Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להניח אבן יפה על ארונות המטבח.

מי מכיר מניסיון איש מקצוע אמין ומקצועי בתחום שיש למטבח?

איש המקצוע צריך להיות מאזור המרכז או השרון.

תודה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אתה מחפש שיש ? אבן שיש ?

או אבן "קיסר" ?

שכחתי שאדריכל הפורום צופה...

אבן קיסר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר,

אם אתה מתקין מטבח חדש, כדאי מאוד לבדוק עם חברת המטבחים שלך.

הם עובדים עם אנשי משטחי מטבח קבועים בד"כ, מספקים להם עבודה באופן שוטף, ולכן מקבלים הנחות ומחירים משתלמים.

אם אתה מגיע דרכם, הם אמנם "גוזרים קופון" קטן, אבל עדיין תקבל מחיר טוב יותר מאשר אם תפנה בצורה עצמאית למתקין משטחים כזה.

המחירים נעים סביב 600-700 ש"ח, תלוי בקאנט, חורים לכיורים, לכיריים, קדחים לברזים וכו'.

אם תרצה אפנה אותך לאיזה חמשה-שה מתקינים טובים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אבן קיסר לסוגיה השונים שונה גם בדרגות ה"גימור" חיצוני ומכך מושפעת יעילותה, איש שיש טוב ינסה להתאים את סוג המשטח לשימוש העתידי.

יש להקפיד גם על כך ש:

-הליטוש יבוצע עם כל סוג הנייר עד לעדין ביותר.

-הקאנטים וסוגי החיבורים השונים לא יבלטו/ יראו וכולי (שלא "יערבבו" אותך זה נראה גס ומכוער כשיש חיבור נראה לעין, אני יכול להראות לך מספר דוגמאות וכולי אך ככלל הדבר נעשה עם דבק מיוחד לאותו הגוון ו"שיופים" רבים עד למראה מושלם)

-כך גם הכיור בהתקנה שטוחה שחייב להיות מושלם ואחיד עם גובה השיש.

*כיורים סינים מודפסים בפרס שנותן להם וינצ' של מילימטר שתיים (לא בולט מדי) אך ההבדל הכספי משתלם לעיתים.

במידה ואין על השיש מדבקה צהוב אין זה שיש מסוג א' ולכן על תיתן שיחייבו אותך על כזה, פלטות סוג ב' למשל הן כאלה שאחד הקצוות שלהן נסדק ולכן לא נמכרו כסוג א' (הבדל משמעותי במחיר).

באיזור המרכז יש את שיש עובד ששולט מבחינת מהירות אספקה ומחיר כמו כן קיימים מתקינים רבים נוספים שאוכל להפנות אותך אליהם.

*כל הכתוב נובע מרקע מקצועי בתחום השיש ומהווה המלצה לכל רוכש שיש עתידי באשר הוא.

**אתה מוזמן לפנות למידע נוסף ב0544553650 אשמח לענות לכל שאלה

***כשמדובר בוילונות לבית אני יעיל אף יותר ככה שכאשר תגיע לשלב הזה ...

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
קספר,

אם אתה מתקין מטבח חדש, כדאי מאוד לבדוק עם חברת המטבחים שלך.

הם עובדים עם אנשי משטחי מטבח קבועים בד"כ, מספקים להם עבודה באופן שוטף, ולכן מקבלים הנחות ומחירים משתלמים.

אם אתה מגיע דרכם, הם אמנם "גוזרים קופון" קטן, אבל עדיין תקבל מחיר טוב יותר מאשר אם תפנה בצורה עצמאית למתקין משטחים כזה.

המחירים נעים סביב 600-700 ש"ח, תלוי בקאנט, חורים לכיורים, לכיריים, קדחים לברזים וכו'.

אם תרצה אפנה אותך לאיזה חמשה-שה מתקינים טובים.

אז ככה...

ביקרנו כבר אצל הספק של הקבלן (שיש פרביטל) והמחיר היה קצת יקר לדעתי. יכול להיות שאני טועה אבל אני אדע רק אם אקבל הצעות מחיר נוספות מספקים אחרים.

מה שדי עיצבן אותי אצל פרביטל הוא שהחישוב של שטח השיש מתבצע בצורה הבאה:

רוחב השיש קבוע (אני חושב ש- 67 ס"מ), אבל האורך הולך כך...

נניח שאורך המטבח הוא 3 מטרים והרוחב 4 מטרים, ספק השיש שהייתי אצלו עשה חישוב פשוט של 4+3=12 מטרים אבן קיסר. לכאורה הגיוני...לא בדיוק. צורת החישוב הזאת מחשבת פעמיים את הפינות של המטבח (במקרה שלי פינה אחת) פעמיים, פעם אחת באורך ופעם נוספת ברוחב. כששאלתי למה מחשבים ככה, קיבלתי תשובה ש"ככה מחשבים בתחום השיש".

האם זה נכון?

בכל אופן,

כל הפרטים לגבי המפרט (גודל קנט, התקנה שטוחה של הכיור וכו') ידועים לי ועל בסיס זה אני משווה.

אני אברר עם ספק המטבח לגבי איש שיש דרכו, אבל אני חושב שהם המליצו לנו ללכת לספק של הקבלן כי אנחנו מקבלים זיכוי של 2K דרכו. אם נעשה אצל ספק אחר לא של הקבלן...הזיכוי יהיה נמוך יותר.

סתר כדי לסבר את האוזן...

ההצעה שקיבלתי מפרביטל על אבן קיסר בינונית (לא הכי זולה, לא הכי יקרה) באורך של 5.4 מטרים + אי בגודל 1.2 מטר על 0.8 מטר, קנט 4 ס"מ, התקנת כיור שטוחה, התקנת כיריים כלולה, חורים למה שצריך....6000 ש"ח (אחרי זיכוי קבלן של 2000 ש"ח).

בעיקרון, אם ההבדל יהיה 1000 ש"ח בין ספק לספק, אני לא אתעסק עם זה ואבחר בספק של הקבלן כי הוא יוכל להתקין הכל לפני קבלת מפתח.

פורסם

לאנשי המטבחים יש שיטות מתוחכמות ומסתוריות לחישוב שטחים ועלויות.

אצל הנגרים למשל, הארונות נספרים פעם לאורך, פעם לרוחב, פעם לעומק, פעם לגובה, ופעם לפי משקל סגולי. בסוף אתה מגיע ל-45.82 מ"ק על ארון מטבח פינתי, לא כולל ארונות עליונים :?.

פורסם

נניח שאורך המטבח הוא 3 מטרים והרוחב 4 מטרים, ספק השיש שהייתי אצלו עשה חישוב פשוט של 4+3=12 מטרים אבן קיסר. לכאורה הגיוני...לא בדיוק. צורת החישוב הזאת מחשבת פעמיים את הפינות של המטבח (במקרה שלי פינה אחת) פעמיים, פעם אחת באורך ופעם נוספת ברוחב. כששאלתי למה מחשבים ככה, קיבלתי תשובה ש"ככה מחשבים בתחום השיש".

האם זה נכון?

אני נתקלתי באותו הדבר (בעניין הפינה), אנשי השיש מחשבים את הפינה פעמיים. במקרה של נניח שיש של 4 מטר על 2 מטר, תיאורטית אתה אמור לשלם על4 מטר רץ בתוספת 1.3 מטר נוספים. בפועל הם מחשבים את זה כעוד 2 מטר רץ ואז הפינה מחושבת פעמיים.

אני אברר עם ספק המטבח לגבי איש שיש דרכו, אבל אני חושב שהם המליצו לנו ללכת לספק של הקבלן כי אנחנו מקבלים זיכוי של 2K דרכו. אם נעשה אצל ספק אחר לא של הקבלן...הזיכוי יהיה נמוך יותר.
ספקי הקבלנים מרוויחים הון תועפות רק מהשידרוגים. רוב האנשים משדרגים. מאותה סיבה הם גם נותנים זיכוי אפסי בשביל שלא ישתלם לך ללכת למקום אחר ולבנות הכל מחדש. בשורה התחתונה - בחוץ אצל נגרים פרטיים או חנויות קטנות תוכל למצוא עבודה טובה ב 30% פחות מהמחיר הנקוב אצל החנויות שעובדות עם הקבלנים. רוב האנשים פראיירים (כן כן...) ומפאת העצלנות ותחושת ה"יוקרה" שמזמינים בחנות, משלמים יותר. אין מה לעשות, החנויות שמוכרות את המטבחים עובדות עם נגרים ונגריות (בחלק מהמקרים מדובר בהזמנות במידות קבועות מחו"ל) והחנויות עצמן צריכות לגזור קופון על התיווך. למקומות הפרטיים ישנם רעיונות ופתרונות יצירתיים יותר עבור הלקוח - בעוד החנויות שעובדות עם הקבלנים רק מנסות, ברוב המקרים, לדחוף ללקוח עוד פטנטים (בלתי יעילים בעליל) של פירזולים ופתרונות אחסון יקרים להחריד.

עיצה נוספת: החאפרים שעובדים עם הקבלנים מאוד עצלנים ובלתי לויאלים ללקוחות ברוב המקרים. עיצה ששווה זהב: אל תוותר

על הפינה + אל תשים שם קרוסלה.

אני לא מכיר אותך ואת אישתך ואין לי מושג עד כמה אתם אוהבים לשטוף כלים - אבל אם אתם לא אוהבים, תמנעו מאביזרים עתיקים, יקרים וחסרי שימוש (+מכוערים) כמו ייבשני כלים משנות ה 80. בשביל זה יש מדיח.

סתר כדי לסבר את האוזן...

ההצעה שקיבלתי מפרביטל על אבן קיסר בינונית (לא הכי זולה, לא הכי יקרה) באורך של 5.4 מטרים + אי בגודל 1.2 מטר על 0.8 מטר, קנט 4 ס"מ, התקנת כיור שטוחה, התקנת כיריים כלולה, חורים למה שצריך....6000 ש"ח (אחרי זיכוי קבלן של 2000 ש"ח).

אני יכול להוסיף מניסיון אישי; לפני כ-10 חודשים קיבלתי הצעות מחיר שנעות בסביבות 4000-4500 שח על 4.7 מטר שיש אבן קיסר (גם לא הכי זול ולא הכי יקר), כולל קנט 4 ס"מ, התקנת כיור שטוחה, כיור ושקע\חור לכיריים (התקנה שטוחה ללא "מסגרת"\במה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ספקי הקבלנים מרוויחים הון תועפות רק מהשידרוגים. רוב האנשים משדרגים. מאותה סיבה הם גם נותנים זיכוי אפסי בשביל שלא ישתלם לך ללכת למקום אחר ולבנות הכל מחדש. בשורה התחתונה - בחוץ אצל נגרים פרטיים או חנויות קטנות תוכל למצוא עבודה טובה ב 30% פחות מהמחיר הנקוב אצל החנויות שעובדות עם הקבלנים. רוב האנשים פראיירים (כן כן...) ומפאת העצלנות ותחושת ה"יוקרה" שמזמינים בחנות, משלמים יותר. אין מה לעשות, החנויות שמוכרות את המטבחים עובדות עם נגרים ונגריות (בחלק מהמקרים מדובר בהזמנות במידות קבועות מחו"ל) והחנויות עצמן צריכות לגזור קופון על התיווך. למקומות הפרטיים ישנם רעיונות ופתרונות יצירתיים יותר עבור הלקוח - בעוד החנויות שעובדות עם הקבלנים רק מנסות, ברוב המקרים, לדחוף ללקוח עוד פטנטים (בלתי יעילים בעליל) של פירזולים ופתרונות אחסון יקרים להחריד.

עיצה נוספת: החאפרים שעובדים עם הקבלנים מאוד עצלנים ובלתי לויאלים ללקוחות ברוב המקרים. עיצה ששווה זהב: אל תוותר

על הפינה + אל תשים שם קרוסלה.

איציק

אתה צודק ב 100%.

בחברות, אפילו יוקרתיות כמו מטבחי סמל, רגבה (וגם פחות נחשבות, כמו טופז) אין גמישות.

אתה חייב ללכת לפי יחידות סטנדרטיות (60, 80 ס"מ).

ומה קורה אם יש לך 78 ס"מ?

נגר פרטי יותר גמיש עם המידות, לפעמים (כמו במיקרה שלי) יותר מהיר בייצור המטבח ויותר זול (ולא על חשבון האיכות).

אמרת לא לוותר על הפינות ולא לשים קרוסלה?

בחברת המטבחים ידחפו לו את "מג'יק קורנר" ב 1500 ש"ח (גם מפסיד מקום, לא פחות מקרוסלה).

אצלי הנגר הוסיף בארון הפינתי (מעל שני המדפים הרגילים ) חציי מדפים על גלגלים שיוצאים מהעומק (בעלות של 0 ש"ח).

לא נראה מדליק כמו הסלסלות שגוררות אחת את השניה, אבל אין הפסד מקום.

למחירי החברות יש הסבר הגיוני - הם צריכים לשכור אולמי תצוגות ולשלם משכורות למעצבי מטבחים .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

את נושא החישוב הכפול של הפינות ניסתה נגריה חסרת מזל על הורי כבר בשנת 85. בית המשפט של אז זרק את בעלת הנגריה מכל המדרגות, כך שאני ממליץ מאוד להתעקש על הנושא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
?

בחברת המטבחים ידחפו לו את "מג'יק קורנר" ב 1500 ש"ח (גם מפסיד מקום, לא פחות מקרוסלה).

אתה מדבר על הדגם הזול :)

המג'יק קורנר היקר יותר עולה בסביבות 2000-2500 שח. הוא מיועד לסופר-עצלנים ואנשים שמתים על "שופוני ענס". הוא מחובר לדלת הפתיחה של הארון ויוצא "אוטומטית" עם פתיחת הדלת. הזול יותר אכן נע באיזור ה 1300 שח.

מדובר בפתרון יקר מאוד, בלתי יעיל (2 סלסלות בכל קומה) ולא נכנס שם כלום (בפינה רגילה אתה יכול להעמיס מגשים גדולים, סירים וכו' - ובסלסלות האלו כלום לא נכנס חוץ מ2-3 חבילות של 500 גר' איטריות :p).

בבית שלי הנגר נתן לי המלצה ששווה זהב: להרחיק את הכיור עוד 30 ס"מ שמאלה - ולתת לו אפשרות לפתוח את הפינה ע"י 2 דלתות שמחוברות בינהן על ציר. אחרי שראינו את זה LIVE באחד הבתים שהלכנו לראות עבודות של הנגר - לקחנו את הרעיון בזרועות פתוחות. צירפתי תמונה עם סימון הדלתות בשביל להמחיש את הרעיון.

אגב, לא מספיק שהמטבחים היום קטנים מאוד גם נתקלתי בחברות (דרך חברים שרכשו דירות חדשות) לייצור מטבחים שפשוט ביטלו להם כליל את הפינה. כל ההפצרות והשיכנועים לא לעשות זאת - עלו בתוהו.

העיקר שיש יבשן כלים.... :brickwall:

איציק

1.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה הבעיה בקרוסלה שנכנסת בתוך הפינה שסימנת מאחורי שתי הדלתות שמחוברות יחד בציר?

דווקא אני מאוד מרוצה.

ברור שהיה אפשר להעמיס שם ערימות של דברים אבל זה הרבה יותר מבולגן.

(בכל מקרה, הבחירה לא היתה שלי כי קניתי דירה לא מקבלן.)

מה שכן,לצערי נוצר סדק במשטח האבן קיסר אצלי , שלא היה כשרכשתי את הדירה (שעדיין לא ברור איך זה קרה ואני מעריך שיגדל עם הזמן)

והמידע כאן עוזר לי לקבל מושג על גודל הנזק. כי במוקדם או במאוחר אני אצטרך להחליף את כל המשטח...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם אני כרגע בעיצומו של שיפוץ, אולם האיש שיש שעשה אצלי את העבודה מהצפון.

אני לא זוכר מה המחיר, אך אבדוק ואעדכן, כדי שתיהיה לך אינדקציה.

אני בחרתי בדגם 2300 של "קיסר".

IMG_6500.jpg

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תוכן חדש...