Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי השמחה הגדולה על זכייה באוטו ממפעל הפיס :-D, הגיע הזמן להחליט מה לעשות עם הרכב .

בתור אחד שלא מבין כלום בנושא הזה, ומשתמש ברכב רק כדי להגיע מנקודה א' לנקודה ב', רציתי לבקש את עצתכם.

לאחרי מעבר מהיר על ההודעות בפורום בנוגע ל"שברולט" אוואו, די ברור שהרכב לא מומלץ (בלשון המעטה) לאחזקה

בגלל בעיות בטיחות קשות (לא ראיתי אם זה תקף גם לגבי הדגמים של 2008, אבל אני מניח שכן), אני לא יודע מה לעשות איתו.

איך שאני רואה את זה, יש לי 2 אפשרויות, או למכור או לשמור:

למכור - אפילו אם אני אצליח למכור את הרכב (ראיתי שיש הרבה זוכים שמנסים למכור ולא מצליחים), המחיר שאני אקבל עליו יהיה נמוך בהרבה מהמחירון שלו (למרות שהוא עם 0 ק"מ).

לשמור - יש לי עכשיו רכב חברה (מאזדה 3) שעולה לי הרבה כסף ואני יכול להחזיר אותו ולנסוע באוואו, מה שיחסוך לי הרבה כסף, ועם העלייה הצפוייה במחירי הליסינג, אז בכלל זה נראה מפתה מאוד.

מה אתם אומרים :?:

ועוד משהו שאני חושב עליו, לעשות טרייד-אין ולקנות רכב אחר, מה דעתכם? אפשר/כדאיי?

תודה מראש על העזרה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שרשמת אני ממליץ להישאר.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

עכשיו מורידים לי חלק מהמשכורת על הרכב + מיסים שאני משלם.

אם אני אחזיר את הרכב ואסע באוואו, המחיר שאני אשלם על הדלק + ביטוח יהיה נמוך במידה רבה מסכום שעכשיו יורד לי מהשכר.

פורסם

לא ענית על השאלה (אני נשמע כמו אחת המורות שהיו לי פעם), אני אנסה שוב. האם תקבל אחזקת רכב ממקום העבודה, אם תבחר להחזיר את המזדה?

כמה ק"מ אתה נוסע בממוצע בחודש?

פורסם
יש לי עכשיו רכב חברה (מאזדה 3) שעולה לי הרבה כסף ואני יכול להחזיר אותו ולנסוע באוואו, מה שיחסוך לי הרבה כסף, ועם העלייה הצפוייה במחירי הליסינג, אז בכלל זה נראה מפתה מאוד.

רכב ליסינג, אתה משלם ומשלם, אחרי זה מחזיר את הרכב ונישאר בלי כלום. כאן אתה מקבל רכב מתנה. נכון שזה רכב לא הכי מומלץ, אבל כבר יש לך אותו. במקומך הייתי מחזיר את רכב הליסינג ונוסע על אוואו ואחרי כמה שנים מוכר אותו.

אפילו שתקבל פחות ממחירון, מה אכפת לך, הרי קיבלת אותו חינם - לא?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא ענית על השאלה (אני נשמע כמו אחת המורות שהיו לי פעם), אני אנסה שוב. האם תקבל אחזקת רכב ממקום העבודה, אם תבחר להחזיר את המזדה?

כמה ק"מ אתה נוסע בממוצע בחודש?

הבנת הנקרא שלי אכן במצב לא הכי טוב :?

אני מקווה שעכשיו אצליח.

אם אחזיר את הרכב לא אקבל אחזקת רכב.

בממוצע אני נוסע 2300 ק"מ בחודש, זה צפוי לרדת, אבל לא בהרבה (אולי ל 2000).

פורסם
הבנת הנקרא שלי אכן במצב לא הכי טוב :?

אני מקווה שעכשיו אצליח.

אני באמת לא מבין את החברה בה אתה עובד, מבחינת העלות מעסיק בהחלט עדיף להם להחזיר את הרכב לליסינג ולשלם לך אחזקה, ומה הם מצפים שתוציא את זה מכיסך ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם אתה מסתכל רק על הכדאיות הכלכלית, תכניס את הנתונים בטבלה הבאה:

http://www.bankrate.co.il/site/banking_lising_calc.asp

במקום שכתוב "עלות רכב בתחילת התקופה" תכניס את המחיר שבו היום תוכל למכור את האוואו עם אפס ק"מ. את כל שאר הפרמטרים תמלא ע"פ המצב שלך: קילומטראג', עלות ליטר דלק וכו.

אם הבטיחות היא החשובה ביותר תישאר עם המאזדה.

פורסם

אם לא תקבל כלום מהמעביד, אני ממליץ דווקא למכור את האביאו, ולהישאר עם הליסינג.

אתה מדבר על 200 ליטר דלק לפחות בחודש, שהם בערך 1000 ש"ח.

ביטוחים לשנה+ אגרת רישוי - 5500 עד 6000 ש"ח לשנה (בהנחה שאתה לא נהג מתחת לגיל 24) - שזה 450-500 ש"ח לשנה.

טיפולים שוטפים - די זניח, נניח עוד 100 ש"ח בחודש.

הגעת בערך ל-1500 ש"ח בחודש הוצאה נטו, בהנחה שלא יהיו לך שום תקלות בלתי צפויות.

הליסינג עולה לך בערך 2500 ש"ח נטו בחודש (לקחתי בחשבון 2500-3000 מהברוטו על הליסינג, ועוד 1700 ברוטו על שווי הרכב החדש במהלך 2009. ב-2010 זה עוד 150-200 ש"ח לחודש לרעתך).

לכאורה, הפרש של 1000 ש"ח לטובת הרכב שלך.

אבל יש פה את העניין של מחיר הרכב עצמו. אני מניח שגם במצב הנוכחי, תוכל לקבל עליה לפחות 70 אלף ש"ח.

גם אם תשתמש בכסף, הרי אפילו על פני חמש שנים, יש לך יותר מאלף שקל לחודש עודף, בלי לדבר על ריבית שאפשר לקבל על הכסף בדרכים שונות (לא הרבה, אבל אפשר).

על זה תוסיף את הנוחות של הליסינג (מטפלים לך, מתקנים לך, אין כאבי ראש בללכת למוסך, אין תקלות בלתי צפויות (לא יודע אם אתה משלם השתתפות עצמית בתאונה חו"ח, אבל זה גם שיקול), אין בעיות במכירה בעוד X שנים (להערכתי הוא יאבד יוצר מ-50 אחוז ממחירו תוך 3-4 שנים, במקרה הטוב) - כל אלה משחקים לטובת הליסינג.

מציע לך לדבר עם המעביד. אם אתה חוסך לו דלק וביטוח (באמצעות החזרת הרכב), אין סיבה שלא ייתן לך אחזקת רכב כלשהי, זה מוכר לו לצרכי מס בדיוק כמו ההוצאות על הרכב בליסינג.

אם הוא יסכים, ותקבל בערך 1000 ש"ח אחזקת רכב (נטו) - אז התמונה משתנה, ואני מצטרף להמלצות הקודמות שנתנו לך - להישאר עם האוטו.

אם לא - הליסינג עדיין עדיף. לא בהרבה, אבל עדיף.

פורסם
אם אתה מסתכל רק על הכדאיות הכלכלית, תכניס את הנתונים בטבלה הבאה:

http://www.bankrate.co.il/site/banking_lising_calc.asp

במקום שכתוב "עלות רכב בתחילת התקופה" תכניס את המחיר שבו היום תוכל למכור את האוואו עם אפס ק"מ. את כל שאר הפרמטרים תמלא ע"פ המצב שלך: קילומטראג', עלות ליטר דלק וכו.

אם הבטיחות היא החשובה ביותר תישאר עם המאזדה.

תודה על הקישור.

פורסם

אתה תמיד יכול למכור את הרכב, להחזיר את המאזה ולקנות רכב אחר שהוא מאוד מתאים לצרכים שלך.

על הדרך הוא יהיה גם טוב יותר מהאוואו.

פורסם
יוכל לקנות רכב משומש (בלי להוסיף כסף). השאלה היא אם הוא רוצה משומש ?

אני לא מעוניין ברכב משומש.

מה שחשבתי זה אולי לעשות טרייד-אין לרכב חדש עם השקעה קטנה (בהנחה שאני אקבל מחירון על האוואו), ואז להשתמש בו כמה שנים ואז למכור אותו.

• תוכן חדש...