Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהצלחה ברכישה,

אם זה מצליח, אנא דווח, יכול להיות שאצעד בצעדייך בעניין זה 8)

על איזה רכבים נוספים חשבת ? אולי זה יפתח לי כיווני מחשבה נוספים?

51 קג"מ :shock::lol:

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כאחד שנהג ב 944 אני יכול להגיד לך שהיא בהחלט מהנה מאוד לנהיגה אבל לא ממש בעלת 4 מושבים...

ז"א, היא כן אבל האחוריים לא יוכלו לאכלס יותר מילד בן 3 לדעתי... לא בנוחות בכל אופן.

האוטו לא ישמש להסעת ילדים כל יום, וגם לא כל סופ"ש. זה לא רכב עיקרי.

מקסימום שניהם (בני 3, 7) צריכים לשבת מאחור לטיול כיף של סופ"ש.

חן - אם ייצא לי בסופ"ש, נקפוץ לראות - ז'תומרת אם אני לא אסגור משהו אחר עד אז.

דניאל, אשמח לשתף אותך ב Longlist שלי.

בקטגוריה של מכוניות אספנות פוטנציאליות ומהנות לנהיגה בסביבות 5000 יורו נכנסו המכוניות הבאות (בלי מגבלת 4 המושבים):

פיאט X1/9

פורשה 924/944

פולקסוואגן גולף GTI דור ראשון

פולקסוואגן שירוקו

ב.מ.וו סדרה 6

אלפא ספיידר

דאטסון 240Z/280Z

מאזדה RX7

פורד סיירה XR4

למי שמוכן לשלם קצת יותר על העלויות הקבועות (רישוי וביטוח), יש לא מעט מכוניות מעניינות מאוד (בקנה מידה ישראלי..) שאפשר למצוא ב 5000 יורו, אבל לא בסטטוס אספנות:

פיאט ברקטה, פיאט קופה, מזדה מיאטה, לוטוס 7 רפליקה, ב.מ.וו סדרה 3 דגם 6 צילינדר, ב.מ.וו Z3 דגם 4 צילינדר בלבד, אלפא ספיידר/GTV דור חדש - המנועים הקטנים בלבד, רנו קליאו וויליאמס, פורד פומה, לנצ'יה אינטגרלה (הטובות יקרות יותר), סיירה קוסוורת', טויוטה MR2, ניסאן 300ZX, ומזראטי ביטורבו (אם אתה באמת רוצה להתרושש).

כמובן שגם 306GTI נכנס בטווח המחיר הזה, אבל אצלי הוא לא היה ברשימה - הגיע הזמן בשבילי לעבור הלאה מפיג'ואים.

במחיר עוד יותר נמוך אפשר למצוא מיני קופר ישנה, 205GTI 1.9.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

דרך אגב, דניאל, שקלתי גם פולקסוואגן קוראדו, אבל מבירור קצר מתברר שהקוראדו היא המקבילה ההולנדית של סיביק טייפ-ערס, ולכן הורדתי אותו מהפרק.

פורסם

אמנם לא נסעתי על פורשה 944 ,

אבל כרגע אחת המכוניות שאני מתנייד עליה זו במוו 320 על קוילאוברים ( די מונמכת ) , רוחב ג'אנטים 8.5 אינץ' ומידות צמיגים של M3 ואני יכול לומר לך שאני לא מאמין שהפורש תוכל לתת את אותו החיוך שהבמוו מספקת . אלא אם הסמל בפרונט משפיע או ישפיע לך על מדד הכייף . לי זה מעניין את ה*** .

ה M3 התחרתה ב911 הבסיסית ואתה יכול להבין מה קורה כאשר אתה לוקח את אותו המרכב + קוילאוברים עדיפים + ג'אנטים עדיפים ( רוחב גדול יותר ) ופשוט נכנס לסיבוב . יש לך מזל שיש לך אוזניים שעוצרות את החיוך מלהגיע לרקות... החיסרון לדעתי היא מערכת הבלימה .

אז עם כל הכבוד ל 944 , קח סדרה 3 ושדרג אותה מעט .

לגבי סדרה 6 ידנית ,

הבסיס הוא מעולה . השלדה מסוגלת להתמודד עם הרבה כוח ולפנות תוך כדי העברת הרבה מידע לנהג . לא מאמין ? בדוק כמה אליפויות יש לבמוו עם הסדרה 6 במירוצי הסלון . שוב , צריך לשדרג בולמים - קפיצים וג'אנטים -צמיגים , אבל זה שווה . מערכת הבלימה מספקת ביותר . דיפרנציאל מוגבל החלקה מגיע כסטנדרט - 25% .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

שמע יאשה, קודם כל, ה 944 היא באמת לא שיא הביצועים.

ההורים שלי אמרו לי שאח שלי יקנא בי אחרי ששמעו על הרכישה, עניתי שלא ממש (הוא נוהג על 325, שהיא אכן חזקה יותר ומהירה יותר מ 944 דור ראשון)

אני לא מחפש את הרכב ההכי מהיר שיש בתקציב. אני מחפש רכב שיהיה כיף לנהיגה ושיעשה לי טוב על הנשמה.

להיות בעלים של רכב מצויין לכל הדעות, שחלמתי עליו כשקראתי במגזינים לפני עשרים ומשהו שנה, שגם עונה על כל הדרישות שלי מרכב סופי שבוע, בהחלט יעשה את זה בשבילי.

אתה בטח יודע שאני לא איש שהסמל עושה לו את זה. ז'תומרת אני לא מוכן לשלם יותר בשביל סמל. במקרה של ה 944, הסמל גם לא עולה יותר.

וכמובן שעוד שיקול זה שבישראל הייתי יכול רק לחלום להיות נהג של 944 (לפחות לעוד 4 שנים כשאפשר יהיה להביא אותם לארץ כרכב אספנות), וכאן אני יכול לממש את זה בפחות ממשכורת חודשית אחת.

חוץ מזה, בהולנד אני יכול לקחת את כל עניין המכוניות הרבה יותר בקלילות.

הרבה יותר קל (לאדם כמוני שלא מכיר את כל המאכערים ולא יודע לעשות הכל לבד) להחזיק ולטפל כאן במכוניות מהסוג הזה מאשר בישראל, וכמובן שמחירי הרכישה זולים משמעותית.

בישראל הסתמכתי על מכונית התחביב שלי לתחבורה יומיומית (גם של אשתי), ולכן לא יכולתי להסתכן ברכב שיעמוד, אבל כאן אני לא צריך את הרכב כדי להתנייד (אני רוכב לעבודה על אופניים). אם הוא עומד שבועיים-שלושה כי אני מחכה לחלק - אז סבבה.

בתחילת החיפושים שלי רציתי ללכת על 944 מהקצה העליון של טווח המחירים, וראיתי שגם בסוף הסקאלה אני לא יכול למצוא רכב שאני יכול לקנות בשקט ולדעת שאני לא אצטרך לתקן בו כלום בשנה הראשונה, אז מצאתי את עצמי מתכנס למכוניות זולות יותר, מתוך הבנה שאני גם אצטרך להשקיע משהו אחרי הרכישה.

יש שיגידו שאני לוקח סיכון ברכישה של פורשה זולה, אבל כל הסיכון פה הולך להיות 10000 ש"ח ברכישה.

בשביל התחביב שלי אני מוכן לסכן את הסכום הזה.

הכי גרוע, אם יתברר שאני לא מבסוט מהרכישה, אני אחפש משהו אחר ואעשה טרייד-אין. אולי באמת E30 או 6 עם 6 צילינדרים.

פורסם

תראה , אני מבין אותך לגמרי .

וזה מה שאהבתי בזמנו ברכבים שהייתי קונה ליומיום לצד הרכבים המשוגעים יותר לסופ"שים .

הייתי קונה וולקנים ב 10,000 ש"ח ונהנה כמו מטורף . הייתי נכנס לפניות במהירות גבוהה מאוד ללא פחד ולו רק בגלל הידיעה שבמקרה הכי גרוע אפסיד כ 10,000 ש"ח . שיכולתי להרשות לעצמי .

ומשהו אחר ,

יצאתי קצת חומוס . דיברתי על E36 בהודעה הקודמת .

ה E30 עם 6 צילינדר מהנות . לדעתי חלופה טובה יותר היא המרצ' קוזוורט' . היא לא נסחרת במחירים של הבמוו המקבילה ( קרי M3 ) , אמנם היא פחות טובה בהיבט הדינמי מה M אך היא טובה יותר מהבמוו E30 הרגילות 6 צילינדר . ובניגוד לבלימה המצחיקה/מגוכחת של הבמוו E30 למרצ' יש בלימה פסיכית . ודיפרנציאל נעול 32% מקורי . והגה בעל 3 סיבובים מנעילה לנעילה שעל זה ב E30 אתה יכול רק לפנטז .

אז קח עוד נקודה למחשבה...

:wink:

אל תשכחו,

פורסם

מרצדס קוזוורט? כבר שכחתי שאי פעם היה דבר כזה...

זה ה 190 הידוע בכינויו 2.3 16V או 2.5 16V? אח"כ גם הגיעו דגמי Evo?

אם אני לא טועה, ה 190 יוצרה רק מ 1985, כך שזה עדיין לא נכנס כאן לקטגוריה של אספנות.

חיפוש קצר העלה כמה מודעות, החל מזאת במחיר של דמי כיס:

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=beebixj1mgeq

דרך זאת (שים לב למחיר המבוקש...):

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=bmrx1jthsyez

ועד לזאת (שים לב למחיר המבוקש!!!):

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=bddcitxmfsgk

הייתי בכיף קונה ב.מ.וו M3, אבל זה כבר סדר גודל אחר של הוצאה שאני לא יכול להרשות לעצמי בשביל רכב ב'.

פורסם

אמרתי שה M היא במחיר גבוה מאוד .

לעומת זאת יש לך טעות , הקוזוורט' יוצרה בשנת 83' . זה הרכב שלמעשה גרם לכל טרנד' המכוניות ספרוט רציניות . זה הרכב שבגללו במוו הוציאה את ה M ולאחר מכן פורד את הסיירה קוזוורט' וכו'...

וההבדלים במחירים זה בגלל נדירות הדגם וגם רמתו :

ה 2.3 ליטר קוזוורט' זה הדגם הראשון . החליף אותו ה 2.5 EVO והדגם האחרון הוא ה EVO2 שממנו יוצרו רק 500 חתיכות .

בדיוק כמו המתחרות מבית במוו :

ה 2.3 ליטר M3 זה הדגם הראשון . החליף אותו ה 2.3 EVO והדגם האחרון הוא ה 2.5 EVO2 .

בקיצור , ייצרו את המרצדס ממודל 83' . לדעתי שווה להכניס את הדגם לחיפוש עם שאר האופציות .

אל תשכחו,

פורסם

טוב - ה 944 עומדת עכשיו מחוץ לבית שלי :-) טארגה מודל 84

אחרי טיול בוקר רגלי קצר עם הילדים בגבעות בדרום הולנד המשכנו לאזור פרנקפורט, שם ראיתי לראשונה את הרכב שבו זכיתי במכרז באי-ביי, בסכום של 2010.50 יורו.

כמובטח במודעה, המנוע עבר טיפולים חשובים בשנתיים האחרונות. העבודה היתה שחורה ולכן אין קבלות, אבל איך שהמנוע נשמע ומגיב, עושה רושם שזה אכן המצב.

וכמובטח במודעה, מבחינה חיצונית האוטו לא משהו. יש שני פגיעות פח שתוקנו בצורה חובבנית בחצר האחורית, וגם שאר הצבע לא משהו.

אבל כמו שמי שמכיר אותי יודע, אני קונה מכוניות כדי לנהוג בהם - לא כדי להסתכל עליהם, ובמחיר הזה אני מוכן לקבל את הליקויים האלה.

גם הג'נטים עברו צביעה חובבנית מעל אזורי הקורוזיה, ונראה לי שהם יידרשו לשיפוץ יסודי.

מבפנים יש כמה מקומות שריפוד הכסאות התחיל להפרם, אבל לא משהו נורא.

האוטו נטול אבזור בעיקרו - כלומר אין הגה כוח, אין מזגן, אין חלונות חשמל וכו'. בשבילי זה אומר שיש פחות דברים שעלולים להתקלקל.

החימום/אוורור/גג טארגה/אורות וכל המחוונים עובדים כמו שצריך - למעט מונה הק"מ.

האוטו עם טסט גרמני (TUV) עד מאי 2010, וזה אומר שהכל תקין וכשיר, כי ה TUV הגרמני מאוד קפדן בטסטים.

בנסיעה חזרה הביתה הספקתי לחוש שמשהו לא לגמרי מכוון נכון בפרונט (האוטו מושך קצת ימינה ולטעמי ההגה קצת יותר מדי קליל באזור המרכז - אם כי אני צריך לנהוג על אחרות כדי להיות בטוח אם זה רגיל או לא), ויש לי חשד שבולמי הזעזועים והקפיצים גם עשו את שלהם - אם כי גם כאן אני צריך לנהוג על אחרות או לתת למישהו עם נסיון כדי להעריך את מצבם.

אבל חוץ מזה האוטו נוסע מצויין - המנוע עובד חלק ועגול, הילוכים עוברים יפה.

בתחושה הראשונית נראה שה 944 היא אחת המכוניות האלה שמרגישות יותר טוב ככל שלוחצים יותר חזק ונוהגים יותר מהר - וזו תכונה שאני אוהב במכוניות (גם ה 106 ראלי היתה כזאת), אז אני מקווה שאני הולך להינות!

שבוע טוב לכולם,

ג'רמי.nl

פורסם

אכן. הטארגה זה בעצם חור גדול בגג.

הפאנל יכול להפתח בזוית מאחור, או שאפשר להסיר אותו לחלוטין

פורסם

תתחדש!8) אני גם רוצה כזה אוטו בכזה מחיר!:cry::cry::cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...