Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר עשיתי טיפול בראש מנוע כי הוא היה מעשן החליפו לי גומיות שסתומים לאחר כמה ימים התחילו לי דפיקות מהמנוע, ממה זה נובע ?ואיך פותרים את הנושא הזה?

פורסם

אני אהיה מאוז זהיר אבל לא עדין- המוסך בסבירות גבוהה עשה חצי עבודה,אם בגלל רצון לא לקרוע לך את הכיס או בגלל אבחון מוטעה.

אם הרכב מעשן והחליטו על פירוק הראש, היה כנראה צורך להחליף גם את טבעות הבוכנה ולהגיע עד מצב של חצי אוברול.

ככל הנראה, ובהסתייגות, שלא ניתן לשמוע את המנוע דרך מסך המחשב והמקלדת, מה שדופק זה אחד מבין:

שסתומים,קראנק /כל חלק מכני אחר במנוע.

בכל אופן,יש אחריות ובלי קשר לדעות שתשמע כאן,חזור למוסך,המכונאי ישמע את הדפיקות ויחליט מה יש לעשות.

קח בחשבון אפשרות של שיפוץ מקיף יותר למנוע או שתיאלץ להרכיב מנוע חלופי מפירוק /ייבוא.

במקרה כזה המוסך יפעיל את האחריות על הסכום ששולם מצדך,לא תשלם שוב על העבודה (כך לדעתי יש לנהוג) אבל תצטרך לשלם את ההפרש בין שיפוץ חלקי /מלא/תיקון נוסף מעבר לבין תיקון ראש המנוע שבוצע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כבר הלכתי אליו הוא שמע וקישקש משו על ביגלל שעכשיו יש יותר קומפרסיה מבעבר אז המרים שסתומים נידפקו ושיש מצב שזה יסתדר עם הזמן ואם לא אז יש צורך להחליף מרים שסתומים שאין לי מושג מה הנזק שכבר שיחררתי איזה אלפיים על השיפוץ

פורסם

כמו שכל בעל מקצוע אחר צריך לדעת לבחור בקפידה כך גם לגבי מוסכניק.

הוא צריך לקחת אחריות על העבודה שעשה ולפתור לך את הבעיה שלא הזהירך מראש לגביה.

פורסם
כבר הלכתי אליו הוא שמע וקישקש משו על ביגלל שעכשיו יש יותר קומפרסיה מבעבר אז המרים שסתומים נידפקו ושיש מצב שזה יסתדר עם הזמן ואם לא אז יש צורך להחליף מרים שסתומים שאין לי מושג מה הנזק שכבר שיחררתי איזה אלפיים על השיפוץ

כפי שכתבת לי בה"פ המנוע שלך 1.6, אין קשר למס' הבוכנות. תדע להבא שיש לך 16 שסתומים.

לדעתי, המכונאי אמר לך שני דברים ניפרדים אבל נכונים, האחד, נכון שעכשיו יש יותר קומפרסייה מבעבר.

והשני, נכון שיש סיכוי שהרעש יפסק לבד. כאשר אני משפץ ראש עם מרימים הידרוליים,אני פותח אותם

ומנקה את הג'פה שיש בתוכם, הפעולה הכרחית כי מעברי השמן צרים מאוד. במוסך לא כולם יודעים או פותחים אותם. נראה שלא טופלו.

זאת עבודה של משפץ הראשים/החרט. אין קשר בין קומפרסייה, לבין מרימים סתומים.

אלפיים ש"ח לשיפוץ ראש עם 16 שסתומים, המחיר סביר ואפילו נמוך.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אוקי עכשיו התמונה קצת יותר ברורה אבל עדיין אני לא הבנתי למה המנוע דופק אם זה לא מהמרים שסתומים כפי שהמוסכניק אמר אני סקרן לדעת מה השתנה במנוע שלא היה קודם .

פורסם

[quote=davidmzr;1918464.

דוד הסביר לך שכאשר הוא משפץ ראש עם מרימים הידרוליים,הוא פותח אותם

ומנקה את הג'יפה שיש בתוכם, הפעולה הכרחית כי מעברי השמן צרים מאוד. במוסך לא כולם יודעים או פותחים אותם. נראה שלא טופלו.

זאת עבודה של משפץ הראשים/החרט. דוד.

אם החרט לא טיפל במרימים כנראה שהדפיקה מהם.

שוב,הכל ספקולציות כי אי אפשר לשמוע את המנוע דרך מסך המחשב.

אם הבעיה מהמרימים-זו אשמתו של החרט שלא תיקן אותם כפי הנדרש,כאשר עושים שיפוץ ראש לפי הספר ברכב שיש בו מרימים הידראולים כך נהוג לנהוג לפנים משורת הדין כלפי הלקוח-לפחות זה מה שדוד ניסה להסביר לך).

אם הבעיה אינה במרימים והדפיקות הן מהקראנק או מחלק אחר שלא תוקן- תצטרך כפי שכתבתי לשאת בהפרש התיקונים בין מה שבוצע בפועל למה שהיה אמור לבצע כולל מה שלא תוקן.

רק דבר אחד לא ברור לי ואולי יהיו כאלו שיגרמו לי להחכים מעט: האם כדי להחליף גומיות שסתומים ברכב הזה יש להוריד ראש מנוע ?

פורסם

colauti 9, אל תאשים את החרט. :razz:

אני אסביר לך מה קורה, כאשר אנחנו מוסרים ראש לחרט, בדרך כלל לא מוסרים עם המרימים. יש מקרים רבים של שיפוץ ראש שלא פותחים ומנקים את המרימים, והמרימים לא רועשים.

החרט יפרק וירכיב את המרימים רק אם המכונאי ימסור אותם ויבקש לנקות. זה לא כלול בעבודת השיפוץ.

פירוק 16 שסתומים וניקויים זה עבודה שיש לשלם עבורה, והיא מייקרת את מחיר השיפוץ.

ולאיזה מכונאי יש זמן או הכלים להיתעסק בזה.

יש כלי יעודי לאחוז אותם, אבל לא מספיק כלי אחד, כי לא כל המרימים במנועים השונים באותו קוטר.

ראיתי בעל מוסך, שלחץ על המרימים כדי לבדוק אם הם חופשיים, וכשגילה שאחד תפוס, לחץ עליו עם פלייר פטנט כדי לפרקו, והרס את הקוטר החיצוני שלו.

כתבת, "שוב,הכל ספקולציות כי אי אפשר לשמוע את המנוע דרך מסך המחשב". מי יכול עליך בדיבורים, אולי אלישע לוי ?. :-P

yakirsin כתב שהמכונאי שמע ואמר מרימים. אז זה ספקולציות ?. :-P

מעניין שאף פעם הנושא הזה לא דובר בפורום.

דוד.

פורסם

דוד,אפרופו אלישע לוי,בקרוב אני מבין שיעקבו אחרי (מודה שאכן אני אוהד שרוף של הירוקים מחיפה).

השאלה היא למה עושים רק חלק מהעבודה,מה המכונאי לוקח על עצמו סיכון שהמרימים לא יתחילו לדפוק אחרי ההרכבה ?

אבא שלי,שעבד פעם בצ'מפיון בחיפה כמכונאי לפני שנכנס לצבא קבע היה אומר על דברים כאלה- רק לחמור מראים חצי עבודה.

מאחר ופותח השרשור ועוד לקוחות,שמוסרים עבודות כאלו וסומכים על בעל המקצוע ומשלמים לו ממיטב כספם,ראויים ליחס הוגן ולא שיציגו אותם כחמורים.

המכונאי,טעה לדעתי כאשר לא מסר גם את השסתומים לתיקון/שיפוץ/ניקוי ואם יש עלות נוספת-ואין וויכוח על כך שיש,עליו לדווח ללקוח ולקבל את אישורו לתוספת תשלום ובהתאם לכך להמשך ביצוע כל העבודות הנדרשות לשיפוץ.

עדיין לא הבנתי האם ניתן להחליף ברכב הזה קגומיות שסתומים ללא פירוק הראש או במילים אחרות: האם בכלל היה צורך לפרק את ראש המנוע ?

פורסם

ברור שהורידו את הראש לפי הסיפור על הקומפרסייה.

על צריך לקחת אחריות, ולמה ?. לצערי אין לי תשובה. יש מצוי ויש רצוי. :-P

דוד.

פורסם
ברור שהורידו את הראש לפי הסיפור על הקומפרסייה.

על צריך לקחת אחריות, ולמה ?. לצערי אין לי תשובה. יש מצוי ויש רצוי. :-P

דוד.

דוד מזר וקולטי(אלישע לוי) היקרים, שלום רב!

עם תחילת השרשור, עמד לי על הלשון, שאלה ששאלתי את עצמי, מדוע ולמה, אם בכלל,פורק ראש מנוע, בשביל להחליף גומיות שסתומים?!

אם זה למטרת החלפת גומיות יבשות, שלא מונעים מעבר שמן מהמוסבילים לתא השריפה, ובכך גורמים לשריפת שמן, ולעשן ניחא.

העלות כ500 שקל גג.

ואם למטרת החלפת מובילים שחוקים ותפוסים, ובהזדמנות זאת ישור ומלוי ראש, וליטוש שסתומים ניחא, האם הסיכון של העלאת הקומפרסייה בחלק העליון של המנוע, והגברת הלחצים, לעוקת השמן, והגברת שריפת השמן מהטבעות, ורעש מהמיסבים, לא נלקח בחשבון?!

ואם הוא נלקח בחשבון, למה לא להקפיד על עבודה יסודית, ולנקות מובילי שסתומים, ומעברי שמן צרים, שנסתמים עם השנים בגלל בוצה, ובגלל איחור בהחלפת שמנים, ובהחלפת שמן בצמיגות לא מתאימה?

מישהו כבר אמר, שאישה נאמנה , ומוסך נאמן, ואמין, זה כמו זכיה בלוטו?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שכחתי לציין שהוא גם החליף רצעת טיימינג והחליף את הצינורית שמעבירה דלק לקרבורטור עשה ניקוי לרדיאטור כי הוא היה סתום והחליף פקקים מהבלוק מנוע,אולי זה יתן תמונה ברורה למה נוצר לי דפיקות לאחר כמה ימים מהטיפול ,מה בידיוק עשו שם מה החליפו ניקו לא ניקו אני לא יודע רק אמרתי לו שיפתור את מסך העננים שהיה יוצא לי מהאגזוז

פורסם

יקיר שלום רב !

האם מסך , ענני העשן מצינור הפליטה פסק?

אין קשר בין החלפת פקקי המנוע, נקוי רדיאטור סתום, החלפת חגורת טיימינג, החלפת צנרת דלק לקרבורטור,

ורעשים הנשמעים, מנדנדי שסתומים, אומעברי שמן חסומים, ו/או מיסבי טלטלים או קרנק מרעישים.

האם הוחלף שמן, ובאיזה צמיגות?

האם בוצע פלשינג?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...