Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצביקה.

תודה על תגובותיך המהירות. כ"כ מהירות, שהספקת להגיב לפני שערכתי את הודעתי. בעריכה ציינתי שאכן מתאריך מסוים השתנתה ההוראה. שוב תודה. כמו"כ צירפתי קישור לשרשור נוסף, המתייחס מפורשות לשרייד 92.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אברזל ד שום רב !אני מעריך מאד את הדקדקנות שלך, ולכן אני מצרף את התגובות של שמר , מהקישור שצירפת, שטז וגם היום הם אקטואליות:

אם אפשר לעשות מעט סדר.

דלק נטול עופרת והסיבה לשימוש בו במכוניות ישנות :

עד שנות ה-80 במכוניות יפניות ואמריקאיות , ותחילת שנות ה-90 במכוניות אירופאיות (ההבדל הוא כיוון שהאמריקאים החלו ראשונים עם דלק נטול עופרת , ורק אחריהם האירופאים) - חובה לתדלק בדלק המכיל עופרת או תחליף עופרת (אשלגן) , וזאת מכיוון שהעופרת שנפלטה עם הגזים שנפלטו לאחר תהליך השריפה , נדבקה לשסתומים ותושבותיהם ,ושמשה כעין שכבת מגן. בהיעדר עופרת - תושבות השסתומים עשויות להישרף ואז האטימה אינה מושלמת ,בריחת קומפרסיה וכו'.

הפתרון הפשוט הוא שינוי סוג המתכת ממנה עשויות תושבות השסתומים לכזו שתעמוד בחום ובשחיקה המוגברים.

אין שום קשר להיות המנוע מוזרק או מוזן קרב'.

דלק המכיל עופרת והאיסור להשתמש בו במנועים בעלי ממיר קטליטי :

כאשר אדי העופרת נפלטים ממנוע בעל ממיר ,הם "מתיישבים" על הממיר , והתוצאה היא סתימת הממיר ,באופן כמעט מיידי - הוצאה של אלפי שקלים. חובה להשתמש בדלק נטול עופרת.

אוקטן :

מספר המציין את נק' הבעירה של הדלק (למעשה זהו מס. מולקולות הפחמן כמדומני , בעל 8 אטומים - אוקטט , ומשם המילה אוקטן) ואת עמידותו בדטונציה.

ככל שהאוקטן נמוך - יתלקח הדלק יותר מהר. ככל שגבוה , ניתן לדחוס אותו יותר בלי שיתלקח בצורה לא רצוייה (ויגרום לצלצולים).

אין שום הבדל מעשי בין 95 ל-96.

כל הזכויות שמורות לידיד שמר!

ותגובה נוספת, של , רב הפורום, חן פרחי:

אין כמעט שום הבדל בין אוקטן 95 ל 96,ומנוע הדייהטסו שלך בהחלט בנוי לשימוש בדלק נטול עופרת,רק שמבחינת זיהום האוויר,באין ממיר קטליטי,אין בכך שום תועלת.הצורך בעופרת(שהיא מעלה אוקטן)לשימון השסתומים היה אופייני למכוניות ישנות יותר,מסוף שנות ה 70 ומטה.

ועוד קישור נוסף של שמר הנוגע לשרייד:

למען הסדר הטוב , הנה לינק אחד - שים לב לסוג הדלק:

http://english.auto.vl.ru/catalog/9909/

אני חוזר - כל המכוניות היפניות והאמריקאיות מאמצע שנות השמונים , וכל האירופאיות מתחילת שנות ה-90 - מותאמות לעבודה עם דלק נטול עופרת.

אם יש ספק ,ניתן לבדוק ספציפית לגבי הרכב, אבל זהו כלל האצבע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כל הוולוואים כבר נוסעים על נטול עופרת כבר עשרות אלפי ק"מ - לא נצפו בעיות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא, בספארי היה צריך להשתמש ב91 מהיום הראשון. היו ימים. אין בעיה לתדלק 95 במנועים אמריקאים, בכל המודלים, משנות התרמ"ח בערך.

אפשר לקבל הסבר למה?

תודה.

פורסם

לא יודע לגבי הספארי- אצלי בוואנדורה, למשל (שנת 92)- צריך להשתמש ב-95.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
מה לגבי ביאנקי Y10 89 מנוע FIRE?

שלום רב !

כנס לקישור הבא ותדע את התשובה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=241324

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אפשר לקבל הסבר למה?

תודה.

אמנם לא משנת התרמ"ח, אך החל משנת 1973 כל המנועים האמריקאיים מחויבים עפ"י החוק האמריקאי לפעול בדלק נטול עופרת.

עודד

פורסם

מה עם סובארו 1978 1.3 אני יכול לעבור ל 95? או שאני צריך תוספת?

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

פורסם

המשרד לתשתיות לאומיות, משרד התחבורה והמשרד לשלום עם הסביבה(?) פירסמו הודעה שענינה הסרת הפיקוח ממחיר בנזין 96 אוקטן. כלומר חרף ירידת מחירי הדלק, בנזין זה שהוא המקובל ביותר במכוניות ישנות, מחירו יעלה מעבר לשאר מוצרי הדלק בארץ! בנוסף- מענישה המדינה את בעלי המכוניות ומפסיקה להכניס את החומר שהיווה תחליף לעופרת החיונית לשמירה על המנוע. במילים אחרות עשתה לנו שריר ואצבע משולשת ואמרה - רוצים להמשיך לנהוג במכוניותכם הזקנות? תשלמו על כך, והרבה! עכשיו נשלם מחיר רב עבור בנזין96 ונאלץ להוסיף את החומר בעצמנו על-פי הוראות והסברים מגומגמים, לא מדוייקים וחסרים פרטים לפי איזה מסמך עקום ומטושטש אליו הופנינו.

המדינה מעוניינת כנראה למגר את כל החוצפנים הנוסעים עדיין במכוניות קשישות, ואין המדובר רק ברכבי אספנות שכן ממירים החלו להכנס לשימוש בארץ רק באמצע שנות התשעים. כך שאם אני נוסע בסובארו מ-1988, וכמוני רבים בארץ - נידונו שלא באשמתנו לסיבוכים וסירבולים רבים ברצותנו להשקות את המכונית. כנראה רוצה המדינה להביא את בעלי המכוניות לכלל אחדות ושמירה על הומגניות פלסטיק אפור ונסיעה ברכבי ליסינג כסופים...

גוטליב:roll:

פורסם

זהו לא "פרנציפ" של המדינה.

הביקוש לבנזין 96 אוקטן אפסי כיום, ורובם המוחלט של המכוניות, ובהם גם סובארו 88' יכולות לנוע על בנזין נטול עופרת.

הפקת בנזין 96 אוקטן ושיווקו, הפכה להיות לא כלכלית עבור כל הנוגעים בדבר, ואני אישית לא רואה אסון נורא אם אני יאלץ להוסיף אשלגן פעם בחודש.

בוודאי שהכוונה כאן היא לא להתנכל לבעלי מכוניות ישנות, שממילא בחלק גדול מהן ניתן לתדלק בנטול עופרת ללא כל בעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
זהו לא "פרנציפ" של המדינה.

הביקוש לבנזין 96 אוקטן אפסי כיום, ורובם המוחלט של המכוניות, ובהם גם סובארו 88' יכולות לנוע על בנזין נטול עופרת.

הפקת בנזין 96 אוקטן ושיווקו, הפכה להיות לא כלכלית עבור כל הנוגעים בדבר, ואני אישית לא רואה אסון נורא אם אני יאלץ להוסיף אשלגן פעם בחודש.

בוודאי שהכוונה כאן היא לא להתנכל לבעלי מכוניות ישנות, שממילא בחלק גדול מהן ניתן לתדלק בנטול עופרת ללא כל בעייה.

ו סובארו 1978 1.3?

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

פורסם

לסובארו ראשי מנוע מאלומיניום, כך שלא צפוייה שום בעייה במעבר לדלק נטול עופרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כך שאם אני נוסע בסובארו מ-1988, וכמוני רבים בארץ - נידונו שלא באשמתנו לסיבוכים וסירבולים רבים ברצותנו להשקות את המכונית. כנראה רוצה המדינה להביא את בעלי המכוניות לכלל אחדות ושמירה על הומגניות פלסטיק אפור ונסיעה ברכבי ליסינג כסופים...

חבל שאתה ואחרים מגיבים מבלי לקרוא את השרשור לאורכו, מאחר וקיבלת את התשובה בתגובות קודמות. ראה תגובה מספר 32 שלי ותבין. על מנת להקל, אני מביא כאן שוב את הרשימה המסכמת נושא זה, תוך עדכון קטן, מספר הקילומטרים אותו נסעתי במכונית עם בנזין 95 נטול עופרת.

תמצית הדברים הנוגעים לבנזין עם ובלי עופרת:

1. תמיסה עם עופרת הוכנסה לבנזין כבר בשנות ה 40 כמשפר אוקטן.

2. באמצע שנות ה70 עם תחילת השימוש בנטול עופרת בארצות הברית, התברר שבמנועים עם ראש מברזל תושבות השסתומים נשחקו מהר מאוד. מכאן הבינו שהעופרת משמשת כחומר סיכה לתושבות. התופעה לא קרתה בראשי מנוע מאלומיניום בהם מותקנות תושבות העשויות פלדה קשה.

3. יצרנים שהמשיכו לייצר ראשים מברזל, החלו לבצע טיפולים למתכת באיזור תושבות השסתומים או לשים בהם תושבות פלדה כמו בראשי אלומיניום. הדבר מקובל מאוד כיום ברחבי העולם בהתאמת מנועים של רכב אספנות לשימוש בנטול עופרת.

4. כל מנוע יתפקד היטב עם עופרת או בלעדיה. אין קשר להזרקה או קרבורטור. הנזק יהיה כמובן בממיר הקטליטי ובחיישן החמצן הרגישים לעופרת.

5. אורך חיי המצתים הוא פי 3 כאשר משתמשים בבנזין נטול עופרת.

6. התקינה האירופית דורשת מכל מנוע משנת יצור 1988 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

7. התקינה הישראלית דורשת מכל מנוע משנת יצור 1990 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

8. מזה שלוש שנים אין עופרת בבנזין 96 בארץ. במקומה יש תוסף אשלגן המבצע את הסיכה לתושבות השסתומים ואינו רעיל כמו עופרת.

9. אני נוסע כבר 550,000 (חמש מאות חמישים אלף) ק"מ בסאאב 99 מודל 1975 שלי מאז 1992 ומתדלק רק 95 נטול עופרת. עד היום אין שום תקלה !

10. בנזין 96 מהווה כ 20% ממכירות הבנזין בעוד שבפועל המצב צריך להיות 2%.

11. מנועים בודדים ומשופרים מאוד צריכים אוקטן 98. תדלוק 98 בכל רכב אחר לא ישפר ביצועים וחסכון. רק יגדיל את חשבון הדלק.

12. כל מנוע שתי פעימות באופנוע או בסאאב 96 מודל 1964 שלי יכול לנסוע עם נטול עופרת והמנוע רק ירוויח מכך. להזכירם, בשתי פעימות אין שסתומים ותושבות שסתומים.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...