Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שם על חשמל למדנו...

הגענו לחלק של הקבלים ולפי המרצה:

קיבולת של 1 פראד זה כל כדור הארץ...

אחרי זה יש מילי פראד, מיקרו פראד, נאנו פראד ופיקו פראד (מהגדול לקטן)

כשאומרים על קבל שמשמש אותנו ברכב שהוא 1 פראד - מתכוונים לאחד מילי פראד ?

שוב לפי המרצה כל כדו"א זה פראד אחד...

מה קורה פה ? הופתעתי...

למישהו יש תשובה ?

פורסם

אני מצטט את תגובתו של DIMA שניתנה כאשר הדבר נשאל בעבר:

"כל חומר בעולם יש לו קיבול מסוים,שנקבע ע"פ תכונות אלקטרוסטטיות של חומר.זהו נושא מאוד עמוק ואי-אפשר להסבירו בכמה שורות.

אכן,קיבול כדור הארץ הוא כמה פאראד בלבד,בגלל פיזור לא אחיד של יסודות המרכיבים אותו,צפיפות שונה של כל שכבות כדור הארץ ועוד מספר דברים.באופן מלאכותי ניתן ליצור חומרים בעלי תכונות אלקטרוססטיות מעולות וע"י חיבור כמה חומרים כאלה ביחד ניתן לבנות קבלים.כידוע קבל זהו מבנה בעל שני לוחות מקבילים (שמגלגלים אותן כדי להקטין את המימדים),שביניהן אוויר או חומר דיאלקטרי,שהוא משפיע מאוד על הקיבול הסופי.חומר הדיאלקטרי "מגדיל" משמעותית את קיבול קבל האויר."

פורסם

1 פראד זה 1 פראד.

מילי פראד היא קידומת קטנה יותר מ 1 פראד בדיוק כמו שלקילוגרמים קידומת גדולה יותר מגרמים.

מגה, קילו, מילי, מיקרו וכו' הם קידומות ליחידות מידה, אני אתן לך דוגמה איך מסתדרות הקידומות עם יחידת הספק חשמלי שיהיה לך קל יותר להבין - בוא נבחר את הוואט - watt.

1 ג'יגה וואט = 1,000,000,000 וואט

1 מגהוואט = 1,000,000 וואט

1 קילו וואט = 1,000 וואט

1 וואט = יחידת מידה של הספק חשמלי

1 מילי וואט = 0.001 וואט

1 מיקרו וואט = 0.000001 וואט

מתחיל להבין מה קורה? אותו הדבר לגבי פראד, לגבי גרם ולגבי כל יחידת מידה מסוימת.

כשמדברים על קיבוליות של חשמל (עזוב את הקיבוליות של כדור הארץ...), יש אפשרות לבדוק כמה אנרגיה יכול לאגור הקבל שזה כבר יותר רלוונטי לגבינו.

קבל אוגר חשמל - אלקטרונים.

אם תעשה השוואה בין כמות האנרגיה שיכול לאגור קבל לעומת כמות האנרגיה שיכולה לאגור בטרייה של רכב תבין שקבל לא יכול לעשות כלום בשמירה על מתח יציב - מה שרבים חושבים. (אפילו בלי להתחשב בהתנגדויות הפנימיות של הקבל ESR,ESL שעושים את העניין יותר גרוע וכתוצאה מהם 50% מהאנרגיה שיכול לאגור הקבל זמינה למגבר שמחובר אליו).

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

דבר ראשון אני לא אידיוט...

אני יודע מהם מילי, מיקרו ושאר השטויות האלה... את זה ממש לא צריך להסביר

השאלה שלי הייתה - אולי כשמפרסמים על קבל שהוא אחד פראד (שלי המרצה שלי באוניברסיטה זה מאוד גדול) אולי מטעים ובעצם מתכוונים ל- אחד מילי פראד (כי 1 פראד זה מאוד גדול...)

לגבי העניין של הקבל ברכב - מה שאתה אומר זה שעדיף מערכת חשמל שעובדת טוב, עם אלטרנטור ומצבר חזקים וטובים והקבל הוא מיותר בעצם ?

אם מערכת החשמל באוטו לא טובה קבל לא יעזור כלל, אם מערכת החשמל טובה קבל יעזור אבל מעט מאוד ? משהו כזה?

פורסם

גונן רשמתי לך את הדברים של דימה, זה פאראד 1 וגם יש יותר. מה לעשות כדור הארץ הוא כנראה לא קבל כל כך טוב :wink:

לגבי קבלים כבר דובר הרבה. הקבל לא פותר את הבעיה מהשורש, כלומר אם יש לך נפילות מתח בשל צריכת זרם גבוהה של המערכת עדיין הם יהיו אם תשים קבל אבל הוא יכול לעזור קצת בייצוב המתח ובכך לטשטש את נפילות המתח שאפשר לזהות למשל בהבהובי האורות.

אם אתה רוצה לדעת עוד בנושא אתה יכול לעשות חיפוש בפורום ולקרוא בקישור הבא:

http://www.bcae1.com/capacitr.htm תקרא מStiffening Type Capacitors

פורסם

אייל, יש לך טעות, קבל לא יוכל לעזור אפילו קצת בייצוב המתח, וגם לא לטשטש את נפילות המתח.

להיפך, הוא יחמיר את המצב אפילו עוד יותר בגלל שהוא יעמיס עוד יותר על מערכת החשמל במצב שבו יש נפילת מתח בגלל שהאלטרנטור לא יכול לספק את הזרם הדרוש.

קצת היסטוריה בקשר לקבלים הראשונים שנבנו לרכב למי שמעוניין...

לפני הרבה מאוד זמן, שני אנשים, Richard Clark ו Wayne Harris העלו פתרון שימנע את הבהובי האורות.

מי הם האנשים האלה? RC, ממקימי autosound2000, בעל פורום ומגזין carsound, מהנדס אלקטרוניקה ומומחה לפיסיקה.

WH, הנהיג את Rockford Fosgate בתחילת דרכם, מקים האירגון dB DRAG, אלוף העולם הראשון בתחרות ה SQ של ה IASCA.

שני המומחים האלה, הם אגדות, ונחשבים למובילים ביותר בתחום המערכות לרכב.

הם העלו את הרעיון של השימוש בקבל.

בתחרות SQ, המראה החיצוני של ההתקנה שלך לא פחות חשוב מאיך שהיא נשמעת.

ומתי שהאורות שלך לא מהבהבים בווליומים גבוהים זה יתרון תחרותי!

WH, העלה את הרעיון של חיבור כמה עשרות קבלים קטנים של 100uF על מעגל חשמלי כדי להרחיב את אגירת החשמל, RC החליט על קבל אחד ענק של 0.8F או 800,000uF שיעשה את העבודה.

RC ניצח, הרעיון שלו הצליח.

לשני החברה שלנו יש שם עולמי, ולכן כל בן אדם שהתקין מערכת התחיל להתקין stiffening capacitor... לא להתבלל עם הloosening capacitor.

בסוף שנות ה 80, אנשים התחילו להוציא את הלשון מתי שהם הטביעו לסל בגלל שמייקל ג'ורדן עשה ככה.

ההוצאה של הלשון שיפרה את יכולת ההטבעה שלהם? לא..

אותו הדבר כאן עם הוספה של קבל למערכת החשמל.

הינה אחד הקבלים הראשונים שנבנו לרכב:

Navone01.jpg

RC ערך מחקר בעזרת מכשיר שנקרא Audio Precision.

הוא לקח קבל גדול של איזה 6F, עם אלטרנטור של 200amps, וניגן מוסיקה דינמית עם באסים במערכת שנבדקה.

על הגרף היה ניתן לראות שהקבל לא עשה כלום למניעת מפל המתח, ועוד יותר גרוע מזה, היו קטעים על הגרף שבהם היתה ירידת מתח קלה בגלל שהקבל העמיס על האלטרנטור...(המערכת ללא הקבל היתה אפילו יותר יעילה).

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

בפועל קבל יכול לעזור במניעת הבהובי אורות. אני לא מדבר בתאוריה אני מדבר מניסיון (הרכבת פעם קבל?). ברור לכל שזה לא הפתרון הטוב ביותר (כבר כתבתי בנושא עשרות פעמים תוך כדי ציטוט דברים של RC) אבל לעיתים הוא יכול לעזור ולהרבה אנשים הוא עוזר.

זה דבר ידוע שקבלים בעלי קיבולת גדולה מאוד (מעל ה1-2 פאראד) יעשו יותר נזק מתועלת בשל כך שהם מעמיסים יותר על האלטרנטור וכמו כן נבדק שיש להם יכולת פריקה איטית יותר מאשר קבלים של 1 פאראד ובכך הם מעבדים מהיעילות והתועלת שלהם.

כל הפוסט האחרון שלך וההיסטוריה שבו די מיותר לדיון מה גם שהוא מבולבל ובעצם לא מובן מה אתה מנסה לומר בו.

במה RC ניצח לא כתבת, על מה הם התווכחו? שימוש בקבלים לאיזו מטרה? אם הוא הצליח אז אתה אומר בעצם ששימוש בקבל עשה את העבודה?

הסיבה למה שימוש בהרבה קבלים הוא לא יעיל ידועה וזה בגלל שההתנגדות עולה ובכך הם מאבדים מיעלותם.

RC בן אדם ענק בתחום (תעשה חיפוש על השם שלו בפורום תמצא נראה לי עשרות רבות של הודעות שלי שמזכירות את שמו) אבל אתה נותן לו אפילו יותר קרדיט ממה שמגיע לו (ומגיע לו הרבה). שימוש בקבלים לא החל בשל RC, מעניין אותי לקרוא את הפוסט שהוא רשם שזה החל בגללו (כי אני מניח שאם הוא אמר את זה יש גם תגובות אחר כך שאומרות שהוא לא ותמיד צריך להתייחס גם אליהן ולא ללכת אחריו בצורה עיוורת).

הוא גם לא הבעלים של העיתון והפורום, הוא כותב שם.

פורסם

קבל עוזר לבעייה של הבהובי אורות, לא אמרתי שלא, אבל לא יותר מזה.

כשאני אומר יותר מזה אני מתכוון לייצוב המתח, מניעת מפל מתח, טשטוש וכו' וזאת עובדה.

במחקר שRC ביצע הוא השתמש בקבל של 6F, נכון שיש לו קיבוליות גדולה יותר מקבל של 1F בו אנחנו משתמשים, אבל אל תשכח שהוא חיבר אותו למערכת שמתודלקת עם אלטרנטור של 200 אמפר ולא אלטרנטור של 70 אמפר כמו שיש לנו ברכב.

אל תנסה למצוא שגיאות במחקר שלו, לא תצליח.

אם אתה עדיין לא מאמין שקבל לא יכול לעשות כלום בשמירה על מתח, ומניעת מפלי מתח, אני אביא לך את המחקר כולו + הגרפים.

http://www.carsound.com/columns/navone/nav0006.shtml

תקרא את המאמר הזה ותבין שRC הראשון שהשתמש בקבלים לרכב.

Let’s consider the Stiffening Capacitor first used by Richard Clark in his competition cars of the late 1980s. Rather than banks of small caps used to store energy, Richard used a few very expensive and exotic 1-Farad electrolytic capacitors to improve the peak performance of his system. In the early 1990s, Autosound 2000 trademarked the name “Stiffening Capacitor” and launched an entire industry.

ויש לך שם את התמונה של אחד הקבלים הראשונים.

פורסם
קבל עוזר לבעייה של הבהובי אורות, לא אמרתי שלא, אבל לא יותר מזה.

לא אמרתי שיותר מזה, עכשיו כשהוא עוזר בהבהובי האורות מה הוא עושה בעצם?

נ.ב. אתה מביא מאמר מקארסאונד שזה הבית של RC, זה כמו שאני אגיד על עצמי שאני המצאתי משהו ואביא לינק מאתר שלי למאמר שאומר שאני הוא זה שהמציא. בכל אופן זה לא משנה יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, יש מספיק אנשים שיגידו שלא (אדי ראנר למשל :) ) ויש שכן אבל למען האמת למי אכפת?!

כמו כן אם הוא חסר תועלת למה RC השתמש בו?

פורסם

מייצב את המתח לאלפית השנייה, כשברגע שהבאס ינוגן הדבר לא יגרום להבהובי אורות.

לא הבנתי אותך נכון, חשבתי שאמרת שהוא מייצב את המתח באופן קבוע ל 14.00V.

פיספסתי את המשפט הזה שכתבת "כלומר אם יש לך נפילות מתח בשל צריכת זרם גבוהה של המערכת עדיין הם יהיו", קורה :)

אז מי השתמש בקבל הראשון לרכב?

תראה לי מישהו אחד שטוען שהוא הראשון שהשתמש בקבלים לרכב, אני לא ראיתי לבינתיים...

פורסם
מייצב את המתח לאלפית השנייה, כשברגע שהבאס ינוגן הדבר לא יגרום להבהובי אורות.

לא הבנתי אותך נכון, חשבתי שאמרת שהוא מייצב את המתח באופן קבוע ל 14.00V.

אז בסופו של דבר כל הדברים שכתבת הם מיותרים שכן אתה אומר בעצמך שהוא מייצב את המתח ויכול לעזור כנגד הבהובים. אמרתי לך בעבר כבר, קודם תקרא ותקרא טוב וזה ימנע כתיבה מיותרת.

בקשר להמציא או לא, כבר קראתי כל כך הרבה דברים שהוא אמר שהוא עשה ושאחרים אמרו שלא, חלק גדול אני מאמין שהוא כן המציא חלק פחות. אבל בגדול לכל דבר שהוא אומר אפשר למצוא אדם שיגיד ההפך, מי מהם צודק? לרוב RC אבל גם ראיתי פעמים שלא וזה כמובן לדעתי שכן כשיש שתי דעות מנוגדות אתה מחליט עם איזו מהן אתה הולך.

למצוא לך את הת'רד ההוא אין לי כח ואני גם לא בטוח שאני יכול כי הרסו את הARCHIVE (לפחות פעם אחרונה שבדקתי).

אבל שוב, אותי זה גם לא מעניין למען האמת מי המציא מה, מעניין אותי מה אפשר לעשות עם ההמצאה.

פורסם

לא, אתה מפרש את הדברים שרשמתי בצורה לא נכונה.

אני הסברתי שהוא לא יכול לעשות כלום חוץ מלעזור בהבהובי אורות.

נכון שהוא מייצב את המתח לאלפית השנייה דבר שעוזר להבהובים, אבל הוא לא שומר על המתח 14.000V וזה מה שבאתי להסביר פה.

אנשים חושבים שהוא ישפר את הבאס, וישאיר את המתח עומד על 14v.

אני הסברתי שהוא לא יכול לעשות את זה.

היתה פה אי הבנה, לא יותר מזה.

פורסם
אייל, יש לך טעות, קבל לא יוכל לעזור אפילו קצת בייצוב המתח, וגם לא לטשטש את נפילות המתח.

פירשתי אותם כפי שכתבת - משמע הוא לא עוזר אפילו בקצת כלומר לא עוזר בכלל, אחר כך טענת שכן.

בשל הכרותי איתך והידיעה שלא תודה בטעותך ותמשיך לטעון שלא הובנת כהלכה או שמישהו אחר טועה אני נועל את השרשור המיותר הזה שגם ככה גולש לנושא שכלל לא שאלו עליו ושמצוי בכמויות בפורום (כל שצריך הוא להשתמש בחיפוש).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...