Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי להתייעץ איתכם על יבוא מנוע המדובר לקורולה שלי.

אז ככה...

יש לי קורולה 95 ידנית שעברה 185K קילומטר האופציה היחידה כדי לקבל שיפור משמעותי,

היא החלפת מנוע ל age 4.

כידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה) המנוע מצויד ב20 שסטומים ומפיק כ160 סוסים

השאלות הם:

1.האם צריך לעשות התאמה מיוחדת לתושבת?

או שהוא נכנס רגיל ללא "קומבינות"

2.מה לגבי גיר צריך גיר אחר או שהוא מגיע אם גיר כבר?

3.מה לגבי השאר מסביב למנוע(מיתלים,בלמים וכו...)

4.לגבי מס כמה צריך לשלם?

כידוע לי ה 4 age היה מורכב על קורולות של סוף שנות השמונים,אז איך זה שראיתי מנוע בחול אם 55K קילומטר?

התקציב שלי הוא 6000 למנוע מה אתם אומרים כדאי או סתם כאב ראש?

תודה רבה ירון

פורסם

זה מנוע לקורולות הנעה אחורית.

מנוע מדהים אגב.

לגבי התאמות אין לי הרבה מושג, אשתדל שחבר שלי יגיב כאן, הוא היחיד שיתן לך תשובה מדוייקת.

אביחי

פורסם

מנוע ה 4A-GE הוא מנוע ותיק מאוד של טויוטה (הופיע בקורולות בשנת 83').

כמובן שכמו כל מנוע של טויוטה יש לו מגוון עצום של גרסאות, החל מ 118 כ"ס ועד 185 כ"ס.

בתיאורייה לא צריכות להיות בעיות מיוחדות בהשתלת מנוע כזה.

בפועל אתה עלול לגלות הרבה דברים מוזרים כמו חיישנים שיש במנוע שאתה מעוניין להביא ולא היו קיימים במנוע שלך, מחשבים שונים, חיווט שונה, צנרת שונה, פולים בגדלים שונים ועוד כהנא וכנהא שטיקים שרק המוח היפני מסוגל לחשוב עליהם.

בשורה התחתונה, לא אמורה להיות בעייה חוקית להכניס מנוע כזה לארץ (יש פרצה די גדולה בחוק בנושא הזה), אבל כן צפוייה לך עבודת השתלה שעלולה להסתבך ולהיות יקרה פי כמה מהתכנון המקורי. 6,000 ש"ח ממש לא מספיקים לפרוייקט הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טוב אז כניראה טעיתי, בהתחלה חשבתי שזה אותו מנוע כמו של הקורולה שלי והכל יהיה פיקס.

נראה לי שאני יירד מכל הנושא הזה של החלפת מנוע ונסתפק ונסתפק במה שיש.

תודה רבה על התשובות

פורסם
חשבתי להתייעץ איתכם על יבוא מנוע המדובר לקורולה שלי.

אז ככה...

יש לי קורולה 95 ידנית שעברה 185K קילומטר האופציה היחידה כדי לקבל שיפור משמעותי,

היא החלפת מנוע ל age 4.

כידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה) המנוע מצויד ב20 שסטומים ומפיק כ160 סוסים

השאלות הם:

1.האם צריך לעשות התאמה מיוחדת לתושבת?

או שהוא נכנס רגיל ללא "קומבינות"

2.מה לגבי גיר צריך גיר אחר או שהוא מגיע אם גיר כבר?

3.מה לגבי השאר מסביב למנוע(מיתלים,בלמים וכו...)

4.לגבי מס כמה צריך לשלם?

כידוע לי ה 4 age היה מורכב על קורולות של סוף שנות השמונים,אז איך זה שראיתי מנוע בחול אם 55K קילומטר?

התקציב שלי הוא 6000 למנוע מה אתם אומרים כדאי או סתם כאב ראש?

תודה רבה ירון

שלום ירון

בכללי.לעשות את ההסבה הזאת בפועל.זה סיפור של כמה דקות.זה אותו מנוע מבחינת בלוק.רק הראש שונה.כלום מעברי מים.סעפת .חיישנים.

אם תביא מחשב קומפלט עם צמה ומחשב.אחרי יום עבודה אתה מסודר.מומלץ להביא גם גיר כי שלך אולי לא יחזיק.

המנוע מפיק 160 כ"ס

לגבי המסביב.מומלץ להחליף הכל כי בכל זאת אתה מעלה הספק של 60 כ"ס במכה.שלא נדבר על טווח כח הרבה יותר גבוהה.

לגבי התקציב שלך.אני מוכן לעזור לך אם אתה מעוניין.אני בידיוק מייבא עכשיו גיר וסרן אחרוי של AE86

מנוע אני לא מביא משום שזה יוצא טיפה יקר למחיר.

המנוע 16 שסטומים כרגע יעלה להביא אותו בלי כאבי ראש.כלומר דרך TOP RPM משהו בסביבות ה10 אלף.אחרי שאמר לי תמחיר אני אפילו לא שאלתי 20 שסטומים

אם זה אתה עדיין מעניין אותך(אחלה רעיון אחלה המנוע הזה מדהים!!!)אתה מוזמן לבוא למסנגר שלי

[email protected]

נ.ב.מה זה הפרצה הזאת שאתה מדבר אליה.אתה יכול להסביר לי בפרטי אולי?

A.R.T Performance

פורסם

אני בשלבי ירידה מכל העניין הזה ואתה עוד מדליק אותי ליבא את המנוע :lol:

אכן שמעתי מחבר שהוא בעל מוסך שמדובר במנוע מדהים מכל הבחינות אבל הוא נתקל רק באחד

שהתקין אותו בארץ על קורולה 93.

ד"א הקורולות בזמנו היו עושים 6.5 שניות מ0 ל100.

הייתי מוכן לחרוג מהתקציב בכדי לעשות קורולה בעלת הספק של 160 סוסים,בארץ עוד לא נתקלתי בקורולה טורבו,

או משופרת אטמוספרית.

בקשר לתקציב:

יש לציין שאני לא משלם על הרכבה מדובר במוסך של חבר ממש טוב שלא ייקח לי שקל(כמובן שאני יזרוק לו כמה ג'ובות)

אז אני לא צריך להיות מוטרד לגבי התקנה ומה שמסביב.

מה שבאמת אני צריך לדעת זה המחיר של המנוע,מחשב וכל מה שמסביב...

יש המלצות/הערות/מידע?

תודה רבה ירון

פורסם

המנוע הזה הבלוק שלו אותו הדבר כמו של כל קורולה 1993-2001 1.6 בארץ(לא סגור על השנה האחרונה)

מה ששונה הוא הראש מנוע שמגיע עם 20 שסתומים ו-4 לכל צילינדר, טויוטה הם יוצרי הפטנט הראשונים, למנוע אין סעפת יניקה משותפת אלא לכל צינינדר יש "קונוס" ולכולם פילטר אוויר משותף.

בזמנו גם אני חשבתי להתקין את המנוע ואפילו נפגשתי בן אדם שמייבא, הוא עבד ב"ישראל יפן"

אך התגייסתי וירדתי מהרעיון בגלל בעיות תקציב, ומקווה ליישם אותו בערך אחרי שנה ו-10 כשאני ישתחרר

מאוד מאוד ממלית לך להכנס לפורום WWW.COROLLANATION.COM

יש שם ממש מומחי ROLLA ויענו לך על כל שאלה שתמצא לגבי הקורולה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
שלום ירון

בכללי.לעשות את ההסבה הזאת בפועל.זה סיפור של כמה דקות.

מממ... לא הייתי אומר את זה. ממש לא.

חבר שלי מסיים בימים אלה השתלת מנוע בטויוטה שלו. מסע העינויים שהוא עבר בהתאמת המנוע (שעל פניו נראה שיתאים 1:1, רק להחליף מחשב, צמות ושלום על ישראל) היה קצת יותר ארוך מכמה דקות, כמה חודשים זה יותר מדוייק.

ולמה?

כי יש כל מיני סוגי מחשבים וצריך לדעת בדיוק איזה להזמין.

כי יש כמה וכמה גרסאות ותת גרסאות למנועים, כולל גרסאות Limited edition שכמעט ואף אחד לא שמע עליהן.

כי אם המנוע שווק בדגמים שהגיעו למדינות עם הגה ימני יש מליון ואחת דברים שונים וצריך לאלתר, בעיקר צינורות ומחברים.

כי יש גרסאות תמסורת שונות ובהתאם שינויים במנועים.

כי יש חיישנים שלא קיימים בתת דגם כזה אבל קיימים בדגם כזה.

כי אם אין לך ספרות יצרן מקורית (ובמקרה שלו הסתבר שגם בספרות יצרן מקורית יש טעויות) - חבל על הזמן.

ועוד כהנא וכהנא שינויים שאף אחד לא מסוגל להעלות על דעתו לפני פרוייקט כזה.

מזלו של חברי היה שהיה לו רכב חלופי ומספיק כסף וחברים מארה"ב שעזרו לו להשלים את הפרוייקט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המנוע בהחלט מדהים, כל עיניין ההסבה הוא עיניין פשוט על פניו אך זהו בור ללא תחתית, זה אף פעם לא נגמר רק במנוע ושלום על ישראל ,זה ממשיך בגיר מתאים, מחשב, צמה, חיישנים, מנורות, ברקסים וכהנא וכהנא.

לפי הודעתך האחרונה אני מסיק שאתה מתנדנד בהחלטה, לכן אני מייעץ לך ,אם אין לך מספיק כסף וזמן, על תעשה את זה אבל אם תקציבך עומד על 35K+, תלך על זה בלי למצמץ..

גיליו נאות: אני נוסע יום יום עם מנוע כזה ומברך כל רגע!

זהו אחד המנועים בין הטובים בעולם בפלטפורמה שלו - 4 צילנדר, 1600 סמ"ק.

אגב, יש מנועים עוד יותר טובים לטויוטה - 4 צילינדר, אם אתה מעוניין ...

אסף.

פורסם
זה אף פעם לא נגמר רק במנוע ,זה ממשיך בגיר מתאים, מחשב, צמה, חיישנים, מנורות, ברקסים וכהנא וכהנא.

אסף.

אסף, איזה מנורות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז ככה...

ראיתי באיזה שהוא אתר מנוע ב 1350$ מה אתם אומרים?

הנה הנתונים ומה שאני מקבל אם המנוע.

92-95 JDM 4AGE 1.6L 20 VALVE SILVER TOP ENGINE, 5SPD TRANS, ECU

JDM 4A-GE 4AGE AE101 SILVER TOP 20 VALVE ENGINE SPECS:

Donor Vehicle: JDM 91-95 Toyota Corolla Levin, Sprinter Trueno

Mileage: 30k-45k miles

Displacement: 1587cc

Valve train: DOHC 4 Cylinder, 20 Valve, 1.6L

Horsepower: 160 HP @ 7400 RPM

Torque: 120 LBS-FT @ 5200 RPM

Compression: 10.5:1

Fuel: EFI (Electronic Fuel Injection)

Bore: 81mm

Stroke: 77mm

INCLUDED PARTS:

100% COMPLETE ENGINE

- Complete Motor

-Wiring Harness

- Block

- Head

- Intake Manifold

- Exhaust Manifold

- Sensors

- Fuel Rail

- Injectors

- Individual Throttle Body

- Alternator

- Distributor

- Starter

- Ignition Wires

- Pulleys

? 5-Speed Transmission

? Computer(ECU)

לפי מה שהבנתי אני מקבל גם מה שמסביב(תקנו אותי אם אני טועה)

מחשב,צמה חיישנים וכו...

מישהו יכול פשוט לתרגם את כל הנתונים?

תודה רבה ושבת שלום

ירון

• תוכן חדש...