פנימי עם ברגים-כמו שאמרתי

מעיכות ותיקונים בסף

תיקוני פח וצבע

כיפופים פח חזית

סימני פירוק והחלפה כנף קדמית ימינית ושמאלית

פגמים בצבע ופגושים פגומים.

כל הדברים הללו לא נשמעים לא רציניים, בטח לא ברמה בטיחותית, וגם ברמה השכירותית לא יודע עם יש פה הרבה התמקחות

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הרכב עשה תאונה מקדימה שהצריכה החלפה של הכנפיים הקדמיות קרוב לודאי גם מכסה מנוע ופח חזית לפחות.עזוב את זה תחפש רכב אחר.

פורסם

למה אתה סתם עושה החלטות, מישהו דיבר בתוצאות הבדיקה על פח חזית ומכסה מנוע? אתה מעריך שזו גם הפגיעה , אבל אתה לא יכול להחליט שזו הפגיעה, מה גם שביננו כל עוד זה חלקי פח, אז זה שטויות במיץ גם אם זה קיים , כולה פח ואם תוקן ולא נראה מכוער אז אין בעיה

אני בזמנו קניתי איביזה 2001, בכל הרכב היה סימנים לשינוי צבע בעקבות תאונות פח כאלו ואחרות, הרכב לא נסע פחות טוב, לא היו לו בעיות ונמכר לבסוף 5K מעל המחירון כי היה שמור בסה"כ

קיצר: כמו שאמרתי על כנפיים לא שוברים כלים

היום תיכנס במישהו ב10 קמ"ש , תצטרך להחליף כנפיים, אז מה??

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

למרות שהחלק ניתן להחלפה (ברגים, לא ריתוך) בלי פגיעה בטיחותית, יש להוריד מהמחיר, אבל בהתאם לסיווג הליקוי (משמעות נמוכה).

פורסם
למה אתה סתם עושה החלטות, מישהו דיבר בתוצאות הבדיקה על פח חזית ומכסה מנוע? אתה מעריך שזו גם הפגיעה , אבל אתה לא יכול להחליט שזו הפגיעה, מה גם שביננו כל עוד זה חלקי פח, אז זה שטויות במיץ גם אם זה קיים , כולה פח ואם תוקן ולא נראה מכוער אז אין בעיה

אני בזמנו קניתי איביזה 2001, בכל הרכב היה סימנים לשינוי צבע בעקבות תאונות פח כאלו ואחרות, הרכב לא נסע פחות טוב, לא היו לו בעיות ונמכר לבסוף 5K מעל המחירון כי היה שמור בסה"כ

קיצר: כמו שאמרתי על כנפיים לא שוברים כלים

היום תיכנס במישהו ב10 קמ"ש , תצטרך להחליף כנפיים, אז מה??

בן

אתה באמת חושב שהחליפו שתי כנפיים קדמיות,מעיכות ותיקונים בסף, וסימני החלפה של ברגים בפרונט ומדובר במכת חנייה?מאיפה אתה יודע שלמכון אין קומבינה עם המוכר?!!בגלל ש-ר-ש-ו-ם משמעות שולית? על פי הסימנים של הבדיקה נראה שמישהו מנסה לעשות עכבר מפיל אם אתה לא קורא נכון את המפה אז זאת בעיה רק שלך אבל חבל שהבחור יקנה חתול בשק.

פורסם
למה אתה סתם עושה החלטות, מישהו דיבר בתוצאות הבדיקה על פח חזית ומכסה מנוע?

בן

כתוב בבדיקה שישנם כיפופים בפח חזית.

כמו כן,יכול להיות שהשימוש ברכב היה לפעמים כרכב שטח (ליסינג תפעולי).בסך הכל מדובר ברכב שנמצא על הכביש גג שנתיים וחצי,כך שאפשר למצוא רכביים נקיים יותר,או להפחית ממחיר הרכב.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
אתה באמת חושב שהחליפו שתי כנפיים קדמיות,מעיכות ותיקונים בסף, וסימני החלפה של ברגים בפרונט ומדובר במכת חנייה?מאיפה אתה יודע שלמכון אין קומבינה עם המוכר?!!בגלל ש-ר-ש-ו-ם משמעות שולית? על פי הסימנים של הבדיקה נראה שמישהו מנסה לעשות עכבר מפיל אם אתה לא קורא נכון את המפה אז זאת בעיה רק שלך אבל חבל שהבחור יקנה חתול בשק.

מאיפה אתה יודע שמדובר במכה שהיא יותר מתאונת פח? מאיפה אתה יודע שלמכון יש קומבינה עם המוכר? מאיפה לך לדעת שלא הקונה בחר את המכון(אם לא הקונה בחר את המכון כמצופה אז זו טעות שלו)?, אגב לא מחייב שמדובר במכת חנייה, זו יכולה להיות גם תאונה, אז??

לפי דעתי אתה מייצר פה דווקא פיל מעכבר ללא שום ביסוס, אני אישית קורא בהחלט את המפה אבל נמנע מלקבוע קביעות ולהפוך את דעותיי לעובדות,.

כן, יש מצב שמדובר במשהו יותר רציני כמו שיש מצב שאין פו כלום וזה בסה"כ מכות פח ובטח שלא פגיעה בשאסי כמו שנאמר כאן.

לטעמי חבל שהקונה לא ירכוש רק כי מישהו פה בפורום הוריד אותו מזה ישר ללא מיצוי כל האופציות

זה שיש מכות פח כאלו ואחרות, צביעות של חלקים וכו' לא מעיד כלום, שוב על פי נסיון דומה שהיה לי, ולבחור שקנה ממני את הרכב אח"כ , כל עוד הכל פתוח על השולחן

אם כל רכב שהייתי רוצה לקנות ,הייתי נרתע מפגיעות פח שהיו לו, כנראה שהייתי נשאר בסוף בלי רכב

כתוב בבדיקה שישנם כיפופים בפח חזית.

כמו כן,יכול להיות שהשימוש ברכב היה לפעמים כרכב שטח (ליסינג תפעולי).בסך הכל מדובר ברכב שנמצא על הכביש גג שנתיים וחצי,כך שאפשר למצוא רכביים נקיים יותר,או להפחית ממחיר הרכב.

אולי אפשר למצוא רכב במצב יותר טוב, אין ויכוח על כך, מצד שני לטעמי אין פה שום בעיה רצינית,

לגבי המחיר, אפשר להתגמש קצת

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

אני חושב אם אכן מדובר במשמעות נמוכה אזי אין מניעה לקנות את הרכב.

אבל כאן נכנס השיקול המסחרי. כרגע מוצעות למכירה בשוק כמה עשרות מכוניות זהות חלקן במצב טוב יותר.

כלומר הרכב לא נדיר וניתן למצוא כמותו ללא בעיה מיוחדת.

כמו כן מכירת רכב כזה לאחר תאונה (קלה ככל שתהיה) היא לא פשוטה בגלל שהרכב נפוץ מאד.

לפיכך לדעתי כדאי לקנות את הרכב בתנאים הבאים:

1) מחיר הרכב משקף את מצבו, ונתנת הנחה משמעותית ממחיר השוק של מכוניות זהות.

2) יש כוונה להחזיק את הרכב לתקופה כזאת שאחריה מחיר המכירה יהיה זניח לעומת ההנחה שנתנה.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה כסף על פי הערכתכם יש להוריד ממחירון הרכב בגין הליקויים שהתגלו בבדיקה?

להזכירכם, מחיר המחירון הוא 73,000 ש"ח ומדובר בליסינג תפעולי.

פורסם

לא ציינת כמה ק"מ עבר הרכב.

לדעתי במצב של הרכב כרגע כל מה שהוא פחות מ 15-20% אני לא הייתי שוקל לקנות את הרכב.

רגב אתה יכול לדרוש את הדוח תיקון ודוח שמאי של התאונה שהרכב עבר,שם תוכל לראות בדיוק מה הייתה התאונה והוחלף.

להזכירך רכב חדש חייבים בחלקים חדשים מקוריים בלבד בכל תיקון תאונה בשנתיים הראשונות של חייו,אם לא תוקן בחלקים מקוריים אל תתקרב לרכב

פורסם

למיטב הבנתי זו בדיקה כמעט נקייה. תאונות לא משמעותיות, וזהו.

השאלה החשובה היא - האם לקחת אתה את הרכב לבדיקה, או שזוהי בדיקה של המוכר?

אם הבדיקה אמינה הרכב במצב טוב.

לגבי המחיר: במצב השוק הנוכחי אתה יכול לצפות להנחה בין 20 ל 25%.

אני ממליץ להתעקש ולקבל את כל הטיפולים של הרכב. האם הוא טופל כמו שצריך, ובזמן? האם יש משהו שההחלפה שלו מעוררת חשד?

ואחרון - כשאתה יושב ברכב, יש לך תחושה שאתה יושב ברכב שמור? יש סימנים ששום "הכנה לפני קנייה" לא תמחק: שריטות בפלסטיקה, לכלוך בחריצים, ריח לא נעים אחרי שהאוטו סגור. כל אלה יתנו לך תחושה איך הנהג הקודם הצנהג אל הרכב - וזה קובע לא מעט.

פורסם

המחירון לחלוטין לא רלוונטי.

מחיר השוק לרכב כזה מליסינג תפעולי הינו כ-58000 ש"ח לפני מיקוח.

לדעתי ב-50000 ש"ח זאת עיסקה לא רעה בהנחה שאתה מתכוון להחזיק את הרכב תקופה ארוכה.

אחרת לך תקנה מכונית דומה אחרת שלא חטפה מכה ב-58000 ש"ח.

לדעתי עקב העובדה שהרכב נפוץ ועבר תאונה, תקשה על מכירתו במחיר ראוי בעתיד - קח זאת בחשבון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...