Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט צריך להשאיר את הדוד דולק בזמן שמתקלחים.

אם מכבים את הדוד, נכנסים מים קרים לדוד, ואלו מקררים את המים החמים שנותרו בו.

השארת הדוד דולק מוודאת שהמים הקרים שנכנסים ימשיכו להתחמם.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אביב, מדובר בשסתום אלחוזר מיוחד - כזה שדורש לחץ מאוד נמוך לכיוון אחד כדי שיפתח, ולחץ נמוך לכיוון השני כדי שיסגר.

שסתום אלחזור רגיל מותקן לפעמים בכניסת המים הקרים לדוד ומיועד למנוע ריקון הדוד במקרה של הפסקת מיים. אם מתקינים שסתום כזה על הקו לקולט הוא לא יאפשר סירקולציה. ממה שקראתי, השסתום מכיל גולה ולא קפיץ כמו באלחזור הרגיל.

אני מחפש עצת מומחים כדי לזהות אם יש לי שסתום כזה והאם אני באמת צריך אחד כזה.

זיזקבב, המים הקרים נכנסים בתחתית הדוד ונשארים שם. לדעתי זה מצב לא תקין שאחרי שעה של חימום הדוד המים מייד מתקררים. הקירור צריך להיות איטי והדרגתי יותר.

:turn-l:
פורסם

יובל, יפה אמרת!

יש הבדל גדול בין שסתום "אל חוזר" המותקן בכניסת הדוד, לבין שסתום "צללית נמוכה" , המותקן במוצא הדוד אל הקולטים.

"אל חוזר" - מורכב מקפיץ, שאמור לדאוג שמעבר המים נסגר כאשר אין לחץ מרשת הספקת המים של הבית (שנוצר כמובן ע"י משאבה של "מקורות" , ואינו לחץ טבעי).

"צללית נמוכה" - מושתת נטו על חוק פיזיקה פשוט, מה שחם עולה למעלה, ומה שקר יורד למטה, לא מתוכנן לתת מענה לשום "התערבות" חיצונית, כמו משאבה למשל.

אם המים בקולט חמים, הם רוצים לעלות למעלה במעלה הקולט, רצון זה לא מייצר איזשהו כוח גדול, לכן השסתום "צללית נמוכה" מורכב סה"כ מגולה, שיורדת לתחתית השסתום במקרה הנ"ל ומאפשרת מעבר מים. הגולה בעצם מגיבה לרצון המים לעלות, והשסתום עושה עבודתו יופי במקרה כזה, כי גם הוא וגם המים סה"כ עונים על חוק פיזיקה פשוט. במקרה והמים רוצים "לחזור" אל הדוד מקו ההזנה של הקולטים, הגולה "חוזרת" איתם בכיוון הזימה אל הדוד וחוסמת את המעבר חזרה. כך מתאפשרת זרימה בכיוון אחד בלבד, ממוצא הדוד אל הקולט (מים קרים) והלאה ממוצא הקולט אל מבוא הדוד (מים חמים).

לעניין השני : ברור כי הפרש ריכוזים , של טמפ' או ריכוז של חומר, תמיד שואף להשתוות בכל הנפח בו הוא נמצא (שוב, חוקי הטבע - דיפוזיה :wink: ). כנ"ל בדוד, נניח שחיממנו מחצית מהדוד , אז חלקו העליון חם , וככל ש"נרד" לכיוון תחתית הדוד, המים יתקררו, עד שנגיע לנק' הכי תחתונה, בה המים הכי קרים. אם לא ניגע בדוד משך זמן מסויים, אז כל המים בדוד יתאזנו על טמפ' קבועה , שהיא ממוצע כלשהו של המים החמים והמים הקרים בדוד.

נשאלת השאלה, 1 תוך כמה זמן שיוויון טמפ' זה מגיע? זאת ועוד, 2 נניח שכל המים בדוד בטמפ' גבוהה , תוך כמה זמן הם מאבדים 10% מהחום שלהם? 20%? 80%?

תשובה מדוייקת לשאלה הראשונה 1 אינה הכרחית לנו , כי רובנו המוחלט נכנס להתקלח סמוך להדלקת הדוד, מה גם שהשוואת הטמפ' עליה דיברתי, היא תהליך יחסית איטי, שאנו לא מרגישים בו בצורה קיצונית (דוגמא : אם היום היתה שמש, אז מחר בבוקר יהיו מים חמים לשטיפת פנים - סבבה), זה לא ששיוויון הטמפ' הוא עניין של שעה או שעתיים, אבל , הוא בהחלט תלוי בכמה מים חיממנו , ולאיזו טמפ'. מעט מים חמים "יתקררו" מהר, והמון מים חמים ידרשו זמן רב על מנת "להתקרר".

בנוגע לשאלה השניה שהעליתי 2 - מהירות איבוד המים היא פונקציה של הרבה גורמים, בתור התחלה, יש את נתון "הפסדים תרמיים ל-24 שעות" , שלרוב רשום על הדוד בצורה ברורה (בהנחה שזה לא דוד "עזה" :lol: ) , שמו די מסגיר מה הוא אומר - לא אכנס לפרטים, אבל נסכם כך: לדוד מפירמה ידועה יש בידוד מספק כך שהמים שומרים על טמפ' טובה לטווח זמן הרצוי לנו (מספר שעות רב), ואיבוד החום בדוד עצמו הוא נמוך. מה שבד"כ "מכסח" לנו את הטמפ' הוא הצנרת מהדוד לבית, אורכה, הבידוד של הצנרת הזו , הבידוד בבית , ואפילו סוג הברז שיש לנו במקלחת (ותאמינו או לא, גם לגובה הברז מעל ראשנו יש משמעות - עשיתי ניסויים :wink: ).

הגורמים שמשפיעים רבות על "כמות המים החמים" הם גם כמה קר לנו , כמה מים חמים אנחנו אוהבים, ומה טמפ' חדר האמבטיה (עכשיו אתם מבינים למה שמים תנור במקלחת?). ככל שקר לנו יותר, אנו דורשים יותר חום, וטמפ' שאולי מספיקה לנו בקיץ, מרגישה "לא מספיק חמה" בחורף, כי אנו (הגוף שלנו) דורשים יותר.

כל זאת נאמר, כאשר המערכת שלנו תקינה ואופטימאלית , עניין של תקלה או דבר חריג צריך לאתר באופן פרטני.

יובל - לעניין זיהוי השסתום, אין לי דרך חותכת לאמר לך כך שתזהה אותו, כי יש סוגים רבים - תצלם את היציאות של הדוד באיכות טובה, זה יהיה הכי בטוח ומדוייק.

מקווה שהיה ברור , חוזר ללמוד :wink:

נ.ב - מערכת שביום שמש כמו שהיה היום, לא נותנת מקלחת וחצי, או אפילו 2, היא מערכת לא אופטימלית!

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תמונות מצורפות.

היתכן שהשסתום הוא ה"מופה" שמחוברת לחיבור העליון לקולט? עד היום חשבתי שזו סתם מופה אבל בעצם אין לה סיבה.

עוד, האם יתכן שהשסתום נתקע לפעמים. שלשום בערב הצינור התחתון בחיבור לדוד היה חם והעליון קר, מה שמעיד על זרימת מים קרים מהקולטים ולכן זרימת מים חמים אל הקולטים. היום, לעומת זאת, הצינור העליון היה חם והתחתון קר, מה שמעיד אולי על שסתום שנסגר.

המערכת בת כשנתיים וחצי. הדוד והקולט הם כרומגן. ראש הדוד גבוה במעט מהקצה העליון של הקולט.

רוב תודות, ובהצלחה במבחנים!

PICT0001.JPG

PICT0002.JPG

PICT0003.JPG

PICT0004.JPG

PICT0005.JPG

פורסם

צר לי על האילתור בתמונה, אני לא מומחה בעריכת תמונות/הוספת כיתוב וכו', אבל אם כבר יש תמונה, ניתן פירוט גם למען משתמשי "מנוע החיפוש" בעתיד.

בתמונה הראשונה שהוספת, שבה רואים את הזוית ואליה מחובר צינור נחושת, שם צריך להמצא השסתום. אמנם הצילום לא מסגיר, אך "לפי העין והנסיון" אני מנחש שהזוית מחוברת ישר אל הדוד, כלומר אין לך שסתום צללית נמוכה. הוא לעולם לא יימצא על היציאה העליונה , השסתום חייב להיות אנכי.

זיהית יפה את ה"מופה" , אז למה אתה חושב שהיא השסתום? :lol:

בהחלט יכול להיות שהשסתום נתקע (אם יש לך כזה), מאבנית, חלודה ושאר מרעין בישין שיש במים שלנו (מאז שהפסיקו את ייבוא המים משוויץ :-D ).

מצב בו הצינור התחתון חם והעליון קר, הוא מצב שלא ייתכן שיקרה לעולם במצב תקין, ועל כן מעיד על תקלה. בדוק ביתר דיוק את הפרש הגבהים בין חלק עליון של הקולטים לבין חלק תחתון של הדוד, חוששני שהמערכת שלך מסוג "צללית נמוכה" ללא השסתום הדרוש, וזו בעיה, קלה לפתרון, אך עדיין בעיה.

לגבי התמונה:

1.הורכב לך, כמיטב מסורת מתקיני "כרומגן", את השטות האחרונה ועושת הצרות של החברה , הלא הוא ברז "ביטחום" , שאמור לווסת את הטמפ' שמגיעה מהדוד למקלחת. נועד למנוע כוויות או "תקלות" אם יש למשל ילדים קטנים בבית שלא יודעים שהמים החמים עלולים להיות רותחים. לדעתי השסתום הדבילי הזה מיותר ועושה את מה שאתה יכול לעשות בעצמך, הוא מערבב לך מים חמים עם מים קרים. לקוחות שונים דיווחו על תפקוד לקוי של השסתום הנ"ל וחוסר שביעות רצון מהרעיון, לך תדע אם הוא לא עושה לך צרות צרורות. אם אין לך ילדים קטנים בבית, או לחילופין אם קיימת משמעת "מים חמים" , כלומר כל הדיירים יודעים לפתוח מים עם מחשבה קודם, ואין סכנה של כוויה, אפשר לוותר עליו. אין צורך במתקן מגביל שכזה. אם יש סכנה לפתיחה לא מבוקרת שתגרום לכוויה, שווה לבדוק יותר לעומק את השסתום הזה. תוכל לקרוא עוד עליו כאן

2. "אל חוזר" , אותו אחד עם הקפיץ שדיברתי עליו קודם, נמצא בכניסה לדוד.

3. שסתום "פורק לחץ" - אמור לפרוק לחץ מהדוד במקרה של לחץ יתר במערכת (דוד דולק שעות רבות , שמש חזקה ביום קייצי וכו'). כדאי לסובב אותו אחת לכמה חודשים, לבדיקת תקינות ושחרור אבנית הנתפסת בו.

PICT0004.JPG

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

1. הזוית התחתונה מחוברת ישירות לדוד. אי לכך, אני מבין שאין לי שסתום צללית נמוכה.

2. החלק העליון של הקולט הוא בקירוב בגובה מרכז הדוד, ולכן זוהי מערכת "צללית נמוכה".

3. ברז ה"ביטחום" אכן הותקן ע"י מתקיני כרומגן חרוצים שטענו שהתקן מחייב אותו. לזכותם יאמר שלא חוייבנו עליו. כמובן

שהוא נסתם עוד לפני שהשתמשנו בדוד בפעם הראשונה, ותוקן על ידי המתקינים.

4. נחמד לדעת שיש לי אלחוזר :-)

5. לפורק הלחץ חובר על ידי מתקיני כרומגן צינור ארוך שנותב אל מחוץ לרעפים, ואני בודק את תקינותו מפעם לפעם.

השאלות שנשארו לי:

1. האם זו רשלנות של מתקיני כרומגן אם לא התקינו לי שסתום צללית נמוכה?

2. האם כדאי להתקין בעצמי שסתום כזה? אין אפשרות להגביה את הדוד או להנמיך את הקולט בגלל מבנה הגג.

אני יכול להגביה את הדוד ב-15 ס"מ בלבד, מה שישאיר אותו "צללית נמוכה". לטרוח?

3. באותה ההזדמנות, האם כדאי להעיף את ה"ביטחום"?

תודה!

פורסם

אל תדאג יובל , שילמת גם שילמת עליו, סמוך עלי :wink: (השוות פעם את מחירי כרומגן למחירי המתחרים? האלמנט כבר בפנים :lol: ).

התקן של החברה , שאומר שרצוי שתשלם להם יותר, מחייב אותו! אין שום חובה כזו (הזוי משהו, להמציא איזה דבר ולקבוע שאתה חייב לקנות אותו ממני - בדיחה!)

1. לא הייתי קורא לזה רשלנות, יותר לכיוון "חוסר מקצועיות".

2.ברור שכן! על מה אנחנו מדברים עד עכשיו? אתה חייב כזה, אם אתה רוצה את מקס' המים החמים שאתה יכול להוציא מהדוד.

3.זו החלטה שלך, הסברתי את השיקולים לכאן או לכאן כבר בהודעתי הקודמת. איני יכול לקחת אחריות אם יקרה אצלך משהו (חייב איזו הסתייגות משפטית, לא? :wink: ).

פורסם

יש איזה שסתום שאמור לטפטף ממנו מים בזמן שיש לחץ מים (למשל מים חמים מאוד בקיץ)?

אני שואל כי בעבר הדוד היה מותקן בתוך הגג והקולטים היו מטפטפים קבוע מאיזה חיבור, נאמר לנו שבגלל שהדוד יושב במקום לא טוב וכ"ו זה יוצר לחצים, אז הוצאנו את הדוד שיהיה על הרעפים ובכל זאת יש טיפטוף גם כשחם וגם כשקר.

הבעיה לא קבועה ולכן נשללה בעיה מהקולטים עצמם והעסק נבדק כבר מספר פעמים וחוץ מזה שהקולטים תקינים לא ידוע לי שום דבר אחר. יש גם מערכת חימום בגז בנוסף לדוד עצמו רק שהטיפטוף לא תלוי בהדלקה או בכיבוי של החימום בגז.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שסתום מספר 3 בתמונה עשוי לטפטף או כנראה הרבה יותר מזה כשהלחץ בדוד גבוה מדי. זהו תפקידו - למנוע התפוצצות הדוד על ידי שחרור הלחץ. השסתום מחובר לדוד ולא לקולטים, ככה שטפטוף מהקולטים לא נראה לי קשור.

פורסם

נצל"ש,

יש לי בבית דוד חשמלי 60 ליטר. אני מעוניין להתקין שסתום אל חוזר.

אז מדובר בשסתום שמתחבר בכניסה לדוד, האם יש גודל סטנדרטי? (נניח 3/4).

ואם חייב לשים פשתן על האום שמתחברת, או שניתן לשים טפלון?...אני אצרף תמונות בהמשך. למיטב ידיעתי הכרחי לשים רק פשתן.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ארז (יובל, לתשומת ליבך),

פשע נגד האנושות כמו זה:

attachment.php?attachmentid=140344&d=1230495844

ואף מילה?

מופת ברזל על צינור נחושת? הדבר הזה, בלי רכיב חיוץ זו פצצת זמן מתקתקת, שסופחת אליה את כל הזבל שבמים, ולוקחת איתה את החיבורים של הדוד עצמו. כך נגדעו חייו הקצרים של הדוד הקודם שלי, הי"ד.

סער,

אפשר לאטום גם עם טפלון, שים יותר חומר. היתרון של הפשתן הוא יכולתו לספוג מים ולאטום את המעברים הצרים בין ההברגות.

במתכות זה יותר קריטי.

פורסם

שמר, הסבר בבקשה.

עד כמה שאני יכול לראות, צינורות הכניסה והיציאה לדוד הם מברזל. מה עושה מופה מברזל שמחוברת בינם לצינור הנחושת? או שכוונתך שבמעבר מברזל לנחושת דרושה הפרדה?

פורסם

חיבור ברזל-נחושת הוא בעייתי מאד משיקולים של פוטנציאל החיזור של המתכות. בקיצור הם יוצרים תא גלווני ומכאן הדרך לקורוזיה במערכת קצרה.

פורסם

נכון מאוד.

הדבר מאוד קריטי וחשוב , בעיקר בחיבורי הקולטים, כי אז הקולט עצמו "הולך פאייפן" ולא רק החלקים.

בדוד , מומלץ לשים מופת ברזל על כל היציאות (כמו שרואים בתמונות כאן למעלה, על היציאה העליונה של הדוד), כך שתהווה חוצץ בין החלקים המורכבים והדוד עצמו, וכך תישמר היציאה של הדוד לשנים רבות.

החיבור הספציפי המצורף כאן אינו קריטי, במקרה שיש תקלה מחליפים את כל הזוית ברזל לסט חדש.

נדירים המקרים בהם ראיתי יציאה של דוד נרקבת כתוצאה מחיבור כזה , מאידך הקולטים מגיבים לזה מאוד רע...

• תוכן חדש...