Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתח הזנה לHU

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים ולאורחים שלום!

שמתי לב שברכבים החדשים יחסית מכשיר הרדיו נשאר דלוק כאשר מכבים את הסוויץ וכבה רק כאשר פותחים את דלת הנהג. תארו לעצמכם מצב בו אתם מחנים את הרכב, ברקע מתנגן שיר שאתם אוהבים, כאשר סיימתם להחנות כיביתם את הרכב הרדיו כבה.

חלטתי שאני רוצה גם ברכב שלי מערכת שתדע להחזיק את המתח ל HU עד אשר תיפתח דלת הנהג. לכן תיכננתי ובניתי מעגל שיעשה את העבודה. (מצורף שרטוט)

הסבר קצר למעגל

התנאי ל HU עובד הוא ממסר K2 דרוך. במצב של פתיחת הסוויץ ממסר K1 נדרך, בעקבותיו נדרך ממסר K2 אשר גם מחזיק את עצמו דרוך וגם מוציא מתח עבודה ל HU. כל עוד ממסר K4 במצב מנוחה ממסר K2 ישאר דורך. בכדי לדרוך את ממסר K4 צריכיםלהתקיים שני תנאים. סוויץ מכובה ודלת נהג פתוחה. כאשר נכבה את הסוויץ ממסר K3 יעבור למצב מנוחה ויאפשר תנאי אחד

(+ לממסרK4). עד אשר לא תיפתח דלת הנהג לא יתאפשרא התנאי השיני (אדמה לממסר K4). כאשר היא תיפתח ממסר K4 ידרך ויגרום לממסר K2 לעבור למצב מנוחה, ה HU יכבה.

הממסרים בשרטוט במצב מנוחה.

Picture 253.jpg

פורסם

לא בכל הרכבים יש את המצב של הסוויץ לא עד הסוף וגם באלה שיש, באופן טבעי ברוב המיקרים כאשר מכבים את הרכב אז מסובבים עד הסוף.

פורסם

אם כבר מדברים על זה, מישהו יודע איך לכבות בפיאט את המנוע בלי שיכבה הרדיו ביחד? יש אפשרות כמובן להדליק רק את החשמל אבל אם מכבים את המנוע זה ישר קופץ למצב כבוי לגמריי. יש בסוויץ' איזה כפתור ויש עוד איזה מצב למפתח, אין לי מושג מה הם, אולי זה קשור..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בד"כ בפיאט יש מצב הפוך שבו לוקחים את הסוויץ ממצב כבוי

שלב אחד הפוך מכיוון ההצתה תוך כדי לחיצה על הכפתור

ואז הרדיו ושאר האביזרים מקבלים מתח

• תוכן חדש...